|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
lekarz planuje u mnie cc, ale w razie W no to pojadę u siebie w mieście do szpitala, co zrobić. Z tym mrożeniem, to się zgadzam, też wolę mieć coś i sobie np odpocząć niż gotować. Ale nie jest to obowiązkowy punkt na mojej liście rzeczy TO DO. Więc jak się uda to fajnie, jak nie to będziemy improwizować. Nawyżej TŻ wrzuci jakieś mięso i warzywa do parowara i tyle, albo będę dzwonić po pomoc mamy. Już miałam od mamy dostawy jak musiałam leżeć - ciągle jakąś wyżerkę dostawałam. Poza tym jeszcze moja siostra lubi gotować i mieszka na tej samej ulicy co ja. Ostatecznie jest jeszcze garmażerka obok mnie, niezła całkiem. Ależ u nas pogoda była ładna, byłam na spacerze godzinnym z mamą i psem i nawet dobrze mi się chodziło. Słońce bajka i leciutki mrozik. Poza tym uprałam ostatnią partię ubranek, i umyłam zabawki, które dostałam - teraz muszę pomyśleć jak je zainstalować w okolicach grzejnika, żeby dobrze wyschły.
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leż i odpoczywaj skoro Ci tak nakazano |
|
|
|
|
#4803 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczny, zgrabniutki brzuszek u mnie dziś makaron ze szpinakiem ![]() Cytat:
za wyniki Cytat:
Cytat:
moja koleżanka miała taką sytuację to za 2 dni jej gin kazał przyjść żeby sprawdzić co z tymi wodami i na kolejnej wizycie już była ilość wód w normie, przynajmniej nie miała czasu sie stresować... Oczywiście mi sie zachciało jakiejś dobrej pomadki, albo krówki przez Was w styczniu sobie zjem
|
|||||
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz leż i odpoczywaj.
|
|
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett, nooo ze tak powiem to niezly klocek Ci rosnie
![]() Wazne, ze wszystko jest w porzadeczku gratuluje.Med, wczesniej jakos nie interesowalam sie tymi urlopami i dzisiaj jak to zobaczylam to stwierdzilam, ze fajne info ![]() Leze po obiedzie i jest mi dobrze ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4808 |
|
Rozeznanie
|
Piszecie tu o takich pysznościach jak krówki i ciasta... A ja nie mogę :p ale zaczynam się przyzwyczajać do swojej cukrzycy.
Nie wiem czy pisałam ale śniło mi sie ze wody mi odeszły a mąż był wtedy w stanach zjednoczonych... Przestraszyłam sie bardzo, od razu macałam czy mam mokro :p na szczęście to tylko sen i dzis po wizycie w zusie i biedronce dalej grzecznie leżę. A na obiad był kotlet z piersi kurczaka
|
|
#4809 |
|
Zadomowienie
|
Dotka mały klops
a biorąc pod uwagę że przed styczniem nie rodzę to może to rozejscie spojenia mi się jednak przydać Niepozorna będę, będę ![]() Co do mrożenia to też chcę przygotować coś, a w razie jak podczas remontu nie zrobie tego to moja mama chce w okresie swiat przyjechac, to pewnie mi pomoze ale też nie mam zbyt dużego zamrażalnika. Trzeba go oproznic na ile sie da i zrobic zapasy
|
#4810 |
|
Rozeznanie
|
Poza tym duże juz te Wasze dzieci. Moja w 29 tc miała 1100 G to teraz nie wiem ile ma a wizyta dopiero 3.12..
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett super ze wszystko dobrze
a mały pokaźny no i anemia spada U mnie na obiad jednak tz zrobi placki ziemniaczane
|
|
|
|
#4812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój w 30tc miał 1100-1200. Dzieciaczki teraz rosna jak na drozdzach
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda. Ja czytałam że w trzecim trymestrze dziecko głównie nabiera na masie
więc dlatego tak nagle niektóre mają ponad 2 kg a nawet prawie 3
|
|
|
|
#4814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niepozorna to też super podejście gina, że na każdej wizycie masz usg Ja jednak do ogórkowej zrobiłam potrawkę z kurczaka, cukini, papryki i pomidorów z ryżem ![]() Powoli się szykuję na szkołę rodzenia |
|
|
|
|
#4815 |
|
Rozeznanie
|
O kurczę, czyli jednak :p chciałam żeby moja była mała i filigranowa ale nie wiem czy cos z tego wyjdzie :p
|
|
#4816 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze ze anemia się normuje podobno zawsze to idzie powoliehh ale na zakupy trzeba iść podziwiam Was że pijecie tyle wody, ja się muszę zmuszać do tego a 1,5l to piję dziennie ale wliczając wszystkie herbaty i soki do tego
|
||
|
|
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewusia ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- chyba budyń sobie zrbie... kuuurde mam faze na mleko, jeszcze bardziej niż miałam.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Zatrzymalam się na 8smej stronie, co łącznie daje 103
.Niestety leżę zwinieta od godziny w pozycji embrionalnej i cierpię z powodu bólu brzucha. Nie wiem czy z głodu, czy od jedzenia, czy ze stresu. Do tego dzięki cudownemu pisowi, moja mama jako zwykła kadrowa straci pracę. Super fajnie, ze mając 52 lata jest traktowana jak gowno, mimo iż dzięki niej i dwóm innym kadrowym warszawska placówka państwowa nadal stoi. Krwa mać. Tego mi trzeba było. |
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
niezdara, malwi czekam z wami na wizytę
Tylko, że ja mam już co dwa tygodnie, więc długo czekać nie muszę, w tamtym była i w przyszłym idę więc jest fajnie. |
|
|
|
#4820 |
|
Wtajemniczenie
|
Hariett gratuluję udanej wizyty. Ale masz już klocuszka
|
#4821 |
|
Zadomowienie
|
Jest co nosić
i jak tu nie dźwigać
|
#4822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przykro mi Kochana ![]() postaraj się rozluźnić i nie denerwować. wiem, ze łatwo mówić, ale naprawdę niewarto, pomyśl o maleństwu wszystkie mamy już co dźwigać, klocki małe
|
|
|
|
|
#4824 |
|
Zadomowienie
|
Jerzyczka a nosić trzeba nieco więcej niż samego dziecia, taki komplet
|
#4825 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Macica, łożysko, wody i inne płyny, cycki i dzidziuś to jakieś 5 kg czyli nie jest ze mną tak źle hahaha
|
|
|
|
|
#4827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To dziewczyny czekamy razem ja mam o 15.10
|
|
|
#4828 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
hariett mały wcale nie mały! Pieknie już waży
![]() malwi ooo tak u mnie tez mleko w jakiejkolwiek formie - kakao, kawa zbożowa, płatki z mlekiem + nabiał w każdej postaci mniam mniam
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
Wynalazłam dzisiaj tę stronę http://www.dzieciociuszek.pl/ nie znałam jej wcześniej ale wydaje się fajna. Może wy znacie tę stronę?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

lekarz planuje u mnie cc, ale w razie W no to pojadę u siebie w mieście do szpitala, co zrobić. 
ja po wizycie. Wszystko ok, szyjka skrocila sie do 2,4cm ale lekarz powiedzial ze to norma dla tej pory ciazy. No ale musze duuuzo odpoczywac przez nastepne 2 tygodnie, nie nosic itp. Anemia zmalala z 99 na 106, ale nirma nadal uparcie 120
mocz ok. Pobrali mi juz jakis wymaz do badania, dostalam skierowanie do ortopedy, a ze bylo pilne to... Lekarz przyjal mnie miedzy pacjetami
wymacal, zrobil wyklad u powiedzial ze to normalne i dobre. 
Leż i odpoczywaj skoro Ci tak nakazano 
za wyniki
w styczniu sobie zjem 

przykro mi Kochana 
ale na pewno się jakoś ułoży