Lipcowe Mamusie 2016 :) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-25, 12:50   #601
confused women
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)

misia, ale tak cały dzień Cię męczy zła forma? Ja tylko z rana czuję się fatalnie....w dzień mdłości są minimalne, jedynie często mi się odbija no i wieczorami mam mega silne wzdęcia

U mnie się złożyło, że pierwsze dwie wizyty wypadły tydzień po tygodniu, potem będzie więcej czekania, bo na NFZ będę miała termin dopiero w styczniu a prywatnie zależy jak uda mi się dziś umówić, chciałabym za 3 tyg.
Stary 2015-11-25, 12:55   #602
gusia2011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
dzień dobry, jakiś mam drugi dzień do bani i nastrój i samopoczucie, normalnie to chyba już zapomniałam, ze można się tak byle jak czuć.

współczuję
Stary 2015-11-25, 12:56   #603
Wesola_Ania
Zadomowienie

Dziewczyny czy będziecie rodzić w szpitalu, w którym dyżuruje Wasz lekarz?

Ja mam bardzo dobrego ginekologa, ale on pracuje w szpitalu klinicznym i obawiam się studentów podczas porodu, choć szpital ma bardzo fachową kadrę,….dylemat
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 12:58   #604
gusia2011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Nosi mnie aby iść jeszcze teraz w pt (ale do innego lekarza) ale wiem że to bez sensu. Dziś jest 5t4d a w 1 ciązy serduszko było widoczne dopiero w 6t5d

poczekaj też miałam pomysły żeby iść w tym tygodniu do kogoś, ale nie ma to sensu. Za tydzień lepiej będzie wszystko widoczne
Stary 2015-11-25, 12:58   #605
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Moja gin nie pracuje w szpitalu

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 12:59   #606
gusia2011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość

Ja mam bardzo dobrego ginekologa, ale on pracuje w szpitalu klinicznym i obawiam się studentów podczas porodu, choć szpital ma bardzo fachową kadrę,….dylemat

Przyznam, że jeszcze o tym nie myślałam jak to będzie wyglądało pewnie zacznę myśleć po Nowym Roku.
Stary 2015-11-25, 13:02   #607
MarcelkowaMama
Raczkowanie

a ja mam wizyte za 4 h i od rana mam biegunke ze stresu i zoladek przy gardle tak strasznie się stresuje bo tak bardzo mi zależy na fasolince i mam nadzieje ze będę wieczorem swietowac w pizza hut szamając

bardzo bym chciała rodzic moim doktorkiem ale nie w jego szpitalu bo nie maja oddzialu dla dzieci przedwcześnie urodzonych
MarcelkowaMama jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-25, 13:04   #608
confused women
Zakorzenienie

Ani mój prywatny gin ani ten na NFZ nie dyżurują w szpitalu w moim mieście

MarcelkowaMama, ja mam za 5h wizytę
Stary 2015-11-25, 13:07   #609
Wesola_Ania
Zadomowienie

[QUOTE=MarcelkowaMama;5358 7422]a ja mam wizyte za 4 h i od rana mam biegunke ze stresu i zoladek przy gardle tak strasznie się stresuje bo tak bardzo mi zależy na fasolince i mam nadzieje ze będę wieczorem swietowac w pizza hut szamając

Nie stresuj się Trzymam kciuki za fasolinkę;p Daj znać jak było na wizycie
Stary 2015-11-25, 13:08   #610
MarcelkowaMama
Raczkowanie

a macie już zalozone karty ciąży ??
Stary 2015-11-25, 13:13   #611
marcylina
Wtajemniczenie

Czekam na info po wizytach
Moj lekarz pracuje w szpitalu, tam planuje rodzic..
Karte ciazy będę miala na kolejnej wizycie podobno
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 13:15   #612
*misia*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
misia, ale tak cały dzień Cię męczy zła forma? Ja tylko z rana czuję się fatalnie....w dzień mdłości są minimalne, jedynie często mi się odbija no i wieczorami mam mega silne wzdęcia

U mnie się złożyło, że pierwsze dwie wizyty wypadły tydzień po tygodniu, potem będzie więcej czekania, bo na NFZ będę miała termin dopiero w styczniu a prywatnie zależy jak uda mi się dziś umówić, chciałabym za 3 tyg.
Niestety od dwóch dni cały dzień od przebudzenia do zaśnięcia, czuję się fatalnie, męczą mdłości i zgaga, brzuch pobolewa a dziś jeszcze na dodatek głowa. A wieczorem to już całkiem dętka jestem.

Cytat:
Napisane przez gusia2011 Pokaż wiadomość
współczuję
dziekuję

Cytat:

Ja w sumie nie wiem jeszcze, moja doktorowa pracuje w szpitalu ale na oddziale ginekologicznym i w tym szpitalu porodówki nie ma wcale. Pracuje też w poradni do której ide w styczniu i tam jest szpital prywatny ktory biore pod uwage do porodu, ale doktorowa nie pracuje tam i tak na bloku porodowym. W sumie po moich wczesniejszych doświadczeniach wiem, że nie ma to dla mnie znaczenia czy mój lekarz byłby przy porodzie czy nie bo i tak najważniejsza tam jest położna
A w ogóle udało mi się dziś umówić na darmowe usg i test pappa na 05/01 to akurat będzie 12 tydzień, i jest to usg nie z nfz tylko realizowane przez fundacje więc i z nfz na usg powinnam się załapać w razie co i mieć porównanie.
Stary 2015-11-25, 13:16   #613
confused women
Zakorzenienie

Ja nie mam jeszcze założonej karty ciąży, ale liczę, że dziś mi założy
Stary 2015-11-25, 13:21   #614
*misia*
Zakorzenienie

ja też nie mam założonej karty ciąży i mam mieć na następnej wizycie.
Stary 2015-11-25, 13:21   #615
MarcelkowaMama
Raczkowanie

ja test papa będę mieć za darmo ze względu na problemy we wcześniejszej ciąży mam nadzieje ze w tej nie będę przechodzić przez koszmar amniopunkcji
Stary 2015-11-25, 13:23   #616
Wesola_Ania
Zadomowienie

My zakładamy kartę 1 grudnia, czyli na drugiej wizycie.

Ciekawe jak moja waga. W sumie to jakoś jem mniej niż zwykle, ale staram się jeść dużo owoców i jogurtów.

Wczoraj w broszurce dla kobiet w ciąży przeczytałam, że nawet kakao nie jest zalecane ze względu na zawartość kofeiny
Stary 2015-11-25, 13:30   #617
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MarcelkowaMama Pokaż wiadomość
a macie już zalozone karty ciąży ??
Mi gin założyła przedwczoraj, w 7tyg+2d. Załączam USG bo któraś z Was chciała zobaczyć ciekawa jestem czy Wy tam coś zobaczycie. Załączam jeszcze moją interpretację zdjęcia, zgadzacie się z nią? :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Slide1.JPG (157,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Slide2.JPG (154,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg interpretacja.jpg (166,2 KB, 29 załadowań)
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 13:32   #618
Wesola_Ania
Zadomowienie

Nutik, ale wzruszające
Stary 2015-11-25, 13:32   #619
marcylina
Wtajemniczenie

Nie mam sily, ale jestem tak ciekawa ze zaraz wstane po komputer..bo niestety na telefonie fot nie widze.. chyba ze zle cos robie?
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-25, 13:36   #620
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
My zakładamy kartę 1 grudnia, czyli na drugiej wizycie.

Ciekawe jak moja waga. W sumie to jakoś jem mniej niż zwykle, ale staram się jeść dużo owoców i jogurtów.

Wczoraj w broszurce dla kobiet w ciąży przeczytałam, że nawet kakao nie jest zalecane ze względu na zawartość kofeiny
To czemu się nie zważysz?
Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Mi gin założyła przedwczoraj, w 7tyg+2d. Załączam USG bo któraś z Was chciała zobaczyć ciekawa jestem czy Wy tam coś zobaczycie. Załączam jeszcze moją interpretację zdjęcia, zgadzacie się z nią? :P
Ja widzę Twoje dzieciątko, ale poszczególnych kończyn i części ciała nie rozrózniam niestety
Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
Nie mam sily, ale jestem tak ciekawa ze zaraz wstane po komputer..bo niestety na telefonie fot nie widze.. chyba ze zle cos robie?
Na tel nie widać zdjęć
Stary 2015-11-25, 13:42   #621
Wesola_Ania
Zadomowienie

Hehe nie mam jeszcze wagi w domu, ale mąż chce mi na dniach sprezentować:p
Stary 2015-11-25, 13:48   #622
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Witam się i Ja. Przez te mdłości nie mam ochoty na nic. Czytam Was ale nie mam sily pisać :banghead:

Kartę mam założoną. Własnie Umówiłam się na prenatalne.
Arida pytałaś jakie mam badania zlecone wiec morfologia, kreatynina, białko, glukoza i mocz.

Dziewczyny trzymam kciuki za pozytywny rozwój akcji. Łatwo się mówi, wiem ale na wiele czynników nie macie wpływu za to postarajcie się nie stresować.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Hehe nie mam jeszcze wagi w domu, ale mąż chce mi na dniach sprezentować:p
Waga to moje przekleństwo. W poprzedniej ciąży 28 kg na plusie. Teraz juz 1.5 a przez mdlosci naprawdę mało co jem. Już nie wspominając o tym, że zdarza mi się zwrócić co niektóre potrawy. Fakt że mało mam ostatnio ruchu. Brakuje mi sił i chęci do wszystkiego.
Stary 2015-11-25, 13:49   #623
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Nutik, ale wzruszające
To fakt, bardzo się wzruszyłam, jak zobaczyłam bijące serduszko. Już bardzo na ten moment czekałam.

Jak to jest u Was z informowaniem rodziny/znajomych o ciąży? U nas było tak, że po pierwszym USG potwierdzającym ciążę od razu powiedzieliśmy naszym rodzicom. Reszcie chcieliśmy powiedzieć dopiero w okolicy Świąt, bo wtedy będzie już 12 tc. Niestety, wieść rozniosła się szybciej niż chcieliśmy, a było to tak: najpierw sąsiadka zaczęła cos podejrzewać, bo byłam w domu a nie w pracy i wprost zapytała teściową, która nie wytrzymała i potwierdziła. Potem sąsiadka powiedziała swojej córce. Tydzień później były urodziny mojej teściowej, na których chcieliśmy powiedzieć siostrze męża. Nie spodziewaliśmy się jednak, że niezapowiedziane przyjadą dalsze ciotki TŻ. No i jak wszyscy byli już na imprezce, to wpada córka mojej sąsiadki, żeby teściowej złożyć życzenia. I jak tylko mnie zauważyła, to w ogóle nie dbając o dyskrecję, w pokoju pełnym ludzi gada na głos "O cześć, słyszałam, że się dziecka spodziewasz!!!". Mnie zmroziło, bo nawet nie było mojego męża jeszcze w domu, wszyscy usłyszeli i cała tajemnica poszła się je*ać. No i teraz, jak już wie dalsza rodzina i cała nasza ulica to jest to tylko kwestia czasu, jak wieści dojdą dalej, planuję więc powiedzieć reszcie znajomych i rodziny dość szybko. I co tu zrobić w takiej sytuacji, uśmiechnąć się, udać że wszystko ok i przyjmować gratulacje ;P Mam tylko nadzieję, że z dzidzią będzie wszystko ok.
Stary 2015-11-25, 13:58   #624
gusia2011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
To fakt, bardzo się wzruszyłam, jak zobaczyłam bijące serduszko. Już bardzo na ten moment czekałam.

Jak to jest u Was z informowaniem rodziny/znajomych o ciąży? U nas było tak, że po pierwszym USG potwierdzającym ciążę od razu powiedzieliśmy naszym rodzicom. Reszcie chcieliśmy powiedzieć dopiero w okolicy Świąt, bo wtedy będzie już 12 tc. Niestety, wieść rozniosła się szybciej niż chcieliśmy, a było to tak: najpierw sąsiadka zaczęła cos podejrzewać, bo byłam w domu a nie w pracy i wprost zapytała teściową, która nie wytrzymała i potwierdziła. Potem sąsiadka powiedziała swojej córce. Tydzień później były urodziny mojej teściowej, na których chcieliśmy powiedzieć siostrze męża. Nie spodziewaliśmy się jednak, że niezapowiedziane przyjadą dalsze ciotki TŻ. No i jak wszyscy byli już na imprezce, to wpada córka mojej sąsiadki, żeby teściowej złożyć życzenia. I jak tylko mnie zauważyła, to w ogóle nie dbając o dyskrecję, w pokoju pełnym ludzi gada na głos "O cześć, słyszałam, że się dziecka spodziewasz!!!". Mnie zmroziło, bo nawet nie było mojego męża jeszcze w domu, wszyscy usłyszeli i cała tajemnica poszła się je*ać. No i teraz, jak już wie dalsza rodzina i cała nasza ulica to jest to tylko kwestia czasu, jak wieści dojdą dalej, planuję więc powiedzieć reszcie znajomych i rodziny dość szybko. I co tu zrobić w takiej sytuacji, uśmiechnąć się, udać że wszystko ok i przyjmować gratulacje ;P Mam tylko nadzieję, że z dzidzią będzie wszystko ok.

Nutik jaki dzidziuś!! jakie słodkie!!

u mnie było tak: brat TŻ, który powiedział siostrze i całej rodzinie, moja mama powiedziała mojemu bratu i tacie i tak poleciało. Nie jestem zadowolona, bo na USG nic nie było a oni szaleją jakbym jutro miała rodzić.
Stary 2015-11-25, 14:05   #625
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gusia2011 Pokaż wiadomość
Nutik jaki dzidziuś!! jakie słodkie!!
Haha, jaki dzidziuś, ja tam prędzej UFO widzę :P
Stary 2015-11-25, 14:05   #626
confused women
Zakorzenienie

Dla mnie waga to też przekleństwo, od dawna ważę się codziennie, niby na początku ciąży straciłam 1,5kg przez brak apetytu, ale teraz widzę, że wskazówka już coś do góry znowu wędruje, także kg pewnie niedługo zaczną do góry iść

nutik, u nas wiedzą na razie tylko moja bratowa, bo akurat w zeszłym tygodniu bardzo źle się czułam rano i musiałam ją poprosić, żeby przekazała moje klucze z pracy, bo wolne brałam. No i jak weszła do mnie i zapytała 'a ty co, w ciąży' to nie potrafiłam jakoś zaprzeczyć. No i tym sposobem brat się też dowiedział. Wiedzą jeszcze siostra i szwagier TŻ, bo on też musiał się komuś wygadać A rodzicom chcemy powiedzieć w ten weekend. Ale muszę przyznać, że u Ciebie wieść rozniosła się iście ekspresowo
Stary 2015-11-25, 14:07   #627
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Ale muszę przyznać, że u Ciebie wieść rozniosła się iście ekspresowo
Ale to wszystko przez córkę sąsiadki i jej niedyskrecję.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-25, 14:13   #628
Wesola_Ania
Zadomowienie

Ja miałam to szczęście,że sama poinformowałam rodziców i brata.

Najbardziej zbzikował mój starszy o dwa lata brat od razu zaczął mnie fotografować, póki jeszcze jestem zgrabna,hehe.

W pracy też spoko, choć duże zmiany personalne pójdą, bo w czerwcu na l4 ciążowe poszła juz jedna pracownica z mojego działu, a za niedługo ja
Stary 2015-11-25, 14:15   #629
gusia2011
Raczkowanie

Właśnie tego nie rozumiem. Dlaczego waga idzie do góry? Przecież maluch nic jeszcze nie waży a ja już 2kg przytyłam.
Stary 2015-11-25, 14:18   #630
inezz6
Zadomowienie

U mnie na razie wiedzą- Tz, rodzice i rodzeństwo, po piątkowym badaniu myślę powiedziec szefowej, znajomym jesli oczywiście wszystko będzie ok 😊 na razie prosiłam żeby nikt dalej się nie chwalił.

Co do wagi to ja jakos mega nie martwię się tym, ze przytyje - takie prawo ciąży.. W poprzedniej przytyłam jakies 16 kg, czyli ani mało ani dużo... Dopiero niedawno dobiłam do wagi sprzed ciąży a tu znów pójdzie w górę 😃 ciężko było mi zgubić 8 kg, ktoś mi zostały, ale liczę ze tym razem tez się uda 😊 zle mi było z tym nadmiarem, ale i tak dla dziecka mogłabym przytyć 3 razy więcej.

W ciąży tez się niw ograniczam- wiadomo staram się zdrowo, ale jak na pizze będę miec ochotę to zjem, kiedy sobie dogadzać jak nie teraz? 😊

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości