Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-26, 09:40   #1891
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam, a nie miałam zamiaru, ale usnąć jakoś niemogę. Ada usnęła o 19 na 20 minut i potem do 23 czuwała.... Gorączka znowu była, marudziła, płakała, troche zacieszała, juz kilka razy prawie spała, ale się w 3 sekundy wybudzali biedna (( W końcu mi na rękach padła, czego dawno nie było. Ehh chyba jutro przychodnia nas czeka, a tam pewnie mnóstwo chorych...

Domima trzymam mocnooo kciuki za jutro !
Wspolczuje ostaniej nocki i dnia Moja Adka też nie za bardzo chce się przytulać ( Zazdraszczam dziewczynom że mają takie tulaśne dzieci
Zuzia brawa za akrobacje!
Julo Pawełek a Wam za pełzanie!
Ale wieczór męczący mieliscie 😚 moja po takich wieczornych akcjach zwykle rano sie budzila zadowolona i zdrowiutka. Oby Adce się polepszylo ✊
Hania taka średnio przytulasna jest, jak juz zmeczona to lubi, ale jak ożywiona to się wyrywa,wygina, ciągnie na podłogę. Dzis mi sie z kilkanascie razy plakala przez sen, tak od ok 4tej, biedulka. A jak ja obudzilam ze dwa razy jak tak plakala to zadowolona. jakby sie jej koszmary snily 😒

PAVLINECKA ale przekichana noc mialas i do tego migrena,alc!

HANKA, jak sie dzis czujesz?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 09:41   #1892
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
A pisalam wam ze pawko pelza? Jak go cos zainteresuje to daje juz jak Jasko Sylwii na tym filmiku 😉 dzis jak mu butle z mlekiem postawilam to tak sie usmialismy z mezem ze hej 😉
Brawo dla Pawcia!

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić że mój Gadulnik kilka razy powiedział już nawet nie mama a ma-mo. Doszukuje się w nim geniuszu 😁😁 hehe
No proszę super! Mój nawet sylab nie chce gadać do tej pory i trochę mnie to martwi juz...

Cytat:
Dawalyscie już owsianke dzieciom? Ja dziś jadlam i młody sepil to mu trochę dalam i wcinal Muszę mu zrobić na dniach. Tylko jemu ugotuje porządnie, bo swoją tylko zalewam wrzątkiem i czekam.
Mojemu nie podeszły jaglane to i owsiane tym bardziej bo jeszcze większe są niestety u nas póki co gładkie papki jak u Julka od Majki.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 09:43   #1893
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie pavlinecka w tesco 160zl a w cerfie za 280zl i mnie stoi! chyba ochu.jeli jak dorwe na promce to wezme.

Ooo nie wiedziałam, ja wlasnie w cerfie go widziałam. Ale i tak 160 to duzo, wolałabym chyba śpiworek do wozka. Moja córka oprocz stolika edukacyjnego większości zabawek używa do walenia o panele i wole do tego celu kupic cos tańszego strasznie podobają mi sie drewniane grzechotki i chyba jej kupie. Ale bedzie hałas ;p moze ja wyrodna matka jestem, ale na ciuchy mniej żałuje niz na zabawki. Moze jak podrośnie i nauczy sie bawic to sie to zmieni

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Ja tam z oszczędności a nie ze moda zdałam za pierwszym

Hehe no widzisz, ja pomyslałam - a co tam, wywalę jeszcze drugiego tysiaka na kolejne jazdy i egzaminy ;p a co ;p hehe ( a i tak jie jeżdzę - na kij mi to było?)
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 09:43   #1894
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
My byliśmy właśnie w Tesco, kupiłam pampersy i body z motywem świątecznym chciałam coś więcej ale maly wybór był jakoś dzisiaj..
Tak samo w pepco..
My w niedziele jedziemy do tesco. Mam kuponow mnostwo to wykorzystam. tylko ja mam do tesco 50km 😉

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja z wanny musiałam wyjść szybciej, bo Macius się darł, w momencie jak juz się osuszyć o nakremowalam tz go ululal na sobie

Cash ja daje owsianke z owocami z babydream

pokazesz fote tej owsianki?

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
hej

my już nie śpimy od 6:30, no ale wczoraj Ala usnęła 18:40 więc nie mam jej tego za złe pięknie spała do rana mimo ząbka, nie wiem czy to dziecko ze stali jest czy o co chodzi waleczna Alicja

W kinie było super, film mega mi się podobał, wydaje mi się nawet, że lepszy niż 1 cz były momenty śmiechu ale i wzruszenia, ogólnie świetnie się bawiłam polecam!! i taką atmosferę zbliżających się Świąt można było poczuć
mojemu mężowi też się podobało
w ogóle tak fajnie się czuliśmy sami, śpiewaliśmy sobie w aucie i wspominaliśmy pierwszą randkę w kinie te 3 lata temu

Domima-kciuki zaciśnięte moje i Ali powodzenia

moze ona bolu nie czuje poprostu? 😉

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Na szybko pisze. Potrącony słupek na łuku. Następny termin koniec stycznia. Na mnie chyba kciuki nie działają... :-(
Przykro mi. Ale najlepsi kierowcy zdaj za 3razem! Tak jak ja! Nawet nic bie otarlam nigdy a prawko mam 7lat 😊
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 09:44   #1895
madzixx88
Zakorzenienie

Ale mi sie udało ! Córa poszła na drzemkę a ja wskoczyłam do łóżka 'na chwile' i spała 2h i ja rowniez az mam wyrzuty sumienia, bo ktora godzina

Domima-nic sie nie stało, głupi słupek, następnym razem dasz radę
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 09:44   #1896
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Brawo dla Pawcia!

No proszę super! Mój nawet sylab nie chce gadać do tej pory i trochę mnie to martwi juz...

Mojemu nie podeszły jaglane to i owsiane tym bardziej bo jeszcze większe są niestety u nas póki co gładkie papki jak u Julka od Majki.

Moja mowi lala i Ala i czasem bobobo, ale zwykle po prostu wrzeszczy. Bardzo, bardzo glosno i sie cieszy. Dziwne ;> i Zuza tez gładkie papki- chyba kanapki do szkoły jej bede blendowac ;p
Stary 2015-11-26, 09:45   #1897
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Na szybko pisze. Potrącony słupek na łuku. Następny termin koniec stycznia. Na mnie chyba kciuki nie działają... :-(
Oj znam ten ból, 2 egzamin tak samo ulałam. Uda się następnym razem Ale terminy straszne :/ I śniłaś mi się dzisiaj
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 09:49   #1898
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:

Cash ja daje owsianke z owocami z babydream
Oo ja też bo to zmiksowane jest. Ostatnio kupiłam i posmakowalo.

Cytat:
hej

my już nie śpimy od 6:30, no ale wczoraj Ala usnęła 18:40 więc nie mam jej tego za złe pięknie spała do rana mimo ząbka, nie wiem czy to dziecko ze stali jest czy o co chodzi waleczna Alicja

W kinie było super, film mega mi się podobał, wydaje mi się nawet, że lepszy niż 1 cz były momenty śmiechu ale i wzruszenia, ogólnie świetnie się bawiłam polecam!! i taką atmosferę zbliżających się Świąt można było poczuć
mojemu mężowi też się podobało
w ogóle tak fajnie się czuliśmy sami, śpiewaliśmy sobie w aucie i wspominaliśmy pierwszą randkę w kinie te 3 lata temu

Domima-kciuki zaciśnięte moje i Ali powodzenia
Fajnie wieczór spędziliście

Cytat:
Pavlinecka jaki fotelik kupują?

U nas już od 7 pobudka....
Męża w nocy bilam bo chrapal i mi mała wybudzal, przykro mi ale no ja staram się ja uspac kwitne nad nią smoka wciskając a ten jednym chrapnieciem niweczy cała moją pracę

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

A ja zdecydowałam ze w nosie mam czekanie na tą paczkę i jadę do siostry....

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Ps. I dziś świętujemy 7 m-cy!!! 😁
Gratki

Stary 2015-11-26, 09:50   #1899
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Przykro mi. Ale najlepsi kierowcy zdaj za 3razem! Tak jak ja! Nawet nic bie otarlam nigdy a prawko mam 7lat 😊
Święta prawda :p
Stary 2015-11-26, 09:57   #1900
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
a co za slup..Pavlinecka ma racje
buziaki
Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Święta prawda :p
no dziekuje bardzo:/ :P
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 10:01   #1901
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
a co za slup..Pavlinecka ma racje
buziaki

no dziekuje bardzo:/ :P
Oczywiście są wyjątki potwierdzające regułę :p
Stary 2015-11-26, 10:02   #1902
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejnym razem pójdzie lepiej !

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53597142]Ale wieczór męczący mieliscie 😚 moja po takich wieczornych akcjach zwykle rano sie budzila zadowolona i zdrowiutka. Oby Adce się polepszylo ✊
Hania taka średnio przytulasna jest, jak juz zmeczona to lubi, ale jak ożywiona to się wyrywa,wygina, ciągnie na podłogę. Dzis mi sie z kilkanascie razy plakala przez sen, tak od ok 4tej, biedulka. A jak ja obudzilam ze dwa razy jak tak plakala to zadowolona. jakby sie jej koszmary snily 😒

PAVLINECKA ale przekichana noc mialas i do tego migrena,alc!

HANKA, jak sie dzis czujesz?[/QUOTE]

Dzieki ze pytasz Nadal zakatarzona jestem i do tego łydki mnie bolą i lekko głowa. W końcu nic nie wzięłam przeciw gorączkowo chciałam by organizm sam powalczyl trochę.

Dzień dobry
Nasza noc z pobudkami na mleczko równo co 3 godziny. Wiec w sumie 4 razy zjadł - mamy powrót do tego co było jakiś czas temu, a takie już ładne nocki miałam ostatnio z jedną pobudka kolo drugiej i spał do 6 ładnie. Echh

Stary 2015-11-26, 10:22   #1903
madzixx88
Zakorzenienie

U mnie śnieg, piękne grube płatki
Stary 2015-11-26, 10:26   #1904
cashmere
Zakorzenienie

Dobry!

DOMIMA nie bierz do glowy! Ja chyba za drugim albo trzecim razem też oblalam na łuku, a miałam go super obcykany. Stres i wredne egzaminacyjne pacholki to trudny przeciwnik

Nasza nocka jak wczoraj,Cyc o 4.30 (czyli 9.5h spał więc dobrze) a potem koło 6 no i pobudka na dobre o 8. Ja niestety bardzo słabo spalam bo czekalam na męża aż wróci z tej pepkowki. A jak wrócił to go pogonilam na kanapę, bo zional %.
Czas na drugą kawke chyba. Niedługo będzie moja mama i przywiezie Szczeniaczka

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 10:33   #1905
violka848
Zakorzenienie

Hej! Byłyśmy w przychodni. Bardzo fajną Panią doktor odkryłam, będziemy do niej chodzić. Wszystko ok uszki gardło płucka czyste uff Niewykluczone że się coś rozwinie. A tak to albo ząbki albo trzydniówka, siedzimy 2 dni w domu. Tak jak mówilyście poniżej 38 lepiej nic na zbicie gorączki nie podawać, ale jak widać że ewidentnie dziecko coś boli to jak najbardziej. Pytałam też co lepiej, to ona mowi ze bez różnicy, czopek paracetamol działa 4 godziny, a Nurofen w syropie 8 h. Teraz moja bidulka słodka usnęła.

Dzięki za wszystkie miłe słowa w jej kierunku 😘😘😘
Stary 2015-11-26, 11:05   #1906
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Hej! Byłyśmy w przychodni. Bardzo fajną Panią doktor odkryłam, będziemy do niej chodzić. Wszystko ok uszki gardło płucka czyste uff Niewykluczone że się coś rozwinie. A tak to albo ząbki albo trzydniówka, siedzimy 2 dni w domu. Tak jak mówilyście poniżej 38 lepiej nic na zbicie gorączki nie podawać, ale jak widać że ewidentnie dziecko coś boli to jak najbardziej. Pytałam też co lepiej, to ona mowi ze bez różnicy, czopek paracetamol działa 4 godziny, a Nurofen w syropie 8 h. Teraz moja bidulka słodka usnęła.

Super że zdrowiutka

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
U mnie śnieg, piękne grube płatki
Uwielbiam taki snieg 😍

jestem mamą
Stary 2015-11-26, 11:10   #1907
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Bardzo sie cieszę, ze Adka zdrowa ) miałam pozmywac, polezalam a Zuz juz sie budzi ;/ zmywanie nie jest mi dzis pisane. Jest tak szaro i ponuro, ble. Chyba odpuszczę Pepco
Stary 2015-11-26, 11:39   #1908
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Brawo dla Pawcia!

Tez sie martwilam brakiem gaworzenia niedawno jeszcze,zobaczysz że Filipek Cie lada dzien zaskoczy i rozgada a mojemu dziecku chyba sie papki zaczynaja nudzic... wczoraj i dzis sinlacu nie chciala,kolacje jej odpuscilam,a dzis jej jak tak zaciaskala i marudzila,az sie rozplakala dalam kawalek chleba z maslem...i co? Dziecko szczęśliwe buzke otwieralo i zmemlala ze 2-3 cm 2 chleba. Jakjutro dalej będzie fujac na kasze to jejchyba chleb z jajkiem dam...

Cytat:
Przykro mi, nie martw się,najlepsi kierowcu zdają za 3cim (jak ja np.) więc rozumiesz,na drugi egzamim idziesz na luzie calkowitym,nie? 😎

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Moja mowi lala i Ala i czasem bobobo, ale zwykle po prostu wrzeszczy. Bardzo, bardzo glosno i sie cieszy. Dziwne ;> i Zuza tez gładkie papki- chyba kanapki do szkoły jej bede blendowac ;p
Zuzia ma temperamencik 😀 ciesz sie ze nie przeklina jak Ania kordelki 😜
Hanka to juz slysze ze moduluje glosik,czasem tak slodko szepcze np, "ada" "blebleble". Krzyczy niestety też za czesto. Właśnie od 20minut zasypia niby i co 2-3minuty wydaje okrzyk bojowy. Albo meczy jak koza 😒
Aaa! Tez mi.in, z powodu robienia bambam nie chce mi sie zabawek kupować. Kwiatka samotanczacego bym kupila alenie wiem gdzie szukac. I pilke wieksza gumowa,a tez takich zabawek jakos nie widzialam,same plastiki. Klockow drewnianych na tym etapie to sie boję... chwila i bedzie tym rzucac 😒 dziury w scianie i meble poobijane...
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 11:48   #1909
Majka232
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53595166]A z niekapka probowalas dac picie? Moja antybutelkowa jest nadal,jakies 2tyg temu kilka prob butli robilam z moim mlekiem i bebiko i jakby zassac nie umiala, a z niekapka jak chce to zasysa i pije.a jak nie chce to ustnik gryzie.
Super zeJulek pelza, a tak sie martwilas

No wiadomo,ze genialny! 😀 Moja tez geniuszka, tatus dzis byl przekonany,ze go woła i to tak swiadomie hehe kota tez per tata woła czasem 😝[/QUOTE]

Niekapek i łyżeczka
tez be. Dziś mi odpychal reke z doidy :/

Cytat:
Majka nie brudzi dookoła wszystkiego chrupkiem? Mojemu wyciekalo i wszystko się lepiej
Maciek dziś o dziwo kilka grudek nie zielonej marchewki zjadl mi, wcześniej jeziorem wypychal dziś gryzl i zjadl.
On tak je pięknie moje zupy, dziś zrobiłam mu z majerankiem i kurkuma warzywna, z przewagą dyni pyszna wyszla, zamrozilam porcje, bo dużo wyszło w miarę.

Domima kciuki, ale nic się nie stresuj, bo to bez sensu, oprócz umiejętności musisz mieć też farta, bo nie jesteś sama na drodze. Ja zdałam prawko za 3 razem, nie miałam jeszcze 18lat losowanie samochód pomiedzy punto, a daewoo Lanos, jeden miał wspomaganie drugi nie

Ładnie gryzie i przeżuwa. Czasem w raczce kawałek zostanie

Cytat:
Pavlinecka jaki fotelik kupują?

U nas już od 7 pobudka....
Męża w nocy bilam bo chrapal i mi mała wybudzal, przykro mi ale no ja staram się ja uspac kwitne nad nią smoka wciskając a ten jednym chrapnieciem niweczy cała moją pracę

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

A ja zdecydowałam ze w nosie mam czekanie na tą paczkę i jadę do siostry....

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Gratulacje

Cytat:

Nast.razem zadziałałaja! :-*

Cytat:
No wlasnie pavlinecka w tesco 160zl a w cerfie za 280zl i mnie stoi! chyba ochu.jeli 😉 jak dorwe na promce to wezme.

Julo dostanie od chrzestnych. W Auchan -20%wyszedl za 160zl

Cytat:

Dobrze że nic nie jest Adzie. Fajnie że lekarka Wam podpasowala

Dzien dobry
Noc u nas ok. 2 razy nosek czyscilam. Tyle jest tej wydzieliny że jestem przerażona :/
Kaszki niewiele zjadł

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-11-26 o 11:52
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 12:00   #1910
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Goczek - racja z tymi klockami. Moja Zuzka nie ogarnia zabawek za bardzo i ostatnio jej ulubiona ( foto), to odczepiła plastik od zawieszania zabawki na matę i ciagle tym stuka w rożne rzeczy a piłki moze w sportowym?ImageUploadedByWizaz Forum1448536642.014147.jpg

Edytowane przez Pavlinecka_21
Czas edycji: 2015-11-26 o 12:17
Stary 2015-11-26, 12:04   #1911
Majka232
Zakorzenienie

Zapomnialam napisać
Dzis Julus leżał na puzlach. Odwracam sie a on siedzi i chyba go wystraszylam buegnac do niego bo zaraz upadł do tylu. Obok był starszak i mowi ze usuadl z leżenia bokiem podpierajac ręką a ja oczywiście ten moment przegapiłam :/
Julo śpi juz 2 godz.po 30min przewrocil sie na brzuch. Obróciłam go i śpi tak dlugo

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Sa fajne miekkie klocki materialowe lub gumowe. My mamy plastikowe takie duże sześciany. Sa lekkie wiec spoko. Fajne sa tez piankowe ale dziecko może odgryzc kawałek co juz fajne nie będzie
Stary 2015-11-26, 12:12   #1912
madzixx88
Zakorzenienie

Maz ma dzis wolne i jestesmy w galerii, on przejął wózek a ja mam zamiar shopping zrobic

Violka - ciesze sie, ze Adka zdrowa

Majka-brawa dla Jula )
Stary 2015-11-26, 12:21   #1913
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Majka - no brawo! I współczuje choroby Małego, moja dzis tez ma wiecej tego kataru, no nie wiem ... I jest tak jęczącą, ze nawet na rękach jeczy ;/
Stary 2015-11-26, 12:36   #1914
madzixx88
Zakorzenienie

Jestem w Smyku teraz, tu szczeniaczek kosztuje 169
Stary 2015-11-26, 12:52   #1915
cashmere
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53598705]Tez sie martwilam brakiem gaworzenia niedawno jeszcze,zobaczysz że Filipek Cie lada dzien zaskoczy i rozgada a mojemu dziecku chyba sie papki zaczynaja nudzic... wczoraj i dzis sinlacu nie chciala,kolacje jej odpuscilam,a dzis jej jak tak zaciaskala i marudzila,az sie rozplakala dalam kawalek chleba z maslem...i co? Dziecko szczęśliwe buzke otwieralo i zmemlala ze 2-3 cm 2 chleba. Jakjutro dalej będzie fujac na kasze to jejchyba chleb z jajkiem dam...

Przykro mi, nie martw się,najlepsi kierowcu zdają za 3cim (jak ja np.) więc rozumiesz,na drugi egzamim idziesz na luzie calkowitym,nie? 😎

Zuzia ma temperamencik 😀 ciesz sie ze nie przeklina jak Ania kordelki 😜
Hanka to juz slysze ze moduluje glosik,czasem tak slodko szepcze np, "ada" "blebleble". Krzyczy niestety też za czesto. Właśnie od 20minut zasypia niby i co 2-3minuty wydaje okrzyk bojowy. Albo meczy jak koza 😒
Aaa! Tez mi.in, z powodu robienia bambam nie chce mi sie zabawek kupować. Kwiatka samotanczacego bym kupila alenie wiem gdzie szukac. I pilke wieksza gumowa,a tez takich zabawek jakos nie widzialam,same plastiki. Klockow drewnianych na tym etapie to sie boję... chwila i bedzie tym rzucac 😒 dziury w scianie i meble poobijane...[/QUOTE]

Zaraz będzie o kanapki wolac. Kaszki są dla dzidziusiow a ona prawie dorosla

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Niekapek i łyżeczka
tez be. Dziś mi odpychal reke z doidy :/

Ładnie gryzie i przeżuwa. Czasem w raczce kawałek zostanie

Gratulacje

Nast.razem zadziałałaja! :-*

Julo dostanie od chrzestnych. W Auchan -20%wyszedl za 160zl

Dobrze że nic nie jest Adzie. Fajnie że lekarka Wam podpasowala

Dzien dobry
Noc u nas ok. 2 razy nosek czyscilam. Tyle jest tej wydzieliny że jestem przerażona :/
Kaszki niewiele zjadł

ale go dopadł katar :/ zdrowka!

Cytat:
Zapomnialam napisać
Dzis Julus leżał na puzlach. Odwracam sie a on siedzi i chyba go wystraszylam buegnac do niego bo zaraz upadł do tylu. Obok był starszak i mowi ze usuadl z leżenia bokiem podpierajac ręką a ja oczywiście ten moment przegapiłam :/
Julo śpi juz 2 godz.po 30min przewrocil sie na brzuch. Obróciłam go i śpi tak dlugo

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Sa fajne miekkie klocki materialowe lub gumowe. My mamy plastikowe takie duże sześciany. Sa lekkie wiec spoko. Fajne sa tez piankowe ale dziecko może odgryzc kawałek co juz fajne nie będzie
Nooo brawooo! Widzisz jak się rozkrecil!

Cytat:
Maz ma dzis wolne i jestesmy w galerii, on przejął wózek a ja mam zamiar shopping zrobic

Majka-brawa dla Jula )
Fajnie Wam miłego dnia!

jestem mamą
Stary 2015-11-26, 12:56   #1916
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Dzień Dobry;-)
Ja już mam wszystko naszykowane , ogarnięte i obiad też;-)
Mama wzięła Filipka na spacer ale wróciła po 45 min bo mówi że jest takie zimno że szok!

Dziewczyny, większość z Was ma te śpiworki edisa? dałybyście link od kogo zamawiałyście bo jednak chce kupić a chciałabym od kogoś sprawdzonego;-))

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Ciekawa byłam co tam u Ciebie ;-) nie przejmuj się, naprawdę ;-) to są nerwy jakby nie było i wcale o niczym nie świadczy ;-) mi też się nie udało za 1 razem, tylko za 3 ;-)
Stary 2015-11-26, 12:58   #1917
Konto usunięte

Cytat:
gratki! najlepszości dla Amelki

Cytat:
My sie jednak zaszczepilismy. pani doktor potwierdzila ze idzie druga jedynka i dlatego katar sie przedluza. Mowi ze mozna tak odkladac szczepienie w nieskonczonosc.
Przyszly aktywne klocki dzieki majka za polecenie bo sa fajne bardzo �� takie na teraz akurat wpasowane bo pawcio lubi dlubac i wciskac ��
bawi sie juz tymi klockami Pawelek czy czekasz do mikołajek z obdarowaniem go?
Stary 2015-11-26, 13:04   #1918
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzięki za wszystkie miłe słowa w jej kierunku ������

Najważniejsze że wszystko ok ;-) miejmy nadzieje ze to od zębów ;-) super że lekarka taka fajna ;-)

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Zapomnialam napisać

To brawa dla synka ;-) a mama zobaczy nastepnym razem ;-))

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:

Majka-brawa dla Jula )
Super! kup sobie coś fajnego
Mój Filip ostatnio krzyczy jak jesteśmy w sklepie... chciałby żeby go nosić.

Gossip- sto lat dla Córci ;-))

Edytowane przez AgnieszkAA100
Czas edycji: 2015-11-26 o 13:06
AgnieszkAA100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 13:13   #1919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Goczek - racja z tymi klockami. Moja Zuzka nie ogarnia zabawek za bardzo i ostatnio jej ulubiona ( foto), to odczepiła plastik od zawieszania zabawki na matę i ciagle tym stuka w rożne rzeczy a piłki moze w sportowym?Załącznik 6094886
ciesz sie że to małe coś wiele szkod nie zrobi, moja klockiem wali po panelach, albo swoją glowa o ściane, już mnie calkeim ręce bolą od przenoszenia jej ciągle :| i wlasnie porwała gazete przez zasieki z poduchy spod stolika. Jakie masz ładne puzzle, nie pogryzione przez kota Pilke zwykłą to pewnie w kiosku ruchu kupie
w smyku wynalazłam taka piłkę http://www.smyk.com/k-s-kids-mowiaca...dla-dzieci-p#e
ten K's kids to fajna firma?
albo to albo te klocki slynne aktywne jej kupię chyba.
Cytat:
Zapomnialam napisać

u mnie to kot wszystko co piankowe podstępnie podgryza :|
Ale Julek Ci niespodzianke zrobił, za chwile pewnie sztuke siadania i mamie pokaze Zęby mu wyszły, odespał w nocy to teraz będzie pokazywał co potrafi

Cytat:
Zaraz będzie o kanapki wolac. Kaszki są dla dzidziusiow a ona prawie dorosla
ja juz nie wiem co jej dawac czasem, żeby podeszło jaśniepani. od razu schabowego?

znów mi dzis tylko 30 minut pospała, jak wczoraj ;/
Stary 2015-11-26, 14:39   #1920
violka848
Zakorzenienie

Kurcze pocytowane 2 razy miałam i mi wcięło, wogole wczoraj przez apkę wejść nie mogłam.

Madzia Fajnie że randewu się udało i miło z mężem czas spędziłaś Dzisiaj też fajnie - łowy Chwal się potem co tam wynajdziesz ciekawego
Domima wiem że pewnie Ci smutno że nie zdałaś, ale większa większość nie zdaje, na mnie stres też raczej paraliżująco działa. Teraz wiesz jak to wygląda i nastepnym razem lepiej pójdzie!
Pavlinecka papkowe kanapki mówisz
Goczek Ty też za ciekawej nocki nie miałaś ehh oby dziś była lepsza ✊🏻

Adka usnęła, a ja wcinam kanapki - mleczne kanapki hehe
Lodówka nam któryś raz już padła, teraz niby znowu działa, ale to już przeginka. Kupujemy nową. Kiedyś majstra wezwaliśmy, to jak dojechał to oczywiście nic jej nie dolegało, w konia nas robi, ale jest wysłużona już także pozbywamy się jej bo szkoda mi żarcia. Część rzeczy z zamrażarki musiałam powyjmować lub wyrzucić.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości