![]() |
#211 |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepszy i najgorszy podklad :)
Najgorszy - Eveline
Najlepszy - Maybeline "Cool mat muss" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Najgorszy: Rimmel matujący w tubce oraz Miss Sporty matujący w tubce (to to samo, ale nazwa i cena inne - lol!)
Najlepszy: Vichy Normateint oraz Neutrogena SkinClearing Oil-free Makeup. Cera: mieszana, ale bardziej tłusta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Przyczajenie
|
Astor Anti Stress&Lift, Rimmel Recover THE BEST!!!
Najgorsze chyba co uzylam to Avon Color Trend- "fresh face" ale tylko z nazwy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Wtajemniczenie
|
Najlepszy : Normateint- Vichy
Najgorszy: Eveline -podkład kryjący.
![]() |
#215 |
Konto usunięte
|
Po pierwsze witam na forum.
![]() Po drugie, mam kilka pytań. Przeczytałam cały wątek i zainteresowały mnie dwa podkłady: MF Lasting Performance i Rimmel Recover. I to pojawia się pytanie, czy te podkłady nadają sie do cery tłustej, trądzikowej? nie zapychają porów? Obecnie mam jakies badziewie z sorai po którym wyskoczyło mi jeszcze więcej syfków. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;4847234]Po pierwsze witam na forum.
![]() Po drugie, mam kilka pytań. Przeczytałam cały wątek i zainteresowały mnie dwa podkłady: MF Lasting Performance i Rimmel Recover. I to pojawia się pytanie, czy te podkłady nadają sie do cery tłustej, trądzikowej? nie zapychają porów? Obecnie mam jakies badziewie z sorai po którym wyskoczyło mi jeszcze więcej syfków. ![]() ...moim zdaniem Ricover odpada...jest mocno rozświetlający i delikatny,szybko spływa z przetłuszczającej się skóry i mało kryje.... Lasting P. możesz spróbować,jest w miare delikatny i o tzw.przedłuzonej trwałości,średnio kryje..tylko kolory ma jakieś małożyciowe ![]() co do zapychania...to sprawa bardzo indywidualna więc trudno cos wyrokować... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
witam
ja mam cere tłustą, z wypryskami najlepszy podkład - MF Lasting Performance najgorszych...było wiele ![]() Doli do Twojej cery polecam ten wyżej wymieniony, naprawde nie można mieć zastrzeżen, ja mam kolorek soft beige (105), stapia sie ze skórą nie spływa nie zmienia kolory, godny polecenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
Cera tłusta z przebarwieniami po trądziku.
Najlepszy: Neutrogena Skin Clearing (niestety niedostępny w Polsce) http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=6811 oraz Lumene Matt Touch http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=6746 Najgorszy: Rimmel Stay Matte http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=395 oraz L'oreal Infallible http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13215 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
cera mieszana,najlepszy -Maybelline Dream Matt Mousse,a najgorszy to chyba Avon Perfect Wear
![]() |
#220 |
Wtajemniczenie
|
the best: Jedwabisty podkład kryjący AA
the worst:Piankowy podkład Margaret Astor
![]() |
![]() |
#221 |
BAN stały
|
Bardzo lubie podkłady MF AGE RENEW I COLOUR ADAPT
Nie lubię YR Colour Nature Teint 0 Defaut |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Mam cerę mieszaną, raczej niepotrzebującą mocnego krycia, podatną na zapychanie porów.
Najlepsze: Oriflame Flawless za subtelny efekt i idealny kolor oraz Lirene Nature Matte za kolor (jasny naturalny, który swoją droga wycofano podobno z produkcji ![]() Najgorsze: Fresh matte Maybelline za zapychanie potworne, Avon Colortrend za ciemnienie na twarzy, zapychanie i błyskawiczne znikanie oraz Rimmel Stay Matte za nicnierobienie (zero krycia, zero matu, zero efektu) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
Czesc wszystkim mnie rowniez zainteresowaly dwa podklady (przeczytalam caly watek) ale ciekawi mnie ze jest bardzo malo opinii firmy Vichy...chodzi mi zwlaszcza o podklady nawilzajace ( mam cere wymagajaca, raz tlustawa, tradzikowa raz przesuszona ale dobrze sprawdzaja sie u mnie nawilzajace)Mam obecnie podklad LRP i nie jestem zbytnio zadowolona.Owszem trzyma sie dlugo ale jak dla mnie jest zbyt tlusty-moge go polecic jedynie dla cery typowo tlustej.Zaczelam wiec "skladac" na podkad Vichy..ale po waszych opiniach kusza mnie tez 2inne z tego forum.
moze jednak macie doswiadczenie z Vichy..moja kol uzywa i jest zachwycona ale wiadomo-kazdy ma inna cere..czekam na opinie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Przyczajenie
|
zalaczylam zdjecie M.Barton.....gdybym znalazla podklad ktory dawalby taki efekt (delikatni naturaly-przy zblizeniu wcale nie widac maski i tony pudru) BYLABYM OGROMNIE SZCZESLIWA
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Wtajemniczenie
|
Witamy na forum, jak na pewno zauważyłaś trudno znaleźć idealny podkład
![]() ![]() Piszesz że nie odpowiada Ci LRP, to ja mogę niestety podpowiedzieć że Vichy Aera Teint też Ci nie przypasuje - również jest dość tłusty, na twarzy bardziej wyczuwalny niż LRP (zakładam że masz na myśli wersję do skóry suchej). Ponadto Vichy ma mniejszy wybór odcieni. Polecam przejść się po aptekach i poprosić o próbki. Na przyszłość - nie pisz postu pod postem, korzystaj z opcji edytuj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
najlepszy- Revlon Colorstay
najgorszy- Manchatan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Najgorszy? Nie pamiętam takowego.
Ale jako najlepszy ogłaszam kontrowersyjny dość DERMACOL- superkryje, superdługo się trzyma, supercena ![]() I mnie akurat nie zapycha, za co dzięki wszelkim siłom na świecie ![]()
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
cera: mieszana, naczynkowa. czasem sucha
NajLEPSZY: zdecydowanie L'oreal Matte Ceshmere. Naprawdę ładnie stapia się z buźką, wyglada ona na naturalnie opaloną ![]() IsaDora, Velvet Make-up Mousse (Nawilżający podkład w piance)- wersja na lato, bardzo delikatny NajGORSZY: jak narazie nie trafilam na taki co by mnie zraził, aczykolwiek po Maybelline, Dream Matte Mousse miałam przesuszona skórę. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
Cera mieszana, w strefie T bardzo mocno przetłuszczająca sie
![]() Najlepszy: Lirene matujaco-wygładzajacy ze względu na idealny kolor i działanie też ![]() ![]() Najgorszy: było ich niestety wiele...ale chyba cool matte mousse z Rimela...tworzył mi plamy na twarzy...oj tak on był najgorszy!!!
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
Najlepsze:
Lirene Citty Matt i Rimmel Recover ![]() Njgorsze: Rimmel Stay Matt i Avon Color Trend (kiedyś był dla mnie dobry,teraz albo się zmienił,albo moje potrzeby się zmieniły) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety z mojej twarzy bardzo szybko znika, może dlatego że nie używam pod niego żadnej bazy ![]() Dla mojej cery mieszanej najgorszy był Muss Maybellina - strasznie podkreslał suche skórki Najlepszego wciąz poszukuję... ale pochwalić moge Dermablend Vichy - jednak wolałabym coś mniej kryjącego i lżejszego ![]()
![]() |
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez nie uzywam zadnych baz
![]() ![]() Jakoś nie mam problemu z trwałością Recovera.Nie zauważyłam,żeby znikał mi z twarzy.Jestem bardzoz adowolona z tego podkładu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
jak narazie NAJLEPSZY: Maybelline pure make up,oraz Rimmel recover
![]() a NAJGORSZY- hmm, moze i mialam gorsze ale nie mam takiego ktorego bym wspominala najgorzej.
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Siemka,wszystkim.
Moim produktem nr 1 jest,najlepszy,najwygodni ejszy,najwydajniejszy,naj lepiej kryjący podklad ktory kiedykolwiek miałam w dodatku super cena DERMACOL ![]() Moja cera po tym podkładzie była bez jakiejkolwiek skazy i nawet puder stawał sie zbędny. Piegi z ktorymi walcze od zawsze znikały jak za dotknieciem czarodziejskiej różdżki. nie mam pojęcia dlaczego jest kontrowersyjny Moge tez polecić podkłady Dr.Iris Najgorszy to zdecydowanie AVON COLOR TREND. Tragedia w rozprowadzaniu,miałam straszne plamy na twarzy,a w dodatku znikał po 20 min.Efekt mozna było porównać do tego jaki jest po ulewnym deszczu a ty zmokłaś do suchej nitki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Wtajemniczenie
|
cera tłusta:
-najlepszy to Loreal True Match -najgorszy Pure Maybelline |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Rozeznanie
|
Najlepsiejszy :
* AA jedwabisty ( za fajny efekt i trwałość) * Inglot... nie pamietam nazwy :P ale w takim prostokątnym białym opakowaniu ![]() Najgorsze: * Miss Sporty do cery trądzikowej (śmierdzi, beznadziejnie sie rozsmarowuje i po pol godz czujesz jakbyś zamoczyła twarz w oleju ![]() * Paloma cośtam (na opakowaniu zamiast odcień naturalny powinni napisać "różowa świnka" ![]() * Maybellina DMM ( po zaaplikowaniu całkiem fajny efekt ale po pół godz spłynął mi z twarzy w formie "estetycznych" zacieków) Cera mieszana, ze skłonnością do przetłuszczania się ![]() Dziewczyny a pamietacie taki krem matująco-nawilżająco- tonujący Miracullum?? Taki w pomarańczowej tubce?? To był mój KWC jakieś...7 lat temu :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Najlepszy: Revlon ColorStay SoftFlex- mam już 3 opakowanie, czasem "zdradzam" go z innymi, ale zawsze pokornie wracam. Lubię go za to, że jest trwały, pięknie wygląda na twarzy, matuje na wiele godzin, a przy tym jakby rozświetla twarz. Dla mnie jest fantastyczny.
Najgorszy: było ich wiele gdy byłam małolatą i kupowałam tańsze podkłady, a teraz to zdecydowanie L'Oreal Infallible- uzyłam go kilka razy i za każdym musiałam zmyć makijaż od razu i użyć czegoś innego. Koszmar!!! Mam cerę tłustą. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2007-09-23 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Wtajemniczenie
|
Poobserwowalam dzisiaj tego Recovera i musze przyznac,ze ja jakoś nie zauważyłam,żeby specjalnie znikał z twarzy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
ok,i ja dołączę z moimi typami...
cera: tłusta w strefie T, normalna na policzkach najlepszy:Vichy Dermablend-idealnie kryje wszystkie niedoskonałości, jednak szybko się błyszczy, po kilku godzinach schodzi, ale niewiele najgorszy:Loreal Infallible-błyszczę się po godzinie,zcieka, nie matuje Lirene City Matt- jak wyżej Vichy Aera Teint-nie matuje, strasznie śmierdzi alkoholem Zaznaczam że to typy z podkładow które stosowałam,jednak idealnego jeszcze nie znalazłam, byłyby to taki, ktory kryje dobrze i matuje na kilka godzin..jestem w trakcie poszukiwań |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Przyczajenie
|
a jak myślicie czy rimmel recover nadaje się do suchej skóry???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.