Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-29, 13:46   #2821
Princesika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Na all tzn ostatnie jeszcze ze,str zamawiałam ale body już z,all

Dziewczyny od kiedy podawałyscie espumisan i ile? Bo mojej przyjaciółki synek ma kolki straszne..
A masz jakiegos sprzedawce do polecenia?

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:

Dziewczyny od kiedy podawałyscie espumisan i ile? Bo mojej przyjaciółki synek ma kolki straszne..
Polozna na warsztatach ma ktorych bylam mowila, ze nie ma sensu dawac mniej niz 30 kropel naraz. Bo to ma byc dawka uderzeniowa i ze tylko to ma sens. Nie pamietam ile razy dziennie, chyba raz
Stary 2015-11-29, 13:50   #2822
gapulinka
Wtajemniczenie

Moje chore dziecie dopiero padło. O tej porze szykuje się zazwyczaj do drugiej drzemki a dzisiaj ma pierwszą Biedny, gile do pasa, przy jedzeniu wrzeszczy, jedna wielka masakra.

Pisałyście o godz nocnego zasypiania. My od początku kąpiemy i usypiamy małego po 19stej. Zazwyczaj chwilę po 20stej już spi.
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 13:50   #2823
pszczoua
Zakorzenienie

Hej. Widzę ze temat spania sie nawinal. Masija, ja Ci wierze ze probowalas juz wszystkiego i sie nie da i nie zgadzam sie z dziewczynami ze daje sie każde dziecko przestawić. Julek byl taki sam i kto tak mowi niech sie cieszy bo po prostu nie trafił na taki egzemplarz jak my mamy. Do tej pory Julek chodzi późno spać, zawsze kładę go do lozka o 21 a do 22 i tak siedzi w swoim pokoju po ciemku, gada do zabawek, śpiewa itp Budzi sie ok. 6.30, w dzień też spi niewiele więc jak na dwulatka spi malo. Za to Tymek super, o 19 kąpiel, mleko i o 19.30 zazwyczaj spi. Budzi sie raz w nocy na mleko i spi dalej do 7.30.
Stary 2015-11-29, 14:18   #2824
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Amy sie dzis obróciła sama, 2 razy z brzuszka na plecy. Może zaniedlugo opanuje obrót z pleców na brzuch

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
o kurcze, Monia strasznie Wam współczuję
Jak się D. dzisiaj czuje? Widzisz że coś lepiej?

UWierz mi, że ciężko wypracować...
U nas nie ma czegoś takiego jak wieczorny rytm. Codziennie jest różnie. I chociaż wszystko wygląda codziennie w miarę podobnie Elvis jest nie do odgadnięcia bo raz pójdzie spać o 20 tj wczoraj, raz o 21 a czasami po 23.
Próbowaliśmy wielu rzeczy. Jest najedzona, wykąpana, nie ma żadnych ostrych bodźców przed spanie, wyciszamy ją... Ale nie. O 20 robi sobie drzemkę np. na 20 minut i później idzie spać późno.
Nie kojarzę żeby Lena była taka kiedykolwiek jak Wy opisujecie wasze dzieci. No, może na początku.. I akurat w tym temacie wiem na 90% że zrobiliśmy dużo. W sensie, że nie przeciągaliśmy jej, staraliśmy kłaść wcze śnie itp.
Dały w kość wszystkie akcje, przejścia, szpital itp. Dalej staramy się nad tym pracować ale widocznie nasze dziecko nie bardzo chce z nami współpracować..

I uwierzcie, że naprawdę marzę o chociaż 1 wieczorze dla siebie i tż., kiedy Lena pójdzie spać chociaż o 20, kiedy nawet jak uśnie to nie będziemy musieli jeszcze siedziec przy niej 2 czy 3 godzin zanim się ułoży, przestanie marudzić, zje itp.

Na pewno nie będziemy się poddawali bo nie wyobrażam sobie ponad rocznego dziecka i wyprawiającego co chce do 23.. ale nie jestem już tego taka pewna jak nam to wyjdzie.

Każdy dzień u nas to loteria.
dziś lepiej, rano obudziła się uśmiechnięta, mimo że nocka była kiepska, często się budziła, płakała. nie ma temperatury. rano spała tylko z cycem i krótko, teraz dała się odłożyć po inhalacji, mam nadzieję że odeśpi trochę.

też próbowałam odkładać i wychodzić, przychodzić, odchodzić itd. ale jest ryk więc odpuściłam.

może jak będzie starsza uda Wam się coś wypracować, póki co i tak bardzo dużo robicie a z jakichś względów ciężko Lenie się dostosować. może potrzebuje jeszcze czasu żeby wszystko odreagować.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
Kurde duze są. Wydaje mi sie ze spokojnie sie dwójka zmiesci. Nie zmierze ci bo one sa teraz u moich rodzicow -przywiozą je na mikolaja
Jest 36 sztuk puzli. Jeden ma ok 30 ×30 cm
ja mam alfabet tylko, 26 puzzli 30x30 i jak wszystkie rozłożę to jest bardzo dużo miejsca, moja dwójka spokojnie się mieści nawet bawiąc się osobno i mając porozkładane swoje zabawki.

Cytat:
niby od miesiąca jest ale można wcześniej. dawkowanie chyba zależne od dziecka, w ulotce są maksymalne dawki. kiedyś położna radziła 3x3 krople, inna 2x10 kropli, metodą prób i błędów dawałam też co 2 karmienie kilka kropli ale miałam wrażenie że im więcej daję tym gorzej jest i odstawiłam.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Hej. Widzę ze temat spania sie nawinal. Masija, ja Ci wierze ze probowalas juz wszystkiego i sie nie da i nie zgadzam sie z dziewczynami ze daje sie każde dziecko przestawić. Julek byl taki sam i kto tak mowi niech sie cieszy bo po prostu nie trafił na taki egzemplarz jak my mamy. Do tej pory Julek chodzi późno spać, zawsze kładę go do lozka o 21 a do 22 i tak siedzi w swoim pokoju po ciemku, gada do zabawek, śpiewa itp Budzi sie ok. 6.30, w dzień też spi niewiele więc jak na dwulatka spi malo. Za to Tymek super, o 19 kąpiel, mleko i o 19.30 zazwyczaj spi. Budzi sie raz w nocy na mleko i spi dalej do 7.30.
dla mnie jednak jest różnica pomiędzy kładziesz dziecko spać i siedzi sobie w pokoju jak nie może zasnąć a biega po całym mieszkaniu, krzyczy, piszczy, rzuca zabawkami, "awanturuje" się o coś.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 14:18   #2825
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Groszko jak mówisz ze taka cienka to wolę kupić kawałek ceraty na stół o.!

Nie jest tak źle z tą matą. Zmierzyłam i ma centymetr grubości. Dla mnie ok. Nie wiem jak będzie z użytkowaniem, trwałością. I ja mam te mniejszą czarno białą.

Wracamy z Ikei. Nie kupiłam wszystkiego bo dzikie tłumy tam dziś buszują 😉
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 14:21   #2826
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Nie jest tak źle z tą matą. Zmierzyłam i ma centymetr grubości. Dla mnie ok. Nie wiem jak będzie z użytkowaniem, trwałością. I ja mam te mniejszą czarno białą.

to centymetr to chyba normalna grubość. puzzle mają chyba nawet ciut mniej niż centymetr.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 14:22   #2827
Irmusia81
Zakorzenienie

Brawo!
Cytat:
Amy sie dzis obróciła sama, 2 razy z brzuszka na plecy. Może zaniedlugo opanuje obrót z pleców na brzuch
Brawo!

Franek też się obrócił 😊 ale nie wiem ile w tym było przypadku.zobaczymy czy to powtórzy.

Sto lat dla Szymka 😊
Stary 2015-11-29, 14:30   #2828
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Usypiałam Markusa na kojcu, leżał na płasko z głową na moim przedramieniu. Ciągle podnosił głowę i patrzył na karuzelę, która grała. W pewnym momencie się podniósł i usiadł. Posiedział z 20 sekund (akurat tz zdążyłam zawołać sprzed komputera) i się poddał, położył się z powrotem zmeczony.
Wiem, że miał usiąść z leżenia i że miał sytuację ułatwioną, bo miał pod sobą moje przedramię, ale mimo wszystko wow dorastają te nasze dzieciaczki

Wow ale super
Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Zrobiłam ten smalec ze śliwka o jaaaaaaaaa
Nawet mój mięsożerny chłopak sie zajada co gardzi wege rege

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Mojej koleżanki synek wyszedł. Z kołek nie po espu a po bio gai i delivolu ...
Mówiłam, ze jest bardzo dobry ten smalec

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Moje chore dziecie dopiero padło. O tej porze szykuje się zazwyczaj do drugiej drzemki a dzisiaj ma pierwszą Biedny, gile do pasa, przy jedzeniu wrzeszczy, jedna wielka masakra.

Pisałyście o godz nocnego zasypiania. My od początku kąpiemy i usypiamy małego po 19stej. Zazwyczaj chwilę po 20stej już spi.

