![]() |
#511 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie się mój wydaje dość ciepły. Taka kołderka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |||||
Rozeznanie
|
Graty wszytskich udanych wizyt i rozpoczętych tygodni 34,36 kiedy to zleciało
![]() Co do odwiedzin to w sumie nie wiem czego się spodziewać, jestem pierwsza w rodzinie która będzie rodzić ![]() ![]() Cytat:
![]() czekamy na zdjęcia ![]() Cytat:
Super że Martynka już "wychodzi" z inkubatora oby więcej takich wieści ![]() Cytat:
Mój TZ też czasem powie coś głupiego w stylu gdzie się podziała jego zgrabna żoneczka, kto mi podrzucił tą gruszkę ale wiem że to raczej w żartach. Nie do pomyślenia jest to że kobiecie w ciąży facet daje odczuć że się nią brzydzi, nie wiem co powiedzieć ![]() Cytat:
![]() Iola śliczny ten komplecik, zwłaszcza buciki ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |||
Rozeznanie
|
hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Zakorzenienie
|
![]() dziękuję ![]() Kamilka i wspaniałe wieści, że Martynka już nie musi być w inkubatorze, ale silna dziewczyna! ![]()
#515 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I masz dzielną córeczkę! ![]() Cytat:
![]() ![]() Co to za konkurs był? Cytat:
![]()
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
Magdusiaaa, wstawiam zdjęcie mojej krówki
![]() ![]()
#517 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W zeszłym tyg byłam z mamą w Buczku (piekarnia), była mega kolejka, podeszłam do lady zobaczyć czy coś tam jest i wróciłam do mamy na koniec kolejki, a ja za chwilę pani zawołała: zapraszam panią w ciąży. Baaardzo to było miłe ![]() Ale generalnie upominam się sama. Cytat:
Cytat:
Kamilka, gratki dla małej, ale silna dziewuszka! |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#518 |
Rozeznanie
|
nie ma co, tak kusicie że też muszę wypróbować ten przepis
![]() ostatnio to tylko słodkie mogłabym jeść.. |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
polecam! jest pyszna
![]()
#520 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#522 |
Wtajemniczenie
|
#523 |
Zakorzenienie
|
No właśnie. A z tym, że na początku ciąży się nie korzysta, bo głupio jak nic nie widać to święta prawda. Mi było właśnie najgorzej stać w kolejce tak w pierwszym trymestrze, bo mi się słabo robiło od razu. Tak samo w komunikacji miejskiej też mi się zdarzało, że musiałam wysiąść wcześniej bo czułam, że jeszcze chwila i zemdleje, no a prosić się o ustąpienie miejsca było mi po prostu głupio. Jakoś tak nie potrafię. Dlatego teraz jak mogę to korzystam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#524 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wpadłam tylko na chwile. Podczytuje ale nie umiem się wbić w rozmowę. Mąż zostawił auto wiec zaraz startuje na zakupy. Mam taką ochotę łazić po sklepach ale z kapcia za daleko nie idę bo bo bardzo dokuczają mi już plecy i .... żebro. .. tak mnie boli że szok. Jakby mnie kto skopał. .. autem czuje się bezpieczniej. Tak więc miłego dnia. Lecę wydawać kasę : D |
||
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się obawiam, że wpadną teściowie do szpitala. A to jest ostatnie o czym marzę ;/ Tak samo przez ten 1 miesiąc wolałabym, żeby nas nie odwiedzali. W szpitalu jedynie chce żeby moja mama mnie odwiedziła i tata. No ale się okaże jak to będzie. Ja już zapowiadałam tżtowi, że nie chcę zbędnych gości w szpitalu, ale on nie bardzo rozumie dlaczego. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Badanie na paciorkowca to wymaz. Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
Zresztą jak nie będziemy się dopominac to zrezygnują w końcu z tego przepisu. To tak jak z pracowaniem - jak pokażesz raz ze możesz coś zrobić to później będą tego wymagać od ciebie i tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Zadomowienie
|
Kamilka dwa tygodnie? Malutka musi mieć wielki hart ducha, że tak szybko decydują się ja przenieść
![]() MojaKaren Nagrody to coś, co tygryski lubią najbardziej ![]() Ahnessy mnie jak siedziałam wczoraj za długo przy maszynie bolały plecy ![]() ![]() Dziewczyny, te krówska macie genialne ![]() ![]()
#528 |
Zakorzenienie
|
Koktajlowa, faktycznie masz rację z ograniczeniem wiekowym! Nie pomyślałam o tym, a nawet wczoraj jak byłam w klinice, to przy wejściu na oddział była kartka i było napisane, że dzieci od 12 lat wpuszczają, więc nawet 8latka by nie weszła.
Dla mnie to lepiej, bo 3latek wiem, że by się rzucał na mnie, żeby mnie poprzytulać, a ja raczej mało chętna na takie atrakcje będę ![]() No i u mnie też powiedziałam TŻtowi, że chcę żeby tylko moja mama przyjechała i wydaje i się, że nie zrozumiał tego, bo miał taką dziwną minę.. Tłumaczyłam mu, że mama to mama, ale hmm, mam wrażenie, że chyba mu przykro (?) Ja nie widzę sensu w tym przyjeżdżaniu do szpitala, zwłaszcza że jeśli wszystko jest okej, to przecież raptem 3 dni i się wychodzi do domu. Biorąc pod uwagę, że 1 dzień po porodzie dobrze by było odespać jak dzieć da, w 3 dzień się już wychodzi, no to zostaje tylko 1 dzień i tak. |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Wtajemniczenie
|
W ogóle powinny być zakazy odwiedzania na porodowkach i tyle. Poza TZ czy rodzicami a nie jakieś pielgrzymki uskuteczniac...
#530 |
Zakorzenienie
|
Ja korzystam z pierwszeństwa jak jest informacja, że ciężarne mają pierwszeństwo . I mam w nosie sfochowanych ludzi. Pare razy mi się zdarzyło, że ktoś sam z siebie zaproponował mi pierwszeństwo i to jest na prawdę miłe. Sama zawsze przepuszczałam ciężarne wszędzie, teraz jak sama to odczułam tylko się utwierdziłam w tym, że jest to potrzebne tym kobitkom.
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
To by było całkiem mądre. Te kobiety tam potrzebują spokoju i odpoczynku. A tak jak któraś już wspomniała, średnio się będę czuła kiedy będę chciała nakarmić swoje dziecko, a u koleżanki z łóżka obok będzie pół rodziny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Wtajemniczenie
|
No dokładnie. Ja nie wiem co tam jest do oglądania żeby tak lecieć do tego szpitala. Zmęczona kobietę która się ruszyć nie może? Karmiace mamy albo dzidzie która kilka godzin po porodzie nie oszukujmy się piękna i urocza nie jest.
#534 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
No właśnie tam na Belly jedna pisała,że miała fajną dziewczynę na sali i się umówiły, że przychodzą tylko mężowie i moim zdaniem to jest spoko opcja.
Ja jak coś, to powiem chyba,że właśnie tylko mąż, bo takie są zasady i tyle. Pamiętam, że jak szwagierka leżała po porodzie, to jak my tam byliśmy, to byliśmy dosłownie na moment i zaraz się zmyliśmy,bo właśnie nie chcieliśmy im na głowie siedzieć, zwłaszcza że jej koleżanka z sali miała trudny poród, dziecko nie jadło, czy coś tam z nim było, ona generalnie była w słabej formie psychicznej, no a te sale nie mają 50 metrów kwadratowych. Więc szybka gadka, małego na ręce i do domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Zakorzenienie
|
Położna na SR nam przy rozmowie o depresji poporodowej powiedziała, że to my powinnyśmy zadecydować o pierwszych odwiedzinach, kiedy się czujemy na to gotowe. Nikt inny. Bo to my mamy burze hormonów, które musza się ustabilizować, my jesteśmy wyczerpane po porodzie, my się źle czujemy bo wiadomo połóg żadna przyjemność.
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
O jeżuuuu..... Przysnelam i dopiero sie obudzilam :| chyba mam powtorke z I trym ze spaniem :-/
Gratuluje nowych tygodni ![]() Powodzenia na wizytach ![]() Kamilka swietne wiesci ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Krówki bardzo smacznie wyglądają ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
Czarnula, to w teorii takie proste, ale w praktyce sama wiesz, ze do niektórych ludzi nic nie trafia..
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do szpitala- nie kumam, że tak się pchają, kiedyś oddział noworodków był zamknięty dla odwiedzających. Dziwnym trafem, gdy otworzyli na pielgrzymki, sporo maluchów nagle zaczyna chorować i.zamiast wyjść po 3 dniach, leżą przynajmniej tydzień. .. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- CASA, piona, też od tygodnia chodzę ciągle z zapałkami na oczach
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.