|
|
#4111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Cześć. Tak czytam was i w tym tygodniu to jakiś pogrom z tymi szpitalami. Szczerze to ja też już panikuje biorę nospe bo czuję że mi się brzuch spina. Tu mnie boli tam zakuje😬 trzymam kciuki i zdrówka życzę.
Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Nieznajoma dobrze, że pojechałaś jednak. Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze
|
|
|
|
#4113 |
|
Wtajemniczenie
|
Wkraczamy powoli w 3 trymestr i takie są jego uroki. Ciało przygotowuje się do porodu. Oby tylko on nie nastąpił u żadnej z nas zbyt szybko
|
|
#4114 | |||||
|
Zakorzenienie
|
lepiej nie, bo jeszcze bym sobie wbiła gdzieś te kijki
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie mam w domu swoje i na każdą wizytę mam nosić i dopiero przed porodem zabiorą i potem mają mi oddać zdjęcia i coś jeszcze, ale nie pamiętam co ![]() Cytat:
Dzień dobry. Nie mam totalnie humoru przez sprawę o której pisałam Wam nie dawno i szybko chyba mieć nie będę.. Czemu wszystko musi być takie trudne i stresujące..
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Od dzisiaj promocja w Tesco na odzież F&F przy zakupie za min. 30zł rabat 30% naliczany przy kasie
|
|
|
|
#4116 |
|
Konto usunięte
|
Witam się i ja, znów mnie ręka boli
Nieznajoma, jesu!to miałas bolesne skuircze, moja gin mówiła że jak nie puszczą to też pójde do szpitala na magnez. A! i jeszcze sobie przypomniałam że magnezu raczej nie da się przedawkować, bo w szpitalu dają końskie dozy pod kroplówką. Któraś mi kiedyś pisała,żebym nie przedawkowała ![]() Olgietka;- kuruj się, dobrze mieć taką pielęgniarkę ![]() Bonku;-dobrze że masz problem z głowy, takie okazję czasami mogę wywoływac burze niepewności. "Niby tańszy, ale chciałam inny.A co gdy by.." -rozumiem, często mam takie dylematy że trafi mi się coś po okazyjnej cenie, a nie do końca takie jak chciałam, tak było z moją suknia ślubną, i tego akurat żałuje baaardzo! bo trzeba było brać taką jak wymarzyłam a nie tą po okazyjnej senie, ale są też sytuacje kiedy takie okazje okzują sie lepszym wariantem niż to co my chcielismy, więc cięzko tu coś doradzić milenujdka;- ja też zamówiłam jeansy z H&M a dostałam nie to co chciałam , w ogóle za duże. A z wymiarów miały być dobre stan b.dobry, ale nogawki troche poszerzane ku dołowi, czyli feee. Nie wiem czy bede chodzić. Przymierze to podesle fotęOgólnie noszę czarne legginsy ocieplane, typu rajstopy z kożuszkiem w środku, jestem zadowolona i w pasie nie cisną (powiem w tajemnicy że takie cuda są w chińczyku za 15 zł. i nawet nie smierdzą ) Tak mi najwygodniej, swetry, tuniki, sukienki + getry, legginsy i do przodu. darolka;- oby z małym było ok, najgorsze to własnie niewiedza. Wtedy człowiek gorzej nakręca się niż najgorszy diagnoz. moooniaaaa;- mi też nie chce się chodzić do sr, i nie pójdę.Nawet nie z powodu innych źródeł wiedzy, a po prostu z lenistwa ![]() Dorka__00;- no to my też na razie zero zakupów, remont po drodzę , później wyjazd, N.R, a wtedy dopiero kompletowanie wyprawki Emma- jakie masz te worki próżniowe, czy są dobre jakościowo? Bo musze sobie parę kołderek i rzeczy spakować . Miałam kiedyś z allegro , ale nie sprawdziły się po tygodniu czasu objętość była taka jak w stanie przed wypompowaniem powietrza. |
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie weszłam z ciekawości na mamy styczniowe, bo widziałam, że mają nową część i zauważyłam, że jedna mama się już rozpakowała w listopadzie
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Nieznajoma dobrze ze pojechałas. Gdyby się coś złego wydarzyło to nie darowałabyś sobie. Daj znać jak coś będziesz wiedziała. Pewnie parę kroplowek przeleci zanim Cię wypuszcza, takie niestety są procedury... trzymam kciuki!
|
#4119 |
|
Zadomowienie
|
nie masz swojego dossier szpitalnego przy sobie? Zostawia się u Ciebie w szpitalu?
Mam swoje dossier w domu i drugie w szpitalu..ale wczoraj zakladala mi wlasnie karte i tyle bylo tych papierow i kopii ze w koncu oddala mi to co mi nie potrzebne a ostatnie wyniki zabrala musze sie o nie upomniec nastepnym razem.Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4120 |
|
Konto usunięte
|
mira81- wczoraj miałam taką noc, po północy usnęłam i o 4 oczy jak guziki. Więc dzień wczoraj nie był zbyt pożyteczny.
Szczeperka- byle by do 7 mies. wtedy najbezpieczniej rozpakować sie niż w 6 , jeszcze 8 jest dość nie bezpiecznym . U mnie 23 dopiero. |
|
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i oni wizyty w komp mają, zdjęcia i wyniki wszystko mam właśnie przy sobie. Mi przy zapisie poukładała wszystko jak ma być i teraz pilnuję tego, żeby nie zginąć w papierach ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
Dla dziecka każdy tydzien jest ważny i z pewnością lepiej jak się urodzi później niż wcześniej, tak na chłopski rozum. Nie bez powodu ciąża trwa 9 miesiecy.
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Dzisiaj powitał nas śnieg z rana jest biało
![]() Co do szpitali, skurczów, bólu wiadomo nie ma co ryzykować ale proszę was nie panikujcie też, bo to nie pomoże jedynie większość z nas doda sobie więcej stresów. Wiem że łatwo mi mówić, bo nie jestem pierworódką, ale z doświadczenia wiem też ze strach napędza strach, a później to i ból palca może wywołać niepokój... W pierwszej ciąży przez nadgorliwość lekarza który stwierdził że mam nadciśnienie mało nie brałam leków które zagroziły by mojemu dziecku. Dobrze się wtedy stało bo nigdzie nie mogłam dostać tego leku, a że tydz później miałam wizytę u innego lekarza to się tak bardzo tym nie zmartwiłam. Natomiast inny lekarz stwierdził że nie mam aż tak dużego nadciśnienia, że obejdzie się bez jakichkolwiek leków, a ten lek co przepisał mi tamten lekarz już nie jest w sprzedaży i był kategorycznie zabroniony kobietą w ciąży. Cieszę się że pomimo zjeżdżenia pół miasta po aptekach nie znalazłam nigdzie tego leku. A i zaczynam dzisiaj 25 tydzień
|
#4123 |
|
Raczkowanie
|
Ja biorę na nadciśnienie dopegyt jest bezpieczny, biorę już w drugiej ciąży, a tak w ogóle witam się dzień dobry i ja też panikuję czasami tak mnie dziwnie zaboli, ale nospa pomaga.
|
|
|
|
#4124 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
witam się po śniadanku i wracam do łóżka, TŻ wyszedł do pracy, młody jeszcze śpi więc chwilę poleżę zanim trzeba będzie się brać za jakąś robotę :P |
||
|
|
|
#4125 |
|
przyczajony tygrys
|
Jade 2 kroplowke. Nacl. Z tego co zrozumialam ciaza zagrozona
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Był już obchód? Co Ci lekarz powiedział?
Będzie dobrze, teraz jesteś pod opieką w szpitalu, więc zadbają o Ciebie jak należy Trzymam za Was mocne
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-11-26 o 09:01 |
|
|
|
#4127 |
|
przyczajony tygrys
|
Mam jechac kroplowkami niewiadomo ile. Te skurcze wczorajsze kwalifikuja mnie pod zagrozenie. Nic wiecej nie wiem. Ekg bie chca zrobuc bo za wczesna ciaza. Sluchala mikrofobem
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- O usg nie mowili. Znow zadtrzyk na plucka dostalam. Czekam na tx i na o jego wyslena obczajenie
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Nieznajoma ja miałam to samo. U mnie nazwali to "zagrożenie porodem przedwczesnym". Jeśli kroplowki wycisza te skurcze to będzie wszystko dobrze. W razie czego maja caly arsenal lekow przeciwskurczowych. Czujesz się już trochę lepiej? Czy dalej skurcze wracaja? U mnie była poprawa po 3 kroplowkach...
|
#4129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastrzyk nie zaszkodzi a może pomóc, więc dobrze, że Ci go dają Moim zdaniem powinni Ci zrobić jeszcze USG, ale może jeszcze zrobią. Pewnie, że wyślij TŻta na obczajkę. Mnie jak w Pl przyjmowali też za dużo mi nie powiedzieli, ale potem TŻ poszedł do lekarza, który mnie przyjmował i się wszystkiego dowiedział. Jemu już powiedział co i jak. Mnie chyba nie chcieli bardziej stresować. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
|
|
#4130 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Nieznajoma-dobrze, że jesteś w szpitalu pod dobrą opieką. W domu byś sobie nie pomogła, więc stosuj się do zaleceń i słuchaj lekarzy. Trzymam kciuki
|
|
|
|
#4131 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadia z tym rozpakowaniem w 8ze niebezpieczny ze lepiej w 7 to tylko mit chyba żeby pocieszyć mamy wcześniaków, KAZDA doba w brzuszku kazda godzina jest na wagę złota nie moze byc tak ze dla takiego maluszka lepiej jest wyjść w 30tygodniu niz 34.. Tak w tym dokumencie moje 600gram szczęścia mowili
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Ja polecam ten magnez asmag pytalam koleżanek mam i mi go polecały, puscily mnie te skurcze nóg, mimo ze jadłam magnez 1tabletke dziennie taki magnez dla kobiet w ciąży |
|
|
|
#4132 |
|
Zadomowienie
|
Nieznajoma
trzymaj sie cieplutko,wszystko bedzie dobrze jestes juz pod dobra opieka U nas 27 tydz i do porodu 96 dni ale zleciało ja tez mam czasem skurcze napinania ale nie biore nic staram sie wtedy wyciszyc i chwile odpoczac jesli moge ja jestem nastawiona anty do lekow chyba, ze choroba nigdy nie biore lekow nawet na bol glowy. W ciazy tez tylko jedna no spe wziełam ale rozumiem, ze niektore z was maja silne bole i wtedy to nieuniknione ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- A jesli chodzi o magnez to własnie na ostatniej wiz gin mowil ze nawet 6 tabl dziennie brac moge. Tez biore asmag |
|
|
|
#4133 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() apropo szkoly rodzenia to mysmy sie dalej nie zapisali i sie zastanawiamy czy w ogole chce nam sie chodzic trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin mi ostatnio mówiła, żebym się w szpitalu dopytała jak to u nich wygląda, ale zdecydowaliśmy z mężem, że rezygnuję z możliwości chodzenia.
|
|
#4135 |
|
Zadomowienie
|
Nieznajoma trzymaj sie cieplutko. Bedzie dobrze. Sciskam.
Ja wlasnie dostalam maila od mojej gin ktora mnie do tej pory prowadzila ze dostala kopie moich ostatnich wynikow i wysyla mi recepte na zelazo bo powoli sie wykancza..a wczoraj w szpitalu lekarka mowila ze spokojnie jeszcze pociagne i na razie mi nie zapisuje..i badz tu madry. Wyslalam wlasnie moje zwolnienie z pracy i jade pokorzystac z dnia ostatniej wolnosci bo jak urzad dostanie moje l4 to juz niestety czeka mnoe siedzenie w domu. A przynajmniej w okreslonych przez nich godzinach Z jednej strony ciesze sie ze juz nie ide do pracy a z drugiej to nie wiem czy nie ocipieje w domu.. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
|
|
#4137 |
|
Raczkowanie
|
My chodzimy na szkołę rodzenia w zasadzie już końcówka bo jeszcze dwa spotkania- szkoła jest w szpitalu, w którym będę rodzić - także można poznać położne, lekarzy, oddział i zwyczaje panujące w szpitalu. i wielu ciekawych rzeczy się dowiedziałam na temat karmienia piersią, pielęgnacji, samego porodu i połogu - wydaje mi się że warto.
|
|
#4138 |
|
Raczkowanie
|
Witam się
Dziewczyny trzymam kciuki za te w szpitalach, przeziębione i te co się obawiają złych wyników. Moje wyniki były przekroczone chyba we wszystkich parametrach o jakich piszecie i jak lekarka zerknęła na nie powiedziała że wszystko ok ![]() Materac polecam z Jyska firmy wellpur. Jest tak rewelacyjny że w żadnym hotelu nie napotkałam lepszego. Mamy już go rok i dalej się cieszymy jak głupki z mężem jak mamy się położyć spać ![]() Duże promocje na te materace robią średnio co miesiąc lub 2 więc warto poczekać. Ja czytałam na początku ciąży dużo o no-spie. Obojętna całkiem dla dziecka nie jest. Może między innymi powodować późniejsze kłopoty z wymową więc dziecko będzie musiało chodzić do logopedy. Ale tak jak zawsze - może być przyczyną ale nie musi. W dodatku na wcześniejszym etapie ciąży jest to istotniejsze. Teraz już prawie wszystko jest w rozwinięte i skurcze są o wiele bardziej groźne niż branie no-spy Edytowane przez Smerfetka1990 Czas edycji: 2015-11-26 o 10:06 |
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do siedzenia w domu się przyzwyczaisz. Zaczniesz z nami siedzieć, to czas Ci poleci
|
|
#4140 |
|
Raczkowanie
|
A do szkoły rodzenia zapisałam się we wtorek ale dopiero od 20 stycznia. Nie mogę się doczekać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

stan b.dobry, ale nogawki troche poszerzane ku dołowi, czyli feee. Nie wiem czy bede chodzić. Przymierze to podesle fotę