Bidulek, zdrówka

Ale ładne smoczki ma Avent. Akurat była promocja to kupiłam ImageUploadedByWizaz Forum1448803839.277504.jpg
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 14:31   #2829
Irmusia81
Zakorzenienie

Marei-brawo dla Markuska!

Masijka- szczerze ci współczuję tych wieczorów. Miejmy nadzieje że wyrośnie z tego.
Stary 2015-11-29, 14:31   #2830
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

BTW moja siostra młodsza która ma 4 lata kładzie po 19 nawet w lato. Dla mnie to np za wcześnie...bo potem się dziwi że jej 6:30 wstaje

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 14:31   #2831
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
to centymetr to chyba normalna grubość. puzzle mają chyba nawet ciut mniej niż centymetr.

Ale to jest inny materiał zupełnie .
Ja mowię o tej wielkiej ta Irmusi nawet w opisie ma większa grubość wiec byc może jest inna.
Dla mnie porażka jeśli chodzi o niemowlę.

Jadę zobaczyć skip hop

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 14:33   #2832
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Brawo!

Brawo!

Franek też się obrócił 😊 ale nie wiem ile w tym było przypadku.zobaczymy czy to powtórzy.

Sto lat dla Szymka 😊
brawo dla Franka!

Aika -Brawo dla Amy!!!

u nas fajna nocka, mala od 20:30 do 7:30 spala nawet raz sie nie odbudzila
Stary 2015-11-29, 14:33   #2833
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Brawo!

Siacha ale ladnie spal! Na cycu tez tak bylo czy dopiero po mm?

Moja je o 20 i najdluzej spala do 4. Jak jej dam o 23 to tez do 4 max. Ciekawe jak po mm by bylo
Na cycu to on tak spał 2 miesiące temu. Teraz to co 2-3 godziny się budził.
To i tak ładnie śpi
Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Hmm to zamowie chyba jedna paczke narazie i zobacze jakie przyjda.
Ja polecam tę puzzle. Drugi plus to to że jest ciepło na nich.

Szwagier poczęstował mnie miodem pitnym

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 14:35   #2834
industria
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Mojej koleżanki synek wyszedł. Z kołek nie po espu a po bio gai i delivolu ...
Bobotic tez jest super

ja nie napisalam ze kazdendziecko da sie przestawic ale ze duO mozna wypracowac i wiele zalezy od konsekwencji rodzicow.

Jasne ze sa wyjatki, ale bardzo cEsto jest tak ze rodzice sami nie trzymaja dIecku zadnych zasad, maja w dupie , a potem narzekanie bo dziecko biega o 11 no sory.

Cytat:
:

dla mnie jednak jest różnica pomiędzy kładziesz dziecko spać i siedzi sobie w pokoju jak nie może zasnąć a biega po całym mieszkaniu, krzyczy, piszczy, rzuca zabawkami, "awanturuje" się o coś.
Dokladnie, zgadzam sie baardzo
Stary 2015-11-29, 14:37   #2835
Cos_
Zakorzenienie

Monika dzieki w tym co chce zamowic jest 36 elementow.
Irmusia ta czarno biala jest grubsza.
Stary 2015-11-29, 14:48   #2836
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Ja sie zgadzam z indu jak zwykle . Smalcu na kolacje i zara pójdzie w kime

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cis co tak cicho siedzisz ile z kaczka poradziłaś ?

Stary 2015-11-29, 14:51   #2837
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie zgadzam z indu jak zwykle . Smalcu na kolacje i zara pójdzie w kime

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cis co tak cicho siedzisz ile z kaczka poradziłaś ?
Jakie cicho,jakie cicho
Stary 2015-11-29, 15:28   #2838
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Kaca masz i tulę pppp

Stary 2015-11-29, 15:29   #2839
kejtiCe
Zakorzenienie

Coś i Kaczka a co Wy takie tajemnicze? Opowiedzcie coś o Waszym spotkaniu!
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 15:30   #2840
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, wagowo to ona już z 10 kg albo 10. z hakiem
Ale też było jej ciasno

Nie bardzo. Widzę po niej że ona nie wysiedzi w ogóle w niczym w takiej pozycji. Bujaczek-max 5 min więc muszę ją szybko karmic żeby zjadła obiad czy śniadanie. Wózek be, fotelik be. Teraz ten co mamy jest też dla pozycji niby takiej dal maluchów ale ..no inaczej.

o kurcze, Monia strasznie Wam współczuję
Jak się D. dzisiaj czuje? Widzisz że coś lepiej?

Dzięki

no właśnie

UWierz mi, że ciężko wypracować...
U nas nie ma czegoś takiego jak wieczorny rytm. Codziennie jest różnie. I chociaż wszystko wygląda codziennie w miarę podobnie Elvis jest nie do odgadnięcia bo raz pójdzie spać o 20 tj wczoraj, raz o 21 a czasami po 23.
Próbowaliśmy wielu rzeczy. Jest najedzona, wykąpana, nie ma żadnych ostrych bodźców przed spanie, wyciszamy ją... Ale nie. O 20 robi sobie drzemkę np. na 20 minut i później idzie spać późno.
Nie kojarzę żeby Lena była taka kiedykolwiek jak Wy opisujecie wasze dzieci. No, może na początku.. I akurat w tym temacie wiem na 90% że zrobiliśmy dużo. W sensie, że nie przeciągaliśmy jej, staraliśmy kłaść wcze śnie itp.
Dały w kość wszystkie akcje, przejścia, szpital itp. Dalej staramy się nad tym pracować ale widocznie nasze dziecko nie bardzo chce z nami współpracować..

I uwierzcie, że naprawdę marzę o chociaż 1 wieczorze dla siebie i tż., kiedy Lena pójdzie spać chociaż o 20, kiedy nawet jak uśnie to nie będziemy musieli jeszcze siedziec przy niej 2 czy 3 godzin zanim się ułoży, przestanie marudzić, zje itp.

Na pewno nie będziemy się poddawali bo nie wyobrażam sobie ponad rocznego dziecka i wyprawiającego co chce do 23.. ale nie jestem już tego taka pewna jak nam to wyjdzie.

Każdy dzień u nas to loteria.

U nas tez jest rożnie on czasem odpadnie o 18 a czasem nie da sie go uśpić do północy mimo ze rutyna wieczora jest każdego dnia taka sama w ogole ostatnio jest bardzo cieżko z Julkiem nie wiem co sie z nim dzieje ale ja juz tracę siły

Cytat:
noo mam
Tak. Tulę ją przez chwilę, przykrywam kocykiem i schodzę jej z pola widzenia. Ona się szamocze a za chwilę jest darcie się. I tak od nowa.
Próbowałam tymi sposobami o których pisałyście no ale..

Też czasami tak jest, że jak się wierci na rękach to odkładam i czasami zasypia

Marei brawo dla Markuska
A jak z jego rękami? Jest silniejszy już, pdnosi sie?

Julek tez jak jest śpiący a muszę go położyć na chwile samego bo potrzebuje do toalety czy cos to bardzo krzyczy, potrafi sie tak rozkrzyczec ze zaczyna wymiotować w zeszłym tygodniu mieliśmy taki wieczór ze 3 razy Obrzygal siebie i łóżeczko a ja placZac przebierałam go i zmieniałam pościel akurat Pierog poszedł sobie wtedy na silke

Cytat:

Te moje Ludi maja 1,5 cm

U nas juz kolejny tydzień jest tragedia niech ktoś mi odda moje dziecko i zabierze tego wyjca

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 15:47   #2841
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Coś i Kaczka a co Wy takie tajemnicze? Opowiedzcie coś o Waszym spotkaniu!
wstydza sie ?

co do spania- to my o 20 idziemy na gore, kapiemy mala, karmie ja i kolo 20:30 juz spi.. sa dni kiedy zasypia ladnie a sa dni kiedy trzeba ja brac na rece zeby zasnela..ale zwykle o 21 juz spi..probowalam przesunac spanie na 20 ale nie udalo sie , bo budzila sie po polnocy juz.. moze jak bedzie starsza to jakos sie przestawi.
Stary 2015-11-29, 15:58   #2842
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Pewnie jakieś gusła na nad odczynily i czekajo na wyniki

Stary 2015-11-29, 16:11   #2843
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

A i wiecie co? Może to egoistyczne podejście ale w dupie to mam...jeżeli kilkulatek chodziłby ładnie spać o 20 ale wstawał o 5 czy 6 a ja miałabym Chodzić na rzesach to ja dziękuję. Wolę żeby poszło spać później niż wstawało o tej godzinie. Nie mówię of cors o takich maluszkach bo tu jeszcze ciężko przewidzieć.

Jak Kuba był mały to gdzieś wyczytałam.ze jak dziecko położy się pół godziny później spać to będzie godzinę dłużej spało.

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 16:24   #2844
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

U mnie sie to niesprawdzalnych czy szła spać o 19 czy o 20:30 o 7 była na nogach

Stary 2015-11-29, 16:41   #2845
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość

Biedny marsello

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:

Ale jest śliska? Nie tak jak puzzle?

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Wow ale super

Mówiłam, ze jest bardzo dobry ten smalec

Bidulek, zdrówka

Ale ładne smoczki ma Avent. Akurat była promocja to kupiłam Załącznik 6096612
Ja zrobiłam dzisiaj bez śliwki - zapomniałam. Ale z czerwoną cebulą. I tz nawet smakuje! Super
Stary 2015-11-29, 16:55   #2846
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Wazne jest to ze karmilas w ogole. Wiec i tak dostal wszystko co najlepsze

Chcialam isc do kina na listy do m. i musze sama kolezanki juz byly a z tz nie pojde bo Lilka nie zostanie tak dlugo z moja mama, zaplakalaby sie
Ja bylam na listach 2 jak dla mnie beznadzieja. Jedynka bardzo mi sie podobala

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Aaaa my świętujemy dzisiaj pół roku! Razem z małą od Soleil, która nam znikła z wątku .
Z tej olazji Markus dostanie ośmiornicę z Lamaze, która od września siedzi w szafie
Ktora masz osmiornice? Ta grającą czy do macania?
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 17:04   #2847
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
U nas tez jest rożnie on czasem odpadnie o 18 a czasem nie da sie go uśpić do północy mimo ze rutyna wieczora jest każdego dnia taka sama w ogole ostatnio jest bardzo cieżko z Julkiem nie wiem co sie z nim dzieje ale ja juz tracę siły

Julek tez jak jest śpiący a muszę go położyć na chwile samego bo potrzebuje do toalety czy cos to bardzo krzyczy, potrafi sie tak rozkrzyczec ze zaczyna wymiotować w zeszłym tygodniu mieliśmy taki wieczór ze 3 razy Obrzygal siebie i łóżeczko a ja placZac przebierałam go i zmieniałam pościel akurat Pierog poszedł sobie wtedy na silke

Te moje Ludi maja 1,5 cm

U nas juz kolejny tydzień jest tragedia niech ktoś mi odda moje dziecko i zabierze tego wyjca

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U nas taka jazda trwała 3,5 miesiąca. Nie mogłam go zostawić ani na chwilę, bo się zanosil i albo miał bezdech, albo z płaczu ulewal i sie dlawil. Teraz to sie zdarza, ale nie codziennie.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Ja bylam na listach 2 jak dla mnie beznadzieja. Jedynka bardzo mi sie podobala

Ktora masz osmiornice? Ta grającą czy do macania?
Do macania
Octivity time
Stary 2015-11-29, 17:10   #2848
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

Od 2 tyg zycia

Wrocilam z kina, bylo super. Mozna sie niezle posmiac na tym filmie. Wzruszyc tez
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 17:11   #2849
industria
Zakorzenienie

Kurde chyba tez musze pomyslec o foteliku...niby na dlugosc jest dobry, nooo troche nogi wystają, ale podobno mogą
Ale za to gosi juz ciasno w barach. Jak ma kurtke ubraną to wogole jest juz taka wcisnieta biedna. Myslicie ze to jest juz czas na zmiane ?
Stary 2015-11-29, 17:15   #2850
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:

dziś lepiej, rano obudziła się uśmiechnięta, mimo że nocka była kiepska, często się budziła, płakała. nie ma temperatury. rano spała tylko z cycem i krótko, teraz dała się odłożyć po inhalacji, mam nadzieję że odeśpi trochę.

też próbowałam odkładać i wychodzić, przychodzić, odchodzić itd. ale jest ryk więc odpuściłam.

może jak będzie starsza uda Wam się coś wypracować, póki co i tak bardzo dużo robicie a z jakichś względów ciężko Lenie się dostosować. może potrzebuje jeszcze czasu żeby wszystko odreagować.

ja mam alfabet tylko, 26 puzzli 30x30 i jak wszystkie rozłożę to jest bardzo dużo miejsca, moja dwójka spokojnie się mieści nawet bawiąc się osobno i mając porozkładane swoje zabawki.

niby od miesiąca jest ale można wcześniej. dawkowanie chyba zależne od dziecka, w ulotce są maksymalne dawki. kiedyś położna radziła 3x3 krople, inna 2x10 kropli, metodą prób i błędów dawałam też co 2 karmienie kilka kropli ale miałam wrażenie że im więcej daję tym gorzej jest i odstawiłam.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Oczywiście, ale wypracowanie tego zajęło nam około roku. Jako niemowlę nie było mowy o jakiejś regularnosci czy wczesnym zasypianiu. Poza tym jak tu niektóre piszą ze po dobranocce do spania to u nas to nie przejdzie bo bedzie siedział i tak do 22.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości