|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
ale teraz jak już puka do mamusi, bawimy się i w ogóle to musi być dobrze jakoś tak mega spokojna o niego jestem ![]() Jedyny stres to jak lekarz szuka serducha i nie może znaleźć Na chwilę zawsze zamiera mi serce mimo, że na korytarzu mnie kopał.. Ale to mały ucieka zawsze na drugi koniec brzucha i dlatego ![]() Nawet dziś ma dzień spokojniejszy - ale wiem, że przez ostatnie parę dni mega był ruchliwy praktycznie w ogóle nie spał najpierw moja choroba, później stres w szpitalu, a potem ta jego nieszczęsna czkawka I dzisiaj malutki obudził się ze mną rano i w południe po cukierku i śpi w sumie do teraz Ale sen też ważna rzecz Niby zleci.. niby siedziałam przecież w anglii dwa miesiące sama w domu bez pracy.. ale boję się, że tak się rozleniwię, że nic nie wyjdzie z mojego uczenia się i w ogóle.. bo jak coś robię to wpadam w rytm i idzie mi gładko wszystko i po kolei.. a niech jeden dzień będzie luźniejszy to o matko Zanim się zbiore to Tż wróci
|
|
|
|
|
#4172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja od kiedy jestem na L4 to nie wiem kiedy dni i tygodnie mi przelatują ![]() zawsze jest coś do robienia, choćby to było siedzenie an Wizażu, czytanie książek i oglądanie seriali ![]() poza tym w domu zawsze jest coś do roboty ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Bo jeszcze ten biorę pod uwagę http://www.smyk.com/ingenuity-hustaw...niemowlaka-p#e
bo w tym tiny love chyba nie ma pasów, żeby dziecko zapiąć. Jednak chciałabym używać leżaczka jak Młody będzie się już wiercił.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
I po wizycie. Młody jest kudłaty, waży ok 1800g i jesteśmy juz w 31tc, wiec możemy przy porodzie spodziewać się 3500.
Ogólnie wszystko ok z nim prawidłowo się rozwija. Nieprawidłowo tylko przebieglo płacenie za wizytę. Poprzednio placilam 200zl. Dziś zostałam poinformowana, że cena uległa podwyższeniu do...350! Gdybym wiedziała to bym tam nie poszła. Jestem wściekła. :| |
|
|
|
#4175 | |
|
Rozeznanie
|
Ja też się brzydzę, dlatego zrobię tak jak Czarnula, jak przywiozą to powiem mężowi żeby oddał za jakiś czas
![]() Cytat:
Magda, odpoczniesz w domu Ty już masz skompletowaną to gorzej, ale zawsze się coś znajdzie
|
|
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, to najlepiej sobie ustalić rytm: wstajesz, śniadanie, nie włączasz kompa, uczysz się np. godzinę, czy ile jesteś w stanie, potem przerwa na II śniadanko, wizaż
i jakoś zleci ![]() Ja tak się zawsze do sesji uczyłam. Bo jak włączyłam z rana kompa, to już po robocie ![]() Ja jeszcze doceniam L4 dlatego, że w końcu mogę skompletować wyprawkę do końca + poprać ciuchy, bo wcześniej naprawdę nie było na to czasu ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Nebula, 350zł?!?!?! Dżizas, za co tyle?
|
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Za samo usg. Gdybym była bardziej chamska to bym wyszła nie płacąc. Bo uważam że o takiej różnicy powinni mnie poinformować w momencie zapisywania na wizytę. |
|
|
|
#4178 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też bym chciała taką wagę przy porodzie ![]() Ale z tą ceną to nieźle pojechali prawie dwa raz tyle !?Cytat:
|
||
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem . Ale ledwo stałam wiec nie chciałam sie kłócić. Dobrze ze miałam tyle na koncie, bo jakbym nie miała to co? Policję by wolali? Wrrrr. Idę po pomarańcze do lidla. Musze odreagować.
|
|
|
|
#4182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze.. to nie miłe zaskoczenie ![]() Cytat:
bo jak zacznę świrować to będzie masakra no ja mam wszystko zrobione praktycznie.. nie zamawiam ostatniej paczki - będę miała wolne to może kurier przyłazić kiedy chce zobaczymy
|
||
|
|
|
#4183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula dziwna sytuacja. Ważne, że z dzieciem wszystko ok.
Dziewczyny te biustonosze do karmienia to jaki rozmiar bierzecie? Obwód sprzed ciąży, a miseczke bierzecie coś większą czy taką jak teraz macie? |
|
|
|
#4186 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Odespałam troszkę bezsenną nocke m.in z powodów zgagowych ale ta franca mnie dziś nie zaskoczy mam na nią kilka rzeczy kupione
Cytat:
![]() Moja koleżanka to ma bestię, tydzień starsza ciąża a jak mój miał 1kg to jej już 2^^ nie chciało mi się wierzyć ale przy pierwszym dzieciaku miała tak samo...więc powodzenia w urodzeniu takiego wielkoludka Cytat:
Cytat:
Dokładnie tyle samo co ja przytyłamCytat:
Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#4188 |
|
Rozeznanie
|
Nebula ale to bardzo dużo! Nie rozumiem jak można tak podnieść cenę
Dobrze że z dzieckiem wszystko w porządku Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4189 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to bylo jakies usg 8D czy cos, ze takie drogie? :O Cytat:
bo jednak nawet tuz po porodzie napewno bede opuchnieta i chcialabym miec komfort przy karmieniu tylko jak normalnie mam 75C, to mam wziac hmm 80D czy 80C,zeby miseczka byla tez wieksza? Bo mi sie wydaje, ze miseczka 75C odpowiada 80B, wiec chyba 80D by bylo jakies ogromne na mnie nie?
|
||
|
|
|
#4190 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja się zdrzemnęłam teraz i obudziłam się tak straszliwie głodna, że od razu się rzuciłam na mandarynki. Pyszota Jutro znowu musze dokupić, bo znikają momentalnie.Cytat:
![]() Ale z płatnością to przegięli. Pewnie, że powinni informować o takiej zmianie przy umawianiu wizyty albo przy jej potwierdzaniu. W ogóle co to za polityka podnosić cenę prawie dwukrotnie?! |
||||
|
|
|
#4191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
Ostatnio widzialam jakis kabaret, o blizniakach w lonie matki i tam sie smiali, ze dlaczego te matki maja faze na Mozarta ja tan puszczam mlodemu najnowsze hity ![]() O macie linka http://youtu.be/LQgt_k6drv8
Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-23 o 20:25 |
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o.O chyba bym rozszarpała. i nie zapłaciła powiedziałabym że nie mam i tyle.zakochałam się w tym tiny love...jednak przeglądanie na telefonie jest bezpieczniejsze, nie widzę tyle ładnych rzeczy. http://canarias.bebitus.com/106678-h...349121112.html mi się ten podoba, ale za drogi ;( jeśli trafię tiny love na ebayu angielskim to kupię i siostra przywiezie.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak ta przedluzke musze kupic wlasnie do tego biustonosza co przez przypadek zly rozmiar wzielam wiec moze masz racje, wejde do pasmanterii jakos przy okazji
|
|
|
|
|
#4195 |
|
Wtajemniczenie
|
W końcu nadrobilam
uff ciężko było jak cholerka.Ewusia ślicznie synek rośnie no i super że się jednak odwrócił glowka ![]() Nebula fajnie że maluszek zdrowo różnie. Ale z ta kwota za wizytę to jest jakas porażka... :-/ Kasia Tobie również gratulacje udanej wizyty. Jednak Święta będą jeszcze w brzuszku ![]() Jakie te maluchy nasze już duże
|
#4196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A cena za wizytę zabójcza ja mniej zaplacilam za badania prenatalne z filmem w 4d w klinice Cytat:
Jak jeszcze kupowałam w sieciowkach staniki to nosiłam 75b niby ( |
||
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Eh i teraz będę pewnie przez trzy dni dumać nad rozmiarem
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, czy kupować teraz biustonosz, bo mi biust w ciąży w ogóle nie urósł
![]() Na razie mam miękki stanik bez fiszbin i chyba go zostawię, a kupię coś po porodzie.. |
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie nie mam żadnego takiego miękkiego bez fiszbin, a w coś takiego chcę się na początek zaopatrzyć. Wybrałam model, teraz zastanawiam się nad rozmiarem
|
|
|
|
#4200 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.

), bo organizm sam każe zwolnić. Tak jak dzisiaj: wstałam o 7:30 - śniadanie, wstawienie prania, mycie garów, chwila na kompie. Od 11:30 do 13:30 spałam, potem musiałam dojść do siebie, powiesiłam pranie, wyszłam z psem. Przed 16 zaczęłam robić obiad, wrócił TŻ. Wstawiłam kolejne pranie, zaraz powieszę i wypiorę jeszcze TŻtowi ciuchy na squasha. W międzyczasie czytam książkę, oglądam serial.
ale teraz jak już puka do mamusi, bawimy się i w ogóle to musi być dobrze
Zanim się zbiore to Tż wróci 
zostawiłam ze dwie, szklane, bo ładne, ale prwnie i tak ich nie użyję

21.06.2014r.
Dobrze że z dzieckiem wszystko w porządku
Jutro znowu musze dokupić, bo znikają momentalnie.