|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: ~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~
Cytat:
![]() A kominek fajny daje klimat w domu ale jak się człowiek przyzwyczai to tego w ogóle nie dostrzega. Tym bardziej, że u nas kominek jest jedynym źródłem ogrzewania, więc czasem mam go dosyć. No i kurzy się bardziej w domu. Ale jak ktoś przyjdzie to się zawsze rozczula nad pięknem ognia w mieszkaniu ![]() Cytat:
Ja gotowanie traktuję jako karę, już sprzątać wolę. Chciałabym lubić gotować ![]() *** A ja byłam dzisiaj na zakupach w Tesco. Zebraliśmy się w miarę wcześnie i o 9:00 już byliśmy w aucie. Kupiłam dzieciom sporo ubrań i trafił się jeszcze 3-pak patelni z Tefala w dobrej cenie ![]() Dzięki misia ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Niestety już kolejny dzień z rzędu mam ból głowy. Już nie wiem jak się go pozbyć i co najważniejsze- z czego wynika ![]() Mam w domu paracetamol ale czy to rozsądne żeby codziennie brać leki przeciwbólowe? |
||
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bralam apap bo tez mialam okropne bole glowy
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Sliweczko wspolczuje bolu Glowy. Ja mam czeste migreny, a w 1 ciąży jak i teraz się nasilily... Mi gin powiedzial, ze jak jest naprawde zle, to brać paracetamol, nawet 2. No ale ogólnie paracetamol nic mi nie daje 😎 na migrenę tylo dwie tabletki ibupromu na raz wzięte i to o dobrym czasie, bo jak za późno wezmę to tez upa...
Ah tez bym chciała kominek 😍 A co fajnego dzieciom kupiłaś? 😊 |
|
|
|
#4084 |
|
Zadomowienie
|
Wyhaczyłam pierwszy ciuszek dla maleństwa; http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ou...-142867-1.html
|
#4085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękne! |
|
|
|
|
#4086 | ||
|
Ania
|
Cytat:
ale...jak już wracałam, ni stąd, nie zowąd wzięły mnie takie pesymistyczne myśli niestety..czy aby na pewno wszystko jest w porządku, bo właśnie trochę objawy mi przeszły...czy przede wszystkim z dzidzią wszystko w porządku...dobrze, że wizyta już jutro, to przynajmniej się uspokoję mam nadzieję...Cytat:
bo narazie denerwuje mnie to, że nic mi się nie chce...;/
|
||
|
|
|
#4087 |
|
Rozeznanie
|
Jak tam spędziłyście niedzielę?
My byliśmy na pysznym proszonym obiadku i wydawało mi się, że nałożyłam normalną porcję, ale jednak było tego za dużo i teraz leżę i cierpię (mam dziwne wrażenie, że żołądek mi się ostatnio skurczył i mogę jeść tak troszkę, a częściej). Powoli kończą mi się normalne spodnie i spódnice w których mogę się zapiąć (szczególnie jakoś popołudniami mi brzuszek wywala). Pora chyba coś upolować... LalaRe- ale dania serwujesz! Niezła z Ciebie kuchareczka Ciasta też potrafisz, czy specjalność to wypasione mięska?
|
|
|
|
#4088 |
|
Rozeznanie
|
zebrah, kocham i ciasta (ale z racji treningów rzadko piekę) i potrawy roznego rodzaju
gdyby nie mąż to pewnie mięcho na moim stole pojawiałoby się rzadko ale chłop trenuje, więc musi jeść
|
#4089 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A kupiłam zwykłe ciuchy, takie do szkoły Córce trzy pary getrów, bo najbardziej lubi i dwie tuniki, a synowi 4 t-shirty z długim rękawem i komplet- t-shirt z koszulą. To już nie są takie słodkie ciuszki jak Wy kupujecie swoim dzieciom. W końcu już rozmiar dla obydwu 134 Aa i jeszcze po 5-paku majciochów ![]() Można sobie elektryczny kominek zawsze zamontować jak nie ma możliwości montażu normalnego. Albo chociaż portal kominkowy ze świecami- też dodaje uroku |
||
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Witam już na końcówce weekendu.
