|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Skoro tam masz kwas foliowy to wydaje mi się ze bez sensu brać dodatkowo jeszcze. Kwas foliowy przede wszystkim jest ważny w I trymestrze. A tutaj masz 400 to myślę ze to wystarczy Madziara 😘
|
|
|
|
#3242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam szwagierkę ewelinę ale rodzinka mówi na nią ewka i fajnie to jakoś brzmi. nawet moja córka mówi ciocia ewcia
|
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieci na ogół nie lubią przyjmować lekarstw, jeszcze troszkę dasz radę 😘😘😘 |
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Ej dajcie żyć!
niektórzy muszą pracować ![]() Ja dzisiaj wcześniej się urywa z roboty i jadę na echo serca małej. .. ma być tylko to, więc ogólnie jej sobie nie pooglądam, ale pewnie zanim namierzymy serduszko, to młoda zdąży mi pomachać ![]() No a zaraz po badaniu lecę dalej - cały dział spotyka się w restauracji - taka ni to wigilia ni co innego, ale będzie pycha żarcie ![]() Polinezyjka, z tym chceniem więcej też zauważyłam. .. to chyba w miarę normalne... ale ja miałam faktycznie inaczej, bez zastanawiania się nad tym - chciałam jedynie, by nie wisiało nad nami widmo operacji, ale to inna sprawa. A tak to ciągle myślałam raczej p tym, że młody będzie coraz większy i że kiedyś już się nie da mi tak przytulać, i że będę musiała go kiedyś puścić i dopiero się martwić - bo bez kontroli totalnie, a co jak go ktoś zaczepi. .. brrr. .. tak się cieszę, że jeszcze jest moim dzidziusiem i jest bezpieczny w domu... Aa na jedno jednak czekam bardzo: aż mu egzemy zejdą bezpowrotnie! Wg lekarzy 3-4 latka... no cóż. .. zobaczymy jak znam życie, to zaczną się wtedy nowe problemy. Ale żeby tak czekać z utęsknieniem na kolejne kroki w kierunku samodzielności to nieeee!---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Gosiulka, spróbuj magnez wziąć - to w razie gdyby jednak coś tam się spinalo przez te plecy. Ale myślę, że to tylko takie wrażenie przez kręgosłup. Staraj się odpoczywać. .. Taaa przy dziecku kup porządny sok z aceroli - jak młoda lubi kwaśne to bez cukru (mój lubi) a jak słodkie prędzej u niej przejdzie, to słodzony jakiś. I spróbuj z kieliszkiem jeśli ma katar, to co byś nie robiła, i tak będzie jakiś czas... niech próbuje smarkać i już. Teraz chyba co drugi ludź przeziębiony. ..
|
#3245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o napis to ja bym stawiała na klasyczne i ładne EWA. dzięki dziewczyny za wsparcie W ramach rekompensaty zrobiłam mężowi dobry obiad
|
|
#3246 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś nie mam pomysłu na obiad. Kobietki podsuncie coś 😊
|
|
|
|
#3247 |
|
Zadomowienie
|
gosiaczek super wiesci!!!
![]() beth nie przejmuj sie, wiele z nas ma tak samo... jakos to sie pozniej unormuje. madziara mi sie podoba Ewcia, tak slodko patulinka ja robie tajskie czerwone curry z kurczakiem - ze sloika ofc, ale pycha polecam ![]() Stawiam urodzinowego torta i bezalkoholowe drineczki Masakra, 27 lat mi stuknelo a ja sie czuje najwyzej na 21, zal po prostu
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#3249 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale w kurtce zimowej nic a nic nie widać![]() Biedna córa (i biedna Ty bo musisz być niedobrą mamą która na siłę daje leki). Och oby CI szybko przeszło z tym kręgoslupem Cytat:
A widzisz to jest to! Ja też bym bardziej chciała zatrzymać moment niż przyspieszyć jeśli chodzi o malucha. Uwielbiam radować się chwilą. Ale jak pisalam - czasem się zapominam i gonię za czymś co jest bez sensu RUCHY och moje dziecio takie spokojne dalej od wczoraj. Zauważyłam, ze bardziej czuje ruchy jak siedzę niż leżę. Chociaż mam wrażenie, że wczoraj się jakoś obrócił maluch tak, że nei czuję takich puknięć jak wcześniej tylko o wiele delikatniej ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
i smacznego torcika Ja właśnie zjadłam spaghetti
|
|
|
#3250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Btw. Ja mam 21 A czasami czuje się jak bym miała 30 😜😀😀 Dobrze ze dogadalas się ze sprzedawcą i wszystko dobrze się skończy 😊 |
|
|
|
|
#3251 |
|
Raczkowanie
|
OJustyna spełnienia marzeń
Gosiulka ja widzę, .że coś w powietrzu wisi. Ja dzisiaj macalam się po podbrzuszu prawa strona, bo jakieś twarde i bolało i ciągnęło do pachwin. Przespalam się i przeszlo. Ale szczerze też.głupie myśli zaczęły przechodzić przez lepek. Eh. Patulinka Ja właśnie żurek gotuję na zeberkach wędzonych . Ah będzie wyzerka! Dzisiaj rano laboratorium atakowalam, jutro wyniki, .trochę stracha mam bo na tokso ponowne i morfologia i cukier eh. A zaraz wrzucę Wam zdjęcie mojego brzucha. Zrobione z rana. Tak dla pocieszenia tych większych . Tylko muszę się przelogowac na telefonie. Eh.Już się dodało. I tak jak pisałam ostatnio, ważę tyle ile przed ciążą I nie miałam nigdy takiego brzuszka. Przeraża mnie to. W sierpniu nosiłam rozmiar 40/42. A brzuszek nagle taki wyskoczył ze hej. Ale najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy. Matka zacznie pracować nad miesniami po porodzie. Eh. Edytowane przez madzia2409 Czas edycji: 2015-11-24 o 14:16 |
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie jestem pewna
|
|
|
#3253 |
|
Winter is coming
|
Justyna sto lat
![]() ja mam 29 i nie czuję tego w ogóle bardziej jakbym miała 19
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A brzusio zaaa☠☠☠isty
|
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
Justyna spełnienia marzeń!
![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- A torta to bym zjadła. .. mmm Dominiko kopie ze i od niego też
|
#3256 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do echa serduszka małej to trzymam kciuki ale jestem pewna że wszystko będzie ok udanej zabawy na imprezce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
brzuszek śliczny już
|
||||
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3258 |
|
Zadomowienie
|
Justynka wszystkiego dobrego i spełnienia najskrytszych marzeń
mm tez bym torta zjadła
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia piękny brzusio...
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna wszystkiego najlepszego! Niech ciąża i poród miną ci pomyślnie
![]() Aaaa ja nie widzę foty Madzi dorównuje mi? Weźcie pocieszcie, mnie znowu pytają, czy jestem pewna terminu i czy oby na pewno nie ciąża mnoga
|
#3261 |
|
Winter is coming
|
cloche niestety twoja pozycja jest niezagrożona
nie przejmuj się głupim gadaniem, co masz zrobić, zacząć się głodzić? I tak to nic nie da ;]
|
#3262 |
|
Raczkowanie
|
Cloche moja mama już z 3 razy pytała mnie czy Bliźniaków tam nie ma... Buźka
Trzymamy łepek wysoko i.chwalimy się brzucholkami Jestem ciekawa co to będzie.Np. w 8 miesiącu![]() Aaaa Polinezyjka Ty miałaś też wzrost alergii ostatnio? Bo moja pamięć mi szwankuje, więc wybacz jak się mylę. Wczoraj porzadkowalam z TZ ogródek troszkę, podchodzę do leszczyny a tam. ..... pełno męskich pąków. Wyobraźcie sobie moje zdziwienie, Ta menda zakwitla i dlatego alergia u mnie wyskoczyła! Zaczelam się przyglądać innym roślinom i puściły młode . Masakra. Zwaryjowaly.
|
|
|
|
#3263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesteś na razie na 1 miejscu w rankingu a ja zaraz za Tobą
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zapominajcie o mnie i moim brzuszysku
|
|
|
|
#3265 | |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do wszystkich ale przede wszystkich tych, które miały przygodę z IP. Może któraś z Krakowa np, od wczoraj czuje pobolewanie w podbrzuszu, wczoraj polezalam i ustąpiły bolały później tylko plecy, ale dzisiaj nad ranem juz mnie nudził brzuch i tak cały dzień. Nie jest to ostry ból, ale taki przybliżony do miesiączki, czasem mam wrażenie jakby mnie spodnie zgniataly a to nie możliwe bo ich nie mam:-/ czy to normalne? Czy mam się obawiać? Nie wiem czy się sama dodatkowo nakręcam...ale nudzi mnie brzuch i plecy w krzyżu. Nie wiem co robić?
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- A moja lekarka ma wyłączony tel, chyba jej nie ma:-/ ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3267 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam nosy, zawsze wolałam przetrzymać ból i nie faszerować małego dodatkowo...
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Co do tej izby, jak to zrobić? Gdzie iść? Co mówić? Jedtem zielona w temscue:-(buu |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3268 |
|
Zadomowienie
|
Nunus npspa jest nieszkodliwa w ciąży. Ja teraz lezalam w szpitalu i dawali mi no ale 3x dziennie. Jedź na ip i powiedz ze boli Cię podbrzusze już od ponad połowy dnia. Że martwisz się o dziecko. Powinni Cię przyjąć na oddział patologii i sprawdzić czy wszystko dobrze. 😘
|
|
|
|
#3269 |
|
Raczkowanie
|
I zostawia mnie tam?:-( nie zrobią mi usg i do domu?
|
|
|
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

mam szwagierkę ewelinę ale rodzinka mówi na nią ewka i fajnie to jakoś brzmi. nawet moja córka mówi ciocia ewcia
:P
niektórzy muszą pracować
jak znam życie, to zaczną się wtedy nowe problemy. Ale żeby tak czekać z utęsknieniem na kolejne kroki w kierunku samodzielności to nieeee!
polecam
Masakra, 27 lat mi stuknelo a ja sie czuje najwyzej na 21, zal po prostu