|
|
#4681 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Moja Pola urodzona w 39 tc wazyla 3300g i miala 53cm. Pamietam, ze maz z moja mama pojechali kupic cos malego bo moje ubranka byly za duze
|
#4682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi boleć Cytat:
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wciągnęłam placuszki.
Jakby któraś chciała, to wrzucam przepis. ![]() pół szklanki kaszy manny błyskawicznej pół szklanki mleka łyżka cukru waniliowego łyżka oleju jajko Kaszę zalać mlekiem i zostawić na 15 minut. Do kaszy z mlekiem dodać cukier waniliowy, olej, żółtko z jajka i zmiksować. Ubić pianę z białka i wmieszać ją delikatnie do reszty składników. Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu wylewać łyżką małe porcje ciasta. Smażyć z dwóch stron na złoto.
|
|
#4684 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze 10stron nam zostalo
|
|
|
|
#4685 |
|
przyczajony tygrys
|
32, teraz nawet flaczki brzmia zachecajaco
(moja babcia z udek robila)
|
#4686 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny,
ja miałam dzisiaj ciężki dzień i jestem bardzo zmęczona. przespałam się niedawno ale obudziłam się cała obolała i teraz też nie wiem co ze sobą zrobić. Na nic nie mam siły. Dobrze że jutro lekki dzień się szykuje. Z dobrych wieści dostałam torbę z ciuszkami od siostry i przeliczyłam ile mam ciuchów dla małej. Body z dł. rękawem 6 z krótkim 9 kaftaniki - 6 pajace -9 śpiochy -6 pół śpiochy -2 sweterek -1 czapeczki - 6 skarpetki - 5 niedrapki - 3 i 2 kombinezony jeden cieplejszy i jeden lekki. Więc chyba wystarczy tych ciuszków? - rozmiary od 50-62 najwyżej dokopię coś bliżej rozwiązania jak już będzie wiadomo czy jest duża czy mała Zdrowia życzę tym które się gorzej czuły czy to fizycznie czy z humorem, mój TŻ też na koncercie się bawi a ja sama. Z te 3 miesiące to nam pewnie przelecą - nawet nie zauważymy kiedy święta przyjdą a potem to już 2 miesiące na to żeby wszystko przygotować
|
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4688 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga ja myślałam ze tylko pierworodki sa przestraszone
a te co maja juz 2,3 to juz z górki wszystko obczajone jak sie zajmować niemowlaczkiem---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Polly ja juz bylam teraz kolej na kogoś innego
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4690 | ||||
|
Zadomowienie
|
witajcie i wybaczcie moja nieobecnosc
na obrone dodam, ze nadrobilam wszystko ![]() po krotce co u mnie.. kupilismy w czwartek samochod wczoraj byl black friday, ale nie wybieralismy sie za niczym wlasciwie (zreszta w moim stanie to nawet niebezpieczne by bylo ![]() moja niunia w tym tyg szaleje na calego a w piatek to juz calkiem przeszla sama siebie chyba, caly dzien ja czulam, wypinala sie i wyginala na wszystkie strony mnie niestety dzis z tego latania i zalatwiania zaczelo bolec podbrzusze dosc mocno.. na poczatek nie chcialam brac nospy i polezalam chwile - przeszlo, uff i tak od tego czasu odpoczywam ![]() jutro jade na carbood po kolejne ubranka ale juz nie bodziaki na pewno bo mam cala mase mialam spisac liste ubranek ile czego mam, moze jeszcze sie za to wezme ![]() dalej mecze sie z niedospaniem w nocy, dzis obudzilam sie o 6 i lezalam do 8.. boje sie co to bedzie pozniej a po porodzie to juz w ogole zombiak ![]() poza tym na nastepnym weekendzie przylatuja do nas znajomi i juz czekamy na nich jak na swieta no ale i tak sie ciesze i odliczam i planuje co przyszykowac dobrego do jedzenia choc glownie pewnie bedzie krolowal alkohol ![]() a i jeszcze nie pamietam ktora z was pisala o wozku bebetto holland, ze widziala na zywo i super sie prezentuje - dzieki za opinie, takie mnie ciesza tym bardziej, ze dzis pokazywalam wozki mezowi i bardziej sklaniamy sie ku holland niz torino (torino tylko przez ta biala rame do nas nie przemawia..Cytat:
![]() Cytat:
na takie wieksze dzieci to owszem, ale na maluszki ciezko ![]() moja bawi przy radiu najbardziej czasem puszczamy jakas powazna czy dla dzieci relaksacyjna, ale chyba jej sie nie widzi mira81 zycze zdrowka dla brata, oby wszystko bylo z nim w porzadku piekny brzunio, jaki zgrabny! ![]() Cytat:
ja to ciagle powtarzam wlasnie ![]() Cytat:
Edytowane przez eeyesblue Czas edycji: 2015-11-28 o 20:04 |
||||
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi mała szaleje.
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
A my sobie leżymy tak
herbaty mi się chce, muszę zawołać tż bo nie mam serca zmienić pozycję
|
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Ale słodko!
|
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie pierworódki w tym względzie mają lepiej, bo jeszcze nie do końca wiedzą co je czeka A ja przeżywam właśnie ból świadomości Sam fakt,że wiem jak będzie wyglądał mój poród...I to co później. Leżenie prawie całą dobę plackiem.A na drugi dzień po tej cesarce trzeba wstać...I to też jest nie lada wyzwanie. Zastrzyki w tylek z ketonalu...Ta okropnie wysoka temperatura na oddziale położniczym...Ale najgorsza jest huśtawka nastrojów przez szalejące hormony. I powiem Wam dziewczyny, że to mnie najbardziej przeraża. Bo przez kilkanaście dni człowiek sie czuje jakby nie był sobą. Z jednej strony taka radość ,ze jest dzidziuś, a z drugiej płacz z byle powodu. Kurcze...ciężko być kobietą. |
|
|
|
|
#4696 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jasne
Herbata zawsze, o każdej porze i w każdej ilości Kiinga26 Rozumiem Twoje obawy, sama mam podobnie, u mnie na dodatek będzie spora różnica wieku, wiec juz trochę zapomnialam jak to jest z noworodkiem w domu, za pierwszym razem balam sie nieznanego a teraz się boje bo wiem jak to może być ![]() monikmi kolyska cudna, a siostrą się nie przejmuj, szkoda tylko ze nie wykazała sie zrozumieniem, nie martw się przejdzie jej ja do swojej tez mam 50 km i czasem trudno się zebrać bo z maluchem to juz cala wyprawa ![]() Myślisz ze aż tak dużo? ;-) dwa dni i po sprawie ;-) Dorka myślę ze ciuszkow wystarczy, pewnie dostaniesz cos jeszcze w prezencie a w najgorszym wypadku dokupisz ;-) Maluchy strasznie szybko rosną i nie ma co kupować zbyt dużo ![]() Cytat:
![]() eeyesblue gratulacje nowej bryki mój maz tez ciągle wybiera i przebiera w ofertach ale na nic się jeszcze nie zdecydowal Co kupiliscie?mira81 trzymaj kciuki za powrót do zdrowia dla brata ![]() Miłego wieczoru ![]() Cytat:
|
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
Moonunit jaka u Ciebie będzie różnica wieku? U mnie od ostatniego porodu troszkę ponad 4 lata...Ale ciągle pamiętam wszystkie szczegóły
Za to jeśli chodzi o pielęgnację noworodka, to też mam wrażenie,że już tak bardzo nie pamiętam podstawowych rzeczy,że jestem zielona. A z drugiej strony uznałam,że jako osoba z praktyką, nie muszę czytać poradników . Oj marzec zweryfikuje moją wiedzę
|
|
|
|
#4698 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga rocznikowo wyjdzie 5 lat (córka jest z czerwca 2011) i tez stwierdzilam ze juz nie muszę czytać poradników
ale z drugiej strony teraz będzie syn wiec muszę się podszkolic w pielęgnacji chłopców ![]() A poród pomimo, ze trwał długo to tez pamiętam ze szczegółami ;-) Czas pokaże, nastawiam się ze będzie gorzej, bo mała poza kolkami była aniołem wiec teraz hmmm pewnie dostaniemy w kość ;-)
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem z siebie dumna, bo mimo chcicy, nie odgrzałam krokieta z obiadu.
Walczę z wieczornym obżeraniem.
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mówiąc o wstawianiu obrazków czy linków
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednego jestem pewna, chłopcy na pewno zupelnie inaczej się rozwijają niż dziewczynki Ale za to bardziej kochhają mamusię
|
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to za profity? Bo ja kojarzę tylko ulgowe przejazdy pkp. |
|
|
|
|
#4705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam 😁😁😁
Chyba zrobię pompony na rogach? Czy nie? A teraz sobie leżymy i tak się bawimy https://youtu.be/OLbUMABoftM Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#4710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja niestety poleglam :-( i teraz mam wyrzuty sumienia :-( ciekawe czy to się u mnie sprawdzi bo mała i tak jest bardzo ze mną związana, nawet maz czasami jest zazdrosny bo wszystko woli robić ze mną ;-) Z dziewczynka wszytko wiem co i jak ale czuje ze wychowanie chlopca to bedzie dla mnie wyzwanie, juz dzisiaj zapowiedzialam mężowi ze żadnych pistoletów nie chce w domu widzieć ;-) 32 Trzymam kciuki za Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Olgietka śliczny!!!! Ja bym sobie darowała pompony, lubię prostotę ale jest piekny, i jakie rowniotkie rzędy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

. Ale i tak Was uwielbiam
(moja babcia z udek robila)

a po porodzie to juz w ogole zombiak 

Rozumiem Twoje obawy, sama mam podobnie, u mnie na dodatek będzie spora różnica wieku, wiec juz trochę zapomnialam jak to jest z noworodkiem w domu, za pierwszym razem balam sie nieznanego a teraz się boje bo wiem jak to może być
Za to jeśli chodzi o pielęgnację noworodka, to też mam wrażenie,że już tak bardzo nie pamiętam podstawowych rzeczy,że jestem zielona. A z drugiej strony uznałam,że jako osoba z praktyką, nie muszę czytać poradników . Oj marzec zweryfikuje moją wiedzę
ale z drugiej strony teraz będzie syn wiec muszę się podszkolic w pielęgnacji chłopców