My wczoraj z rana wyjechaliśmy z domku i dopiero co wróciliśmy. Na andrzejkach byliśmy u znajomych spędziliśmy je we czwórkę. Tematy były czysto ciążowe i dzieciowe bo moja koleżanka też w ciąży ale rodzi już w lutym. Królowały, ubranka wózki, łóżeczka itd ![]() Odwiedziliśmy też babcię małża, ukochanego teścia oraz ciocię z wujkiem. U mojego męża w rodzinie będzie to pierwszy wnuczek i prawnuczek zarazem. Tam mi trochę było bo oprócz cioci i wujka mojego męża ( z którymi zresztą mamy bardzo dobry kontakt co drażni mego teścia ) nikt się nie zapytał jak się czuje który to już tydzień, nawet ich nie interesuje kiedy się urodzi. Ale tak sobie później pomyślałam a mam to w dupie nie będę sobie głowy zaprzątać czymś takim A co do zwolnienia to ja planuję od lutego iść akurat 2 lutego mam wizytę u lekarza to może wtedy już |
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
U mnie weekend leniiiiwy bardzo, byliśmy z mężem u moich rodziców.Jutro pędzę do lekarza do przychodni, bo mam jakąś wysypkę i nie wiem co to, takie czerwone kropki kilka w okolicy brzucha i z tyłu na wysokości pasa... :/ Mam nadzieję, że to tylko jakieś uczulenie czy coś. |
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie od paru dni tez boli glowa, szczegolnie wieczorami. Boli dosc mocno, ale do wytrzymania. Tabletek nie chce brac, poki bol jest do wytrzymania, wzielabym jedynie w ostatecznosci. Bo i tak co dzien biore garsc tabletek na podtrzymanie ciazy
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja takie uczulenie miałam w ciąży - to byla OSUTKA CIĘŻARNYCH nic groźnego ale lepiej to sprawdzić Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2015-11-29 o 18:30 |
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
ja już błagam o ten drugi trymestr bo jak narazie to ciągle czuje sie fatalnie ;/
jutro rano ide na badania, maam nadzieje, ze szybko,pojdzie... |
|
|
|
#4095 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co byście zrobily na moim miejscu. W przedszkolu jest ten rumień zakaźny. Ola jest zdrowa na ten moment. Tylko pytanie ile mam ja w domu trzymać?
|
|
|
|
#4096 |
|
Konto usunięte
|
Zostaw ją w domu lepiej.
|
|
|
|
#4097 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Rozeznanie
|
PYTANIE DO DZIEWCZYN PO PRENATALNYCH -usg będzie już przez brzuch? to będzie połowa 13 tyg. u mnie
|
#4100 |
|
Zadomowienie
|
Ja nawet ostatnio miałam przez brzuch
|
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Jak gin ma dobre usg to juz w 11 tyg robia przez brzuch
|
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4103 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba bym zatrzymała, a ile to moze poradź się lekarza.
|
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że Oli nic nie jest. Ty możesz być od razu spokojniejsza ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- W ktorym tygodniu miałaś robione prenetalne?
|
|
#4106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie 12t i 4d ( ja powiedziałabym ze w 13stym) |
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spokojna będę chyba dopiero po usg 16.12 - o ile w ogóle można być spokojnym mając w domu przedszkolaka.. Pytalam lekarza rodzinnego mowil o profilaktycznym tygodniu i o tym ze rumień zakaźny nie jest groźny dla ciąży - co jest totalną bzdurą . Jest mega groźny |
|
|
|
|
#4108 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dziś znowu leniwie. Z małym wyjątkiem - robiliśmy zdjęcia małej na dworze (troche śniegu było więc atrakcja) i tak za nią biegałam, nie wiem sama skąd tyle energii nagle we mnie! Ale potem wrócilismy do domu i znowu nic mi się nie chciało....
Sophie A Ty gdzie się ukrywasz?? Nie miałaś mieć ostatnio wizyty u gin?
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, u nas też leniwie weekend mija.
Jedyne co zrobiłam dzisiaj to sałatkę na kolację ![]() Lala ja miałam usg w 12 tc i 5 dni i miałam przez robione przez dół. A u gina w klinice mam robione przez brzuch. U obydwu lekarzy b.dobry sprzęt.
|
#4110 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam i przez brzuch i od dołu . Ale jak to mi lekarz powiedział u mnie są trudne warunki ze względu na moją wagę. Do szczupłych nie należę i trochę sadełka mam ![]() A lekarz sprzęt ma dobry |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

ja się tak dobrze czuję od ponad tygodnia, że wróciłam do gotowania. Aktualnie robię pyszny gulasz z polędwiczki wieprzowej, wcześniej zrobiłam indyka w sosie pieczarkowo- śmietanowym z dużą ilością czosnku i pietruszki - podane z grubym makaronem jajecznym
omnomnomnom