|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: ~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~
anuszka, kciuki za usg genetyczne
![]() Ktoś jeszcze dzisiaj wizytuje? olinka pewnie to trudne ale spróbuj się nie nastawiać na najgorsze. Przecież nawet nie wiesz czy córka ma na pewną tę chorobę. A nawet jeśli, to wcale nie znaczy, że się zaraziłaś. A nawet jeśli to jesteś jeszcze w 1. trymestrze, więc ryzyko jest niskie. Spokojnie Na pewno wszystko będzie dobrze.
|
|
|
|
#3842 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie ja niby zdrowa jestem. Ale a to gardło mnie boli a to cos i tak od 6tc. Teraz jestem z córką bo nie mam innego wyjścia. Obsesyjnie myje ręce. Ale czuje się zrezygnowana. Maz ma już mnie dość
|
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Jej jakie piękne dzidzie 😍 gratulacje dla mam !
I trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, dawać szybciutko znac ! 😊 Olinka nie denerwuj się na zapas... Śliweczka ja zawsze mam niskie ciśnienie. Jak wstaje rano to ok 95/na ileś tam, po kawie wzrasta do 100, maksymalnie mam 110 ![]() Mi lekarz w 1 ciąży powiedzial żeby pic kawę normalnie .. Teraz tez pije jedna dziennie. Sypana, ale slaba. Mleko z kawa 😁 |
|
|
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
olinka ja tak samo od 6tc praktycznie cały czas choruje, a moja córka do przedszkola jeszcze nie chodzi. Siedzimy razem w domu i wychodzimy tylko na spacer. Więc niebezpieczeństwo zarażenia się czymś jest wszędzie. W poprzedniej ciąży pracowałam do 28 tc. Praca z dziećmi w wieku podstawówki. Co chwile któreś przychodziło chore, a mnie choroby jakimś cudem omijały
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Dziękuję za kciuki
|
#3845 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi też lekarz kazał pić kawę żeby podnieść ciśnienie |
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia na wizycie ![]() Ja kawy nie piję w ogóle, nie lubię ;p |
|
|
|
|
#3847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i Maluszek piękny ![]() Cytat:
i zdrówka dla Córeczki Mój Mały też przedszkolak i dziś w nocy dostał goraczki 38,1, rano miał 37,7. A teraz pół godziny temu 39,2 ![]() kciuki za wizyte! |
||
|
|
|
#3848 |
|
Rozeznanie
|
Anuszka
trzymam kciuki ![]() Olinka nie denerwuj sie, panika gorzej szkodzi dzidzi bedzie dobrze. Ja mieszkam z szwagierka jej mezem i synami w wieku 3 i 6 lat i ciagle cos przynosza ze szkol. Ale nie boje sie jakos bedzie i nie jest powiedziane ze zaraze sie od nich )
|
#3849 | |
|
Zadomowienie
|
Pocieszam się tym ze Ola ma tylko różowe policzki ze nie ma innych objawów. Pediatra powiedziała ze jak do poniedziałku nie pojawi się wysypka na rękach nogach to nie jest to rumień. I jeszcze panuje angina ale tego mniej się boje
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
To angina pewnie. (?) Moja Ola zawsze miała taka wysoka temperaturę przy anginie ZDROWKA! |
|
|
|
|
#3850 |
|
Raczkowanie
|
Paula_ck
Wiesz, ten duphaston i luteina to progesterony, w ciąży powodują że nie ma się krwawień ani się nie poroni, ja to tak rozumiem. Mi lekarz zaproponował żeby tak tej luteiny głęboko nie aplikować jak w ulotce, więc z tym nie będzie problemu bo nie będę się denerwowała z tym aplikatorem. Mnie dziewczyny czeka nieobecność na forum do niedzieli, postaram się wszystko nadrobić z Tż wyjeżdzamy do Rzeszowa, czeka nas 7 godzin jazdy, dziś idziemy normalnie spać ale budzimy się po północy i wyjeżdzamy, ja nigdy nie śpię podczas jazdy więc troszeczkę cały dzień będę chodziła apatyczna i może uda mi się zrobić krótką drzemkę, Tż się uparł że mam nie prowadzić jakoś będę musiała to przeżyć.
|
|
|
|
#3851 | |
|
Ania
|
Cytat:
tez niedawno bylam w tych okolicach no moze troszke dalej niz Rzeszów jak jedziesz autostrada to droga nie jest zla, fajnie sie jedzie
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3852 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo
![]() Mam nadzieję że droga będzie ok, omijamy Warszawę i z tego co wiem to na Radom jedziemy, a dalej się nie orientuje
|
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius90 zdrowka dla synka 😊!
Haneczkab jak ciśnienie dzis? Mam nadzieje, ze juz ok? Claudette to milej podróży 😉 Sliweczka ale zazdroszczę Ci tej kawy z ekspresu 😋 mniaammmm😁 kiedys sobie kupie ekspres 😁 |
|
|
|
#3854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może się przyzwyczaję do tego aplikatora a jak nie to nie będę go używać po prostu. Lekarka przepisała mi cztery opakowania tej luteiny więc pewnie jeszcze trochę ją będę brała.Powodzenia w podróży! Ja bym chyba teraz nie najlepiej tak długą podróż zniosła bo muszę ciągle do łazienki biegać a na trasie to różnie bywa z tym zatrzymywaniem...
|
|
#3855 | |
|
Ania
|
Cytat:
Dziekuje, ze pytasz
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę to rzeczywiście dość wysokie... Odpoczywaj jak tylko możesz i dopytaj o wszystko lekarza 😊 tez mi sie kojarzy ze jakies ziola na nadciśnienie? Pokrzywa? Tylko czy mozna w ciazy? 😌 |
|
|
|
|
#3857 |
|
Zadomowienie
|
Ja jak miałam 140/90 dostałam skierowanie do szpitala
|
|
|
|
#3858 |
|
Raczkowanie
|
Ja akurat nie wymiotuję już, wymiotowałam po jedzieniu raz a tak z dwa razy żółcią po pobraniu krwi a tak to jest super, w porównaniu z pierwszą ciążą, w tamtej w 10 tc czułam się okropnie a teraz 100 razy lepiej, jedynie mnie coś czasem pobolewa jakbym miała tak zwaną kolkę, narazie jak mnie nie boli tam gdzie jest maleństwo to się nie przejmuje
|
|
|
|
#3859 |
|
Ania
|
No wlasnie tak naprawde kazdy lekarz wczesniej, przed ciaza, odsylal mnie na podstawowe badania i tyle. I ewentualnie leki, jak bedzie podwyższone (captopril-pod jezyk, to dziala zeby zbic jednorazowo ..). Nic na stale. Zaden nie wyslal na jakies konkretne badania..
Jak bolaly mnie nerki (a cisnienie moze byc od nerek) to mi wmowili, ze to od plecow(choc przy siusianiu tak mnie czasami bolaly "plecy" ze zwijalam sie z bolu. (a cisnienie czesto zbiegalo sie z tym bolem). Wiec odspuscilam lekarzy.. Wiadomo jak jest. Tylko, ze w ciazy cisnienie jest niebezpieczne... I to mnie martwi juz... To sie namarudze
|
|
|
#3860 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Claudette szerokiej drogi! |
|
|
|
|
#3861 |
|
Ania
|
Sliweczka- no wlasnie u mnie tez w rodzinie tak maja, leki na stale...
Lekarz mi powiedzial, ze jak bedzie wyzsze, prosze brac... W sumie chyba caly czas, bo to farmaceuta mi napisal na opakowaniu dawkowanie 3/1 a bierze je z recepty... Tam sie dodzwonie do pani, ktora siedzi w recepcji, nie wiem czy udzieli mi takich informacji... :/
|
|
|
#3862 |
|
Konto usunięte
|
Wiesz co u mnie w przychodni jak się dzwoni z jakimś pytaniem do lekarza to rejestratorki przekazują słuchawkę. Może u Ciebie też? Zawsze możesz spróbować- no chyba, że dodzwonienie się graniczy z cudem, bo tak też często bywa
|
|
|
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jak wasza cera? Mi powyskakiwaly jakies dziwne pryszcze na twarzy w okolicach ust nos brody
I jakies wykwity na plecach i dekolcie co nigdy mnie nie dotyczyło :/ W ciąży ostrożnie z kosmetykami antybakteryjnymi ale zastanawiam sie nad pasta cynkową Co o tym myślicie ? Czy w poprzednich ciążach miałyście takie problemiki? Moze jakies rady? Ja wizyte mam jutro o 10 prenatalne
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Soffinka ja w 1 ciąży mialam straszne problemy z cera. Krosty na twarzy, dekolcie, plecach, ramionach. Ciężko cokolwiek z tym zrobić. Bylam nawet u dermatologa i niewiele może dać, a to co mi przepisał nie podziałało.
I o ile nie mam rozstępów to niestety mam ślady i przebarwienia po kristkach z 1 ciąży. Staja sie coraz mniej widoczne, ale jednak sa 😐 |
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie przyszłe Mamusie
Czas sie ujawnić ![]() Na poczatku gratuluję udanych ciąż w szybkim czasie ![]() Dla mnie to abstrakcja. Znam wasze historię, więc trochę o mnie/nas ![]() O ciąże walczyliśmy bardzo długo, ponad 6 lat. Po zdiagnozowaniu mnie, okazało się ze mam kiepskie jajowody i w ciąże naturalna nie zajdę. Niestety przeszłam dwie ciąże pozamaciczne. Tak wiec nasza ciąża jest w wyniki zapłodnienia ivf. Udało się za 4 razem Od samego poczatku jestem obstawiona lekami, Lutinus, Luteina i do niedawna Estrofem. Biorę dość duże dawki progesteronu, 3 x 2 dopochwowo Lutinus i 4 x 3 Luteina jest paskudna i jej nie lubie bleeeee Progesteron jest odpowiedzialny za utrzymanie ciaży, prawidłowy jej przebieg i żeby nie było skurczów w macicy, piszę, bo któraś się ostatnio pytała o niego ![]() Dziewczyny, nie bójcie się aplikować tabletek, to nic strasznego. Tak jakbyście wsadzały tampon. Wsadzicie za płytko to będziecie czuć tabletkę, wtedy trzeba ją poprawić, bo wam wypadnie. Ja od jakiegoś czasu nie używam aplikatora i jest mi wygodniej. No i polecam używanie podpasek, bo wkładki np u mnie się nie sprawdzały Naszego maluszka widzę dość często, wizyty mam co 10 dni a na poczatku miałam co tydzień, także mam już trochę zdjęć zaczynajac od pęcherzyka ciążowego Ciąże znoszę bardzo dobrze, żadnych wymiotów ani innych męczących objawów, no moze poza zaparciami, które sie czasami zdarzają i delikatnym bólem głowy od kilku dni. Najgorzej się czułam od 5 do 9 tc mdłości, spanie, zmęczenie, ból piersi no i wiadomo brzucha i pleców. W 9 tc okazało się że mam małego krwiaka, bo plamiłam na szczęście się wchłonął ufff. Ale muszę na siebie uważać i się oszczędzać. Łożysko kształtuje się u mnie na przedniej ścianie macicy i to w sumie nie jest problem, problemem jest to, ze jest nisko i trochę zachodzi na ujście szyjki i zdarzają się plamienia. A na wczorajszej wizycie okazało się jeszcze, że mam trochę krwi koło szyjki, wiec nadal mogę plamić ![]() Lekarz ma nadzieję a ja razem z nim, że wraz z rosnącą ciążą łożysko się podniesie i nie bedzie żadnego zagrożenia ![]() Nasz maluszek wczoraj, tak skakał, obracał się, machał swoimi rączkami, nóżkami że nie dało sie nawet dokładnie pomierzyć, nawet nam stopę wystawił ![]() A ja nie mogłam przestać się śmiać. Ale z tego co doktorek uchwycił, to bąbelek ma 5,66 cm Przezierność karkowa ok, kości nosowej nie dał sobie zmierzyć. Dzisiaj mam kolejną wizytę, usg I trymestru, tak się nałożyły na siebie, i będziemy mierzyć dokładnie naszego bąbla, mam nadzieję, że dzisiaj da się zbadać i będzie współpracował z ginem ![]() Także życzę Wam i sobie spokojnych, nudnych ciąż i szczęśliwych porodów w czerwcu Teraz mamy 12 tc z hakiem ![]() Termin porodu 10.06. według transferu
Córcia - 02.06.2016r. Edytowane przez Evelinke Czas edycji: 2015-11-26 o 13:54 |
|
|
|
#3866 |
|
Ania
|
Evelinke-witaj w takim razie. Widze, ze po wielu przejściach jestes, ale teraz na pewno już wszystko bedzie w porządku
Gratuluje duzej dzidzi juz I jak tak czytam, to sie nie moge doczekac poniedziałkowej wizyty, zeby juz zobaczyc swoje(pewnie juz tez jakos 5-6cm)maleństwo ))
|
|
|
#3867 |
|
Konto usunięte
|
Evelinke witaj!
![]() Widzę, że ciężkie przejścia za Tobą ale teraz to już musi być tylko lepiej
|
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3869 |
|
Raczkowanie
|
Ewelinke witamy wsiadaj na pokład razem zawsze raźniej
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety czasami droga do ciąży bywa długa i ciężka.
Ale nie wracam do tego, pamietam oczywiście okres starań, usunięcia ciąży, czas kiedy usłyszałam o ivf, tych wszystkich łez, smutku nie da się zapomnieć. Ale teraz najważniejsze jest to żę się udało I choć nadal nie dociera do mnie że jestem W CIĄŻY jestem szczęśliwa
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

Na pewno wszystko będzie dobrze.

(((((((

trzymam kciuki
jakoś będę musiała to przeżyć.