|
|
#241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak załatwić zwolnienie z wf na studiach
Cytat:
Trochę obok tematu, ale uważam że roztrząsanie po latach oceny bardzo dobrej (5) i traktowanie jej jako porażki, zakrawa na jakąś chorobę psychiczną. Normalny człowiek z takiej oceny jest zadowolony, zwłaszcza jeżeli wie że w danej dziedzinie nie jest orłem, tylko po prostu się stara. Z pierwszej lepszej strony o szkolnictwie: ocena celująca: uczeń posiadł wiedzę i umiejętności znacznie wykraczające poza podstawę programową programu nauczania przedmiotu w danej klasie. Wf to przedmiot jak każdy inny i nie rozumiem po co bić pianę bo komuś się wydaje że za przygotowanie do zajęć i uczestnictwo powinna być nagroda, a szkoła powinna iść na rękę i zawyżać ocenę do 6 bo komuś średnia 5.9 wydaje się słaba. Przecież to absurd. |
|
|
|
|
|
#242 |
|
Konto usunięte
|
U mnie w gimnazjum bylo tak, że sale można było podzielić na trzy cześci, była też mniejsza sala, siłownia i boisko. Wf-iści szli na reke i kto chciał, to grał w siatke, kto chciał, to szedł na słownie czy tam biegał, jak akurat któryś z nauczycieli szedł w teren. Wiem, że wiekszości szkoł rozwiazanie takie jak na studiach jest praktycznie niewykonalne, ale to jedyne co mogłoby przynieśc jakiś efekt. Nie sadze, by uczniowie chetniej chodzili na wf gdyby nawet wprowadzic Twój pomysł w życie, chociaż lepsze to niż nic. Ja jestem jedna z wielu ktore na studiach polubily sport, bo moglam robic co chcialam, a nie do porzygu grac w siatke jak w liceum. I jak już to wszelkie zmiany trzeba by zaczac od wywalenia 80% wuefistów i zastąpienia ich ludźmi kompetentnymi.
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie.
O ile nauczyciel matematyki faktycznie musi pracować z uczniami, tak wielu w-fistów olewa swoje zajęcia.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#245 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale sprawność fizyczna też wymaga poświęcenia, ćwiczeń, treningów. Sam talent nie wystarczy, poczytaj wywiady ze sportowcami. Cytat:
No ok, ale poniżanie i udupianie przez wuefistów a nie przyznanie 6 komuś, kto ewidentnie się nie nadaje, bo jest po prostu przeciętny i niczym się nie wyróżnia, to dwie inne sprawy. Cytat:
Miała dziewczyna farta, prawda? Cytat:
Zgadzam się. Nie przeszkadza mi, żeby ci, którzy się starają, a którym nie do końca wszystko idealnie wychodzi, dostawali 4 czy 5. Ale 6 to 6. Cytat:
Żaden normalny nastolatek nie będzie przeżywał i nie straci poczucia własnej wartości tylko dlatego, że dostał z wf 5, a nie 6. Powtarzam: NORMALNY. Cytat:
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#249 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#250 |
|
Konto usunięte
|
A ktoś spotkał nauczyciela przedmiotu innego niż wf który łączy klasy pierwsza i trzecia, każe im ćwiczyć razem i idzie na plotki do innego nauczyciela? Bo na wf to typowe
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
nie da się olewać zajęć na zasadzie - tu macie książkę, za dwa tygodnie sprawdzian.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
aż dziw, że matematyki się nauczyłaś a siatkówki nie
|
|
|
|
#255 |
|
Konto usunięte
|
O kurczę, ale tu się dyskusja rozwinęła. A propos ocen, też zawsze byłam ambitną uczennicą, ale znałam swoje możliwości. Najgorsze oceny, czyli 4, miałam z polskiego i wf. Nigdy nie byłam bardzo sprawna fizycznie, miewalam problemy z przewrotami, skokami przez skrzynię czy graniem w siatkówkę. Tak samo, nie potrafiłam pisać ładnych wypracowań. Za to z przedmiotów artystcznych zawsze miałam zasłużone 6, a dlatego że wygrywalam konkursy plastyczne, muzyczne, a z kilku innych przedmiotów brałam udział w olimpiadach. Nigdy nie miałam z tym problemu, po prostu wiedziałam, że każdy człowiek ma inne uzdolnienia i w wybranych dziedzinach jest wyjątkowy. Te uzdolnienia i ponadprogramowa wiedza były nagradzane 6. W mojej szkole raczej nikt bez konkursów czy olimpiad 6 nie dostawał i uważam to za sprawiedliwe podejście.
|
|
|
|
|
#256 |
|
Marszałkini II RP
|
Niemal całe swoje szkolne życie miałam zwolnienie z wuefu, ale na studiach chodziłam na te zajęcia, choć trzeba przyznać, że było dużo fajniejsze niż te koszmarne kozły i inne w podstawówce czy gimnazjum.
Pół roku w gimnazjum ćwiczyłam normalnie i to był mój najbardziej znienawidzony przedmiot. Przed żadnym tak się nie stresowałam. Bałam się wielu ćwiczeń, byłam dużo mniej sprawna od reszty, szło mi gorzej i nic nie mogłam na to poradzić. Na szczęście rodzice stwierdzili, że jednak wystarczy mi gimnastyka korekcyjna, już bez tego okropnego szkolnego w-f. |
|
|
|
|
#257 |
|
Konto usunięte
|
Ale kozły akurat były fajne
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52962048]Ale kozły akurat były fajne
[/QUOTE]dla mnie nie mnie paralizowaly
|
|
#259 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie to była jedna z niewielu lubianych rzeczy, razem z przewrotami i unihokejem. Tylko że z przewrotami był tylko jeden ciąg lekcji w liceum, a w unihokeja grałam też tylko w liceum, tylko bardzo rzadko, bo moja grupa tego nie lubiła
![]() |
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Przez kozła mogłabym akurat skakać i skakać, podobnie jak wykonywać szpagaty, mostki i takie tam. Jednak do poprowadzenia takich zajęć potrzeba minimum zaangażowania, ale po co takie fanaberie, skoro można dać piłkę i pójść plotkować.
|
|
|
|
|
#261 |
|
BAN stały
|
Jaka jest szansa, że dostanę od psychiatry zwolnienie z w-fu na studiach?
Zakładałem wątek o podobnej tematyce, ale jest już nie do końca aktualny. Otóż zdecydowałam się iść do psychiatry prywatnie i powiedzieć, że mam fobię wuefową, boję się ćwiczeń w grupie, i żeby mi dał zwolnienie z w-fu (jestem na studiach, jak u nas jest zwolnienie, to nie męczą nas żadnymi innymi zajęciami).
Myślicie że są szanse na powodzenie czy nie ma co próbować i mam od razu zabierać papiery ze szkoły? Na w-f nie pójdę, tak już postanowiłam. |
|
|
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jaka jest szansa, że dostanę od psychiatry zwolnienie z w-fu na studiach?
Serio masz fobię czy chcesz okłamać psychiatrę?
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli jednak nie zamierzasz się leczyć na tę dolegliwość - zabieraj papiery ze szkoły. |
|
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, gdzie się uczysz, ale u mnie na studiach można było chodzić na klasyczny w-f, a także na basen, sekcje sportowe (tenis, aerobik itp.).
Nic Ci nie odpowiada? Pierwszy raz o czymś takim słyszę. Z czego to wynika, że tak się boisz tego w-f? |
|
|
|
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#266 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zresztą, co mi tam, odpowiem. Od dzieciaka mam strach irracjonalny, ćwiczyłam tylko kilka razy w życiu. Zawsze jakoś się udało ublagac nauczyciela żeby dał 2 na koniec za wykonanie paru skłonów. ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Jesteś pewna że tak to działa? Bo coś mi się nie chce w to wierzyć. Przecież zanim znalazłoby się miejsce na NFZ to semestr dobiegnie końca. ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Mam, nie dam rady iść i ćwiczyć, nawet jakby mi ktoś zapłacił tysiąc zł. Edytowane przez musicae Czas edycji: 2015-11-25 o 17:52 |
|
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak bardzo nie trzeba lubić ćwiczyć żeby tylko z takiego powodu rezygnować z wykształcenia
|
|
|
|
|
#268 |
|
Biała Dama
|
[QUOTE=musicae;53590823]
Jesteś pewna że tak to działa? Bo coś mi się nie chce w to wierzyć. Przecież zanim znalazłoby się miejsce na NFZ to semestr dobiegnie końca. QUOTE] To chyba dobrze, nie zdążysz się "wyleczyć" a spokój sobie zapewnisz |
|
|
|
|
#269 |
|
BAN stały
|
W sumie tak. Jutro dzwonię do psychiatry i powiem mu jaka jest sytuacja. Swoją drogą, to dziwna fobia. Wszyscy myślą że jestem leniwa i tyle, a ja serio nie umiem iść na w-f.
Edytowane przez musicae Czas edycji: 2015-11-25 o 19:21 |
|
|
|
|
#270 |
|
Konto usunięte
|
Bo jesteś leniwa. Od dziecka masz fobię, a jeszcze się nie ruszyłaś, żeby coś z tym zrobić.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.