Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-26, 21:38   #1981
DomimaZet
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
U nas teraz najlepsze zabawki to butelka po wodzie, duze plastikowe pudełko po cukierkach, paczka płatków kosmetycznych Moze takie Olafa zainteresuja?
A tak tak Kochana to te już mamy :-D i to są ulubione :-D
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 21:43   #1982
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
A wiec Kochana tak to wygląda ze ... rano ryczy i jojczy w łóżeczku i wpycha do buzi wszystko co jest możliwe... potem przenoszę Go do huśtawki - daje jeść i chwile tam posiedzi ale zaraz zaczyna marudzić.. trochę pogryzie Sophie ... trochę jakiegoś miska... potem biorę do łóżeczka i tam 40 minut usypiam po to żeby pospal 10 max... potem przenoszę na mate - tam ma zabawki ale one go nie interesują- interesują go moje książki, krzyżówki, wszystko co pod stołem... ostatnio na tapecie jest nasz piesel i jej zabawki ... On swoimi zabawkami interesuje się 5 minut max... a to co najlepsze to nie jego zabawki a rzeczy użytku domowego.. potem go przytrzymam do obiadku i znowu jak ryk to albo łóżeczko albo wózek - a wtedy bujam Go 40-50 minut żeby tylko na chwilę usnąl... no o tak nam mniej więcej każdy dzień mija.. Taki model... :-/
Nie jest łatwo 😒 Zosia to też niezła nuda. Bawi się czymś chwilę, a później jojczy, że nudno. Tyle, że mam sporo zabawek i cześć z nich chowam. Pozostałe mam przygotowane na różne cześci dnia, tak by zajęła się nimi jak najdłużej. Teraz bez spaceru jest ciężko, bo zawsze wyjście z domu było dodatkową atrakcją 😉 pozostaje pocieszenie, że chociaż drzemki ma w miarę sensowne. Teraz regułą są dwie. No i wybawieniem jest ten jeździk. Uwielbia go, jak już nie mam pomysłów na zabicie nudy to jeździmy 😉
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 21:43   #1983
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
A wiec Kochana tak to wygląda ze ... rano ryczy i jojczy w łóżeczku i wpycha do buzi wszystko co jest możliwe... potem przenoszę Go do huśtawki - daje jeść i chwile tam posiedzi ale zaraz zaczyna marudzić.. trochę pogryzie Sophie ... trochę jakiegoś miska... potem biorę do łóżeczka i tam 40 minut usypiam po to żeby pospal 10 max... potem przenoszę na mate - tam ma zabawki ale one go nie interesują- interesują go moje książki, krzyżówki, wszystko co pod stołem... ostatnio na tapecie jest nasz piesel i jej zabawki ... On swoimi zabawkami interesuje się 5 minut max... a to co najlepsze to nie jego zabawki a rzeczy użytku domowego.. potem go przytrzymam do obiadku i znowu jak ryk to albo łóżeczko albo wózek - a wtedy bujam Go 40-50 minut żeby tylko na chwilę usnąl... no o tak nam mniej więcej każdy dzień mija.. Taki model... :-/
Z tym krotkim zainteresowaniem to w tym wieku raczej normalne. A najlepsze zabawki to nie zabawki
A może on tak ryczy w ciągu dnia bo już jest bardzo zmęczony? Ja jak dopuszcze do tego momentu to też jest masakra uśpić Szyma :/

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 21:44   #1984
kamilove
Zakorzenienie

Hej 😚 nadrobiłam Was trochę

Pavlinecka a jak musisz wyjść na chwilkę gdzieś blisko nie bierzesz Zuzi na ręce po prostu? Ja jak muszę skoczyć do osiedlowego sklepu to nie targam wózka nigdy. Nadie pod pache i już 😊

Domima szkoda ze sie nie udało 😖 ale co się odwlecze to nie uciecze, zdasz następnym razem 😚

Majka ale super ze Julek usiadl brawo 👏 😃 i zdrówka oczywiście duuuuzo, ✊
Stary 2015-11-26, 22:02   #1985
niezawsze
Zakorzenienie

Kana, Domima myślę, że jak dzieci wasze będą mobilne to się wszystko zmieni. Ja tak z Maja miałam, tylko ręce i maruda,wcześniej kolki..

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość

Pavlinecka a jak musisz wyjść na chwilkę gdzieś blisko nie bierzesz Zuzi na ręce po prostu? Ja jak muszę skoczyć do osiedlowego sklepu to nie targam wózka nigdy. Nadie pod pache i już 😊

Domima szkoda ze sie nie udało 😖 ale co się odwlecze to nie uciecze, zdasz następnym razem 😚

No co Ty! Jak Ty dajesz rade? Ja dziś Maćka w rękach, świata zakupów i woda 1,7l i ledwo z garażu doszłam do mieszkania

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 22:03   #1986
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Mąż oddelegowany , przykro mi bo nie dość że się nie widujemy to jeszcze dojdzie do tego ze bdmy spać osobno....
Ja juz od trzech miesięcy nie śpię z Tz bo on wciąż na nockach. Na szczęście zmienia niebawem prace juz jest na wypowiedzeniu

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
ooo działa jupi
ja już z tego stresu odstawiennego musiałam piwko odpalić z sokiem malinowym mniam w ogóle to mam wrażenie, że dziś piatek

powiem Wam, że na zakupach było fajnie, ale oczywiście sobie nic nie kupiłam
Ala się spisała na medal, można z nią shoppingi robić
fajny tam pokój do opieki nad dzieckiem odkryłam, myślałam do tej pory, że ikeowski najlepszy ale nie-składa się z trzech pomieszczen-w pierwszym wygodne fotele i stoliczek, w drugim umywalka, przewijak normalny a nie składany a w trzecim łazienka, w koncu przestronny duży a nie klitka, że się wózkiem wjedzie i masakra
aaa i mikrofalówka była nawet, szok zatem sobie na spokojnie podgrzałam obiadek i córcia wsunęła 190g śliniak założyłam i siedziała w wózku, pierwszy raz tak obiadek dawałam

ee to full wypas naprawdę

Cytat:

I jak sobie radzisz jak masz w jednej ręce Nadie, a druga koszyk z zakupami i jeszcze trzeba zapłacić? Nie ogarnelabym chyba

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 22:03   #1987
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Ooo w koncu Wizaz! a doszliście do wniosku, gdzie jutro przeceny? W hm moze? Potrzebuje jakis fajnych body, spodenek i bluzy dla Zuzi Zuzi marudki
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 22:19   #1988
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Oczywiście są wyjątki potwierdzające regułę :p
Coz za dyplomatyczna wypowiedz 😉

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
U mnie śnieg, piękne grube płatki

zazdro!

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Niekapek i łyżeczka
tez be. Dziś mi odpychal reke z doidy :/

Ładnie gryzie i przeżuwa. Czasem w raczce kawałek zostanie

Gratulacje

Nast.razem zadziałałaja! :-*

Julo dostanie od chrzestnych. W Auchan -20%wyszedl za 160zl

Dobrze że nic nie jest Adzie. Fajnie że lekarka Wam podpasowala

Dzien dobry
Noc u nas ok. 2 razy nosek czyscilam. Tyle jest tej wydzieliny że jestem przerażona :/
Kaszki niewiele zjadł
Niestety auchana nigdy nie bylo dane mi widziec. W moicn rejonach nie ma chyba.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Zapomnialam napisać
Dzis Julus leżał na puzlach. Odwracam sie a on siedzi i chyba go wystraszylam buegnac do niego bo zaraz upadł do tylu. Obok był starszak i mowi ze usuadl z leżenia bokiem podpierajac ręką a ja oczywiście ten moment przegapiłam :/
Julo śpi juz 2 godz.po 30min przewrocil sie na brzuch. Obróciłam go i śpi tak dlugo

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Sa fajne miekkie klocki materialowe lub gumowe. My mamy plastikowe takie duże sześciany. Sa lekkie wiec spoko. Fajne sa tez piankowe ale dziecko może odgryzc kawałek co juz fajne nie będzie
Super, fajnie ze szymi widzial. napewno sie cieszy ze on tylko to widzial 😊 on jest taki madry i fajny 😊

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53599864]gratki! najlepszości dla Amelki

bawi sie juz tymi klockami Pawelek czy czekasz do mikołajek z obdarowaniem go?[/QUOTE]

bawi bawi. Polubil je nawet 😉 stwierszilam ze i tak nie rozumie mikolaja jeszcze i dalam 😊
Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Kurcze pocytowane 2 razy miałam i mi wcięło, wogole wczoraj przez apkę wejść nie mogłam.

Madzia Fajnie że randewu się udało i miło z mężem czas spędziłaś Dzisiaj też fajnie - łowy Chwal się potem co tam wynajdziesz ciekawego
Domima wiem że pewnie Ci smutno że nie zdałaś, ale większa większość nie zdaje, na mnie stres też raczej paraliżująco działa. Teraz wiesz jak to wygląda i nastepnym razem lepiej pójdzie!
Pavlinecka papkowe kanapki mówisz
Goczek Ty też za ciekawej nocki nie miałaś ehh oby dziś była lepsza ✊🏻

Adka usnęła, a ja wcinam kanapki - mleczne kanapki hehe
Lodówka nam któryś raz już padła, teraz niby znowu działa, ale to już przeginka. Kupujemy nową. Kiedyś majstra wezwaliśmy, to jak dojechał to oczywiście nic jej nie dolegało, w konia nas robi, ale jest wysłużona już także pozbywamy się jej bo szkoda mi żarcia. Część rzeczy z zamrażarki musiałam powyjmować lub wyrzucić.
Jaka zartownisia z tej waszej lodowki 😉
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 22:26   #1989
niezawsze
Zakorzenienie

Ja jutro coś musze kupić sobie, bo w sobotę idziemy w miasto ze znajomymi, mam nadzieję, że moj bezbutlowy Macko będzie grzeczny i nawet jak się będzie wzbudzał to lulanie załatwi sprawę, bo przecież nie będzie jadl łyzeczka w nocy nic

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

W ogóle się wkurzylam zrobiłam zamówienie na 400zl w poniedziałek, a oni do mnie, że biurek za 3zl nie mają i czy maja anulować?! Dodam,że spora część rzeczy dziś juz kosztuje o 20-40zl drozej

Maciuś
Stary 2015-11-26, 22:27   #1990
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Mąż oddelegowany , przykro mi bo nie dość że się nie widujemy to jeszcze dojdzie do tego ze bdmy spać osobno....
Przykro mi. Moze niech do lekarza idzie z tym chrapaniem? A pali fajki?
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-11-26, 22:29   #1991
Hanka20
Zakorzenienie

Zbieram się spać dziewczynki dobrej nocy. Dziś chyba pelnia co?

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 22:31   #1992
violka848
Zakorzenienie

Ja już karmiłam, a pobudka chyba trzecia od snu ehh ciekawa jestem czy na mm by się tak budziła, może te moje mleko za małolatę już jest hmm Dziewczyny na mm u Was też tak często dzieci się teraz budzą???
Mąż wczoraj kupił kilka saszetek Bebilonu, bo bałam sie nocy, że cycki nie wyrobią.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość

Tak pełnia też widziałam, jak z Rosska wracałam z zapasem słoiczków
Stary 2015-11-26, 22:32   #1993
blackberry89
Zakorzenienie

Madzia w olsztynie jest smyk megastore i w pokoju dla dziecka tez sa 2 pomieszczenia jedno to toaleta a w drugim jest umywalka,duzy przewijak,podgrzewacz i fotel czysciutko, schludnie. Zawsze tam chodzimy 😊
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-11-26, 22:33   #1994
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Kana, Domima myślę, że jak dzieci wasze będą mobilne to się wszystko zmieni. Ja tak z Maja miałam, tylko ręce i maruda,wcześniej kolki..

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

No co Ty! Jak Ty dajesz rade? Ja dziś Maćka w rękach, świata zakupów i woda 1,7l i ledwo z garażu doszłam do mieszkania
Też tak myślę 😉 (albo przynajmniej mam taką nadzieję) widzę, że Zosia naprawdę potrafi sporo jak chce, ale niestety częściej nie chce 😉 ale z dnia na dzień są postępy. Coraz dłużej sama się czymś pobawi, teraz dłużej leży na brzuszku, ostatnio nawet dupsko w górze trzyma (nie wiem co to za pozycja, tyłek w górze podparty na kolanach, głowa leży na puzlach lub opiera się na przedramionach... No ale jeśli lubi &#128521. Jak widzę ile ma energii to czasem boje się, że jak już ruszy to ciężko będzie ją zatrzymać i jeszcze zatesknie za niemobilnoscią 😉

W każdym razie dzięki za miłe słowa 😘
Udanych łowów 😉
Stary 2015-11-26, 22:34   #1995
violka848
Zakorzenienie

Kamilove też Cię podziwiam, jeszcze Ty taka chudzina. Ja ledwo z samochodu się wtelepuje z zakupami lub bez na górę, a jeszcze sklep obskoczyć no way
Stary 2015-11-26, 22:34   #1996
blackberry89
Zakorzenienie

Ja zrobilam dzis sesje swiateczna synkowi. Kilka zdjec fajnie mi wyszlo 😊 i zamowilam 5kalendarzy foto z pawelkiem. Bedzie dla dziadkow i chrzestnych pod choinke.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-11-26, 22:35   #1997
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już karmiłam, a pobudka chyba trzecia od snu ehh ciekawa jestem czy na mm by się tak budziła, może te moje mleko za małolatę już jest hmm Dziewczyny na mm u Was też tak często dzieci się teraz budzą???
Mąż wczoraj kupił kilka saszetek Bebilonu, bo bałam sie nocy, że cycki nie wyrobią.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Tak pełnia też widziałam, jak z Rosska wracałam z zapasem słoiczków

Rożnie, ale moja od urodzenie spi sporo, sa takie noce, ze od zaśnięcia wstaje kilka razy, sa takie, ze do około 5-6 spi bez przerwy, na cycku było tak samo. Szybciej obstawiam, ze zeby, czytałam dzis, ze duzo wczesniej bola, bo musza w dziaselku przez cos tam przejść i nawet jeszcze ich nie widać pod skóra. Mm wiadomo, ze to powolny koniec kp.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Też tak myślę (albo przynajmniej mam taką nadzieję) widzę, że Zosia naprawdę potrafi sporo jak chce, ale niestety częściej nie chce ale z dnia na dzień są postępy. Coraz dłużej sama się czymś pobawi, teraz dłużej leży na brzuszku, ostatnio nawet dupsko w górze trzyma (nie wiem co to za pozycja, tyłek w górze podparty na kolanach, głowa leży na puzlach lub opiera się na przedramionach... No ale jeśli lubi ). Jak widzę ile ma energii to czasem boje się, że jak już ruszy to ciężko będzie ją zatrzymać i jeszcze zatesknie za niemobilnoscią

W każdym razie dzięki za miłe słowa
Udanych łowów

Moja od wczoraj identycznie robi! Dziewczy sie do raczkowania przymierzają powoli
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 22:37   #1998
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

:-*
My juz jeździmy w foteliku 9-18 i dziś musialam kawalek mlodego przeniesc do przychodni
i bylo niełatwo. Zakupy z nim na ręku niemożliwe

Cytat:
Ja juz od trzech miesięcy nie śpię z Tz bo on wciąż na nockach. Na szczęście zmienia niebawem prace juz jest na wypowiedzeniu

ee to full wypas naprawdę

I jak sobie radzisz jak masz w jednej ręce Nadie, a druga koszyk z zakupami i jeszcze trzeba zapłacić? Nie ogarnelabym chyba

Jednsk się udalo z pracą. Super

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Coz za dyplomatyczna wypowiedz 😉

zazdro!

Niestety auchana nigdy nie bylo dane mi widziec. W moicn rejonach nie ma chyba.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Super, fajnie ze szymi widzial. napewno sie cieszy ze on tylko to widzial 😊 on jest taki madry i fajny 😊

bawi bawi. Polubil je nawet 😉 stwierszilam ze i tak nie rozumie mikolaja jeszcze i dalam 😊

Jaka zartownisia z tej waszej lodowki 😉
Chodzilo mi o cene ze za 160 zl przejdzie ale widziałam go za ponad 250. To juz przeginka.
Szymkowi powiedzialam ze dzięki niemu Julo nauczyl się siadać
Jednak jak pisałam była to jednorazowa akcja. Nie powtórzył tego triku
Stary 2015-11-26, 22:37   #1999
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak myślę 😉 (albo przynajmniej mam taką nadzieję) widzę, że Zosia naprawdę potrafi sporo jak chce, ale niestety częściej nie chce 😉 ale z dnia na dzień są postępy. Coraz dłużej sama się czymś pobawi, teraz dłużej leży na brzuszku, ostatnio nawet dupsko w górze trzyma (nie wiem co to za pozycja, tyłek w górze podparty na kolanach, głowa leży na puzlach lub opiera się na przedramionach... No ale jeśli lubi &#128521. Jak widzę ile ma energii to czasem boje się, że jak już ruszy to ciężko będzie ją zatrzymać i jeszcze zatesknie za niemobilnoscią 😉

W każdym razie dzięki za miłe słowa 😘
Udanych łowów 😉
Zatesknisz, ja teraz czasem uciekam przed Mackiem bo mnie goni i odkurzacz hehe a tak na serio to Maciek brawurzy i się coraz częściej puszcza oczywiście upada zaraz, ale wstaje i abarot to samo

Maciuś
Stary 2015-11-26, 22:37   #2000
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Kana, Domima myślę, że jak dzieci wasze będą mobilne to się wszystko zmieni. Ja tak z Maja miałam, tylko ręce i maruda,wcześniej kolki..[COLOR="Silver"]

To i we mnie tchnęłaś nadzieję)
Stary 2015-11-26, 22:40   #2001
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zrobilam dzis sesje swiateczna synkowi. Kilka zdjec fajnie mi wyszlo 😊 i zamowilam 5kalendarzy foto z pawelkiem. Bedzie dla dziadkow i chrzestnych pod choinke.
Poka pojawia na fb co wyszło
Fajny pomysł

Majka powtórzy jeszcze

Maciuś
Stary 2015-11-26, 22:41   #2002
kamilove
Zakorzenienie

Hehe dziewczyny ja mam na myśli wyskok do osiedlowego sklepu po np 2-3 rzeczy jak ostatnio np po chleb, 1,5l wody i śmietanę 😉 w takim razie jestem jakąś super mocna bo dla mnie to nie problem 😁 wolę zejść z Nadią 7kg i szybko podejść niż z Nadią 7kg i wózkiem 7kg 😉
Stary 2015-11-26, 22:42   #2003
violka848
Zakorzenienie

Hania gratuluje Tż nowej pracy fajowo nie będziesz musiała rano cicho być
Stary 2015-11-26, 22:42   #2004
kamilove
Zakorzenienie

Niezawsze gdzie idziecie ze znajomymi? 😃
Stary 2015-11-26, 22:44   #2005
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jutro coś musze kupić sobie, bo w sobotę idziemy w miasto ze znajomymi, mam nadzieję, że moj bezbutlowy Macko będzie grzeczny i nawet jak się będzie wzbudzał to lulanie załatwi sprawę, bo przecież nie będzie jadl łyzeczka w nocy nic

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

W ogóle się wkurzylam zrobiłam zamówienie na 400zl w poniedziałek, a oni do mnie, że biurek za 3zl nie mają i czy maja anulować?! Dodam,że spora część rzeczy dziś juz kosztuje o 20-40zl drozej
Biurka za 3 zl?

Cytat:

Dobranoc
Nie wiedziałam ze pełnia

Cytat:

Pokaz fotki
Ja tskie kalendarze robiłam starszemu 2 czy 3 razy. Teraz leń. Mam stroj mikołaja i mogłabym cyknac.
Kupilam pakiet 300 zdj.do wywolania poki co. Kiedy do tego przysiade nie wiem

Cytat:
Zatesknisz, ja teraz czasem uciekam przed Mackiem bo mnie goni i odkurzacz hehe a tak na serio to Maciek brawurzy i się coraz częściej puszcza oczywiście upada zaraz, ale wstaje i abarot to samo
Maciek jest hardkorem
Stary 2015-11-26, 22:44   #2006
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe dziewczyny ja mam na myśli wyskok do osiedlowego sklepu po np 2-3 rzeczy jak ostatnio np po chleb, 1,5l wody i śmietanę 😉 w takim razie jestem jakąś super mocna bo dla mnie to nie problem 😁 wolę zejść z Nadią 7kg i szybko podejść niż z Nadią 7kg i wózkiem 7kg 😉

A bo Ty to i to z góry znosisz, to moze inna sprawa, za dużo zachodu tak na chwilę, to wtedy człowiek wykrzesa te siły. Ja wózek mam na dole nawet rozkładać niemusze, to wszędzie jest z nami
Stary 2015-11-26, 22:44   #2007
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Wogole od kilku dni Ada tak na bok język trzyma hmm zapomniałam zapytać, a moze przez tego ząbka. Wasze dzieci też tak miały?)
Moja tak jezykiem bokiem bada jakby tego swojego zeba jedynego,czesto tak robi

Cytat:
Wyslalam Tz do biedronki na zakupy i kupił małemu geparda z serii "naciśnij i jedź". Nie najgorsza ta zabawka ale póki co Filipek jest za mały żeby sam zrozumiał ze ma nacisnąć. Ogląda się za nim jak jedzie i raczkuje do niego, łapie za rączkę i pakuje jak wszystko do buzi
ten gepard to ogonem macha? Cos jeszcze robi?

Cytat:
Rany ja to mam bardzo mało zabawek dla Olafa w porównaniu do Was - ale nawet tym co ma nie jest zainteresowany... eh... I w ogóle póki co widzę bardzo mały sens w kupowaniu nowych :-( - może mu się kiedyś odmieni...
moze zabawki w sklepie zoologicznym?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-26, 22:47   #2008
Majka232
Zakorzenienie

Ja do osiedlowego sklepu mam z pol km wiec na rękach odpada. W sklepiku wózkiem sie mieszcze jakoś. Gondola nie jeździłam tam
Stary 2015-11-26, 22:47   #2009
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Super, wrzuć na Fb efekty!
My też będziemy mieć sesję świąteczną, Tż średnio szczęśliwy z tego powodu (bo zdjęć nie lubi), ale obiecał, że jakoś to przelknie. Chcę zrobić jedno zdjęcie naszej trójki - takie do wsadzenia w ramkę, a reszta planu będzie należeć do naszej modelki 😉
Stary 2015-11-26, 22:49   #2010
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Super, wrzuć na Fb efekty!
My też będziemy mieć sesję świąteczną, Tż średnio szczęśliwy z tego powodu (bo zdjęć nie lubi), ale obiecał, że jakoś to przelknie. Chcę zrobić jedno zdjęcie naszej trójki - takie do wsadzenia w ramkę, a reszta planu będzie należeć do naszej modelki 😉
Ja wczoraj szukałam takich sesji i gdzie nie weszłam tam już brak miejsc

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości