Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-25, 00:56   #1621
kejtiCe
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Boli jak jasny chuj
Ja po swojej cesarce autentycznie rozważam przy drugim dziecku olanie oczu i poród SN

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A ja ani chwili nie pomyślałam o SN! Jak słyszałam krzyki dziewczyn z pokoju obok to cc mogłam mieć codziennie. I teraz już nie pamiętam tego bólu
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 01:48   #1622
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Sn wcale nie boli mniej.

Ja pojechałam na cesarkę z akcja skurczowa wiec wiem ze to nie niedzielny szoping ale mimo wszystko, SN wydaje sie jednak lepsze

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 04:46   #1623
Irmusia81
Zakorzenienie

Ja nie twierdzę że sn boli mniej niż cc. Broń boże. Nie mam porównania. Poza tym każdy poród sn jest inny. Tylko szczerze mówiąc nie lubię jak ktoś pisze rodziłam sn i następnym razem tylko cc tak jakby cc było co najwyżej borowaniem zęba 😉
Ot tyle.

Monika - dzięki. Ja mam te pierwszą książkę o blw i może bym coś dokupiła jeszcze.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 07:24   #1624
201710041131
Konto usunięte

Irmusia ja nie twierdze, ze cc to lajcik bo tez nie mam porównania i właśnie dlatego chciałabym cc. Bo na moj poród szlam na lajcie, byłam najmniej zestresowana rodząca na świecie. Bo nie wiedziałam co mnie czeka. A teraz wiedząc raczej nie zdecydowałbym sie na poród jakikolwiek, na zajście w ciąże Lepiej nie wiedzieć

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Chociaz znając życie i moje skąpstwo to pewnie i tak nie zabulilabym za cc.

Tylko mam trochę żal bo tak bardzo chciałam urodzić naturalnie, tak bardzo mi zależało, a praktycznie zostałam zmuszona do oxy Poczułam sie jakbym zawiodła na całej linii

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 07:27   #1625
masija
Zakorzenienie

Hej

U nas wczoraj po raz pierwszy od kilkunastu tygodni usypianie było naprawdę spokojne, bez 2h wrzasków, tylko ok 20 minut
Tak to ja mogę usypiać

Nie sprawdza się u nas raczej to odstawianie mleka w nocy bo jak mała budzi się ok 4-5 zjada 120 ml z 2 miarek to przed 7 jest wściekle głodna.

A, i ja też chodzę na pole. Dwór to mój dom,a niee
I u mnie się mówi kapcie, pantofle. Natomiast nie cierpię, nie mogę znieść słowa ciapy.. kto to wymyśla?
Pamiętam jak studiowałam i mieszkałam zdziewczyną gdzieś spod Lublina chyba i usłyszałam u niej to słowo-za chiny nie wiedziałam o co jej chodzi.

btw. nie chce któraś kupić swetra z wielkim golfem i koszuli sznurowanej? Funkiel nówki.
nie mieszczę się w cycach w bluzce

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 07:30   #1626
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Blw, blw-ksiazka kucharska, alaantkowe blw.

Zaczęłam przeglądać ta podstawowa i to kolejna książka w której piszą że nie powinno się wcześniej rozszerzać diety z powodu niskiej wagi, a przecież tak często pediatrzy to zalecają.. Zobaczymy co na to nasza pediatra.

Ja po pierwszej cc byłam na tyle ledwo żywa i przerazalo mnie zajmowanie się dzieckiem jak nie mogłam się na boku położyć że też nie chciałam.. Odwlekalam moment kiedy mieli mi go przynieść..

Ja też czytałam o tej wadze, że jest za mało kalorii. Ewentualnie kasza ale to taka zapchajdziura.

Ja nigdy nie chciałabym cc. Dla mnie sn jest czymś naturalnym. Jasne..boli.. Ale przecież po cc też boli. Jak patrzyłam na moja kumpele po cc to dziękowałam że mogłam sn a ona x tych twardych.

No ale może inaczej bym mówiła jakbym miała długie porody.

Boze jakie skrobanie auta mnie czeka

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 07:32   #1627
201710041131
Konto usunięte

Moje dziecko dzis zaczęło dzien o 4, bo wczoraj położyłam je o 19.30, jak nigdy. No i teraz ma pierwsza drzemkę... Masakra, ale muszę przez kilka dni sie przemęczyć, moze sie przestawi

Stary 2015-11-25, 07:38   #1628
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Hej!
Mi odeszly wody dopiero po przebiciu przez polozna a skurcZe mialAm regularne I parte ale moge drugi raz rodzic wczoraj cos malej bylo, zasnac nie mogla.. 2 godziny plakalA w koncu padla .. Teraz juz zjadla I lezy obok

U mnie sa kapcie I zawsze ide na podworko:haha:

Wczoraj Lila jadla brokula I jej smakowalo a myslalam ze wypluje a pozniej zrobila 2 kupy .. Dzis znow brokul na obiad
Stary 2015-11-25, 07:43   #1629
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Irmusia ja nie twierdze, ze cc to lajcik bo tez nie mam porównania i właśnie dlatego chciałabym cc. Bo na moj poród szlam na lajcie, byłam najmniej zestresowana rodząca na świecie. Bo nie wiedziałam co mnie czeka. A teraz wiedząc raczej nie zdecydowałbym sie na poród jakikolwiek, na zajście w ciąże Lepiej nie wiedzieć

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Tylko mam trochę żal bo tak bardzo chciałam urodzić naturalnie, tak bardzo mi zależało, a praktycznie zostałam zmuszona do oxy Poczułam sie jakbym zawiodła na całej linii

Rozumiem cię. Jasne. Masz prawo chcieć mieć cc następnym razem. Chodzi mi bardziej o to jak to "zabrzmiało" jak ja to odczytałam z tym cc. Bo ja z kolei po dwóch cc żałuję że te pięć lat temu nie prześwietliłam miednicy żeby sprawdzić czy mogę rodzić naturalnie.
W życiu nie przyszłoby mi do głowy że nie mogę rodzić sn.
Kiedy się dowiedziałam że jest ryzyko powikłań byłam już w ciąży i nie mogłam tego ryzyka wykluczyć.
A potem drugi poród to już i tak cc bo zdaniem mojej gin po cc jest cc i kropka.

Masija- super że malutka tak szybko zasnęła.
Stary 2015-11-25, 07:51   #1630
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Chyba z samochodu

.
Nooo

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Boli jak jasny chuj
Ja po swojej cesarce autentycznie rozważam przy drugim dziecku olanie oczu i poród SN

O widzisz jak to jest. Te co mialy cc chca sn i odwrotnie. Ja tez w razie trzeciej ciazy marze o cc chociaz wiem ze nie ma szans dlatego nie bedzie nigdy trzeciej

Najlepsze porownanie ma osoba ktora rodzila i tak i tak
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 07:52   #1631
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

Natury nie przeskoczysz, ułożenia dziecka itp również. Syna chciałam rodzic sn, poród wywolywany a dziecko tak ułożone że nie miało szans wstawić się w kanał, nic się samo nie zaczęło. Teraz takie samo ułożenie było i bez szans na sn chociaż po pierwszej cc już i tak nie chciałam sn.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 07:52   #1632
industria
Zakorzenienie

Cytat:

Szuuu ale pieprzysz! Przeciez urodzilas naturalnie ! Konradek wylazł bozeną tak czy nie?
A nawet gdybys nie urodzila sn to co , czemu mialabys zawiezc? Masz Konradka tak? To jest sukces gupolu , najwiekszy w twoim zyciu a nie zawod!

Ja moje panie mialam i kilka godzin skurczy i oksy i przebijany pecherz i cc :P
Tak ze usluga kompleksowa, 2w1 porod sn i cc przy jednym dziecku. Oklaski :P
Stary 2015-11-25, 07:52   #1633
mehja
Zakorzenienie

Dzien dobry w ogole
Stary 2015-11-25, 07:56   #1634
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Hej

U nas wczoraj po raz pierwszy od kilkunastu tygodni usypianie było naprawdę spokojne, bez 2h wrzasków, tylko ok 20 minut
Tak to ja mogę usypiać

Nie sprawdza się u nas raczej to odstawianie mleka w nocy bo jak mała budzi się ok 4-5 zjada 120 ml z 2 miarek to przed 7 jest wściekle głodna.

I u mnie się mówi kapcie, pantofle. Natomiast nie cierpię, nie mogę znieść słowa ciapy.. kto to wymyśla?
Pamiętam jak studiowałam i mieszkałam zdziewczyną gdzieś spod Lublina chyba i usłyszałam u niej to słowo-za chiny nie wiedziałam o co jej chodzi.

btw. nie chce któraś kupić swetra z wielkim golfem i koszuli sznurowanej? Funkiel nówki.
W Lublinie mówi się ciapy

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
Szuuu ale pieprzysz! Przeciez urodzilas naturalnie ! Konradek wylazł bozeną tak czy nie?
A nawet gdybys nie urodzila sn to co , czemu mialabys zawiezc? Masz Konradka tak? To jest sukces gupolu , najwiekszy w twoim zyciu a nie zawod!

Ja moje panie mialam i kilka godzin skurczy i oksy i przebijany pecherz i cc
Tak ze usluga kompleksowa, 2w1 porod sn i cc przy jednym dziecku. Oklaski
Mnie ominęło tylko przewijanie pęcherza. Oxy i kilka godzin skurczy było.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 07:56   #1635
Irmusia81
Zakorzenienie

Indu- dokladnie! Żadna z nas nie zawiodła. Zawiodłybyśmy gdybyśmy wrzuciły noworodka do śmietnika czy innej beczki 😞
Stary 2015-11-25, 08:00   #1636
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Hej

Tak to ja mogę usypiać

Brawo za usypianie.
U nas tez wczoraj dobrze poszlo bo od zmiany czasu bylo niezbyt dobrze. Usypiala ale rzucala sie jeszcze przez godzine

Dzis wstawalam milion raz dac smoczka. A wczoraj ani razu. Od czego to zalezy.
Stary 2015-11-25, 08:02   #1637
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
O tak, wyjęłas mi to z ust. Kolejny porod tylko cc
Ja wspominam mój poród jako coś strasznego, ot tyle. Szczerze to spodziewałam się czegoś dużo gorszego. Bolało jak jasny chuj ale podeszłam do tego zadaniowo - robiłam wszystko to co kazała położna, mimo wszystko. Jasne, miałam momenty, że chciałam wyskoczyć z okna z bólu ale to trwało tylko w momencie skurczu po którym następował chwilowy spokój. (wtedy pisałam sobie smski i plotkowałam z połoznymi bo były fajne i młode).
Największą szopkę zrobiłam przy szyciu...matko.. do teraz mi głupio. Klepałam jak po☠☠☠ana w kółko to samo czy będzie bolało itd itp, dupą uciekałam itd.. Strasznie byłam spanikowana, myślę że to przez to że cały poród trzymałam się ok i po prostu emocje w końcu puściły. Potem były kleszcze i to jest dla mnie największą traumą.

Cytat:
Bo nie wiem czy oksy czy ból czy zmęczenie ale nie chciałam swojego dziecka po porodzie wziąć i przez to mam traumę :/ Nawet nie spojrzałam na nie na początku

Szuu ja też nie chciałam zobaczyć małego (bałam się że coś mu się stało przez kleszcze) Jak go tylko na mnie położyli to nawet nie chciałam go przytulić, kazałam go zabrać do badania potem jak go przywieźli to też jakoś bez emocji..

TŻ dzisiaj przyjeżdża nananana wiezie prezenty hahahaha
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 08:21   #1638
201710041131
Konto usunięte

Irmusia sorki nie chciałam żebyś tak to odebrała

Industria joooo ale ja po zajęciach gin-położniczych miałam/mam tak mózg wyprany, ze bania mała A Ty chyba miałaś najgorszy scenariusz z możliwych Ale dobrze, ze Kalisz nie wyszła Bożena bo byś teraz kebaba miała chyba

Gapulinka ja widziałam wtedy tylko mojego męża byłam taka wdzięczna ze nie poszedł do domu i mnie nie zostawił miał zapalenie płuc i 38 stopni gorączki i spał na workach sako miedzy skurczami

Stary 2015-11-25, 08:25   #1639
mehja
Zakorzenienie

Szuu tez nie rozumiem jak zawiodlas. Przeciex zaczelo sie samo tak jak chcialas i urodzilas sn! O ta oxsy ci chodzi? Przeciez oni ja daja standartowo. Mi tez chcieli podpiac, kij wie po co ale polozna zdazyla tylko welfron zalozyc.

Gapu chuj tam ze maz wraca. Prezenty!
Stary 2015-11-25, 08:31   #1640
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Nooo

O widzisz jak to jest. Te co mialy cc chca sn i odwrotnie. Ja tez w razie trzeciej ciazy marze o cc chociaz wiem ze nie ma szans dlatego nie bedzie nigdy trzeciej

Ja po sn nadal się boję cc, choć sn był bardzo ciężki. Cc to operacja a ja się boję operacji

Cytat:

O matko, to się nacierpiałaś
U nas pobudka po 7, ale jeszcze nie wstalysmy z łóżka
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 08:34   #1641
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Irmusia sorki nie chciałam żebyś tak to odebrała

Industria joooo ale ja po zajęciach gin-położniczych miałam/mam tak mózg wyprany, ze bania mała A Ty chyba miałaś najgorszy scenariusz z możliwych Ale dobrze, ze Kalisz nie wyszła Bożena bo byś teraz kebaba miała chyba

Gapulinka ja widziałam wtedy tylko mojego męża byłam taka wdzięczna ze nie poszedł do domu i mnie nie zostawił miał zapalenie płuc i 38 stopni gorączki i spał na workach sako miedzy skurczami

Szuu co ci tam naklepali na tych zajęciach? Ciekawa jestem

Cytat:

Gapu chuj tam ze maz wraca. Prezenty!
Mehja, w samo sedno!
Stary 2015-11-25, 08:45   #1642
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Bo nie wiem czy oksy czy ból czy zmęczenie ale nie chciałam swojego dziecka po porodzie wziąć i przez to mam traumę :/ Nawet nie spojrzałam na nie na początku

Ja mam pomarańczowa kule ale nie znam różnic

Szuu, ja po cc też byłam jakaś gupia... I też mam traumę. Nie wzięłam mojego dziecka na ręce, przez cały czas trzymał go tż a mi przez myśl nie przeszło, żeby go przytulić Dopiero położna mi go dała do karmienia, jak już tż pojechał, a ja pamiętam jak czekałam, żeby go wzięła bo już się najadł
Nie wiem czy to ten cały szok, czy co, ale czuję się z tym paskudnie...

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
A ja ani chwili nie pomyślałam o SN! Jak słyszałam krzyki dziewczyn z pokoju obok to cc mogłam mieć codziennie. I teraz już nie pamiętam tego bólu
Ja drugi raz też rodzę cc. Nie chcę już rodzić sn, choć bardzo chciałam.
Tylko, że ja szybko do siebie doszłam po cesarce, fakt bolało - pierwsze 2 dni to była makabra... Ale urodziłam w sobotę i już w czwartek pamiętam, że normalnie wstawałam, chodziłam itd.
Nie było to coś na czego wspomnienie mam dreszcze strachu. A np moja przyjaciółka 2 lata temu miała cesarkę (razem z 10 godzinnym porodem przed, ale się nie udało) i tydzień temu urodziła sn - i powiedziała, że woli rodzić sn (poród trwał 8 godzin w tym godzina partych), ale pamiętam, że ona po cesarce to czuła się tragicznie i długo do siebie dochodziła, blizna nawet teraz po 2 latach daje jej się we znaki i czasem coś ją tam boli i ciągnie.

Ja jestem bardzo zadowolona z cc i następnym razem nie zgodzę się na sn.
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 08:52   #1643
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Szuu, ja po cc też byłam jakaś gupia... I też mam traumę. Nie wzięłam mojego dziecka na ręce, przez cały czas trzymał go tż a mi przez myśl nie przeszło, żeby go przytulić Dopiero położna mi go dała do karmienia, jak już tż pojechał, a ja pamiętam jak czekałam, żeby go wzięła bo już się najadł
Nie wiem czy to ten cały szok, czy co, ale czuję się z tym paskudnie...

Ja drugi raz też rodzę cc. Nie chcę już rodzić sn, choć bardzo chciałam.
Tylko, że ja szybko do siebie doszłam po cesarce, fakt bolało - pierwsze 2 dni to była makabra... Ale urodziłam w sobotę i już w czwartek pamiętam, że normalnie wstawałam, chodziłam itd.
Nie było to coś na czego wspomnienie mam dreszcze strachu. A np moja przyjaciółka 2 lata temu miała cesarkę (razem z 10 godzinnym porodem przed, ale się nie udało) i tydzień temu urodziła sn - i powiedziała, że woli rodzić sn (poród trwał 8 godzin w tym godzina partych), ale pamiętam, że ona po cesarce to czuła się tragicznie i długo do siebie dochodziła, blizna nawet teraz po 2 latach daje jej się we znaki i czasem coś ją tam boli i ciągnie.

Ja jestem bardzo zadowolona z cc i następnym razem nie zgodzę się na sn.
Ja również. Cc miałam w poniedziałek o 15 i w środę już nie było żadnego problemu z chodzeniem, nawet makijaż miałam
Najgorszy był wtorek, to fakt. Ale nie wspominam tego jako traume.
Cały czas dawali przeciwbólowe.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 09:02   #1644
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo

Blanki chrzestna miała i sn i cc i mówi że ból jest porównywalny tylko co innego boli. Jednak wolała sn, szybciej doszła do siebie

Przyjaciółka dalej nie urodziła

Lena
Stary 2015-11-25, 09:11   #1645
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Blanki chrzestna miała i sn i cc i mówi że ból jest porównywalny tylko co innego boli. Jednak wolała sn, szybciej doszła do siebie

Przyjaciółka dalej nie urodziła
Łoo to czekanie jest kijowe.. Kaja a Ty planujesz 3cie? I Indu, planujesz rodzeństwo dla Gochy?
Stary 2015-11-25, 09:15   #1646
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Łoo to czekanie jest kijowe.. Kaja a Ty planujesz 3cie? I Indu, planujesz rodzeństwo dla Gochy?
Ja bym chciała.. Ale to jest uzależnione od tego czy będzie nas na nie stać..na większe mieszkanie itd.. Więc pewnie nie :p ale jak jużto obóz pod szpitalem w okolicy terminu

Lena
Stary 2015-11-25, 09:31   #1647
industria
Zakorzenienie

Wlasnie są rozne porody...moja kolezanka rodzila sn dwie cory i porownuje to do silnego parcia przy zatwardzeniu :P ani naciecia ani pekniecia no nic....inne porody sn to trauma gorsza niz cc wiec nie mozna uogolniac

Dla mnie cc to mega bol po wszystkim. Nieporownywalny do niczego kiedy stawiają na nogi.bi upokorzenia kiedy pielegniarka ciw stawia a z ciebie wycieka litrami , kto inny wklada miedzy nogi przescieradlo zebys mogla dojsc w bolach do lazienki....i polozne myjace bozene po cc

Blizne mam ladną i jest nuziutko. Ale nie mam czucia w dolnej czesci brzucha czyli wokol blizny...no i na szczescie ropien sie zagoil

Cytat:

Hahaha zapomnialam juz o kaliszu

Masz racje mialabym kebaba xxl. A tak z bozenka jest super i bez zmian, jakbym nigdy nie rodzila

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Oczywiscie chcialabym tak szybko jak tylko to bedzie mozliwe. Po cc minimum rok nalezy odczejac a najlepiej dwa. Zobaczymy co mi lekarz powie
Stary 2015-11-25, 09:38   #1648
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja bym chciała.. Ale to jest uzależnione od tego czy będzie nas na nie stać..na większe mieszkanie itd.. Więc pewnie nie :p ale jak jużto obóz pod szpitalem w okolicy terminu
Fajnie, obyś wygrała w totka
Mój TŻ ma zawodnika który ma uwaga..7 dzieci.
Ale go zdecydowanie na to stać. Jak go poznałam to zapytałam o imiona dzieciaków..wymienił 5 imion po czym nastąpiła chwila zamyślenia i następne dwa hahahha
Bardzo poleca dużą ilość dzieci, mówi że starsze zajmują się młodszymi i nie ma aż tak dużo roboty jak mogłoby się wydawać
Stary 2015-11-25, 09:39   #1649
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie są rozne porody...moja kolezanka rodzila sn dwie cory i porownuje to do silnego parcia przy zatwardzeniu :P ani naciecia ani pekniecia no nic....inne porody sn to trauma gorsza niz cc wiec nie mozna uogolniac

Dla mnie cc to mega bol po wszystkim. Nieporownywalny do niczego kiedy stawiają na nogi.bi upokorzenia kiedy pielegniarka ciw stawia a z ciebie wycieka litrami , kto inny wklada miedzy nogi przescieradlo zebys mogla dojsc w bolach do lazienki....i polozne myjace bozene po cc

Blizne mam ladną i jest nuziutko. Ale nie mam czucia w dolnej czesci brzucha czyli wokol blizny...no i na szczescie ropien sie zagoil
Masz rację, pierwsze pionowanie to koszmar. Ja miałam zrobić 2 kroki do umywalki aby przemyć twarz. Trwało to dobre 15 minut... Zakręciło mi się w głowie i musiałam szybko siadać bo myślałam, że zwymiotuję.
Położna każe się prostować na nogach, a nie zginać jak babcia przy lasce, ale weź się wyprostuj...

Ja mam bliznę nisko, ale jest długa. Koleżanki po cc mają po 10 cm, moja ma aż 18 cm. Całe szczęście nie widać jej spod gaci. Właśnie mniej więcej po 10 cm jest ewidentne docięcie, z ładnej łódki jest nagłe cięcie do góry. Oczywiście w tym szoku nie powiedziałam im, że mam łożysko na przedniej ścianie, więc pewnie lekarz się zdziwił i musiał powiększyć dziurę...
Ale zabliźniona jest ładnie, też nie mam czucia wokół blizny, szczególnie na środku.
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 09:41   #1650
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

polać jej
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Indu- dokladnie! Żadna z nas nie zawiodła. Zawiodłybyśmy gdybyśmy wrzuciły noworodka do śmietnika czy innej beczki ��
O to to

Ja dwa razy sn i to nie małe dzieci i pomimo bólu wolałabym SN. ja się bałam Cc...ostatnio z koleżanką jak rozmawiałam to przypomniało mi się jak już zaczęły się parte a ja do ginki "ostrzegam że będę bluznic. " na co ona "a bluznij dziewczyno!" i wtedy z mej piersi wyszło bardzo głośne "â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠aaaaaaa"

Dzień dobry A św pospalysmy do 8:30... Kuwa Fa! Mróz normalnie...

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Ale.ja się boję cc bo ja się boję operacji...już kiedyś pisałam że jak.szłam na operację szczęki to się popłakałam...

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości