~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~ - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-28, 11:11   #4021
olinka012
Zadomowienie

Dot.: ~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
U nas też będzie mała różnica wieku, rok i 8 miesięcy

U nas 4l i mc. Mam córkę idruga też chcialabym córeczkę ale to juz mniej ważne. Najważniejsze zdrowie
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 11:11   #4022
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, masz rację. W ogóle to najważniejsze, żeby zdrowe było!! Tego też się panicznie boję 8 grudnia mam prenatalne, chyba oszaleje do tego czasu....

Zawsze chciałam parkę (starszego synka), ale jak już się urodziła pierwsza Roza, to mi się pozmieniało. Ja sama mam dwóch młodszych braci, oni zawsze trzymali się razem, nie jesteśmy zbytnio ze sobą związani, więc to moje pragnienie drugiej dziewczynki wzięło się chyba stąd, że chciałabym, żeby te dwie siostrzyczki miały siebie, były ze sobą bardzo blisko i zawsze mogły na siebie liczyć. Co nie jest oczywiście powiedziane, że jak będzie chłopiec, to nie będą zżyci

Ewka ta pierwsza sukieneczka przeboska
to ja jak byłam młoda też chciałam synka później córkę ale jak już w tej ciąży byłam to chciałam mieć pierwszą córkę, żeby już mieć "pewność" głupie to w sumie, ale teraz bym nie miała stresa

muszę zamówić agd ile tego dziadostwa jest to masakra i jakoś tak oglądam daną rzecz 5x bo jak puszczę przelew na 10klocków to chcę być pewna wyboru

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 11:13   #4023
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Ewka 80, ale teraz już na 86 patrze, na zapas. U nas też będzie mała różnica wieku, rok i 8 miesięcy

Tak, tak, wiem. Pisałam wlasnie z mysla o nas, i o Was😁

Moja Zuzia z 80 wyrosla. No, czasem jak inna rozniarowka to w jakiegoś bodziaka sie jeszcze wciśnie 80.

Ale ogólnie nosimy 86, bluzki kupiłam 92 , do wiosny jeszcze sporo czasu wiec mysle ze będą dobre 😌

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
to ja jak byłam młoda też chciałam synka później córkę ale jak już w tej ciąży byłam to chciałam mieć pierwszą córkę, żeby już mieć "pewność" głupie to w sumie, ale teraz bym nie miała stresa

muszę zamówić agd ile tego dziadostwa jest to masakra i jakoś tak oglądam daną rzecz 5x bo jak puszczę przelew na 10klocków to chcę być pewna wyboru

Urządzacie kuchnie? 😁 nas tez to czeka. Póki co mamy zwykle szafki kuchenne powieszone
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 11:17   #4024
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Tak, tak, wiem. Pisałam wlasnie z mysla o nas, i o Was😁

Moja Zuzia z 80 wyrosla. No, czasem jak inna rozniarowka to w jakiegoś bodziaka sie jeszcze wciśnie 80.

Ale ogólnie nosimy 86, bluzki kupiłam 92 , do wiosny jeszcze sporo czasu wiec mysle ze będą dobre 😌
Ja małej kupiłam na roczek sukieneczke rozmiar 80, a ciocia sprezentowała jej sukieneczkę rozmiar 86, i ta od ciotki jest troszkę mniejsza od tej co ja kupiłam

Też mi się marzy nowa kuchnia mam taką brzydką, ale zanim się nowej dorobię to wieki miną!

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 11:24   #4025
201711281320
Konto usunięte

Bardzo ładne rzeczy udało Wam się wyłowić w tym tesco. Może też się przejadę.... Chociaż nie wiem czy mi się będzie chciało, bo nie dość, że sobota to jeszcze te wyprzedaże, a ja nie znoszę tłumów...

Ja już parkę mam, więc płeć teraz jest mi obojętna. Tym bardziej, że u nas to jakoś na odwrót z cechami charakteru jest Syn-przylepa, wrażliwy, empatyczny, ostrożny, a córka to taka potrzepana wariatka. Całe lato z chłopakami z sąsiedztwa jeździła po jakichś skoczniach na rowerze Kolana pozdzierane, siniaki wszędzie, dziury w rajstopach, a lalkami to się w życiu nie bawiła. Syn preferuje spokojne zabawy, głównie sam- rysuje lub buduje z klocków

Kurcze, czas się wziąć za jakieś sprzątanie ale tak straaaasznie mi się nie chce
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 11:26   #4026
misia880
Zakorzenienie

Ja zawsze marzylam o corce. A bede miec synka, plakalam jak sie dowiedzialam - ale glupie to bylo. Teraz jestem mega szczesliwa, chce syna wychowam go na prawdziwego gentelmena teraz tego faceta brakuje.. wiekszosc to chamy bez kultury hehe

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 11:27   #4027
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Urządzacie kuchnie? 😁 nas tez to czeka. Póki co mamy zwykle szafki kuchenne powieszone
wykańczamy cały dom syf, kiła i mogiła dlatego czasu nie mam za bardzo na wizaż, bo ciągle muszę sprzątać po robocie, ugotować, z młodym posiedzieć no i zbyt dobrze się nadal nie czuję- wczoraj poszłam spac o 19:00

Stary 2015-11-28, 11:32   #4028
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
wykańczamy cały dom syf, kiła i mogiła dlatego czasu nie mam za bardzo na wizaż, bo ciągle muszę sprzątać po robocie, ugotować, z młodym posiedzieć no i zbyt dobrze się nadal nie czuję- wczoraj poszłam spac o 19:00

To powodzenia i dużo siły w urządzaniu, my niedawno mieszkanie wykańczaliśmy, wiec wiem co to znaczy

Pochwal sie potem w wolnym czasie kuchnia 😊

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Veronique ale z różnych firm? Noooo, rozmiar rozmiarowo nie równy, przekonałam sie nie raz o tym. H&m ma zawsze odrobine większe...

Sliweeczka, to śmiesznie 😁 moja siostra miala być chlopakiem i tak jej zostali Roztrzepana, na prostej drodze sie wywróci 😂
Stary 2015-11-28, 11:42   #4029
__Veronique
Wtajemniczenie

Tak, różne firmy. tez to w sumie głupie, bo jak są wymiary na konkretny rozmiar, to powinny być te same. No ale tak jest ze wszystkimi ciuchami i butami itd.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 11:42   #4030
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Współczuję, ja tak miałam w ciąży z 1. dzieckiem- praktycznie całą ciążę spędziłam podczas generalnego remontu.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 11:54   #4031
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Dziewczyny cały czas was podczytuje, ale nie ma kiedy pisać . W pracy mamy teraz złote żniwa i jak przychodzę do domu to padam. Dlatego postanowiłam powiedzieć w pracy już w przyszłym tygodniu. Żona szefa jest akurat w 6 miesiącu i zobaczymy czy nad mną też będą się tak trząść jak nad nią (ona na L4 poszła jak tylko się dowiedziała i teraz cały czas jęczy że tu ją boli tam kuje i mój szef cały czas się żali, że ona taka biedna w ciąży)

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i pięknych dzieciaków. Mój gałganek w środę miał 2,6 cm i serduszko biło 173 uderzeń na minutę. Widziałam jak macha rączką. Na 16.12 umówiłam się na USG genetyczne. Liczę że może lekarz zobaczy kto tam we mnie mieszka
Stary 2015-11-28, 12:14   #4032
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
A ja czuję, ze będzie chłopiec u mnie 😉

Ja nigdy nie przepadałam za cola, piłam może raz w miesiącu, a teraz codziennie przynajmniej szklankę musze wypic 😐
Też czułam, że u mnie będzie chłopiec. Na prenetalnym okazalo się, że raczej dziewczynka

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
A to soki na dziewczynkę
Może być dziewczynka, będę miała ciuszki od siostry wtedy

Nam jest to bez różnicy, ważne żeby było zdrowe.
Chociaż na poczatku wydawało mi się, ze będzie chłopak ale pózniej jakoś te przeczucie znikło.
Też nie mam szczegolnej preferencji co ma być,aby zdrowe bylo! Nie ma dla mnie nic ważniejszego
Sama mam poważny problem ze zdrowiem i boję się nawet przez chwilę mysleć żeby dziecko nie było chore i nie przechodziło tego co ja...
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Kobity do niedzieli w tesco jest promocja -30 % na ciuchy
Dla doroslych też?

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne rzeczy udało Wam się wyłowić w tym tesco. Może też się przejadę.... Chociaż nie wiem czy mi się będzie chciało, bo nie dość, że sobota to jeszcze te wyprzedaże, a ja nie znoszę tłumów...

Ja już parkę mam, więc płeć teraz jest mi obojętna. Tym bardziej, że u nas to jakoś na odwrót z cechami charakteru jest Syn-przylepa, wrażliwy, empatyczny, ostrożny, a córka to taka potrzepana wariatka. Całe lato z chłopakami z sąsiedztwa jeździła po jakichś skoczniach na rowerze Kolana pozdzierane, siniaki wszędzie, dziury w rajstopach, a lalkami to się w życiu nie bawiła. Syn preferuje spokojne zabawy, głównie sam- rysuje lub buduje z klocków

Kurcze, czas się wziąć za jakieś sprzątanie ale tak straaaasznie mi się nie chce
Też mam lenia, mieszkanie przymusowo do odkurzenie i drobnych porządków. Jeszcze mały pokoik po przeprowadzce mamy zagracony

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 12:15   #4033
misia880
Zakorzenienie

Tak dla doroslych tez

Stary 2015-11-28, 12:19   #4034
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Tak dla doroslych tez
Kojarzysz do kiedy jest promocja? Piżamy wchodzą?

Sophia Loren
Stary 2015-11-28, 12:20   #4035
misia880
Zakorzenienie

Do niedzieli tj. Do jutra.
Wszystkie ciuchy w tesco specjalnie pyjalam dwoch kobit ktore tam pracuja bo nie na kazdej rzeczy pisze F&F - ale wszystkie sa tej marki

Stary 2015-11-28, 12:23   #4036
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Do niedzieli tj. Do jutra.
Wszystkie ciuchy w tesco specjalnie pyjalam dwoch kobit ktore tam pracuja bo nie na kazdej rzeczy pisze F&F - ale wszystkie sa tej marki
Dziekuję za odpowiedź Moze wyciągnę TŻ i się wybierzemy.
F&F ma bardzo ładne ubrania moim zdaniem, wiadomo nie wszystkie ale da się coś wybrać

Sophia Loren
Stary 2015-11-28, 12:51   #4037
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dziekuję za odpowiedź Moze wyciągnę TŻ i się wybierzemy.

F&F ma bardzo ładne ubrania moim zdaniem, wiadomo nie wszystkie ale da się coś wybrać

Ja kupowałam w sumie tylko dziecięce, jakość jest naprawde fajna uważam 😉

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Madzia w 1 ciąży czułam ze dziewczynka, a mówili dlugo ze chłopiec, mialam racje, wiec może i teraz moja intuicja mi dobrze podpowiada ?
Stary 2015-11-28, 13:12   #4038
Asiek121
Zakorzenienie

Mi intuicja mówi, że też będzie dziewczynka chociaż wolałabym chłopca ale najważniejsze aby zdrowe !

może intuicja nie kłamie, tak jak mi podpowiadała, że jestem w ciąży
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 13:14   #4039
kaska87
Zakorzenienie

mi moja intuicja też podpowiada, że dziewczynka będzie, ale kto ją tam wie

Stary 2015-11-28, 13:32   #4040
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Elaine-blath moj synek ma na imie Bartosz i 9 listopada skoczyl 3 latka
))

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Ja zakupiłam książkę " W oczekiwaniu na dziecko " i tam jest napisane, że 2 trymestr zaczyna się od 14 tc
bardzo lubię tą książkę. Czytałam kilka różnych w 1 ciąży, ale ta dla mnie najlepsza. Jeszcze "język niemowląt Tracy Hogg (tutaj pisałam o niej: http://rudymspojrzeniemnaswiat.blogs...racy-hogg.html i jeszcze Czy warto karmić piersią. Te trzy to były moje biblie w ciąży i po porodzie.

