|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |||||
|
Shoe addict :)
|
Dot.: Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.XIII
Cytat:
ja też niestety mam słabą silną wolę ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
życie jest tylko jedno ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
też spróbuję małymi kroczkami wyleczyć się z tej choroby
|
|||||
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.XIII
Ja zamówiłam pędzle ze strony iHerb i teraz mi powiedzcie, do czego dokładnie będę mogła ich używać
![]() Doczytałam do czego służą, ale moja kosmetyczka jest uboga w pędzle, więc za bardzo się nie znam. Więc proszę powiedzcie mi, do czego mogę używać tych pędzli, chodzi mi o te maluchy: http://mintishop.pl/product-pol-1013...-4-pedzli.html I tutaj ten maluszek po lewej: http://pl.iherb.com/EcoTools-Mini-Es...-Brushes/65304 |
|
|
|
#3543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zazwyczaj jak ktoś wrzuci jakąś super promocję to nie rzucam się od razu tylko wolę to przemyśleć, szczególnie jak mi firma nie pasuje itp, jak się nie uda i przemyślenia są za długie ( zdążą wszystko wykupić ) to nawet lepiej. Staram się zawsze przespać z tematem. Wyjątkiem był tu ostatni box, ale bardzo go chciałam no i, i tak musiałam zrobić zakupy. Jak tylko dobiję do golda to znowu na jakiś czas spasuję z wariacjami
|
||
|
|
|
#3544 | |
|
Wieczne Kutango
|
Cytat:
Duży z zestawu wiadomo do pudru, najmniejszy z zestawu do korektora ew. cieni, ten trochę wiekszy pisze, że eye no do eye czyli oczu też może być ale ja bym go np. do rozświetlacza użyła, a ten skośny większy do rozświetlacza, różu, bronzera. Ten mini z lewej to do oczu tylko i to do nakladania bazowego cienia na całą powiekę raczej. Chociaż może i rozetrzeć by się dało. Zerknelam jeszcze raz i ten najmniejszy z dużego zestawu to taka kulka bardziej do rozcierania cienia by by była dobra.
04.12.13 Ostrzyknięcie ust Nałogi http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6683/ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1222826 Wiosenna wymiana Edytowane przez NeverGoodEnough18 Czas edycji: 2015-11-28 o 11:54 |
|
|
|
|
#3545 | |
|
Makeup challenge winner
|
Cytat:
Ten z drugiego zdjęcia z lewej to języczkowy do cieni.
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania, Ty jesteś herbaciara. Kupowałaś coś na smacznejherbacie?
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jestem Nie, ze smacznejherbaty nic nie kupowałam, ale na zimę polecam Choinkową Słodycz z Five o'clock, muszę iść zakupić, bo mi się skończyła I ma marcepanowe gwiazdki takie jak w meteorytkach Gerlę
Edytowane przez aniyam Czas edycji: 2015-11-28 o 12:01 |
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Już sobie zobaczyłam. Zapowiada się ciekawie.
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
No jest super, ale niestety słodkawa ![]() Ogólnie 5 o'clock miało fajne zimowe herbaty http://www.fiveoclock.eu/upfiles/inne/oferta.pdf
Edytowane przez aniyam Czas edycji: 2015-11-28 o 12:11 |
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Chodziło mi o taką słodycz jaką daję chyba lukrecja. Niby jak pijesz to herbata nie jest słodka ale potem jest taki dziwny posmak w dole gardła.
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
|
|
#3553 |
|
Rozeznanie
|
Z douglasowego mejla:
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok idę sprzątać łazienkę bo mi syf zasłania moje szanele i inne diory
|
|
|
|
|
#3555 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Co to herbat, takie mam szybkie pytanie zanim się bardziej zagłębię - polecacie herbaty z 5 o'clock lub Czas na herbatę? Jak to wygląda cenowo lub jakościowo? Dobre składy i czy się opłaca?
|
|
|
|
#3556 | ||||
|
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
A ja dość szybko zasnęłam, ale nie obyło się bez stanów około zawałowych. Najpierw śniło mi się Cośmiłego, gdy nagle poczułam zimne ostrze na gardle. Mogłam zginąć.
![]() Czyżby te promocje tak na mnie działały? Cytat:
![]() *** Swoją drogą, rozumiem, że TO może wkurzać, zwłaszcza gdy POMAGAJĄCY czuje się oszukany i wykorzystany. Tego nie neguję. Natomiast z tego co widzę, to " u niej"te ceny są nawet znośne, jakoś wielkich przebitek nie ma. Na all... to się dzieją cyrki. Przy takiej konkurencji to człowiek wysiada. Miałam kilka rzeczy na sprzedaż- nie jako chęć czystego zysku, zarobku, ale raczej w celu odciążenia kosmetyczki i sumienia i odzyskania części kosztów włożonych w intratną inwestycję. I nie dość, że ceny niziutkie, to jeszcze chętnych nie ma. Po jeszcze większej obniżce, takiej, że już dawno jest się w plecy, może się jakiś chętny znajdzie. A allegro nie pyta- płacić trzeba, za wystawienie, za sprzedanie. Nie mówię już o cenach przesyłek. Człowiek się nie zna, źle oszacuje, i aż wieje po nerach. Ale suma sumarum potem i tak zadowolony, że więcej miejsca w kosmetyczce. Dlatego teraz staram się kilka razy podrapać po głowie, zastanowić czy coś mi potrzebne czy to tylko chwila słabości, żeby potem uniknąć tkaich sytuacji, że nie pasuje, zalega, i ...trzeba się pozbyć. Wiecie o co chodzi, żeby już nie budzić się z ręką w nocniku. ![]() Cytat:
![]() Ostatnio znalazłam ciekawy kanał na YT. Z Gumisiami, Muminkami, Reksiem, itp. Ta głębia, naturalność, radość. Sentymenty. Wspomnienia dzieciństwa. Nowe spojrzenie JUŻ oczami dorosłej. Bajki ÓCZĄ. ![]() Kanały urodowo- lajfstajlowe poszły w odstawkę. Faaaajne. ![]() Da się przeżyć, ale trochę szczypie w język. I ten metaliczny posmak. ![]() Cytat:
No to jesteśmy w czarnej D* ![]() Cytat:
Zgiełam końcówkę widełek dokleiłam kartonik, obkleiłam taśmą, usztywniłam konstrukcję, i modliłam się, żeby zadziałało! To jest myśl. |
||||
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też bym chciała zobaczyć asortyment pani od Ryłko
|
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jakby co polecam jaśminową i cynamonową i wiśnie w rumie
|
|
|
|
|
#3560 |
|
Konto usunięte
|
Żałosna jest ta handlara
Hahahahahahahahaha |
|
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3562 |
|
Rozeznanie
|
[/QUOTE]
Ja to zrobiłam sobie coś takiego ala łopatkę w kształcie litery L z "bierek- bierka- bierki" Zgiełam końcówkę widełek dokleiłam kartonik, obkleiłam taśmą, usztywniłam konstrukcję, i modliłam się, żeby zadziałało! [/QUOTE] Musze wypróbować to DIY.
|
|
|
|
#3563 |
|
|
Zresztą jeśli mam być szczera, to dziwi mnie, np. to że ludzie kupują te chińskie podróbki palet cieni.
Owszem, rozumiem świadomą decyzję. Wiem, że jest to podróba- i właśnie taką chcę. Ale irytujące jest to, że oni mają nadzieję, a może i pewność, że to oryginał. A potem gardzą ORYGINAŁAMI tymi prawdziwymi- bo za drogie i używane. A fe!! I jeszcze od naciągaczy i oszutów wyzywają. ![]() Miałam tak z paletką the Balm Nude Tude kupiłam za 110 zł z rabatem (szczęście w nieszczęśćiu), podczas gdy normalnie kosztuje coś około 140zł. Potrzymałam ze 3 m-ce, użyłam z kilka razy, próbowałam się do niej przekonać, ale stwierdziłam, że to jednak nie to. Ceny niby oryginalnych palet wahały się od 60-70 zł. (Niektóre też niby oryginalne (od tego samego sprzedawcy) wystawione na aukcji od 1 zł nówki- nieśmigane.) Nie mogłam więc za używaną zażądać sumy wyższej bądź tej samej niż narzuca konkurencja. Wsytawiłam za 55-aukcja. Nic, zero, 10 obserwujących- pewnie z konkurencji i dupa. Suma sumarum wystawiłam na aukcji za 40 zł, licząc na to, że może ktoś kliknie więcej. Sprzedałam za 42,99- 5zł za wystawienie i prowizję. Zarobiłąm mniej niż 4 dychy. Jestem super handlarą!
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dziś fatalny dzień. Pies mój zachorował i od rana spędziłam juz 3 godziny u weterynarza, a zaraz jadę do kolejnego na rtg i to jeszcze wyblagalam ja żeby mnie przyjęła, bo jutro znów mam wizytę u pierwszego. Bardzo się martwię :-(
Chętnie zobaczę aukcje tej Pani, poproszę o namiary. Ona się tu udzielała? |
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Five o'clock ma promocje poza kuponami z TS? Jeszcze się do nich nie zapisałam.
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojjj Udzielała i w sumie od tamtego czasu wybuchła wojna z handlarami i pojawiła się banicja na wątku ![]() |
|
|
|
|
#3567 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niedawno kupiłam zielone liptony- piramidki (rozum mówił żeby nie brać, ale opakowania i nazwy były takie ładne ) i naprawdę oni to chyba robią z jakiś zmielonych odpadów produkcyjnych dodając tonyyy sztucznych aromatów, żeby klient nie poczuł jak syf najgorszej kategorii dostał do picia. W torebkach już tylko ziółka kupuję , bo nie chce mi się ich cedzić, i niektóre owocowe.A w smacznejherbacie kupuję od lat, głownie zielone na wagę, i są spoko. Właśnie popijam royal jsmine.Te droższe są smaczniejsze - jak się podniebienie raz przyzwyczai do dobrego, to już potem żadnych gunpowderów nie akceptuje ![]() Mają tam też pyszego grzańca owocowego (gdybym miała zgadywać z zamkniętymi oczami na podstawie zapachu- nabrałabym się, że to grzane wino). I "dzika malina" na wagę jest naprawdę spoko- ma rodzynki i skórkę pomarańczy i jeszcze jakieś bajery, super smakuje z miodem. Melisa z pomarańczą w torebkach też jest fajna, pachnie jak pomarańczowe tictaki. Piszcie, piszcie co kupujecie na DDD. Jestem bez kasy, boxa z sephory nie brałam, czarnego piątku nie obchodziłam, ale w poniedziałek pewnie coś małego kupię - herbata, bielizna, coś z apteki, jakieś olejki w ecospa i może jakieś ruskie myjadła. Od kilku dni smaruję ryjek codziennie retinolem 1% neostraty i czekam aż mi twarz odpadnie naskórek z okolic oczu już sie powoli ewakuuje. Muszę zrobić zapas retimaxów i innych ratowników podrażnionej skóry. Używałyście tego serum z czynnikiem wzrostu dermo pharma? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-naskorka.html |
|
|
|
|
#3568 |
|
|
Co do herbat, ja to lubię te z płatkami bławatka!
Wszystko jedno czy zielona, czerwona, czarna. Wszystkie smaczne. Ta zimowa z choinką co Ania poleca, też jest wyborna. Rozgrzewa, wprawia w dobry nastrój. Pięknie pachnie, buduje atmosferę.
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Dajcie linka do handlary.
![]() Ze mnie jest taki "biznesmen" że od pół roku zbieram się do pozbycia miniatur których na pewno używać nie będę. ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Ja niestety wiem jak się produkuje herbaty - koleżanka pracowała w Unileverze (to Ci m.in. od liptona) ale i tak zawsze jakaś torebkowa mnie skusi.
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
AAAAAAAA do golda zostało mi już tylko 485 punktów, no to teraz już z górki
![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Mam kolegę, który pracuje przy herbatach także wiem o czym mówisz ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.