|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
brudzący makijaż
Hej! Chciałam przede wszystkim się przywitać bo jestem tu nowa. I od razu małe pytanko, które dla mnie stanowi poważny problem. Nauczyłam się wreszcie ładnie malować, ale po nałożeniu na twarz najpierw kremu nawilżającego, podkładu (rimmel) i pudru nie można tej twarzy w ogóle dotknąć bo od razu cały makijaż odbija się np. na ręce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: brudzący makijaż
Są podkłady tzw.nie brudzące albo nie ścierające się i od tego chyba trzeba zacząć
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
osobiście nie znam tego podkładu, który Ty używasz, ale sa też inne sposoby. Mozesz użyć puszka, lub podłożyć chusteczke, to też zapobiegnie osypywaniu sie makijażu, pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jeżeli nie masz nic do ukrycia na policzkach, to możesz nakładać podkład tylko w strefie T, potem na całą twarz puder. Zakładam, że masz podkład idealnie dopasowany do koloru skóry.
zdaje się, że odczekanie kilku minut między nakładaniem kremu a podkładu i między podkładem a pudrem zwiększa trwałośc podkładu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Ja podobnie jak Iwona polecam zmiane podkladu, albo zmiane kremu. Moze ten ktorego uzywasz jest zbyt tlusty, albo nie wchlania sie caly i pozostawia filtr? Zreszta nie zawsze tez kazdy podklad pasuje do kazdego kremu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. W związku z tym mam jeszcze kilka pytań. Czy moglibyście mi podać przykładowe podkłady z tych niebrudzących ? A co do przykładania chusteczek to już tak robiłam ale to niestety nie pomogło. Teraz spróbowałam dotknąć swojej twarzy to wręcz się kleiła i zostawia ślad na dłoni. Może faktycznie ten podkład nie jest najlepszy. Możecie mi jakieś doradzić ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Ja ze swojej strony polecam Colorstay Revlona, lub z wyzszej polki Double Wear Stay. Nie polecam zas Air Wear L`oreala, czy Ideal Balance, ktore szybciutko schodza z buzi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
rimmel słynie z nietrwałości i brudzenia, niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
dość dobre i niebrudzące są podkłady max factora, z serii 100...ale niestety niezbyt dobrze nawilżają, więc jeżeli masz suchą skóre to użyj dobrego kremu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ostatnio polubiłam fluid Bielendy z perłą Biju, ponieważ nawilża i nie robi typowej maski. Ja wogle nie lubie fluidów, ale jak już to jakieś lekkie albo kremy koloryzacyjne
![]() P.S. ten fluid co mi się podoba na KW jest oceniony jako jeden z najgorszych, ale ja się z tym absolutnie nei zgadzam. Wcale po nim twarz mi się świeci, nei jest pomarańczowa, nie jest właśnie bardzo mocno kryjący, dobrze się go rozprowadza... ![]() Jutro kupuje ten nowy rozświetlający fluid AA Oceanica ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.