|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~
ja mam +2 a brzuszek hmmmm rano całkiem niewidoczny, wieczorem dopiero troszke go widać jak już jestem najedzona.
|
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie waga stoi
![]() Ale ja mam trochę nadprogramowych kg a czytałam, że takie kobiety mogą w 1 trymestrze nie przybierać na wadze, bo organizm sam się dostosuje taki mądry ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Ale w spodnie sprzed ciąży się nie mieszczę Ale mam kilka par takich większych spodni w których chodzę. A brzuszek rośnie Dlatego tak macie wieczorami albo po zjedzeniu czegoś tzw. ciąża spożywcza
|
#3933 |
|
Raczkowanie
|
Ja w sobotę zaczynam 14 tydzień, waga na razie na minus lekko, teraz 52kg. Ale brzuch mam taki jakbym przytyła kilka kg
dziwnie ;-) ale nie przeszkadza mi to, a nawet lubię ten brzuszek ;-)
|
|
|
|
#3934 | |
|
Raczkowanie
|
ja też wole w luźniejszych spodniach teraz chodzić bo od zwykłych spodni to guziki mnie cisną w brzuch (co prawda mały ale już ciasno w normalnych spodniach). Kupiłam sobie trzy pary takich dresowych teraz modne są i dużo wygodniejsze, legginsy też są fajne.
W poprzedniej ciąży miałam dwie pary spodni ciążowych i bardzo mnie drażniły gumki nad brzuchem więc teraz już napewno takich nie kupie. ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() 14 czyli przechodzisz do drugiego trymestru ja też w przyszły czwartek |
|
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
14 to 2trym. Czy 12? Dlaczego mój gin mówi ze skończony 12 to koniec 1trymestru?
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej!
![]() Gratuluje wszystkich udanych wizyt, bardzo fajnje czyta sie wszystkie dobre wiadomosci. trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, zeby tez byly same dobre wiesci! Elaine-blath moj synek ma na imie Bartosz i 9 listopada skoczyl 3 latka
|
|
|
|
#3937 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3938 |
|
Zadomowienie
|
2trymestr jest fajny!
|
|
|
|
#3939 |
|
Konto usunięte
|
Jakby podzielić 40 tygodni ciąży na 3 części to wychodzi po 13 tygodni i 3 dni, więc 2 trymestr powinien się zaczynać w 13t4d
![]() A ja nie lubię swojego wyglądu w ciąży. Wydaje mi się, że jakoś tak karykaturalnie wyglądam . I ten chód kaczki... Mam nadzieję, że uda mi się nad tym zapanować
|
|
|
|
#3940 |
|
Rozeznanie
|
No to ja to masakra, zawsze bardzo szybko tylam ale teraz przebilam wszystko. Jestem w 11 tygodniu a jestem na plus 6 kg
jestem zalamana. Dzis mam dzien wolny w koncu zaczne cwiczyc, moze cos spadnie zawsze bylam przy kosci, ale teraz to szok
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna ciaza to nie czas na zrzucanie wagi.. cwiczenia tak ale nie na chudniecie
|
|
|
|
#3942 | |||
|
Zakorzenienie
|
misia tak krzywa cukrowa i normalnie robi się ją po 24tc
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zakupiłam książkę " W oczekiwaniu na dziecko " i tam jest napisane, że 2 trymestr zaczyna się od 14 tc
|
#3944 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Justyna, a jadłaś więcej niż zwykle? Może organizm wodę zatrzymuje? Ja bym nie przesadzała z ćwiczeniami, szczególnie jak nie jesteś przyzwyczajona |
|
|
|
|
#3946 |
|
Konto usunięte
|
No to tak książkowo chyba lecisz z kilogramami
|
|
|
|
#3947 |
|
Rozeznanie
|
Przy niedoczynnosci tarczycy (mimo ze w normie) trudno mi jest zrzucic kg mimo ze duzo biegalam, trzymalam diete i cwiczylam z chodakowska. Od stycznia bardzo przystopowalam z sierpnia bardzo przystopowalam z ruchem bo kolana sie zbuntowaly, no i troche przybylo. zaraz zaszlam w ciaze, wiec niestety moj blad pizwolilam sobie z jedzeniem, slodycze frytki itd. I mialam wymowke bo przede wszystkim ciaza, bole glowy, a to podziebiona no i teraz wakacje w polsce i dupa urosla za szybko.
![]() Ale spokojnie dziewczyny nie bede niewoadomo co cwiczyc, mam rowerek stacjonarny wiec na nim pojezdze i jakies cw z yt dla ciezarnych. To glownie zeby lepiej sie poczuc i miec motywacje zeby lepuej sie odzywiac Wiem ze ciaza to nie czas na odchudzanie ale tez nie na takie tycie wiec musze cos zmienic
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Olinka moja siostra chorowała na rumień w czasie ciąży i dziecko urodziło się zdrowe i w terminie. To nie jest reguła, że kończy się źle. Poza tym nie masz potwierdzenia, że u córeczki to w ogóle rumień i nie masz żadnych objawów. Nie zamartwiaj się bo to nic nie da, a wręcz przeciwnie możesz zaszkodzić maluszkowi.
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
EVELINKA brawa za wizytę!
ANNUSZKA nie ma reguły z ta cera. To chyba indywidualne cechy i poziom hormonów. Z Igim nie miałam ani jednej krostki, teraz też nie (plci nie znam). OLLINKA myśl pozytywnie!! Waga +1,5kg a i tak do wagi sprzed poprzedniej ciazy brakuje 1kg, wiec nie jest zle.. Lidze po cichu ze nie przytyje tyle co poprzednio, ale zobaczymy. Z Galgankiem do 20tc przytyłam 2kg a potem przez 8tygodni 8kg!! Ale spodnie póki co nie Cisna i są ok. Cdn. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cera zaczyna szaleć, we włosach pojawiają mi się takie mega bolące małe wypryski i zauważyłam, że skórę na szyi i dekolcie mam taka jakby bardziej zwiotczałą... Co do wagi to nie wiem bo nie posiadam sprawnego urządzenia. Ja czuję się jakbym przytyła już ze 3 kg... jestem trochę przerażona bo znacznie zmieniłam tryb życia od kiedy jestem w domu a jem normalnie. Do tej pory w pracy prze równe 8 godzin byłam na nogach, dosłownie cały czas chodziłam (lub biegałam) a teraz głównie siedzę lub leżę. A od kiedy przekroczyłam magiczną 30tkę tak jakbym tyła nawet z powietrza...
|
|
#3951 |
|
Raczkowanie
|
Polecam treningi Angeliki Pióro - sa specjalnie dla kobiet w ciąży. Można dostosować intensywność do swoich możliwości. Ja znalazlam ją przypadkowo na facebook'u, treningi do kupienia na allegro. Na kazdy trymestr są przygotowane 2 treningi. Poza tym na youtube umieszcza krótkie treningi dla kobiet w ciąży, które można złożyć w dłuższy zestaw. Mi odpowiadają, chociaz bardzo mało teraz ćwiczę, bo brak mi energii
|
|
|
|
#3952 |
|
Zadomowienie
|
U mnie od początku ciąży -1,5 kg, ale mdłości nie pozwalały mi w pełni cieszyć się jedzeniem, a jeść uwielbiam. Teraz choć jestem już w 13tc to i tak nie czuję się całkiem dobrze, od czasu do czasu mnie muli
Z Zuzią wszystko przeszło w 14 tc, więc liczę na powtórkę
|
#3953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja cenie szczerość tego lekarza wiem na czym stoję. Ale mega pocieszające jest to co napisałaś bo wystarczy ze wpisalam w Google rumień zakaźny a ciąża i same katastrofalne przypadki! Jakie objawy miała twoja siostra? |
|
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, że jedna z dziewczyn cytowała statystyki i wcale nie musi się to skończyć poronieniem. No i wcale ty nie musisz się zarazić. Przecież to nie jest tak, że od razu złapiesz to samo. Z tego co pamiętam siostra miała całą twarz czerwoną i jedyne co mogła zrobić to smarowała to Alantanem albo czymś takim. To było 17 lat temu wiec jeszcze mnie wtedy to nie interesowało, ale wiem, że leczyła się po porodzie dość długo. A po 1,5 roku urodziła drugiego zdrowego syna
|
|
#3955 |
|
Zadomowienie
|
Chwała Bogu!
|
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Olinka ja wierzę, że będzie wszystko w porządku. Musisz być dobrej myśli i dbać o siebie i Maleństwo
![]()
|
#3957 |
|
Rozeznanie
|
Soffinka jak tam wizyta?
Na razie nie przytyłam w stosunku do wagi sprzed ciąży. Niestety po synku parę kilo zostało- niedoczynność tarczycy pomogła. Brzuch mi już po woli wychodzi i wydaje mi się, że dzisiaj czułam ruchy dziecka. Naprawdę niesamowite- jak ktoś już kiedyś był w ciąży, to nie można tego pomylić z niczym innym (dokładnie tak jak mówiła Sophie). Na razie zakrywam się obszernymi swetrzyskami, a za tydzień już chcę powiedzieć w pracy- jak tylko zrobię USG prenatalne. |
|
|
|
#3958 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Wszystko dobrze Mój dzieć ma 6 cm i miał dzisiaj wszystko mierzone. Pan doktor wpisał dane do komputera i wyniki wyszły super ![]() Słyszałam serduszko I mam nawet zdjęcie 3d Nadal nie znam płci... |
|
|
|
#3959 |
|
Zadomowienie
|
A to moj wielki wstydzioch
ImageUploadedByWizaz Forum1448644974.710960.jpg |
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Super! Gratulacje!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

a czytałam, że takie kobiety mogą w 1 trymestrze nie przybierać na wadze, bo organizm sam się dostosuje taki mądry

jestem zalamana. Dzis mam dzien wolny w koncu zaczne cwiczyc, moze cos spadnie 

). Ale skoro powiedziała, że jest wszystko ok to chyba tak jest