|
|
#661 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zbyt późno.
Cytat:
Czasu jeszcze nie poświęciłam - póki co mówimy o rozrywce i rozważam analizę. Ale po co? Lektura nie pomogła w zrozumieniu. Cóż w przeciętności jest tak kuszącego? Już pomijając to, że Twoje wizje "normalności" sporo od niej odstają. Cytat:
Ale nie zechcesz, bo trwać w tym, co już sobie wymyśliłeś i czego się tak kurczowo trzymasz jest łatwiej. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Porównywalnie zawzięty się już trafił? Pookaż... |
||
|
|
|
#662 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z mojego doświadczenia tak pół na pół. Część osób się buntowała, imprezowała, gawędziła przy piwie. Niekoniecznie od razu szło to w parze z bujnym życiem erotycznym. Część była spokojniejsza, uczyła się dobrze itd. Takich prawdziwych elementów awanturniczych i innych typów niepokornych to w każdej klasie było maksymalnie 1-2 sztuki (podobno się wliczałam), podobnie jak laureatów olimpiad itd. Nie no, ten jest jedyny w swoim rodzaju. Już nawet Ci zakręceni na punkcie życia w cnocie i wyzywający bliźnich od rozklepanych dziwek i wydmuszek, nie są aż tak niereformowalni. Może dlatego, że oni zwykle dla odmiany piszą na podstawie własnych doświadczeń. Edytowane przez 201705042038 Czas edycji: 2015-11-27 o 17:51 |
|
|
|
|
#663 |
|
Raczkowanie
|
Autorze przestań traktować kobiety jako coś niesamowitego, ani nie myśl że jak zagadasz to tylko marnujesz ich czas. To że kobieta z Tobą rozmawia to znaczy że chce to robić, jak zaprosisz na kawę/piwo/cokolwiek i się zgodzi to znaczy że chce się spotkać, a nie że biedaczka będzie się z Tobą męczyć i odliczać czas do końca spotkania, a jak odmówi to trudno, tego kwiatu jest pół światu. Kobieta to nie jest żadna wyjątkowa istota która czasem łaskawie się spotka z jakimś facetem.
Nic mnie tak nie wkurzało jak to, że spotykając się z fajnym facetem on wyjeżdżał z tekstem "Taka ładna, fajna jesteś, co ty w ogóle we mnie widzisz" skoro się z nim umówiłam, to znaczy że chcę tego, bo gdybym nie chciała to znalazlabym sobie inny sposób marnowania czasu. Jakiś czas temu wspomniałeś o ośrodku nagrody w mózgu i uznałeś, że to kolejny problem że poruszasz tematy których większość osób nie rozumie. Ostatnio będąc na koncercie z pewnym facetem, podczas jednego utworu stwierdził, że "wpada w ucho, ale jest dość prosty prosty bo oparty na skali bluesowej i występuje w nim tylko 5 dźwięków" stwierdził to na słuch, utwór słyszał pierwszy raz w życiu. Ja się na tym totalnie nie znam, ale jakoś go nie uznałam za dziwaka, nadal się spotykamy. |
|
|
|
#664 | |
|
Konto usunięte
|
Do tego momentu racja. Ale tego już nie rozumiem.
Cytat:
Czy chodzi o to, że nie skreśliłaś go za to, że ma o czymś pojęcie?
|
|
|
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#666 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No chyba, że nie chcesz gadać, tylko od razu przejść do działania, wtedy najlepiej by było poszukać na jakichś ukierunkowanych stronach. |
|
|
|
|
#667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie istnieje żaden żart, w żadnej formie, w którym wyśmiewana byłaby osoba o bogatym życiu towarzyskim i wczesnej inicjacji seksualnej. To jest zawsze pozytywna, pożądana grupa. Bycie kimś takim to nobilitacja. (Sama potwierdziłaś to, pisząc o zachowaniach w szkole) Istnieje mnóstwo żartów, dwocipów, wątków w filmach i serialach, memów i komentarzy w internecie nt. prawiczków, no-life'ów, nerdów, na codzień często można usłyszeć żarty i kpiny o takich osobach. To jest zawsze negatywna i szydzona grupa. Bycie kimś takim, to wstyd. Nikt ludziom sztywno z góry nie narzuca i nie każe, że tak ma być, a jednak z jakiegoś powodu tak właśnie jest. To są wyznaczniki sukcesu i porażki. Z jakiegoś, k..., powodu tak jest! Kto normalny chciałby takiego życia, jak ja? Nikt. ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Ty myślisz, że jak facetowi podoba się ładna dziewczyna, to dlatego, że zależy mu na jakimś konkretnym temacie do rozmowy? I akurat ona wydaje się znać temat? Heh... Jest mi wszystko jedno o czym, nie ma znaczenia, przecież po wyglądzie nie poznam o czym ona chciałaby gadać. To ja muszę się dostosować do jej zainteresowań, pod warunkiem, że zechce się nimi ze mną podzielić, jeśli chcę mieć u niej szanse. Jak ją znudzę po minucie, to przegrałem i ktoś inny dostanie szansę. A nawet jeśli zechce, to nie od razu, więc i tak nie wiem co mówić. |
|
|
|
|
#668 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dziwię Ci się, że się przyłączasz do tego chórku... Cytat:
Cytat:
Nie musisz wiedzieć wszystkiego o depilacji woskiem na ciepło, ani o historii średniowiacza, czy co ją tam interesuje, żeby z nią porozmawiać. |
||||
|
|
|
#669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak choćby ta dziewczyna, za którą stałem przy kasie w Lidlu. I naprawdę jest mi wszystko jedno, o czym by ze mną rozmawiała, dostosowałbym się, cokolwiek by to było, zaintresowałbym się każdym tematem, gdybym tylko mógł z nią rozmawiać i spędzać czas. Zresztą mnie zawsze interesowało wszystko, więc żaden temat nie jest zły. Jeśli czegoś nie znam, to tym chętniej poznam. |
|
|
|
|
#670 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale to powinno iść w dwie strony, trzeba też umieć zainteresować kogoś sobą i szukać kogoś, kto takie zainteresowanie wyrazi. Nie za bardzo wiem, jak rozumieć Twój post. Naprawdę nie masz kompletnie żadnych innych wymagań, poza wyglądem? |
|
|
|
|
#671 |
|
Rozeznanie
|
Nie dosyć Ci już tego użalania się nad sobą? Boże tyle stron lania wody o jednym i tym samym. Miliardy rad od dziewczyn które na prawdę chcą ci pomóc, i ty, odpowiadający na każdy post, zawsze tak samo- przegrałem życie, wszyscy inni mają lepiej ode mnie, zazdro wszystkim innym ludziom.
Chłopie weź się w garść, musisz ŻYĆ, bo życie jest do przeżycia tylko jedno, a ty stanąłeś w miejscu z klapkami na oczach. |
|
|
|
#672 | ||||
|
Raczkowanie
|
?
Ja bardziej aspirowałbym do bycia mężczyzną, więc może porównujmy mnie do mężczyzn? Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
No to właśnie ja nie umiem. Serio nie rozumiesz i muszę to tłumaczyć? Jeśli mówimy po prostu o seksie, to nie mam. A żeby dowiedzieć się, czy chciałbym, żeby ta kobieta została matką moich dzieci, to i tak najpierw muszę ją poznać bliżej, prawda? Więc i tak na starcie musi mi się podobać z wyglądu. |
||||
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Ci gotowe rozmowy ułożyć?
A może najlepiej podesłać dziewczyny ? Tylko podaj opis albo fotki takich co Ci się podobają.
|
#674 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam jak. Moje jedyne już jest zmarnowane.
Zaczyna się kolejny weekend. Dla Was. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Nic nie macie. Po prostu mówię jak jest, też na to nic nie poradzę już. |
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli myślisz, że tylko Ty spędzasz weekendy w domu to się mylisz.
|
#676 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#677 |
|
Konto usunięte
|
Och! Cóż za doskonały dowcip pojawił się w mojej głowie. Szkoda tylko, że kompletnie bezużyteczny, bo nikt kto nie zna Twoich teorii go nie zrozumie.
A tak bym chciała choć kilka razy komuś powiedzieć "jestem kobietą sukcesu, bo straciłam dziewictwo". Przy odrobinie szczęścia może ktoś zemdlałby z wrażenia. |
|
|
|
#678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Przykład podałam, bo TenGorszy napisał, że poruszając takie nie znane wszystkim tematy (np ten o ośrodku nagrody w mózgu) odstrasza kobiety.
|
|
|
|
|
#679 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- To be precise, to adeedra zasugerowała, że to odstrasza kobiety. I pewnie ma rację. Znanie się na muzyce i bycie chłopakiem z gitarą, to chyba jednak trochę coś innego... |
|
|
|
|
#680 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Idąc Twoim, mocno oryginalnym, tokiem rozumowania, zaliczyłam pierwszy raz przed 18, nigdy nie korzystałam z terapii, więc mogę się tu kreować na autorytet. Nie wiem, dlaczego moje zdanie jest dla Ciebie mniej ważne, niż jakieś prymitywne dowcipy. Cytat:
Tak, na tym polega rozmowa. Jedna osoba coś mówi, druga komentuje, dopytuje, upewnia się, czy dobrze się rozumieją i tak w kółko. Jeśli traktujesz ludzi na żywo tak, jak mnie, to się nie dziwię, że nie chce im się z Toba gadać. Cytat:
Zamiast bajerować jakieś niczemu niewinne dziewczyny szukające ojca swoich dzieci, poszukaj takiej, która też chce seksu. Cytat:
Daj już spokój tym kobietom, jeszcze nie pojmie, biedactwo. |
|||||
|
|
|
#681 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#682 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#683 | |||||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A to już taki kretynizm, że macki opadają. Cytat:
Cytat:
Udawać, grać i kłamać zamiast dać się poznać. Do tego nie masz oczekiwań, byle szprycha nogi rozrzuciła. Jeśli to jest to, co jawi Ci się jako "sukces życiowy", to wiedz, że członkowie tej klasy wyższej są znani jako "sk*rwiele" - i to słowo nie jest komplementem. Cytat:
Cytat:
Wcześniej pisałeś o OSOBACH, teraz doprecyzowujesz, że kobieta to przecież nie osoba. Wyśmienite. Cytat:
Bo dziewczyny stosunkowo rzadko biegają po koleżankach, żeby radośnie obwieścić, że się ruchały, nie mając jednocześnie nic przeciwko by wszyscy o tym gadali. Bo w tych kpinach przodują chłopcy z g*wnem w głowie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sooory, ale to Ty musisz wiedzieć kogo chcesz poznać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jestem bi, a liczy się wyrywanie lasek. |
|||||||||||||
|
|
|
#684 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uznaję za oczywistość niewymagającą komentarza, że jako samiec porównuję się z innymi samcami, myślałem, że to wiesz. I akurat fakt, że zaliczyłaś pierwszy raz przed 18 wyklucza możliwość, żebyś wiedziała jak to jest, gdy nikt Cię nie chce. I wyklucza jakąkolwiek wrażliwość na żarty na ten temat, bo nie jesteś grupą, z której możnaby żartować. Czuję, jakbyśmy w tym miejscu cofnęli się w dyskusji. Cytat:
Cytat:
Aha. Uch, mamy kandydata na radę tygodnia. To jak podejść do głodnego bezdomnego i powiedzieć mu: to może zjedz sobie coś. ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#685 |
|
Raczkowanie
|
Jak siedzisz w domu to nikogo nie poznasz. Nie próbuj się od razu umawiać, najpierw spróbuj poznać parę osób żeby nauczyć się z nimi rozmawiać i przyzwyczaić, że kobiety to takie same istoty, tylko mają coś innego między nogami.
|
|
|
|
#686 | |
|
Konto usunięte
|
Dobra, ja wysiadam chwilowo. //Przerwa na wyniesienie zwłok, moich.//
Cytat:
Tak to sobie może Khal Drogo, a nie... |
|
|
|
|
#687 |
|
Przyczajenie
|
Jest to dla mnie niewiarygodne, że ten wątek ma aż tyle stron.. A jeszcze bardziej zadziwia mnie fakt, że wszyscy tutaj rozważacie, rozdrabniacie na najmniejsze cząsteczki problem, który w gruncie rzeczy nim nie jest . Przynajmniej nie jako przyczyna.
Czy naprawdę uważacie, że powodem prób samobójczych może być fakt nie bzykania jako nastolatek i kompleks z tego wynikający? Prawdziwym problemem Autora jest to, że z domu rodzinnego wyniósł jedno. Że jest ZEREM. A zdarzenia w jego życiu tylko go w tym utwierdzały. To rodzina kształtuje w nas takie wartości jak poczucie własnej godności i wynikającą z tego samoakceptację. Patologia, brak poczucia bezpieczeństwa i wzorców rodzinnych przekłada się na całe nasze życie. I w tym przypadku to widać jak na dłoni. Najbardziej współczuję Autorowi nie utraconej młodości i przyjemności z tego wynikających, tylko dzieciństwa. To w tym okresie jego rozwój został zaburzony. Autorze, czy uważasz za normalne, że 32 letni facet porównuje się z nastolatkiem? Czy uważasz za normalne, że jak widzisz nastoletniego chłystka z dziewczyną ( Ty facet z dobrą pracą, mieszkaniem i prezencją) to ściska Cię z zazdrości? Pewnie zgodzimy się razem, że to nie jest normalne. Tylko ja uważam, że wynika to z tego, że jesteś mentalnym nastolatkiem. Jesteś niedojrzały emocjonalnie. Uważasz, że coś w życiu straciłeś i uczepiłeś się tego seksu, ale jestem pewna, że gdybyś rozpoczął inicjację seksualną jako nastolatek, to znalazłbyś sobie inny problem, który nie pozwoliłby Ci pójść na przód. Stać się dojrzałym i odpowiedzialnym mężczyzną. Boisz się tego jak ognia. Dlatego rozpadały się Twoje związki, gdzie był seks i dziewczyna super. Zawsze będziesz się wycofywał. Dlatego też absolutnie wypierasz jakąkolwiek pomoc medyczną. Piszesz, że nie ma dla Ciebie wyjścia z tej sytuacji. To wytłumacz mi proszę, kiedy ludzie udają się do psychiatry jak nie w momencie, kiedy nie widzą sensu życia i wyjścia z sytuacji? Zauważyłam, że lubisz statystyki. 90 % ludzi w takim wieku zaczęło uprawiać seks a inny procent w takim.. Bierzesz pod uwagę najwyższą liczbę i uznajesz ją za normę. 100 % przeciętnych, normalnych ludzi tutaj radzi Ci iść do psychiatry. Nie sugeruje Ci to czegoś? Bardzo Ci współczuję, bo gdybyś z domu rodzinnego, najogólniej myśląc, wyniósł poczucie własnej wartości lub spotkałbyś w pewnym momencie kogoś, kto by Ci pomógł, Twoje życie wyglądałoby zupełnie inaczej. Wydajesz się być fajnym facetem, jeśli to co piszesz o swoich dokonaniach i zainteresowaniach jest prawdą. Możecie radzić Autorowi, że powinien takie a takie sposoby podrywu zastosować, że seks nie jest najważniejszy, że znajdziecie mu nastolatki ,dwudziestki i wszystkie jakie by chciał. Ale to i tak nic nie zmieni. Problem tkwi dużo głębiej. I te 23 strony macie jako dowód. Edytowane przez Jane Wood Czas edycji: 2015-11-27 o 22:50 |
|
|
|
#688 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bierzesz to zdjęcie, które zrobiło tu taką furorę, wstawiasz na odpowiedni portal, piszesz, że nie szukasz związku. |
|||||
|
|
|
#689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozumiesz sarkazm? Nie mam dokąd iść i gdzie poznać kobiet. I jak już kogoś trochę znam, to sobie radzę, jednak byłem w dwóch związkach, jeden ponad 2 lata, jeden niecałe 2 lata i raz w krótkiej relacji. Ale teraz nawet nie mam z kim iść na piwo, totalnie nie mam. |
|
|
|
|
#690 |
|
Raczkowanie
|
Też kiedyś nie miałam z kim gdzieś wyjść. Poszłam na koncert. Tak poszłam zupełnie sama, bo grał mój ulubiony zespół, w końcu szłam tam słuchać muzyki a nie rozmawiać z ludźmi. Mały klub teraz chodzę tam kilka razy w miesiącu właśnie dla ludzi, większość z nich poznałam zupełnie przypadkowo (nawet w kolejce do toalety). Znajdź sobie jakieś hobby, dołącz do jakiejś grupy zainteresowań. Nikogo nie poznasz siedząc w domu i narzekając.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

Młodzi ludzie, którzy się buntują nie mają pojęcia, że to jest właśnie doskonale normalne. Często nigdy na to nie wpadają i nawet później myślą, że byli "szaleni"
.

. Przykład podałam, bo TenGorszy napisał, że poruszając takie nie znane wszystkim tematy (np ten o ośrodku nagrody w mózgu) odstrasza kobiety.