|
|
#4171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Hej Dziewczyny
![]() Moonunit, Nieznajoma kciuki za wizyty ![]() ![]() Faithworkswonders wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Podłączyłam, chodzi i światło jest. WTF?
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Moj sam chce kapac, przewijac itp
ja tam sie ciesze ;D
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Hej właśnie wróciłam z zakupów, zjadlam 2 bułki z serem,zagryzlam mandarynkami i Ide coś porobic.
O 15 jedziemy z mężem do przedszkola bo Zuzia ma pasowanie ,rano coś kichala mam nadzieję że nic się nie rozwinie z tego. Wogole nie moge spać w nocy,krece się, budze co chwilę. Jakas poddenerwowana jestem a nie mam powodu, sama nie wiem.
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Kawa z rana już mi nie potrzebna.
![]() Marta, ja też mam problemy ze spaniem:/ do tego straszne głupoty mi się śnią.
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż zawsze kąpał synka to było tylko jego zajęcie.
Któraś mówiła wczoraj o placuszkach owsiano jabłkowych, zrobiłaś dzisiaj i zadłam 6 pyszne były i cukier po nich w normie, także będę robić często.
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też bez problemu zajmował się tym przy A. teraz tez pewnie nie będzie się sprzeciwiał
A ja będę leżeć i pachnieć nie ma co się przesilać po porodzie. Ciąża i poród to dla organizmu ogromny wysiłek i jeśli można sobie pozwolić to trzeba jak najwięcej odpoczywać przez pierwsze dni.
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś mnie ominelo chyba![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#4182 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ciągle wstaję na siku ![]() A co do snów to dzisiaj mi się śniło, że urodziłam DWIE dziewczynki
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, jasne.
![]() Muszę się ubrać, wyjść z psem, a później wybiorę się na kawę do TŻ rodziców. Mojej mamy znowu nie mogę odwiedzać, bo dzieciaki chore.
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
czary
![]() Cytat:
![]() to moim zdaniem masz dobre ja mam 11 więc no muszę brać, ale od razu mnie gin uprzedziła o zaparciach możliwych i dała leki jakby domowe sposoby nie pomagały---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
|
|
#4186 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki! Wróciłam z badań i malutkich zakupów, spieszyłam się do domu bo ma przyjechać kurier z moją poduchą do spania -czekam już ponad tydzień
po 15tej będę miała wyniki więc muszę się czymś zająć żeby się nie zamartwiać i nie zerkać ciągle na stronę luxmedu. Te opinie na temat brania leków w ciąży są dla mnie z lekka dołujące... wiadomo że żadna z nas nie bierze nospy 3 razy dziennie dla przyjemności więc komentarze że "nie jest to bez wpływu na dziecko" albo że "nie można jeść tabletek jak cukierki" są nie na miejscu żadna z nas nie przepisała sobie tego sama. Dla mnie każda tabletka to straszny niepokój czy aby na pewno robię dobrze, ale mój lekarz wie co robi. Gdybym słuchała opinii na forum zamiast doświadczonego ginekologa to nie wiem nawet jak by było ze mną albo Maluszkiem.
|
#4187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko ma wady i zalety, nie ma co przesadzać w obie strony
Edytowane przez Szczeperka Czas edycji: 2015-11-26 o 12:32 |
|
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i wiadomo, czasem wieksze korzyści są z brania i mimo wszytsko lepiej brac jak lekarz zaleci. Im tez trzeba ufac Podnioslam pudelko do gory, nie bardzo ciezkie ale i nie lekkie i mnie etraz w bozenie kluje
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
W Twoim przypadku nospa i reszta leków są uzasadnione i w żadnym wypadku nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia bo tu chodzi o Wasze zdrowie. Myślę, że bardziej chodziło o to, że niektóre z dziewczyn biorą nospę po jednym skurczu czy lekkim pobolewaniu, a to zdarza się codziennie przez co nospa jest łykana przez całą ciążę.. Nie można aż tak wyciszać tych skurczów na własną rękę bo macica musi ćwiczyć je przed porodem. Jak ma się do tego przygotować skoro cały czas hamuje się jej pracę..
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
moooniaaaa ja też nie idę do szkoły rodzenia, nie rodzę tam gdzie jest darmowa, mąż pracuje do późna i nie miałabym serca go gdzieś jeszcze ciągać po pracy żeby się popatrzył jak lalkę przewijają i kąpią. My rozmawiamy na bieżąco o dziecku, jak to będzie, jaki będzie plan dnia i co się zmieni i nie muszę go zabierać na pogadanki
myślę, że damy sobie radę i mamy dwie babcie, które na pewno Nam najlepiej doradzą jak się spytamy. Ale jeszcze poczytam opinie, może jak będzie weekendowa to go namówię ![]() nieznajoma kciuki za szybkie wyjście, doczytałam , że leżysz pod kroplówką Dobrze, że pojechałaś. Ja boję się, że coś przeoczę albo zbagatelizuję Lepiej chuchać na zimne jak Dziewczyny piszecie.Jak wcześniej miałam problemy ze snem tak teraz mam śpiączkę, jak czytam, że wstajecie o 5 to się dziwię bo ja się nie mogę zwlec z łóżka rano, jak na kacu. Malinka kciuki za poprawę sytuacji ![]() :dziekuj e-kwiatek:Nadia ja byłam w chińczyku też kupiłam zasłony w okazyjnej cenie, gdzie w Leroy były takie same za 2xtyle. Ale te legginsy nie mają pasa na brzuch i na mnie muszą być ciążowe ![]() Gosia Dopegyt jest OK dla ciężarnych mira to niedługo odsapniesz a czemu już piszesz o dokumentach na macierzyński? nie jest jeszcze za wcześnie?Bonku ja też dostałam tych skurczy nóg przedziwne uczucie, chyba musze zakupić ten magnez. ![]() Emma to przeprowadzka już na dniach ![]() milenujdka na razie kup mu książeczki z twardą okładką albo plastikowe do kąpieli, oczywiście możesz kupować już też przyszłościowo jeśli tylko sprawia Ci to przyjemność ![]() Któraś pisała odnośnie odwiedzin- ja chorych ludzi nie odwiedzam, myślę, że nikt nie powinien mieć o to do mnie pretensji, ja mogę się teraz leczyć tylko malinami i cytrynami a ktoś sobie weźmie Vicka, nażre się przeciwbólowych i zadowolony Nie piszę się na gluta do kolan o czosnku itd. no way .monikmi nic się nie martw i bierz no-spę, ja myślę, że jak ktoś Ci to przepisał to nie bez powodu
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały czas coś przenoszę, pakuję, czyszczę..
|
|
#4192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba mam dzisiaj gorszy dzień, pękła mi przednia szyba w nowym aucie. Już wyobrażam sobie minę mojego męża jak wróci z pracy... no ale nic, trzeba to wziąć na klatę ![]() Tymczasem uciekam, mam chęć na jakiś ekstra obiadek a sam się nie zrobi
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
D..a z tą szybą, jak to zrobiłaś? Co na obiadek? U mnie gulasz drobiowy+kasza
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka, ja mam podobnie, boję się, że coś zbagatelizuję.
![]() Ja już wykąpana, włosy umyte i nie wiem co ze sobą zrobić. Wszystko w mieszkaniu ogarnięte. TŻ nie ma, to nie ma kto bałaganić. Chyba z nudów zacznę prasować.
|
|
#4195 |
|
Raczkowanie
|
Ja już trochę schizuję - tu mnie coś zaboli, to brzuch twardnieje i w zasadzie nie wiem czy to skurcze, czy też wszystko mi się teraz rozciąga bo w końcu widzę, że brzuch zaczyna rosnąć
tak czy inaczej wzięłam dzisiaj nospę i magnez- na razie jest w porządku. o dziwo nic mnie nie boli chwilowo -odpukać. ale jak czytam o tych przedwczesnych porodach to panikuję
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4198 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz byłam w Madurowiczu na obserwacji no i jak będą problemy to pewnie tam skończę ale wolałabym nie Trzymajcie się dzielnie dziewczyny - zostały nam już tylko 3 miesiące. |
||
|
|
|
#4199 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sto razy bardziej boję się porodu tyle czasu przed terminem niż wizyty z dzieckiem u logopedy Cytat:
![]() Dzisiaj zapiekanka makaronowa, wczoraj obejrzałam "Doradcę smaku" na tvn i stwierdziłam że to może być całkiem dobre http://www.doradcasmaku.pl/aktualnos...eczarkami.htmlTylko zamiast sera "gruyere" mam "Złoty Mazur", ale zaryzykuję
|
|
#4200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
cycki z kury ale jeszcze nie wiem z czym i jak ![]() czaję się na coś na ten styl http://smacznapyza.blogspot.fr/2015/...kimi.html#more
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

ja tam sie ciesze ;D

nie ma co się przesilać po porodzie. Ciąża i poród to dla organizmu ogromny wysiłek i jeśli można sobie pozwolić to trzeba jak najwięcej odpoczywać przez pierwsze dni.
śnią mi się osoby z mojej miejscowości, o których na co dzień nie myślę

po 15tej będę miała wyniki więc muszę się czymś zająć żeby się nie zamartwiać i nie zerkać ciągle na stronę luxmedu.
wiadomo że żadna z nas nie bierze nospy 3 razy dziennie dla przyjemności więc komentarze że "nie jest to bez wpływu na dziecko" albo że "nie można jeść tabletek jak cukierki" są nie na miejscu
Lepiej chuchać na zimne jak Dziewczyny piszecie.