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
hej
Wszystko dobrze Mój dzieć ma 6 cm i miał dzisiaj wszystko mierzone. Pan doktor wpisał dane do komputera i wyniki wyszły super
Słyszałam serduszko
I mam nawet zdjęcie 3d

Nadal nie znam płci...
brawooo!!!

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
A tak odnośnie świąt... Mój syn miał dzisiaj na zadanie domowe napisać list do Mikołaja. I wiecie co? Napisał, że prosi o to żeby był pokój na świecie i żeby odkryto leki na wszystkie nieuleczalne choroby. No normalnie aż się wzruszyłam Duma mnie rozpiera
wooooow!! Ale mądry chłopak!

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość

Ja dziś cały dzień chodzę jak zombie! Ciśnienie miałam 95/60, a ja raczej z tych z wyższym ciśnieniem, więc czułam się tragicznie Do tego Zuzia dała dziś ostro popalić, wszystko było na NIE! a jak coś poszło nie po jej myśli to rzut na podłogę i ryk! Ale nawet córka nie była mi dziś w stanie podnieść ciśnienia Więc ciężki dzień za mną. Lecę spać...
przytulam. jak dzisiaj się czujesz?

Cytat:
Moja byla beznadziejna. Lekarz nfz, bylam u niego pierwszy raz. Nie zbadal mnie na samolocie, USG przez brzuch, nie pytal o nic. Czy biorę witaminy, jak przebiegla 1 ciaza, nic.

Jak spytalam czy dostane rp na duphaston, to on do mnie 1 czy 2op? Ja mu mowie ze nie wiem nawet do kiedy mam brać, a on do mnie ze jedne biorą do 11, inne do 13, a jeszcze inne do 20 albo cala ciaze. Wiec w sumie nie dal mi odpowiedzi.

Jedyne co dobre z tej wizyty to zobaczyłam przez chwilkę Maluszka. 3,7cm, serduszko ladnie bije 😉 wg USG termin na 19czerwca, ale trzymam sie pierwszego USG czyli 21 czerwca

..[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------
Świetnie, że z maleństwem ok.
A lekarz dziwny.Mój małomówny, ale informacje przekazuje:P

Cytat:
Ja sie troche oblowilam
fajne!

Cytat:
Ja zawsze marzylam o corce. A bede miec synka, plakalam jak sie dowiedzialam - ale glupie to bylo. Teraz jestem mega szczesliwa, chce syna wychowam go na prawdziwego gentelmena teraz tego faceta brakuje.. wiekszosc to chamy bez kultury hehe
I jakie będzie miał piękne imię:PPP

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Gratuluję wszystkich udanych wizyt i pięknych dzieciaków. Mój gałganek w środę miał 2,6 cm i serduszko biło 173 uderzeń na minutę. Widziałam jak macha rączką. Na 16.12 umówiłam się na USG genetyczne. Liczę że może lekarz zobaczy kto tam we mnie mieszka
brawo!!

My spędzamy rodzinnie w trójkę weekend. Już po zakupach i zaraz za sprzątanie się bierzemy. Igi bawi się figurkami zwierząt i dźwigami w ratowanie:P

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 13:42   #4041
zebrah
Rozeznanie

Ja też coś czuję dziewczynkę. Jak myślę o tym, że mam przygotować wkrótce sama wigilię- to marzę o córce. U nas w domu zawsze z siostrami pomagałyśmy mamie pierogi lepić i w ogóle tak raźniej w babskim gronie. Moja ciotka ma 3 synów- żaden się nigdy nie garnął do pomocy. I aż tak przykro patrzeć jak zawsze sama była z organizacją imprez rodzinnych.

Dziewczyny kiedy chcecie iść na L4?
Na razie nie weszłam jakoś mentalnie w tryb bez pracy i mam zagwozdkę - koniec stycznia, luty (w marcu u nas są podwyżki- i chociaż i tak mi to nic nie da bo liczy się średnia do L4 z 12 mies chyba, to by było miło dostać cokolwiek). Dziwić się później, że w statystykach kobiety mniej zarabiają od panów, jak średnio dwójka dzieci: ciąża+ macierzyński (3 lata braku podwyżek jak dobrze pójdzie).
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 13:50   #4042
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Ja też coś czuję dziewczynkę. Jak myślę o tym, że mam przygotować wkrótce sama wigilię- to marzę o córce. U nas w domu zawsze z siostrami pomagałyśmy mamie pierogi lepić i w ogóle tak raźniej w babskim gronie. Moja ciotka ma 3 synów- żaden się nigdy nie garnął do pomocy. I aż tak przykro patrzeć jak zawsze sama była z organizacją imprez rodzinnych.

Dziewczyny kiedy chcecie iść na L4?
Na razie nie weszłam jakoś mentalnie w tryb bez pracy i mam zagwozdkę - koniec stycznia, luty (w marcu u nas są podwyżki- i chociaż i tak mi to nic nie da bo liczy się średnia do L4 z 12 mies chyba, to by było miło dostać cokolwiek). Dziwić się później, że w statystykach kobiety mniej zarabiają od panów, jak średnio dwójka dzieci: ciąża+ macierzyński (3 lata braku podwyżek jak dobrze pójdzie).
Wstępnie planuje pracować do końca lutego i od marca iść na zwolnenie. Jak dokładnie będzie nie wiem, zależy jak się będę czuła. Czy w miarę szybko tata ściągnie mi z DE auto itd Póki co dojeżdżam tramwajem. Nie narzekam, ale potem może być mi cięzko. Więc auto jak najbardziej się przyda.
Musialabyś jeszcze marzec przepracowac żeby ta podwyżka cokolwiek Ci dala

Sophia Loren
Stary 2015-11-28, 14:01   #4043
kaska87
Zakorzenienie

ja planuję jeszcze w styczniu pracować, może już lepiej się będę czuła

Stary 2015-11-28, 14:07   #4044
LaLaRe87
Rozeznanie

ja od połowy stycznia będę pracować zdalnie z domu, od marca zwolnienie nie spieszy mi się bo wszystko jest ok

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 14:16   #4045
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
ja od połowy stycznia będę pracować zdalnie z domu, od marca zwolnienie nie spieszy mi się bo wszystko jest ok
Opcja pracy zdalnie jest fajna U mnie by to nie przeszło

Sophia Loren
Stary 2015-11-28, 14:17   #4046
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Opcja pracy zdalnie jest fajna U mnie by to nie przeszło
u mnie też nie

Stary 2015-11-28, 14:37   #4047
Madzia9999
Zakorzenienie

Byłam w TŻ na ryneczku po warzywa, potem w Biedrze na szybko. Teraz leń mnie dopadł. Obiadu jak nie było tak nie ma, do tego mieszkanie nie posprzątane a jest prawie 15 :/ wrrr :|

Sophia Loren
Stary 2015-11-28, 14:55   #4048
ewka555
Zakorzenienie

U mnie tez nie ma obiadu 😂 tz chcial pizze zamówić, ale nie mam ochoty. Jakies fajne naleśniki bym zjadła, ale nie chce mi się do centrum jechac.
Stary 2015-11-28, 14:57   #4049
olinka012
Zadomowienie

Jak milo czytać ze nie tylko ja mam lenia
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 15:01   #4050
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tez nie ma obiadu 😂 tz chcial pizze zamówić, ale nie mam ochoty. Jakies fajne naleśniki bym zjadła, ale nie chce mi się do centrum jechac.
Naleśniki na miescie - Manekin
Uwielbiam ich nalesniki i lemoniadę na ciepło Aż bym zjadła, tylko dupki mi się nie chcę zbierac i jechac do centrum.
W Gdańsku jest Manekin

Chyba kalafiora ugotuje i z masłem i bułką tartą zjem.
Zupę warzywną z soczewica przekladam na jutro

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Jak milo czytać ze nie tylko ja mam lenia
Hihih

Sophia Loren
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości