Ale sytuacja pokićkana....i co zrobić? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-23, 16:14   #1
Ćwirka
ćwir ćwir

Ale sytuacja pokićkana....i co zrobić?

Od razu mówię, że w tej sytuacji jestem osoba obserwujaca,znajaca to wszytsko z opowieści jednej ze stron, która właśnie się tu wkurza obok....

Były sobie dwie dziewczynki. K. i A. Nigdy jakoś specjalnie się nie lubiły,ale ich stosounki były zawsze poprawne. Dzieliło je 4 lata(obecnie K.27 lat, A. 23)ale znały się dosyć dobrze z powodu przynależności do jednego teatru. Schodki się parę lat temu zaczęły, kiedy poznały jednocześnie tego samego dnia pewnego chłopaka. K. zakochała się na zabój. A. się podobał owszem, też miała na niego chrapkę no i po paru tygodniach rywalizacji okazało się że serce chłopięcia zabiło żywiej do A. Od tego momentu dziewczyny łaczyła niechęć.
Po paru miesiacach obywatelce A. zainteresowanie chłopakiem przeszło,zerwała z nim,znalazła sobie inny obiekt. Los pokierował tak, że pocieszycielka biednego porzuconego okazała się właśnie K. Po jakimś czasie kiedy A. się o tym dowiedziała,zareagowała tylko ironicznym uśmieszkiem i komentarzem "cóż widzę, że zbierasz po mnie resztki...." Jak nietrudno sie domyśleć od niechęc obu bohaterek się pogłebiła.
A. wyemigrowała do Stanów, gdzie poznała rodaka P. i zakochała się na zabój. Po dwóch latach szczęśliwego związku wrócili razem do Polski. Zwiazek kwitnie. Trzy tygodnie temu P. zaprosił A. na ślub swojej siostry. A. oczywiście zaproszenie przyjęła i już się szykowała do wesela w styczniu. No i w zeszłym tygodniu temu została zaproszona na rodzinny obiad gdzie po raz pierwszy miała się spotkać z siostra P.
I okazało się, że to K. a jej wybrankiem jest jej były chłopak, którego K. pocieszała po tym jak A. go rzuciła. Poprostu żadna z nich nie wiedziała że (odpowiednio) dziewczyna brata to znienawidzona A, , a siostra chłopaka to znienawidzona K.

No i jak nietrudno się domyśleć w oczach obu zabłysnał sztylet, z tym że wyraźniejszy u panny młodej bo nie zapomniała słów o resztach po A. I tu się wyławia źródło problemu ponieważ K. kategorycznie nie chce widzieć A. na swoim weselu. A. z kolei też za specjalnie nie ma ochoty na nie iść. Chodzi o to, że P. nie chce iść bez A. Jego rodzice mimo że lubi A. wiadomo że sa po stronie córeczki i nie widza problemu- po prostu P. niech idzie z koleżanka,to tylko jedna noc. P. się pluje ze nikt nie będzie lekcewazył jego dziewczyny, ale jednoczenie kocha siostrę i chce byc na jej weselu. A. odczuwa że rodzice P. zmieniaja do niej stosunek na gorszy przez ta sytuację bo P. i K. sa teraz w konflikcie i możliwe że bedzie spora awantura. Itd itp...Wiecie o co chodzi.
A. z miłości do P. i pragnieniu ich szczęścia dzwoniła do K. żeby rozwiazać jakoś ten problem jednak ciężko obrażona K. wygarnęła jej żeby się nie wpraszała na jej wesele, że jest nachalna i ogólnie rzuciła słuchawka.

I co?
Stary 2007-09-23, 16:28   #2
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Ale sytuacja pokićkana....i co zrobić?

Cytat:
Napisane przez Ćwirka Pokaż wiadomość
Od razu mówię, że w tej sytuacji jestem osoba obserwujaca,znajaca to wszytsko z opowieści jednej ze stron, która właśnie się tu wkurza obok....

