|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6
Cytat:
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pojechałam na cesarkę z akcja skurczowa wiec wiem ze to nie niedzielny szoping ale mimo wszystko, SN wydaje sie jednak lepsze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie twierdzę że sn boli mniej niż cc. Broń boże. Nie mam porównania. Poza tym każdy poród sn jest inny. Tylko szczerze mówiąc nie lubię jak ktoś pisze rodziłam sn i następnym razem tylko cc tak jakby cc było co najwyżej borowaniem zęba 😉
Ot tyle. Monika - dzięki. Ja mam te pierwszą książkę o blw i może bym coś dokupiła jeszcze.
|
#1624 |
|
Konto usunięte
|
Irmusia ja nie twierdze, ze cc to lajcik bo tez nie mam porównania i właśnie dlatego chciałabym cc. Bo na moj poród szlam na lajcie, byłam najmniej zestresowana rodząca na świecie. Bo nie wiedziałam co mnie czeka. A teraz wiedząc raczej nie zdecydowałbym sie na poród jakikolwiek, na zajście w ciąże
Lepiej nie wiedzieć ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Chociaz znając życie i moje skąpstwo to pewnie i tak nie zabulilabym za cc. Tylko mam trochę żal bo tak bardzo chciałam urodzić naturalnie, tak bardzo mi zależało, a praktycznie zostałam zmuszona do oxy Poczułam sie jakbym zawiodła na całej liniiWysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas wczoraj po raz pierwszy od kilkunastu tygodni usypianie było naprawdę spokojne, bez 2h wrzasków, tylko ok 20 minut ![]() Tak to ja mogę usypiać ![]() Nie sprawdza się u nas raczej to odstawianie mleka w nocy bo jak mała budzi się ok 4-5 zjada 120 ml z 2 miarek to przed 7 jest wściekle głodna. A, i ja też chodzę na pole. Dwór to mój dom,a niee ![]() I u mnie się mówi kapcie, pantofle. Natomiast nie cierpię, nie mogę znieść słowa ciapy.. kto to wymyśla? ![]() Pamiętam jak studiowałam i mieszkałam zdziewczyną gdzieś spod Lublina chyba i usłyszałam u niej to słowo-za chiny nie wiedziałam o co jej chodzi. btw. nie chce któraś kupić swetra z wielkim golfem i koszuli sznurowanej? Funkiel nówki. ![]() nie mieszczę się w cycach w bluzce
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też czytałam o tej wadze, że jest za mało kalorii. Ewentualnie kasza ale to taka zapchajdziura. Ja nigdy nie chciałabym cc. Dla mnie sn jest czymś naturalnym. Jasne..boli.. Ale przecież po cc też boli. Jak patrzyłam na moja kumpele po cc to dziękowałam że mogłam sn a ona x tych twardych. No ale może inaczej bym mówiła jakbym miała długie porody. Boze jakie skrobanie auta mnie czeka
|
|
|
|
|
#1627 |
|
Konto usunięte
|
Moje dziecko dzis zaczęło dzien o 4, bo wczoraj położyłam je o 19.30, jak nigdy. No i teraz ma pierwsza drzemkę... Masakra, ale muszę przez kilka dni sie przemęczyć, moze sie przestawi
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Mi odeszly wody dopiero po przebiciu przez polozna a skurcZe mialAm regularne I parte ale moge drugi raz rodzic wczoraj cos malej bylo, zasnac nie mogla.. 2 godziny plakalA w koncu padla .. Teraz juz zjadla I lezy obok U mnie sa kapcie I zawsze ide na podworko:haha: Wczoraj Lila jadla brokula I jej smakowalo a myslalam ze wypluje a pozniej zrobila 2 kupy .. Dzis znow brokul na obiad
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W życiu nie przyszłoby mi do głowy że nie mogę rodzić sn. Kiedy się dowiedziałam że jest ryzyko powikłań byłam już w ciąży i nie mogłam tego ryzyka wykluczyć. A potem drugi poród to już i tak cc bo zdaniem mojej gin po cc jest cc i kropka. Masija- super że malutka tak szybko zasnęła.
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Nooo
![]() Cytat:
O widzisz jak to jest. Te co mialy cc chca sn i odwrotnie. Ja tez w razie trzeciej ciazy marze o cc chociaz wiem ze nie ma szans dlatego nie bedzie nigdy trzeciej Najlepsze porownanie ma osoba ktora rodzila i tak i tak |
|
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nawet gdybys nie urodzila sn to co , czemu mialabys zawiezc? Masz Konradka tak? To jest sukces gupolu , najwiekszy w twoim zyciu a nie zawod! Ja moje panie mialam i kilka godzin skurczy i oksy i przebijany pecherz i cc :P Tak ze usluga kompleksowa, 2w1 porod sn i cc przy jednym dziecku. Oklaski :P
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry w ogole
|
|
|
|
#1634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Indu- dokladnie! Żadna z nas nie zawiodła. Zawiodłybyśmy gdybyśmy wrzuciły noworodka do śmietnika czy innej beczki 😞
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tez wczoraj dobrze poszlo bo od zmiany czasu bylo niezbyt dobrze. Usypiala ale rzucala sie jeszcze przez godzine Dzis wstawalam milion raz dac smoczka. A wczoraj ani razu. Od czego to zalezy. |
|
|
|
|
#1637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wspominam mój poród jako coś strasznego, ot tyle. Szczerze to spodziewałam się czegoś dużo gorszego. Bolało jak jasny chuj ale podeszłam do tego zadaniowo - robiłam wszystko to co kazała położna, mimo wszystko. Jasne, miałam momenty, że chciałam wyskoczyć z okna z bólu ale to trwało tylko w momencie skurczu po którym następował chwilowy spokój. (wtedy pisałam sobie smski i plotkowałam z połoznymi bo były fajne i młode).
Największą szopkę zrobiłam przy szyciu...matko.. do teraz mi głupio. Klepałam jak po☠☠☠ana w kółko to samo czy będzie bolało itd itp, dupą uciekałam itd.. Strasznie byłam spanikowana, myślę że to przez to że cały poród trzymałam się ok i po prostu emocje w końcu puściły. Potem były kleszcze i to jest dla mnie największą traumą. Cytat:
TŻ dzisiaj przyjeżdża nananana wiezie prezenty hahahaha |
|
|
|
|
#1638 |
|
Konto usunięte
|
Irmusia sorki nie chciałam żebyś tak to odebrała
![]() Industria joooo ale ja po zajęciach gin-położniczych miałam/mam tak mózg wyprany, ze bania mała Ale dobrze, ze Kalisz nie wyszła Bożena bo byś teraz kebaba miała chyba ![]() Gapulinka ja widziałam wtedy tylko mojego męża ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu tez nie rozumiem jak zawiodlas. Przeciex zaczelo sie samo tak jak chcialas i urodzilas sn! O ta oxsy ci chodzi? Przeciez oni ja daja standartowo. Mi tez chcieli podpiac, kij wie po co ale polozna zdazyla tylko welfron zalozyc.
Gapu chuj tam ze maz wraca. Prezenty!
|
|
|
|
#1640 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U nas pobudka po 7, ale jeszcze nie wstalysmy z łóżka
|
||
|
|
|
#1641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mehja, w samo sedno! |
|
|
|
|
#1642 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy to ten cały szok, czy co, ale czuję się z tym paskudnie... Cytat:
Tylko, że ja szybko do siebie doszłam po cesarce, fakt bolało - pierwsze 2 dni to była makabra... Ale urodziłam w sobotę i już w czwartek pamiętam, że normalnie wstawałam, chodziłam itd. Nie było to coś na czego wspomnienie mam dreszcze strachu. A np moja przyjaciółka 2 lata temu miała cesarkę (razem z 10 godzinnym porodem przed, ale się nie udało) i tydzień temu urodziła sn - i powiedziała, że woli rodzić sn (poród trwał 8 godzin w tym godzina partych), ale pamiętam, że ona po cesarce to czuła się tragicznie i długo do siebie dochodziła, blizna nawet teraz po 2 latach daje jej się we znaki i czasem coś ją tam boli i ciągnie. Ja jestem bardzo zadowolona z cc i następnym razem nie zgodzę się na sn. |
||
|
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorszy był wtorek, to fakt. Ale nie wspominam tego jako traume. Cały czas dawali przeciwbólowe.
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyjaciółka dalej nie urodziła
|
|
|
|
|
#1645 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie są rozne porody...moja kolezanka rodzila sn dwie cory i porownuje to do silnego parcia przy zatwardzeniu :P ani naciecia ani pekniecia no nic....inne porody sn to trauma gorsza niz cc wiec nie mozna uogolniac
Dla mnie cc to mega bol po wszystkim. Nieporownywalny do niczego kiedy stawiają na nogi.bi upokorzenia kiedy pielegniarka ciw stawia a z ciebie wycieka litrami , kto inny wklada miedzy nogi przescieradlo zebys mogla dojsc w bolach do lazienki....i polozne myjace bozene po cc Blizne mam ladną i jest nuziutko. Ale nie mam czucia w dolnej czesci brzucha czyli wokol blizny...no i na szczescie ropien sie zagoil Cytat:
![]() Masz racje mialabym kebaba xxl. A tak z bozenka jest super i bez zmian, jakbym nigdy nie rodzila ![]() Cytat:
chcialabym tak szybko jak tylko to bedzie mozliwe. Po cc minimum rok nalezy odczejac a najlepiej dwa. Zobaczymy co mi lekarz powie
|
|
#1648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój TŻ ma zawodnika który ma uwaga..7 dzieci. Ale go zdecydowanie na to stać. Jak go poznałam to zapytałam o imiona dzieciaków..wymienił 5 imion po czym nastąpiła chwila zamyślenia i następne dwa hahahha Bardzo poleca dużą ilość dzieci, mówi że starsze zajmują się młodszymi i nie ma aż tak dużo roboty jak mogłoby się wydawać |
|
|
|
|
#1649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Położna każe się prostować na nogach, a nie zginać jak babcia przy lasce, ale weź się wyprostuj... Ja mam bliznę nisko, ale jest długa. Koleżanki po cc mają po 10 cm, moja ma aż 18 cm. Całe szczęście nie widać jej spod gaci. Właśnie mniej więcej po 10 cm jest ewidentne docięcie, z ładnej łódki jest nagłe cięcie do góry. Oczywiście w tym szoku nie powiedziałam im, że mam łożysko na przedniej ścianie, więc pewnie lekarz się zdziwił i musiał powiększyć dziurę... Ale zabliźniona jest ładnie, też nie mam czucia wokół blizny, szczególnie na środku. |
|
|
|
|
#1650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dwa razy sn i to nie małe dzieci i pomimo bólu wolałabym SN. ja się bałam Cc...ostatnio z koleżanką jak rozmawiałam to przypomniało mi się jak już zaczęły się parte a ja do ginki "ostrzegam że będę bluznic. " na co ona "a bluznij dziewczyno!" i wtedy z mej piersi wyszło bardzo głośne "â☠â☠â☠â☠aaaaaaa" Dzień dobry A św pospalysmy do 8:30... Kuwa Fa! Mróz normalnie...---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Ale.ja się boję cc bo ja się boję operacji...już kiedyś pisałam że jak.szłam na operację szczęki to się popłakałam... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

Lepiej nie wiedzieć 
Poczułam sie jakbym zawiodła na całej linii