![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jesienne Mamy.
Demoniku ale ten czas leci. Jasiu ma już miesiąc
![]() ![]() Ivy ależ masz piękną córcię ![]() ![]() Pysiu twój apel jak najbardziej pomógł. Dziś rano odszedł mi czop ![]() ![]()
#32 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam w imieniu Olci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Tak tak tak mamusia to ja
![]() ![]() Dziewczynki napisze tu prawdziwie opowiadanie,wiec się nie denerwujcie,jak nie chcecie to nie czytajcie ![]() W piątek nad ranem odeszly mi wody,zerwalam się o 3 rano z lozka,jakby mi się cos strasznego snilo i zaczęło się lac…(jeśli ktos ma jeszcze czas polecam w zaopatrzenie się pampersow dla dorosłych)chwilami myślałam,ze już koniec,a tu nadchodzila nowa fala…pojechalismy do szpitala,zrobiono mi ktg,zbadano wody,odeslano do domu i przydzielono termin na sobote rano. Do soboty żadne skurcze się nie pojawily niestety.zjawilismy się w szpitalu,dostaliśmy malutki pokoik wyposażony w materac dla TZ,lozko dla mnie,worek,radio …i nieotwieralne okna ;/ nikt się nami nie zainteresowal niestety, po 2 h polozna pow,ze SA bardzo zajeci i spokojnie możemy isc na 2u godzinny spacer,no to pojechaliśmy do domu oddalonego 5 min od domu(a może i mniej) po powrocie niestety nikt się nami nadal nie interesowal :/ ok 3 przyszla asystentka jakas i pyta czy skurcze mi ustaly ???!!! pozniej zaczela przepraszac,ale dopiero przyszla i Jeszcze się nie zapoznala z kartami pacjentow.ktg,mocz…2h czekania i dostalam tabletke dopochwowa,która miala wywołać skurcze(nie wywołała)znow pojechaliśmy do domu, bo 2a tabletke mialam dostac o 21/22,ale dostalam ok. 12 30 ;/. Ta już wywołała skurcze co 4 min (slabe,bo slabe),ale polozna mnie zignorowala. Żeby złagodzić skurcze,wzielam ok. 3 prysznic,załatwiłam się,zjadlam wielkie kanapki(lewatywy nie chcieli zrobic,wiec wczesniej najadlam się activi i musli :P) i poszlam z TZ spac(ten był tak zdenerwowany,ze powtarzal tylko,zebym się przespala,nawet na porodowce te slowa mowil najczęściej hi hi)rano ok. 9 obudzila mnie polozna,kazala wziąć prysznic i się spakowac, bo jade na sale porodowa(uświadomiła mnie tez,ze porod w wodzie,na worku czy w jakiej innej pozycji odpada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jesteśmy tacy szczesliwi…myślałam ze będą lzy wzruszenia,a ja nie mogę przestac się uśmiechać, dopiero teraz cala promienieje ![]() PS. Mamusie jaka powinna być temperatura w pokoju i temp cialka??? Tylko nie piszcie książkowych odp, bo w jednej z moich ksiag jest napisane,ze w pokoju powinno być od 16-18,a przeciez nawet mi wtedy jest zimno…napiszcie jak możecie jakie Wy macie w domkach.
#34 |
Zakorzenienie
|
Jej, Maatra...
![]() Wogole, chyba musze przeczytac to jeszcze raz ![]() Ale.... jak wyglada ten nocnik????? ![]() I jak sie nazywa KTG po angielsku? Tak samo? I jaki krem?? I mydelko? Mi mowiono, ze na poczatku tlyko woda sie myje.. Mam metlik w glowie. Ide cos zjesc.
#35 |
Rozeznanie
|
no to ja widze ze wszystkich w szpitalu pozabijam bo jak beda mnie tak odsylali to wrrrrrr
Bardzo Ci maatra zazdroszcze ze juz jestes po mimio ze Cie tak wykonczyli. Jak mozna tak olewac pacjenta i dac mu odczuc ze nikogo nie ma badz nie maja czasu straszne!!! Dobrze ze TZ byl obok i cie wspieral. Moj ostatnio poddenerwowany chodzi po koledzy opowiadaja jak to było u nich albo slyszeli ze.... i ten biedny sie strasznie martwi. Zebysmy sie tylko dogadali po angielsku to polowa sukcesu no coz wyjdzie w praniu ![]() Czekamy kochana na zdjecia Twojego Skarba ![]()
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas pępek odpadł po 10 dniach, ale jeszcze przemywamy spirytusem (gaziki nasączone alkoholem izopropylowym są zbyt twarde). A sól fizjologiczną polecam, ja nią przemywam oczka, na początku mała miała zaczerwienie (przemywałam przegotowaną wodą), a po soli ma normalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
szperrr ja musialam uzyc mydelka wczoraj przy kapieli, bo nie chcialam,zeby synka myli w szpitalu,a po porodzie jak juz wspomnialam synek nie zostal nawet wytarty z krwi(tyle co ja go delikatnie przetarlam pozniej)a kremik mialam na mysli nasz Bambino,tata mi go przywiezie.
KTG, to monitoring,albo poprostu powiedza,ze musza sprawdzic serduszko(napisalam doklanie przetlumaczone na polski)nocnik,to taki jakby basen w ksztalcie gruszki z kartonu jednorazowego uzytku(dzieki temu nie musialy z lozka sprzatac lozyska po mnie, bo tam wpadlo) agi_kn naprawde wazne jest,zeby jedno z Was rozumialo jezyk,nie sluchajcie opinii polakow,ktorzy ida,nie znaja slowa po angielsku i mowia,ze w szpitalu jest tak okropnie. ja to juz tego sluchac nie moge...
#38 |
Wtajemniczenie
|
dzieki poissonivy,moj synek mial pozniej 37
![]() dodaje zdjecie,narazie jedno.
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zatrzask w Polsce jest zdejmowany przed wyjściem ze szpitala (u mnie tak było), ale myślę maatra, że nie masz co się nim przejmować, pępek odpadnie razem z nim i tyle. A i z powodu temperatury, też nie wpadaj w panikę, bo odchylenia mogą się zdarzać. Optymalna, to nie znaczy, że w każdym przypadku taka sama. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
maatra oj w tym szpitalu to dzielna byłaś, naprawdę podziwiam
![]() A synek uroczy... i jakie długie ciemne włoski ![]()
#41 |
Zakorzenienie
|
No faktycznie, niezla czupryna
![]() Maatra, KTG to w takim razie CTG i mialam je robine na porodowce kilka tygodni temu... ze tez nie skojarzylam ![]() ![]() Lea, niezla historia ![]() ![]() A tak wogole, to po lekturze kolejnego sprawozdania z placu boju ![]() ![]()
#42 |
Zakorzenienie
|
No dziewczyny szybko mi tu dołączać, ja chcę już pisać o kupkach i takich tam
![]() ![]() Olcia właśnie zjadła i odpłynęła w nieznane ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
IVY pomocy!!! moje sutki i piersi ... ;( uzywasz jakiegos kosmetyku??, moj krem z lanolina nie dziala. slyszalas cos o kosemtykach z AVENTU ??? a piersi mam tak pelne,boje sie ze jak bede je odciagac, to bede miala jeszcze wiecej pokarmu ;/
a jak z kupkami?? bo moj synek to mala "srajdupcia",moze za duzo je? i tak samo jak Twoja corcia nie przeszkadza mu spac w kupce i "niucham" go co pol godzinki ![]() a jak ze smoczkiem??? czy moge juz podjac probe wcisniecia go do malenkiej buzki,mojego wielkiego czlowieczka?
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinno się odciągnąć, to czego dziecko nie wyssie, ale ja nie stosuję tej zasady i nie mam żadnych zastojów w piersiach. Na początku zawsze jest więcej pokarmu, potem to się ureguluje. Moja Olka wali 2-3 dziennie, przeważnie wiem kiedy kupka będzie, bo wcześniej strasznie się pręży i wygina jak wąż... Ja swojej daję smoczek i nie widzę w tym nic złego, ale na siłę nie wciskaj małemu... A ze smoczkiem to Olka ma małe wymagania, ja jej nakupowałam smoczków po 10zł, a ona woli ze szpitala za złotówkę, zdrajczyni jedna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Fajnie dziewczyny, że wątek już rusza pełną parą
![]() ...i mimo że jeszcze nie jestem wtajemniczona w te tematy od strony praktycznej, to fajnie poczytać Wasze doświadczenia. Dziewczyny jesli chodzi o maść na sutki...to czy bepanthen nie pomoże ![]() A co do smoczków... czytam że już Wasze pociechy je poznały.. Ja też kupiłam, nawet kilka... w szkole rodzenia mówili że smoczek to nic złego i lepiej stosować smoczek do samouspokajania się dzidzi niż miałabyto być pierś mamy czy pózniej palce malce.... Ale za to dziewczyny w październikowym numerze "M jak Mama" przeczytałam :..."Wazne : smoczki są absolutnie zabronione w pierwszym miesiącu życia dziecka, jesli jest ono karmione piersią. W tym czasie maluch uczy się jeszcze ssać, a smoczek zaburza ten proces, bo wymaga innych ruchów warg i języka niż ssanie piersi. Malec dostający w tym okresie smoczek, w efekcie może podczas karmienia sprawiać Ci ból, zmiejszy się laktacja, a dziecko może też słabiej przybierać na wadze"... I już sama nie wiem??? Co o tym sądzicie? P.S. Ivy... zapomniałam Testowałaś z Olą wózeczek ? Jeśłi tak to napisz jak się sprawuje i czy jesteś zadowolona, bo strasznie ciekawa jestem.
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2007-09-26 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
dzieki IVY
![]() nie mam nic przeciwko smoczkow tylko Juniorowi cos nie pasuja,moze tez kupie wiecej rodzajow i poprobuje,teraz mam Aventowskie. ps. TZ dostal dzis od kolezanki z pracy pieniadze w postaci karty do wykorzystania w Mcare...no i kartke dla mnie i dla niego ![]() ps2. co do wozka... polozna pow zebym zabrala dzis dzidzie na krotki spacerek!!! ??? potowka mu zeszla w nocy,no przegrzaly mi synka w szpitalu ![]()
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jednak funkcja z bazą jest nieoceniona, bo nie wyobrażam sobie "montować" małej w samochodzie, a tak tylko wpinam fotelik i po sprawie, a przypinam bez pośpiechu małą w domciu. Hm w sprawie smoczków, moja mała ciągle pcha paluszki do buzi, nawet kiedy ma skarpetki na łapkach, więc ja już wolę aby miała ten smoczek niż łapki. Zresztą jak śpi, to przez sen go wypluwa, więc nie jest od niego uzależniona. To co piszą w M jak mama może być prawdą, bo Ola ssie bardzo boleśnie... Może rzeczywiście spróbuję przez parę dni jej nie dawać smoczka ![]() Cytat:
![]() Wiesz ja myślę, że na siłę nie dawaj mu smoczka, bo będzie kojarzył smoczek jako nieprzyjemne zdarzenie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#48 | ||||
Zakorzenienie
|
Dziękujemy z Jasiem za życzenia z okazji ukończenia 1 miesiąca życia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jak ustalimy tytuł, to poproszę moderatora o jego zmianę (ja nie mogę tego zrobić). Cytat:
![]() Jeśli chodzi o temperaturę, to u mnie w domu jest ok. 20-22 st. Do kąpieli podgrzewam pomieszczenie do ok. 24-25 st. Jaś lubi się kąpać, a kiedy jest ciepło, jest wyjątkowo spokojny (po mamusi - zmarźlaku ![]() Cytat:
![]() Między karmieniami odciągałam pokarm po trochu z każdej piersi (ok. 20 ml), ponieważ miałam bardzo dużo pokarmu (mleko wręcz tryskało), piersi strasznie mnie bolały i obawiałam się zapalenia. Co do kupek, to mój Jaś na początku srajtkował w każdą pieluszkę - ok. 8 - 10 razy na dobę. Teraz robi 2 - 4 większe kupki na dobę i parę "kleksików" ![]() A jeśli chodzi o smoczek, to Jaś dostał go po raz pierwszy dokładnie tydzień temu, gdy miał 4 tygodnie (na spacerze). Niezbyt chętnie go ssie, szybko wypluwa. Próbuję mu jednak od czasu do czasu go podtykać, gdy ma potrzebę ssania - jest czysty, wyspany, najedzony i marudzi, pakując rękawice do buzi. Podobni jak Ivy wolę, żeby ssał smoczek, niż własny palec. Na początku jednak bałam się go podawać, ponieważ synek miał słaby odruch ssania i chciałam, żeby najpierw poznał moje piersi i nauczył się porządnie jeść. Teraz ssie pięknie - otwiera szeroko buźkę i rzuca się na mój sutek ![]()
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
SMOCZEK zaaplikowany
![]() uspokoilyscie mnie z kupkami... Junior tez robi ok 7-10. temp juz zaprogramowalam na 22 ![]() co chwile wchodze na wizaz sprawdzic JESIENNE MAMY, czy macie jeszczce jakies ciekawe opinie, bo ja czuje sie troszke zielona ;/
#50 |
Wtajemniczenie
|
zakupy trwaly moze 6 min,wzielam szybko stanik,przy kasie dla grzecnosci zapytalam czy moge go zwrocic, bo nie mam czasu mierzyc i zapytalam o dobry krem...,oczywiscie biegalam po sklepie z TZ,bo ktos mnie zawiesc musial.
rozluzniam sie na forum,zeby nie myslec o nastepnym bolesnym karmieniu ![]()
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maatro, nie denerwuj się tak perspektywą bolesnego karmienia ![]() Mnie też sutki bolały straszliwie, wyłam z bólu, a nogi z całej siły wbijałam w ławę, ale tak bardzo chciałam karmić synka piersią, że powiedziałam sobie, że to przetrwam. Najgorszy jest początek karmienia, kilka pierwszych minut, później zaczynają się wydzielać endorfiny, które łagodzą ból - jesteśmy wspaniale skonstruowani ![]() Do tej pory pobolewają mnie sutki, a gdy mam dłuższą przerwę w karmieniu - całe piersi, ale widok zassanego, szczęśliwego synka rekompensuje to w pełni ![]() Zajrzyj na tę stronę: http://www.dzieckook.pl/wszystko/akt_karmienie3.html. * * * Dziś jest u nas paskudna pogoda, nie bylismy na spacerze, za to wczoraj było cudnie, mąż zrobił sobie wolne i pojechalismy do Łazienek ![]() ![]() Poniżej wklejam parę zdjęć z wczorajszego spaceru.
Jaś ma: http://lb4f.lilypie.com/MTFXp2.png ![]() Antoś ma: http://lb1f.lilypie.com/AA2Gp2.png ![]() Edytowane przez demonik Czas edycji: 2008-02-20 o 14:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasieńku wszystkiego najlepszego z okazji 5tyg. urodzin ![]() No to Demoniku będziemy razem liczyć tygodnie, bo moja Olcia dzisiaj skończyła 2tyg. Dziękuje w imieniu Olci ![]() Ja osobiście jestem za tą nazwą co teraz, tylko z dodatkiem 2007. Czyli Jesienne mamy 2007. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Demoniku jak ślicznie wyglądasz z Jasiem
![]() ![]() A fotki to nie są robione w Łazienkach ??? Całuski ![]() ![]() Ivy to już 2 tygodnie ![]() ![]() ![]() P.S. Co do nazwy to dla mnie Jesienne mamy 2007 są OK ( wg mnie nie jest konieczne dodawanie w tytule dzieci / dzieciaczki, ale niech większośc zdecyduje ![]()
#54 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!!!!
![]() sorki ze nic nie pisalam ale same zobaczycie jak jest dzieckow domu to swiat przewraca do gory nogami. Nie jestem na biezaco teraz z watkiem i wiadomosciami bo nie mialam czasu czytac ale nadrobie ![]() Gratulacjie dla wszystkich Naszych mamusiek!!!!!!!!!! Duze buziaki dla naszych sloneczek ![]() Porod mialam 21.09.07 . maksio przyszedl na swiat o 19.40 po 7,5 godzinach lekkiego porodu. Do szpitala przyjechalam z rozwarciem 3 cm. Potem okolo 16 mialam rozwarcie na 5 cm no i w godzine przy pomocy oksotycyny doszlo do 10 cm. Porod mialam lekki i wspominam milo. Pewnie to dzieki opiece jaka mialam w szpitalu i znieczuleniu zzo. POLECAM WSZYSTKIM ZZO!!! Zaraz doslownie po porodzie zaczelam chodzic. Nie mialam powiklan. Jestem troche nacieta bo Max byl tak ustawiony ze inaczej nie dalo rady. Moj syneczek jest grzecznym dzicekiem spi cale dnie i ciagnie cyca z wielkim zapalem. Karmie go piersia i tez mi przyszlo to bez wiekszych problemow. W ciagu 2 dni Max przytyl 100 gr czyli tyle ile dziecko normalnie przybiera po porodzie w wtydzien. jedyna nasza zmora sa juz jego kolki w nocy ale teraz uwazam co jem , lekarz dal kropelki i dzisiejsza noc byla przespana ![]() ![]() Hej dziewczyny!!!! ![]() sorki ze nic nie pisalam ale same zobaczycie jak jest dzieckow domu to swiat przewraca do gory nogami. Nie jestem na biezaco teraz z watkiem i wiadomosciami bo nie mialam czasu czytac ale nadrobie ![]() Gratulacjie dla wszystkich Naszych mamusiek!!!!!!!!!! Duze buziaki dla naszych sloneczek ![]() Porod mialam 21.09.07 . maksio przyszedl na swiat o 19.40 po 7,5 godzinach lekkiego porodu. Do szpitala przyjechalam z rozwarciem 3 cm. Potem okolo 16 mialam rozwarcie na 5 cm no i w godzine przy pomocy oksotycyny doszlo do 10 cm. Porod mialam lekki i wspominam milo. Pewnie to dzieki opiece jaka mialam w szpitalu i znieczuleniu zzo. POLECAM WSZYSTKIM ZZO!!! Zaraz doslownie po porodzie zaczelam chodzic. Nie mialam powiklan. Jestem troche nacieta bo Max byl tak ustawiony ze inaczej nie dalo rady. Moj syneczek jest grzecznym dzicekiem spi cale dnie i ciagnie cyca z wielkim zapalem. Karmie go piersia i tez mi przyszlo to bez wiekszych problemow. W ciagu 2 dni Max przytyl 100 gr czyli tyle ile dziecko normalnie przybiera po porodzie w wtydzien. jedyna nasza zmora sa juz PS przepraszam ,ze wklejam tego samego posta na odchowalni. Witajcie mamuski ![]() jeszce nie czytalam wszystkich postow. Ciesze sie ze juz tu jestem z wami i czekam na nastepne nasze malenstwa ktore maja sie urodzic. Musze nadrobic zaleglosci watkowe. Mialam tyle pytan do was w ostatnich dniach ale nie mialam czasu nawet siasc do kompa ![]() Zaraz znow zbliza sie czas karmienia. Dzis po poludniu nadrobie wszystkie zaleglosci . Maatra ja tez mialam bolace sutki ale zaciskalam zeby i karmilam. U mnie sprawdzila sie pozycja do karmienia zwana rugby(tak nazywala ja polozna u mnie w spitalu) z tego co pamietam to w Polsce nazywa sie spod reki.. Teraz nosze muszle laktacyjne w biustonoszu i material nie podraznia mi sutkow. Do tego smaruje mascia Bephaten plus i juz prawie wszystko wygojone. Maksiu sie wybudza. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
co do nazwy jesienne mamy 2007... uwazam,ze jest fajne i wcale nie trzeba zmieniac
![]() demonik,dzieki za strone,skorzystalam z rad i od wczoraj odciagalam mleko do butelki,sutki podgojone i nastepne karmienie bedzie juz z piersi ![]() motylku,dziekuje za rade,zaraz bede sprawdzac ta pozycje do karmienia.
#56 |
Wtajemniczenie
|
dodaje 2 fotki...
wciaz czekam na nastepne karmienie,a moj wampirek spi i ani mysli wstawac ![]()
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Z wielka przyjemnoscia meldujemy sie na odchowalni
![]() Dla przypomnienia moja coreczka - Blanka`- urodzila sie 22.09.2007 o godzinie 17:00. W piatek, 21.09 ok 18:00 zglosilam sie do szpitala na kontrolne KTG, ktore wykazywalo lekkie skurcze i dosc nieregularne tetno maluszka. Z tego wzgledu od razu zostalam przyjeta na oddzial patologii ciazy gdzie KTG bylo powtarzane co kilka godzin. Czulam sie bardzo dobrze, skurczy praktycznie nie odczuwalam.Nastepnego dnia ok godz 15:00 - akurat jak TZ przyszedl w odwiedziny - poczulam takie smieszne pykniecie w srodku i doslownie chlusnelo ze mnie mnostwo cieplych wod plodowych.Zbaranielismy bo niewiedzialam czy mam recznikiem je tamowac czy pozwolic zalac pol sali hehe od tego momentu wszytsko poszlo szybko i sczzerze mowiac nie za bardzo zdazylam sie wystraszyc samego porodu. Mialam zrobiona lewatywe, na wlasne zyczenie i cenie sobie komfort jaki mialam pozniej w trakcie porodu. Pozatym mysle ze to wlasnie po niej skurcze staly sie efektywniejsze.Po 16 bylismy na porodowce i znowu podlaczyli mi KTG.I tutaj mniej przyjemna sytuacja - panie polozne podlaczyly ktg, skurcze byly wtedy juz znacznie bardziej nasilone a one poprostu wyszly z sali bo do porodu to jeszcze daleko. Maz w tym czasie musial poczekac pod sala bo narazie to tylko badanie...no i w magiczne doslownie kilka minut skurcze staly sie baardzo silne, i zaczelam czuc strasznie silna potzrebe parcia...doslownie jakby ktos sie od srodka wypychal...i tak tez bylo ![]() ![]() ![]() Po tym jak malutka doslownie ze mnie wyskoczyla polozna polozyla mi ja na brzuch [bo nawet nie miala alternatywy gdzie by ja dac;P] i zajela sie opatzreniem krocza [mam 2 szwy ktorych teraz juz nawet nie czuje,chodze siedze normalnie - nie czuje ze rodzilam], potem zostalam umyta i razem z mezem i zbadana dzidzia pojechalismy na 2 godzinki na osobna sale poporodowa ![]() ![]() Tak to bylo ![]() ![]() Teraz jestesmy w 6 dobie po porodzie i nadal niestety w szpitalu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymajcie prosze kciuki za nasz szybki powrot do domu. Zalaczam tez kilka zdjec malutkiej - dla przypomnienia, urodzila sie z waga 3500g, 54 cm ![]() Trzymajcie sie cieplo mamusie i przyszle mamusie z watku poczekalniowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Obejrzałam Jasia wielokrotnie z każdej strony i skrzydełek NIET ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też na początku karmiłam Jasia w pozycji spod pachy / ręki. Doradziła mi położna, bo mały słabo ssał, poza tym jest to wygodna pozycja przy dużych piersiach (dla mamy i dla dziecka) ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój Jaś wyrósł już dwóch czapek, które były na niego ciut za duże - czas leci nieubłaganie, a noworodki szybko rosną ![]() Cytat:
![]() Blaneczka jest piękna ![]() ![]() ![]()
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
Trochę spóźniona, ale wreszcie udało mi się zameldować na nowym wątku na Odchowalni
![]() Będę pisała na razie na obydwu wątkach... w miarę możliwości, czyli jak Łusia pozwoli. Tymczasem pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.