|
|
#3931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Nieznajomo bardzo się cieszę że mała znowu zaczęła się aktywnie ruszać, widocznie musiała odespać swoje
Mira trzymam kciuki za Twoją wizytę!!! ![]() 32 przepis wrzuciłam do clubu Dorka moja ja mam termin na 4.03 i też koło 800 waży lekarz powiedział że to prawidłowa waga Sloneczko śliczne zdjęcie Anteria ja też tak miałam czułam ją bardzo długo bardzo nisko ale teraz czuję jak sobie pływa tam i z powrotem góra dół Bardzo ładny wózeczek ![]() Malinka za 26 tydzień ![]() Emma w sklepie babeczka powiedziała żeby lepiej poczekać bo będą przeceny w grudzień styczeń ![]() Milenujdka ja też dziś mam szkołę rodzenia ![]() Fasolka i to jest prawdziwy mężczyzna mój też tak zawsze mówi jak się pytam co by chciał dostać tylko wiadomo my zawsze chcemy coś kupić i wtedy pojawia się problem![]() Gosiaczek ja te wszystkie badania na krzywą i morfologie i toxo robiłam dzień przed wizytą żeby były świeże wyniki ![]() Kalina muszę sobię też to ściągnąć Malinka ma racje teraz to już z górki Sloneczko Liwia piękne Polly ja także zostawilam dziś 70 zł w aptece. Uważam że kobiety w ciąży także powinny mieć jakieś zniżki Malinka a co Ty masz jakieś chody w tej aptece ![]() Wow pierwsze słyszę o takich ulgach dla kobiet w ciąży super!!! Niestety u mnie nie ma takiej apteki Czy te foteliku o których mówicie można mocować na stelaż od wózka ![]() Bonku nie znam się ale jeśli chodzi o wygląd tego wózka bardzo fajny ![]() M-monia ja dziś wieczorem mam w planach trszokę się poruszać Mira
|
|
|
|
#3932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
U mnie odgruzowywania sypialni ciąg dalszy chyba się tez zabiore za wyrzucanie z największej mojej szafy ubraniowej bo tam jest co wyrzucać ;-)nieznajoma masakra z takimi dziadkami, i to czesto facieci, ktorzy nie pomagali nigdy swoim zonom z opiece i wychowywaniu dzieci teraz maja najwiecej do powiedzenia w kwestii wnukow, u nas tez nie bylo idealnie ale jest lepiej bo nie pozwililismy zeby to zaszlo za daleko ;-) z tesciowa nigdy nie bylo klopotu gorzej z tesciem ;-) ale jest lepiej o wiele szczególnie po pewnej wymianie zdań miedzy tz a jego ojcem Potem mieli "ciche dni" ale później juz było tylko lepiej i jak obserwuja inne dzieciaki to widzą ze mieliśmy racje ![]() U mnie morfologia plus mocz ok 16 zl i ob w tym jest ![]() Figle dość późno bo jakoś niemialam ochoty z przemęczenia :-( Mam nadzieje ze teraz będzie lepiej bo muszę tez zadbac o nas ![]() Cytat:
![]() Nie polecam tych z duzych przedzialow wagowych np 9-36 Im lepsze dopasowanie wagowe i wzrostowe tym lepiej, przy drugim i trzecim foteliku wybieralismy je z mała, trzeba je sprzymierzyć do dziecka bo nasza np jest b szczupła i w niektórych się topila ;-) no i warto do samochodu tez dopasować bo niektóre maja za krótkie pasy albo kanapy tak wyprofilowane ze uniemożliwiają prawidlowy montaż fotelika, szczególnie te starsze modele aut, teraz z isofixem jest latwiej ;-) Tez polecam tak jak Emma, http://osiemgwiazdek.blogspot.com emma ja bym chyba wybrała lepszy i uzywany, czasem w komisjach dzieciecych można znaleźć naprawdę dobre rzeczy, tylko trzeba sprawdzić czy fotelik nie brał udziału w żadnym wypadku, bo nawet niewielki może naruszyc konstrukcje fotelika a co za tym idzie jego bezpieczenstwo Ide obiad jakiś kombinowac pa
|
|
#3933 |
|
Rozeznanie
|
Ja od rana wcinam placki z jabłkami i płatkami owsianymi troszkę za dużo tego farszu zrobiłam i szkoda było wyrzucić trochę pomogły mi zjeść siostry które wpadły rano na kawkę i pogaduchy bo jedna przed pracą a a druga też na zwolnieniu i tak zleciało na 17 szkoła rodzenia pójdę sobie spacerkiem chociaż wyjdę się dotlenić
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3935 |
|
Rozeznanie
|
Hej wam. Dzisiaj mam podły nastrój. Rano pojechałam do mojej szwagierki na kawę, nie zastalam jej więc zadzwoniłam. Okazało się że karetka zabrała ja z 6 letnim synem rano do szpitala. Mały obudził się zakaszlal i dostał drgawek. Stracił przytomność na kilka minut. Teraz jest na obserwacji aje wszyscy się martwimy. Nie był chory, gorączki też nie miał. Jego tato i mój mąż to bracia. Natalka moja wychowuje się z nim bo różni ich tylko 4 miesiące.
|
#3936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że wszystko dobrze się skonczy i to nic poważnego
|
|
#3937 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny widziałam dyskusję o herbatach.
Polecam Wam czerwoną herbatę Rooibos, nie ma w składzie kofeiny, za to ma wiele składników mineralnych np. żelazo.
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego wcześniej nie pisałyście o tej herbacie?
Niedawno w sklepie byłam.
|
|
#3942 |
|
Zadomowienie
|
Jestem juz po wizycie. Czekam jeszcze na pobranie krwi. Wszystko jest dobrze szyjka zamknieta bez problemu, zapisany spasfon tzn no-spa. Mam odpoczywac. Zwolnienie do 24 grudnia i bedzie przedluzane co miesiac
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Leki w ciąży powinny być za darmo i badania też. Kiedyś lepiej Państwo dbalo o zdrowie, bo np. Za inchalator płaciłam 3.50 teraz prawie 30 zł.ten sam lek a podrożał niesamowicie. I to tylko jedno lekarstwo a jak inni biorą po 6-7 różnych? Takie czasy :-\
|
|
#3944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry gaduły
Cytat:
Cytat:
Tą nospę to tak profilaktycznie dostajecie? W związku ze skurczami BH ? Kurde, ja biorę jedną tabletkę magnezu dziennie, ale mam nospę w razie W ![]() Ja dziś zrobiłam sobie pyyyycha koktajl - jarmuż, jabłka i banany Polecam! No i czytam właśnie książkę "Po prostu piersią" I wychodzi jaka ja jestem niedoinformowana ![]() ![]() Wiedziałyście, że noworodki mają takie umiejętności? I że pierwsze karmienie powinno być w takiej pozycji? Bo ja nie
|
|
#3945 |
|
Rozeznanie
|
Malinka Darolka jestem tego samego zdania. Jeszcze jak trzeba chodzić na wizytty prywatnie to już wogóle... Ja już nawet nie...
Darolka w szpitalu jest już pod opieką także będzie wszystko dobrze! Ja ma żelazo to w sam raz dla mnie dziś jeszcze zakupie Mira ja od dzisiaj również na zwolnieniu do 15.12 i już będę miała do końca co wizyta zwolnienie
|
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałaś jakieś USG albo słuchanie serduszka? Lekarz przystępny? I super, że masz zwolnienie W końcu odpoczniesz
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam krótką szyjkę więc musze uważać na sibeie.
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle
Mam dziś 100-dniówkę
|
#3950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
i jak bierzesz? masz zwykłą nospę czy forte?
|
#3952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
! Odpoczywaj ![]() Gratulacje !!!
|
|
|
#3953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dzisiaj w aptece zostawiłam 86zł w szpitalu musiałam zostać na obserwacji pełne 3 doby bo inaczej szpital nie dostanie pieniędzy za mnie bo nfz refunduje dopiero od 3 doby - więc nawet jak wszystko jest dobrze to swoje trzeba odleżeć. darolka - oby to nie było nic poważnego (trzymam kciuki za małego) |
|
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze.. katar mam i coś mnie w gardle zaczyna drapać
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Super!
Mi zostało 12 dni.![]() Mi pani w aptece mówiła, że w ciąży nie można forte.
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że trafiłaś na fajną lekarkę i że sama wyszła z propozycją zwolnienia ![]() mam zapisane 2 tabletki na raz i mogę to 3 razy dziennie powtórzyć. A jedna tabletka to jak polska no-spa max (to chyba to samo co forte? ), czyli 80mg. Gin mówiła, że pojedyncza dawka to jak dla 9ciolatka A biorę jak mam bóle podbrzusza, skurczy więcej albo twardy brzuch mi się robi i nie puszcza. No i jak ostatnio byliśmy nad morzem też brałam, bo czułam brzuch ostatnio po wizycie brałam, bo mnie bolał brzuch po USG
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-11-25 o 15:29 |
|
|
|
|
#3957 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jakie miałyście pomiary cukru, że już uznali to za problem? i czy musicie sobie mierzyć cukier? jak tak to ile w ciągu dnia?
|
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne ze mozna forte ja tylko taka biore. Taka podaja nawet w szpitalach
|
|
|
|
#3959 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja kaszleć zaczynam
Cytat:
![]() a tu normalnie dostaję 2 ray większą dawkę niż ta forte. ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
to zrobię samowolkę i wyciągnę nospę na wszelki wypadek
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.

bo jak ogladalam testy tych fotelikow.. to o zgrozo

Niedawno w sklepie byłam.

Kurde, ja biorę jedną tabletkę magnezu dziennie, ale mam nospę w razie W 
Polecam!