Były sobie dwie dziewczynki. K. i A. Nigdy jakoś specjalnie się nie lubiły,ale ich stosounki były zawsze poprawne. Dzieliło je 4 lata(obecnie K.27 lat, A. 23)ale znały się dosyć dobrze z powodu przynależności do jednego teatru. Schodki się parę lat temu zaczęły, kiedy poznały jednocześnie tego samego dnia pewnego chłopaka. K. zakochała się na zabój. A. się podobał owszem, też miała na niego chrapkę no i po paru tygodniach rywalizacji okazało się że serce chłopięcia zabiło żywiej do A. Od tego momentu dziewczyny łaczyła niechęć.
Po paru miesiacach obywatelce A. zainteresowanie chłopakiem przeszło,zerwała z nim,znalazła sobie inny obiekt. Los pokierował tak, że pocieszycielka biednego porzuconego okazała się właśnie K. Po jakimś czasie kiedy A. się o tym dowiedziała,zareagowała tylko ironicznym uśmieszkiem i komentarzem "cóż widzę, że zbierasz po mnie resztki...." Jak nietrudno sie domyśleć od niechęc obu bohaterek się pogłebiła.
A. wyemigrowała do Stanów, gdzie poznała rodaka P. i zakochała się na zabój. Po dwóch latach szczęśliwego związku wrócili razem do Polski. Zwiazek kwitnie. Trzy tygodnie temu P. zaprosił A. na ślub swojej siostry. A. oczywiście zaproszenie przyjęła i już się szykowała do wesela w styczniu. No i w zeszłym tygodniu temu została zaproszona na rodzinny obiad gdzie po raz pierwszy miała się spotkać z siostra P.
I okazało się, że to K. a jej wybrankiem jest jej były chłopak, którego K. pocieszała po tym jak A. go rzuciła. Poprostu żadna z nich nie wiedziała że (odpowiednio) dziewczyna brata to znienawidzona A, , a siostra chłopaka to znienawidzona K.

No i jak nietrudno się domyśleć w oczach obu zabłysnał sztylet, z tym że wyraźniejszy u panny młodej bo nie zapomniała słów o resztach po A. I tu się wyławia źródło problemu ponieważ K. kategorycznie nie chce widzieć A. na swoim weselu. A. z kolei też za specjalnie nie ma ochoty na nie iść. Chodzi o to, że P. nie chce iść bez A. Jego rodzice mimo że lubi A. wiadomo że sa po stronie córeczki i nie widza problemu- po prostu P. niech idzie z koleżanka,to tylko jedna noc. P. się pluje ze nikt nie będzie lekcewazył jego dziewczyny, ale jednoczenie kocha siostrę i chce byc na jej weselu. A. odczuwa że rodzice P. zmieniaja do niej stosunek na gorszy przez ta sytuację bo P. i K. sa teraz w konflikcie i możliwe że bedzie spora awantura. Itd itp...Wiecie o co chodzi.
A. z miłości do P. i pragnieniu ich szczęścia dzwoniła do K. żeby rozwiazać jakoś ten problem jednak ciężko obrażona K. wygarnęła jej żeby się nie wpraszała na jej wesele, że jest nachalna i ogólnie rzuciła słuchawka.

I co?
W zawiły sposób to opisałaś,ale sprawa jest jasna .

Skoro Para Młoda- zarówno on i ona nie za bardzo chcą Cię widzieć na tym weselu-to na Twoim miejscu bym nie poszła.

Po co się 'pchać' tam,gdzie nas nie chcą?

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 16:36   #3
Ćwirka
ćwir ćwir

nie chodzi o mnie, ale o moją siostrę cioteczną. Oczywiscie to A. Ja niestety na weselu byłam w wieku 9 lat i od tamtej pory nie mam żadnej okazji

I nie chodzi o to czy ona pójdzie czy nie. Tylko o to co wogóle z tym wszytskim zrobić. Chodzi o rodziców, o P. i o stosunek P. i K. ....
Stary 2007-09-23, 16:39   #4
maswerka
Zadomowienie

Wiesz, to już problem P., że pokochał kobietę, która nie potrafi wybaczać. I jak już teraz są takie problemy, to ja nie wróżę dobrze na przyszłość.

maswerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 16:42   #5
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Cytat:

I co?

Jak telenowela brazylijska.
Ciekawe jakie los zgotuje zakończenie.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 16:48   #6
organizm
Zakorzenienie

Ja na miejscu A. bym poprosiła K. o zapomnienie o sprawie.. w końcu to było dawno, a teraz obie są szczęśliwie i w końcu będą się musiały razem nauczyć żyć. Nie muszą przecież być przyjaciółkami, ale też niech nie są wrogami.

A gdybym była A. to nie poszłabym na ten ślub. Jak to pięknie powiedziała Fresa, po co się pchać tam gdzie nas nie chcą. Ale na mój ślub (czyli A.) zaprosiłabym samego brata, bez K.

Rany, ale to zawiłe, mam nadzieję że zrozumiesz..
organizm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 17:01   #7
Ćwirka
ćwir ćwir

Chodzi o to że K. jest dumną zaciekła panienką, idaełem wychuchanym przez rodziców i nie chce nawet słyszeć o ponownej rozmowie. Ale nie wpadłyśmy na to że brat może isc zupełnie sam, do tej pry rozpatrywane to było w kategorii albo pojda razem albo P. znajdzie jakąs koleżankę. Tyle, że jemu chodzi o to ze nie chce zeby A. była olana.
Stary 2007-09-23, 17:13   #8
organizm
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o to że K. jest dumną zaciekła panienką, idaełem wychuchanym przez rodziców i nie chce nawet słyszeć o ponownej rozmowie. Ale nie wpadłyśmy na to że brat może isc zupełnie sam, do tej pry rozpatrywane to było w kategorii albo pojda razem albo P. znajdzie jakąs koleżankę. Tyle, że jemu chodzi o to ze nie chce zeby A. była olana.
Trudna ta sytuacja.. Moim zdaniem największy problem to ma K. Nie rozumiem dlaczego jest taka uparta Jeśli P. pójdzie z jakąś koleżanką, to A. na pewno będzie przykro, znowu P. będzie baardzo usatysfakcjonowana. Ciężki orzech do zgryzienia, na prawdę nie wiem co mogę Ci poradzić..
organizm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 17:18   #9
Aeterna
Zakorzenienie

Szczerze? Niech P. zaprosi koleżankę albo stanie murem za dziewczyną i nie idzie na wesele. Ale byłoby szkoda, w końcu to ślub siostry. Albo niech idzie sam.
K. nie umie A. wybaczyć, i to już jest jej sprawa, uważam, że każdy ma prawo powiedzieć komuś, kogo nie cierpi, że go nie chce widzieć na swoim własnym weselu. I ma pełne prawo spuścić takiego delikwenta kanałami.

A. też nie ma milusiego charakterku, żeby wyjechać do kogoś (do zakochanej dziewczyny, tylko po to, aby jej dosrać; i już pominę, dlaczego tak się stało, bo może to tamta bardziej darła koty i prowokowała sytuacje) z tekstem: ''widzę, że zbierasz po mnie resztki'', trzeba mieć żmijkowaty charakterek.
No to teraz pilota w łapkę w styczniowy łikend i herbatka z cytrynką.

A P. niepotrzebnie się wtrąca, tym razem. Tą sytuację wypracowały sobie obie dziewczyny, więc nie wiem, po co tu teraz ta jego rycerska szlachetność.

Aha, i byłej swojego faceta, a która do tego puściła go w trąbę, też oglądać w dniu naszego ślubu, nie musiałabym np. chcieć.
Moim zdaniem.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 17:25   #10
natalka2
Zakorzenienie

niech K. zdecyduje albo P. przyjedzie na wesele z A., albo nie przyjdzie wcale

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 17:30   #11
Lady Eileen
Zadomowienie

GG do Lady Eileen

A mnie zastanawia jedno. Jakim cudem A. nie wiedziała że K. to siostra P.??

"Znały sie dobrze, z powodu przynależności do jednego teatru."
Więc pomijając już to że całkiem naturalne byłoby gdyby ta A. kiedyś tam widziała owego brata, to już na pewno musiała znać nazwisko koleżnaki. Nie zainteresowało jej to że jej luby tak samo się nazywa?? Nie opowiadała mu nigdy o swojej przeszłości (chociażby wspomniany wcześniej teatr), a on nie wspominał nigdy o swojej siostrze??
A. nie wiedziała jak K. ma na imie, jak wygląda, gdzie mieszka??

Myślę, że baaaardzooo trudno jest nie wpaść na to że zna się siostrę swojego chłopaka. (no chyba że się z nim w ogole nie rozmawia.)

Dla mnie to jest niepojęte, skoro ja po 5 minutach rozmowy potrafię dojść nawet do tego że znajoma chodzi z moja daleką kuzynką do klasy (nie pytając nawet o to do jakiej szkoły chodzi).

Dziwne to..

Mój flickr

Lady Eileen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 17:32   #12
Aeterna
Zakorzenienie

A młoda odpowie - z nią nie przychodź, ale wiesz, że ciebie przecież chcę. No i co, i jesteśmy w punkcie wyjścia, każde znowu swoje.

Po co stawiać ultimatum i rodzić sytuację konfliktową w rodzinie. Już i tak taka się zrodziła. Wyszło jak wyszło, to jest powracająca fala zachowań obu pań, ciekawe, jak koleżanki by się czuły, gdyby któraś nienawidziła (mniejsza z tym, że można sobie takie rzeczy odpuścić) jakiejś laski i jeszcze musiała ją tolerować na własnym weselu.

Lady, mnie też to nieco dziwi.
Stary 2007-09-23, 17:35   #13
201607291951
Konto usunięte

na miejscu A pogadałabym z P () ze lepiej będzie jeśli pójdzie sam
w końcu na weselu swojej siostry powinien być
ale niech A nie daje do zrozumienia P że jest jej z tego powodu przykro, niech powie że rozumie K (itp) ( ufff ale zawiłe)
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 17:44   #14
izia17
Zadomowienie

GG do izia17

Na miejscu K tez bym nie chciała widzieć A na własnym weselu więc niech się tam dziewoja nie pcha
izia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 17:47   #15
Luba
Zakorzenienie

Łałłłł, z zainteresowaniem przecztałam

Aeterna powiedziała juz to co ja chciałabym powidziec i już.

No sorry, ale siostra nie ma obowiazku kochac dziewczyny brata. I nie musi w tym najważniejszym dniu w życiu jakim jest slub patrzec na tę twarzyczkę, która kiedys jej o "resztkach" hasełko rzuciła.
Moim zdaniem wyjście jest takie: A w domu przy czaju, P idzie sam na ślub i wesele, nie szukajac bron boze koleżanki.

Dziewczyny, uczmy sie na cudzych błędach!
Lepiej trzymac języczek ostry za ząbkami, bo nie wiadomo czy kiedys ta obrażona przez nas panna nie zostanie nam w rodzinie

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 17:49   #16
izuu
Wtajemniczenie

GG do izuu

Cytat:
Napisane przez Aeterna Pokaż wiadomość
Szczerze? Niech P. zaprosi koleżankę albo stanie murem za dziewczyną i nie idzie na wesele. Ale byłoby szkoda, w końcu to ślub siostry. Albo niech idzie sam.
K. nie umie A. wybaczyć, i to już jest jej sprawa, uważam, że każdy ma prawo powiedzieć komuś, kogo nie cierpi, że go nie chce widzieć na swoim własnym weselu. I ma pełne prawo spuścić takiego delikwenta kanałami.

A. też nie ma milusiego charakterku, żeby wyjechać do kogoś (do zakochanej dziewczyny, tylko po to, aby jej dosrać; i już pominę, dlaczego tak się stało, bo może to tamta bardziej darła koty i prowokowała sytuacje) z tekstem: ''widzę, że zbierasz po mnie resztki'', trzeba mieć żmijkowaty charakterek.
No to teraz pilota w łapkę w styczniowy łikend i herbatka z cytrynką.

A P. niepotrzebnie się wtrąca, tym razem. Tą sytuację wypracowały sobie obie dziewczyny, więc nie wiem, po co tu teraz ta jego rycerska szlachetność.

Aha, i byłej swojego faceta, a która do tego puściła go w trąbę, też oglądać w dniu naszego ślubu, nie musiałabym np. chcieć.
Moim zdaniem.

Zgadzam się w całej rozciągłości I nie dziwie się wcale pani K.
izuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 18:10   #17
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

w zyciu nigdy nie chciałabym na swoim weselu widzieć kobiety, ktora jest moim wrogiem, ktora kiedys była z moim facetem-przyszłym mężem. precz, tymbardziej ze jestes tylko kolezanką mojego brata, swoją drogą resztki okazały się niezłym ciastkiem . a brat powinnien uszanowac to, ze Ona chce miec slub tak jak sobie wymarzyła i pójsc sam.
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 18:45   #18
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
Napisane przez Lady Eileen Pokaż wiadomość
A mnie zastanawia jedno. Jakim cudem A. nie wiedziała że K. to siostra P.??

"Znały sie dobrze, z powodu przynależności do jednego teatru."
Więc pomijając już to że całkiem naturalne byłoby gdyby ta A. kiedyś tam widziała owego brata, to już na pewno musiała znać nazwisko koleżnaki. Nie zainteresowało jej to że jej luby tak samo się nazywa?? Nie opowiadała mu nigdy o swojej przeszłości (chociażby wspomniany wcześniej teatr), a on nie wspominał nigdy o swojej siostrze??
A. nie wiedziała jak K. ma na imie, jak wygląda, gdzie mieszka??

Myślę, że baaaardzooo trudno jest nie wpaść na to że zna się siostrę swojego chłopaka. (no chyba że się z nim w ogole nie rozmawia.)

Dla mnie to jest niepojęte, skoro ja po 5 minutach rozmowy potrafię dojść nawet do tego że znajoma chodzi z moja daleką kuzynką do klasy (nie pytając nawet o to do jakiej szkoły chodzi).

Dziwne to..

ja też sie z początku śmiałam... P. i jego tata dawno wyjechali do stanów bo maja tam spora czesc rodziny w tym babcie, potem P. został z ciotką tam bo bla bla fajne wykształcenie itd. A tymczasem K. była w Polsce. Nie przyjaźniły sie, więc A. nie miała o tym pojęcia ze ona ma jakiegokolwiek brata a P. ledwo wiedzial gdzie dokladdnie siostra pracuje a co dopiero o jakims teatrze by wiedzial.Ani to jej zawod nie byl bo gdzie przyszla ekonomistka do teatru. A nazwisko- chyba poprostu nie wpadla na to, zeby od razu sprawdzac czy taka a taka osoba jest jego siostra tymbardziej ze nie maja jakiegos wybitnie orginalnego nazwiska i nie sa z malej miejscowosc tylko z warszawy.

A najsmieszniejsze bylo to ze K. widziala A. na paru zjdeciach wyslanych przez brata do rodzicow,ale ze sie A. (schudla,obciela wlosy,zmienila i kolor no i wydoroslala-nie widzialy sie w koncu 5 lat) i nie poznala.
swoją drogą ja tez po pol roku chodzenia z exem,wpadlam u niego w mieszkaniu na kolesia z ktorym chodzilam do gimnazjum do jednej klasy i wielkie zdziwienie ze to jego brat

Dla mnie najlepszym wyjsciem jest zeby chlopak nie szedl na wesele. Wiem,wiem wesele siostry itd. Ale dla mnie chlopak bylby wazniejszy w takiej sytuacji skoro moja siostra moglaby byc taka małpa i tak trwac w takim zacietym uporze.
Stary 2007-09-23, 19:12   #19
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
I co?
To tylko i az jedna noc. Badz co badz nie jedna z wielu, ale dla wszystkich bohaterow w jakis sposob wyjatkowa. Wiec argumentos dosyc frapujacy jest.

Ludzi ocenia sie nie po tym jak zaczynaja, ale jak koncza. A. nie wykazala klasy. Skrzywdzila kogos. A los przewrotnie chcial, aby to zlo do niej wrocilo wlasnie teraz i wlasnie w taki sposob. Teraz stoi na brzegiem rzeki, tuz kolo ruin mostu, ktory sama spalila i musi spojrzec w twarz tej, ktora plakala z jej powodu.

Mostu nie ma - wiec nie ma jak przez niego wrocic - no chyba, ze wplaw. Ale czy zechce zmoczyc sukienke?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 19:21   #20
lacallie
Raczkowanie

Ogólnie ciekawa historia

Ja na miejscu A. nie poszłabym na ten ślub... trzeba mieć odrobinę godności, a skoro wie, że nie jest tam mile widziana (i to zarówno przez K. jak i jej rodziców), to nie powinna za wszelką cenę się "wpraszać".
Sytuacja jest dla A. przykra i to jest zrozumiałe (choć sama nie jest bez winy!!!), ale ja bym się bała iść na ten ślub choćby ze względu na to, że na samej uroczystości K. może zachować się niestosownie i niepotrzebnie upokorzyć A. (żeby się odegrać).
Jeżeli chodzi o P. to myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby poszedł sam

Edytowane przez lacallie
Czas edycji: 2007-09-23 o 19:46
lacallie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 19:31   #21
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie najlepszym wyjsciem jest zeby chlopak nie szedl na wesele. Wiem,wiem wesele siostry itd. Ale dla mnie chlopak bylby wazniejszy w takiej sytuacji skoro moja siostra moglaby byc taka małpa i tak trwac w takim zacietym uporze.
No wiesz... siostrę ma się na całe zycie a dziewczynę czy chłopaka mozna jeszcze nie raz zmienić. Takie zycie.

I faktycznie... małpa... Nie chce na swoim ślubie dziewczyny, która nie dość, że jest byłą jej przyszłego męza to jeszcze jej nieźle dopiekła.

A tak na marginesie: jak A. sie teraz wyraża o przyszłej pannie młodej, przypadkiem nie okresla jej mianem "małpa"?

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
To tylko i az jedna noc. Badz co badz nie jedna z wielu, ale dla wszystkich bohaterow w jakis sposob wyjatkowa. Wiec argumentos dosyc frapujacy jest.

Ludzi ocenia sie nie po tym jak zaczynaja, ale jak koncza. A. nie wykazala klasy. Skrzywdzila kogos. A los przewrotnie chcial, aby to zlo do niej wrocilo wlasnie teraz i wlasnie w taki sposob. Teraz stoi na brzegiem rzeki, tuz kolo ruin mostu, ktory sama spalila i musi spojrzec w twarz tej, ktora plakala z jej powodu.

Mostu nie ma - wiec nie ma jak przez niego wrocic - no chyba, ze wplaw. Ale czy zechce zmoczyc sukienke?
Reno, jak pieknie napisane...

Ale podejrzewam, ze nie zechce.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 19:50   #22
paolla
Zadomowienie

ta historia jest zakręcona jak słoik na zimę musiałam sobie narysować wykres, kto, gdzie, kiedy i z kim, żeby nie pomylić bohaterów

ale do rzeczy: sytuacja jest bardzo niezręczna, myślę, że najlepiej byłoby, gdyby A. sama zaproponowała, że na wesele nie pójdzie, żeby nie psuć tego dnia K. w końcu to z jej winy stosunki między nią a K. są takie, jakie są. niech P. idzie sam.

a co z tym w ogóle zrobić... najlepsza recepta jak zawsze - pogadać i spróbować sobie wybaczyć...
paolla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 19:58   #23
Aeterna
Zakorzenienie

P. byłby idiotą, gdyby nie poszedł. Już jest , bo o co się pluje, o to, że jego obecna dziewczyna zachowała się kiedyś jak franca w stosunku do jego siostry i ta ma dalej o to żal? Heelooł, komuś się myli szacunek z sympatią.
I ja, nie mając córeczki, też nie widzę problemu.

Notabene, K. powinna zapytać A., jak jej się widzi zbieranie resztek, bo zakładam, że nie jest pierwszą dziewczyną P. No, ale, jeśli by tak akuratnie nie było, to zapytałabym np., po co chce przyjść na moje wesele i stołować się przy korycie, przy którym mam zamiar usadzić innych, nie dość pańskich, być może gości (resztki to podaje się m.in. świnkom w chlewie).

A tak poważnie. Bez przeprosin, rozmowy, wyjaśnienia sobie urazów się nie obejdzie (a nikt K. nie zmusi do tego, by zechciała do tej sprawy wracać), i tupanie nogami P. do niczego nikomu się nie przyda. I Wasze nonszalanckie -już mogłaby sobie odpuścić... Także nie.

Edytowane przez Aeterna
Czas edycji: 2007-09-23 o 20:20 Powód: ;)
Stary 2007-09-23, 20:00   #24
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
I co?
i napisy końcowe...oraz uczucie jak po obejrzeniu jednego z filmów Lynch'a
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 20:18   #25
Lady Eileen
Zadomowienie

GG do Lady Eileen

Cytat:
Napisane przez Aeterna Pokaż wiadomość
P. byłby idiotą, gdyby nie poszedł. Już jest , bo o co się pluje, o to, że jego obecna dziewczyna zachowała się kiedyś jak franca w stosunku do jego siostry i ta ma dalej o to żal? Heelooł, komuś się myli szacunek z sympatią.
I ja, nie mając córeczki, też nie widzę problemu.

Notabene, K. powinna zapytać A., jak jej się widzi zbieranie resztek, bo zakładam, że nie jest pierwszą dziewczyną P. No, ale, jeśli by tak akuratnie nie było, to zapytałabym np., po co chce przyjść na moje wesele i stołować się przy korycie, przy którym mam zamiast usadzić innych, nie dość pańskich, być może gości (resztki to podaje się m.in. świnkom w chlewie).

A tak poważnie. Bez przeprosin, rozmowy, wyjaśnienia sobie urazów się nie obejdzie (a nikt K. nie zmusi do tego, by zechciała do tej sprawy wracać), i tupanie nogami P. do niczego nikomu się nie przyda. I Wasze nonszalanckie -już mogłaby sobie odpuścić... Także nie.
Ja się zgadzam w 100%. Na miejscu K. też nie chciałabym żeby A. była na moim weselu. Albo zrobiłabym tak, żeby jej się odechciało przychodzić. A jakby się tam pojawiła to by pożałowała..

Wredna jestem i pamiętliwa, ale wybaczać potrafię. I myślę że K. też wybaczy, ale na to musi sobie A. ładnie zapracować.

No i nie zapominajcie że tu nie chodzi tylko o "tę małpę- K." ale także o jej TŻ, który jest "resztkami" I myślę że z owymi "resztkami" będzie trudniej dojść do porozumienia niż z "małpą"..

Mój flickr

Lady Eileen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 20:23   #26
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Reno, jak pieknie napisane...

Ale podejrzewam, ze nie zechce.
Dzisiaj mam wene

Jej decyzja.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 20:23   #27
Aeterna
Zakorzenienie

A ja tam bym w kłótnie nie brnęła, w upokarzanie też nie, ale przyznam, że ''nie wiem'', jakbym się zachowała w stosunku do kogoś, kto by mnie tak odpowiednio potraktował.
Nie jestem 'pamiętliwa' ;-), ale zastanawiałabym się, czy aby być nie powinnam. I tak, możliwe, że odmówiłabym tamtej udziału w mojej uroczystości. A w ogóle, to jak można się tak głupio kłócić. :P Poza tym, wina dziewczyn (może kiedyś rywalek, i stąd cała hejka) pewnie tradycyjnie leży gdzieś po środku, więc aż tak bardzo samej K. nie bronię. Jak się dziewczyny nie dogadają, a kiedyś obie będą w 1 rodzinie, to się będą nie cierpieć, i już.
Stary 2007-09-23, 20:28   #28
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

na miejscu P. poszlabym tylko na slub a na wesele juz nie skoro nie moze pojsc z A. a na miejscu K. mysle ze bym juz odpuscila i skoro brat jest z A. to jakos znioslabym jej obecnosc na weselu.W koncu bedzie tam na tyle duzo osob ze nie musi z nia gadac.Rodzice nie powinni w ogole ingerowac.A pomysl,ze P.ma isc z jakas kolezanka jest absurdalny...ja bym nie pozwolila,zeby moj TZ poszedl na wesele z jakas kolezanka...
Stary 2007-09-23, 20:39   #29
dzustam
Zakorzenienie

Najważniejszy jest ślub, tu obecnośc brata jest konieczna. Potem kotleta ewentualnie może sobie darować... Może pójść sam. Gdyby się zgodził na koleżankę na ten wieczór - takie rzeczy to nawet w gimnazjum nie wypada robić mając swojego stałego partnera.

Myślę, że niewiele osób chciałoby widzieć byłych partnerów swoich połówek na własnym ślubie i weselu...

K. ma prawo wybierać, bo przecież to jej dzień.

Edytowane przez dzustam
Czas edycji: 2007-09-23 o 20:40 Powód: błąd już poprawiony
dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 21:04   #30
little.b.blue
Zakorzenienie

moim zdaniem K. ma rację, że nie chce A. na swoim weselu. na swoim ślubie też nie chciałabym widzieć osoby, która nie ma za grosz kultury, taktu i charakter suki, a ludzi traktuje przedmiotowo i nazywa resztkami...

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości