|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
My poprzednio rozłożyliśmy łóżeczko na 2 tygodnie przed cc.
#1232 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() ![]() Powtórzyłam nieszczęsną glukozę- lekarka mi tak doradziła i wyszła norma... Czyli jednak te przygotowanie się do badani ma znaczenie ![]() ![]() ![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1233 | |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie wyglupiam
![]() Ostatnio mialam rozlozone jakos na 3 tyg przed tp (ale nie mialam drewnianego tylko turystyczne), głównie po to żeby się wietrzył materac i materiały ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() A diete (moze nie tak restrykcyjna) warto trzymac bo jest bardzo zdrowa ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Dziecko mi padło, TZ mi padł, ah te moje dzieci ![]() Trzasnelam na jutro zupe kalafiorową żeby było z głowy, przygotowałam durówkę i obrałam ziemniaki, mięsko będzie dla Poli z zupy, a dla mnie i TZ bedą jutro pieczone udka z kurczaka z warzywami. Takze rano na basen a po basenie na zakupy bo warzyw nie mam juz zadnych ![]() Robie eksperyment - codziennie, albo co maks 2 dni zrem buraki w różnej postaci, ciekawe czy poprawi mi to hemoglobine (ostatnio była troche ponad dolną kreską a wolałabym uniknąć żelaza w tabletkach, ale wiadmo - jak mus to mus) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1234 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() skręcaliśmy stoł z TŻ, który dzisiaj był do odbioru, niby były tylko nogi do przykręcenia, ale to nie było takie łatwe ![]() ![]() Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2015-11-24 o 21:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1235 |
Wtajemniczenie
|
Ja tylko od siebie dodam, że te łóżeczko to mimo wszystko lepiej wcześniej zamówić. Moja koleżanka i ja miałyśmy taki problem, że zamówiłyśmy z all i miało przyjść ok. 10 dni po przelewie. Ja czekałam 2 miesiące. Ona też jakiś dłuższy czas.
#1236 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1237 |
Zakorzenienie
|
Hm Kaasi ja odkryłam ze moze nie napisałam tam imienia dziecka, a jest oznaczone ze trzeba. Tyle ze janie znam wiec wpisałam sobie dwójkę dzieci
![]() Ale mnie plecy bolą. Mam dużo pracy przy kompie ale nie daje rady ![]()
#1238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | |
perfumoholiczka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli konca pracy przy kompie nie widać to moge polecić siedzenie na piłce takiej duzej dmuchanej (tylko odpowiednio dobrac rozmiar) - ona pomaga. Pozniej fajnie mozna wykorzystac w czasie porodu i po porodzie z maluszkiem takim małym można na niej fajnie sie bawić ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Nic to, widze ze prawie wszystkie już posnely to i ja ide ![]() Jakos jak w poprzedniej ciazy padałam do snu o 22 i wstawalam 8:30 zeby na 9 - 9:30 do pracy tylko zdazyc to teraz chodze spac 23-24, wstaje 7 rano, w nocy czesto gesto pobudka a i tak czuje sie super wyspana ![]() Obiad na jutro - checked, wieczorne spa - checked, kuchnia wysporzatana - checked. Ide spać ![]() Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomysle o tej pilce tylko nie mam miejsca na nia tu w wawie:-( Musze polezec ciut moze przejdzie bo masakraaa. Wydaje mi sie tez ze cycki ciężkie mam i dlatego bola te plecy. Ehhh
![]() |
#1242 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1243 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie na jutro zamówiony kardiolog.Mam swoje cuda wianki pulsowo-ciśnieniowe.Na wieczór dostaliśmy kolejną dawkę sterydu na płucka.I ten zastrzyk jeszcze to wzmógł.Leże i mam zejscie z tego świata.No ale nic to,zniesie się. Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1244 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się jako pierwsza z rana
![]() ![]() Dziś odwiedzam dawną znajomą ze szkoły i jej lipcowego synka ![]() Miałam rano jechać zrobić wyniki krwi i moczu, ale w nocy przypomniałam sobie, że przecież nie mam pojemnika na mocz. Tak więc dziś go kupię, a jutro zrobię wyniki, bo w piątek wizyta ![]()
#1245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mialam bezsenna noc. Ciagle bolaly mnie plecy nijak sie ulozyc nie mogłam :-(
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1246 |
Zadomowienie
|
Mnie tż obudził o świcie i nici ze spania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1247 |
Zakorzenienie
|
Hej. My nie śpimy od 6. A ja w nocy budzę się i przez ok godzinę nie mogę zasnąć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1248 |
Rozeznanie
|
Haj. Dawno mnie nie było ale wyłączyli mi internet. Znowu. Chyba trzeba będzie administratora dorwać żeby coś z tym zrobił
![]() U mnie ostatnio pracowite dni. A do tego jestem taka nieżywa że masakra ![]() ![]() Jutro jadę na badanie bo w przyszłym tyg wizyta- mam nadzieję że Zuzia nadal będzie Zuzią bo wyprawka ciuszkowa zamknięta już na 4 spusty. Ostatnio liczyłam to mam 16 pajacy i ponad 20 bodziaków w tych najmniejszych rozmiarach nie licząc całej reszty ![]() ![]() ![]() Nad łóżeczkiem to ja nawet jeszcze nie myślałam ![]() ![]() Lucy trzymaj się dzielnie. Trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze. Gratki za wszystkie wizyty jakie mnie ominęły przez te parę dni. Lecę was chociaż trochę nadrobić... Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2015-11-25 o 07:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1249 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() wiecie, że u nas dzisiaj -5 stopni!!! ale śniegu ni ma ![]() Dziewczyny, gratuluję wizyt! Ja jutro na badania, a 2 grudnia mam wizytę (powinnam mieć 4 grudnia, ale gin ma chyba dyżury w szpitalu) i tu moje pytanie do zorientowanych, czy 2 grudnia gin wystawi mi zwolnienie z data od 5 grudnia( 4.12 mi się kończy)? To wychodzi 3 dni wstecz... |
![]() ![]() |
![]() |
#1250 |
Zakorzenienie
|
A Ty mi o moim przyszłym sąsiedzie (niedługo wprowadzka!) który kąpał się w moczu:banghead::banghead:
#1251 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny.
Dzis miałam naprawdę kiepska noc bo spałam moze z 3 godziny 😞 Do tego doszły szalejące hormony bo płacze bez powodu, ehhh 😞
#1253 | |
Wtajemniczenie
|
Kurczę, ale mi dziecię szaleje
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
![]() Ja dziś nawet się wyspałam, ale poprzednia noc to koszmar, po południu, jak się tyle nałaziłam, to coś mi wlazło w nogę- albo od kręgosłupa, albo jakis nerw był uciśnięty, bo tylko kuśtykałam i nawet nie byłam w stanie wysiedzieć przed laptopem (kości miednicy i spojenia łonowego bardzo mnie bolą). ehhh.. ta ciąża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1254 |
Rozeznanie
|
Całe szczęście, że nie pojechałam z nimi do tej diagnostyki bo baba zostałaby na miejscu rozstrzelana
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to w ogóle słabo śpię od dłuższego czasu i już mam rozkminę jak to będzie... Zjadłam kolację o 22.30 na full, Mała się położyła po północy. Wstawałam 2 razy a ok. 4 nie mogłam zasnąć bo byłam mega głodna... No i wstałam, zrobiłam jeść, herbatę, położyłam się. A ona znów wyje przez sen, że chce piciu. Dałam jej i położyłam się z nią bo już chyba lepiej mi się zrobiło po tym jedzeniu. Potem TŻ-ta słyszałam o 6... A teraz jem śniadanko bo też mam jamochłona.... lamia- współczuje Małemu. Przez taką idiotkę zostaje uraz do pobierania krwi. U mnie też mroźno ale słonecznie więc człowiek mimo niewyspania jakiś lepszy ![]()
![]() |
#1256 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas tez kiedyś jedna babka pobierała krew córce, to jeszcze się na nią wydarła, że taka stara ( córka miała 5 lat) a się boi i ryczy ![]() Tylko, że na szczepieniach u innej pani wchodzi i wychodzi z uśmiechem ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() u nas tez słonecznie z mrozikiem,ciśnienie lepsze, nie tak jak jest pochmurno i mokro ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1257 |
Zakorzenienie
|
U mnie -7. Po śniadaniu juz zdarzyłam 2 mandarynki zjeść ale nie są takie dobre...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1258 | |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj moja córka ma dyskotekę andrzejkową
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1259 |
Zakorzenienie
|
Muszę poszukać Lilce cieplejszych butów niż adidasy bo w dzień ma być tylko +2 a jedziemy po poludniu po teściowa na zadupie 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | |
Wtajemniczenie
|
Niedawno dzwoniła moja mama podekscytowana, że dostaniemy 500 zł na drugie dziecko a jak progu nie przekroczymy, to i na pierwsze. Tak, ale my uczciwie pracujemy i na pierwsze na pewno się nie załapiemy, np. mój szwagier pracuje na czarno (żeby nie wyszło, że ma jakieś dochody), opłaca tylko krus (żeby było na emeryturę), siostra też tylko krus i nie pracuje, maja 3 dzieci, to oni dostaną na wszystkie, my nie. Tylko, że szwagier zarabia miesięcznie 6-10 tys., ( dom postawili w ciągu 2-3 lat bez kredytów, dwa samochody), my oboje razem nawet połowy tego nie mamy, może 1/3 - i gdzie tu sprawiedliwość, poza tym my nie mamy żadnej pomocy ani zasiłków z gopsu. I bądź tu człowieku mądry
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() Aha, mąż wczoraj był w biedronce i mówił, ze jest bardzo dużo rzeczy i zabawek dla dzieciaków- pasowałoby już pokupować na święta na prezenty ( musimy kupić dla 6 dzieci). chyba w tym roku zrobimy tak, że ja dla chrześniak i mąż dla chrześnicy kupimy droższe, a dla reszty trochę taniej, bo nie wyrobimy z kasą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.