Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-29, 20:28   #2881
mehja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
A Ty ja wozisz w kurtce w foteliku, w aucie czy mówisz o spacerach? Z tego co ja wiem i czytałam to ze względów bezpieczeństwa nie powinno sie wozić w foteliku w kurtce. Dziewczyny ja Wy wozicie? Ja zawsze bez kurtki
Czytalam o tym ale nie wyobrazam sobie ubierac Lile w domu w kombinezon a potem w zimnym aucie ja rozbierac po czym dojezdzajac do np. sklepu ubierac z powrotem. Po zakupach znowu rozbierac w aucie a wysiadajac pod blokiem ubierac z powrotem zeby wejsc na gore i znowu ja rozebrac. Nie mowiac o tym jakiej ona by kur...cy dostala
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 20:28   #2882
Selis
Zadomowienie

Ja tez w kurtce wsadzam do fotelika. Nie wyobrażam sobie go nie ubrać jak wychodzę teraz na zewnątrz.
Tez ostatnio myslaam nad fotelikiem. My mamy 0-13 kg, ale Franek ledwo ledwo tam sie mieści na szerokość
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 20:39   #2883
country111
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty ja wozisz w kurtce w foteliku, w aucie czy mówisz o spacerach? Z tego co ja wiem i czytałam to ze względów bezpieczeństwa nie powinno sie wozić w foteliku w kurtce. Dziewczyny ja Wy wozicie? Ja zawsze bez kurtki
W kombinezonie bo ja na krótkich trasach ok 15 min

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

macie na poprawę humoru http://www.lolmania.pl/lol/12083/pra...i%C4%85ca.html
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 20:40   #2884
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ja też woze Wojtka w kurtce. Przecież zanim samochód mi się rozgrzeje to jest zimno, a jak mam wysiąść żeby go ubrać to może go przewiać.

No dokładnie My zmieniamy niedługo, nie wiem konkretnie kiedy, ale czas już się orientować w tym temacie.

Kurde dziewczyny, nakarmilam Wojtka i odłożyłam do łóżeczka i już zasypial, ale po chwili zaczął sobie tam gadać, więc poszłam do niego, a on już na brzuchu leży i pełnia szczęścia...
otóż to, samochód sie nagrzewa, ja drapie szyby a dziecko mi w sweterku zamarza na śmierć...

u nas wczoraj znów była taka sytuacja- 21, słysze że mała sie kreci, ide zobaczyć a ta na brzuchu, oczy jak 5 złotych i zaciesza .....

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Ja tez w kurtce wsadzam do fotelika. Nie wyobrażam sobie go nie ubrać jak wychodzę teraz na zewnątrz.
Tez ostatnio myslaam nad fotelikiem. My mamy 0-13 kg, ale Franek ledwo ledwo tam sie mieści na szerokość
fajnie że nie tylko ja myśle o zmianie fotelika

już myślałam że bede musiała za o przepraszać

selis, masz jakiś model upatrzony?
Stary 2015-11-29, 20:40   #2885
country111
Zakorzenienie

Monika jakie macie te puzzle bo chciałabym coś do rodziców kupić i w jakiejś normalnej cenie
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 20:45   #2886
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Industria, jeśli chcesz kupić fotelik tyłem do kierunku jazdy to spoko. Ale poogladaj filmiki na yt co sie dzieje z niemowleciem posadzonym przodem w razie zderzenia i sie zastanów czy chcesz swoje jeszcze słabe, niesiedzace dziecko wsadzac w fotelik przodem. Skoro głowa nie wystaje to jest ok, jeśli bedzie naprawdę ciasno a nie spełni wszystkich trzech kryteriów czyli 9 kg, 9 mcy i nie bedzie siedzieć to bym kupiła tyłem.
Są foteliki 9-18 tyłem do kierunku jazdy, które w dodatku można odchylić do pozycji półlezacej

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
właśnie pisze tutaj bo nie wiem co kupić, nie wiem jakie są. widziałam tylko ze są jakieś z regulownym nachyleniam

nie mam pojęcia czy t są przodem tyłem co od kiedy

nie wiedziałam że te 3 kryteria muszą być spełnione

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

czyli ewentualnie na przykład coś takiego tak?

http://allegro.pl/show_item.php?item...mA-KinderKraft
Tak dokładnie
Stary 2015-11-29, 20:45   #2887
201710041131
Konto usunięte

Hej

My nie zakładamy nic Konradowi do fotelika bo raz ze mu cieplo a dwa NIE MIESCI SIĘ JUZ!!!!! No ☠☠☠☠a, kumacie? Porównywałam ostatnio mój fotelik i koleżanki i jej jest o wiele szerszy! Ktoras z was ma besafe??
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 20:49   #2888
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Też bez, chyba że jedziemy na trasy 5-10min po mieście też tak czytałam. Jedynie z kombinezonu go tylko wyciagam od pasa w górę i ma go za sobą, bo by zmarzl.
Jak go rozbiore to przykrywam kocykiem ja jest zimno.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Ja pyrdole, co za dzien. Adelka jest na maksa marudna,przechodzi samą siebie. Ciągle raczy, CIĄGLE. je cyca przerywa i płacze.. Uspac teraz też jej nie można. Tż poszedł próbować bo mi się dziś cierpliwość kończy. Nie mam humoru dziś ;/ ;/
Biedni

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Ja będę zmieniała fotelik jak osiągnie 9 kg.
Po coś to oznaczenie kilogramów jest i nie wierzę, że fotelik do 9 kg będzie odpowiednio chronił moje dziecko aż do tego czasu aż usiądzie, bo będzie już dużo cięższy.

Z tym że my raczej kupujemy tyłem do kierunku jazdy, ale jeszcze nie orientowalismy się co do ich dostępności na lokalnym rynku. Wolałabym żeby ktoś mi pokazał jak go zapiac, no i czy w ogóle pasuje do samochodu.
Sporo cięższego dziecka na pewno nie bedzie chronił tak dobrze, bo po coś to oznaczenie wagowe też jest. Np 13kg w foteliku do 9 kg to moim zdaniem nie jest bezpieczna opcja

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-11-29 o 20:53
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 20:58   #2889
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Hej

My nie zakładamy nic Konradowi do fotelika bo raz ze mu cieplo a dwa NIE MIESCI SIĘ JUZ!!!!! No ☠☠☠☠a, kumacie? Porównywałam ostatnio mój fotelik i koleżanki i jej jest o wiele szerszy! Ktoras z was ma besafe??
ja mam safety mimas ale podejrzewam ze to gówno jest tak samo wąskie

jaki chcecie kupić?

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Też bez, chyba że jedziemy na trasy 5-10min po mieście
ja zazwyczaj robie z małą takie trasy do 10 min właśnie. no czasem do 20
baaaaaardzo rzadko zdarza nam sie jechac gdzies dalej
Stary 2015-11-29, 21:01   #2890
Selis
Zadomowienie

Cytat:
otóż to, samochód sie nagrzewa, ja drapie szyby a dziecko mi w sweterku zamarza na śmierć...

u nas wczoraj znów była taka sytuacja- 21, słysze że mała sie kreci, ide zobaczyć a ta na brzuchu, oczy jak 5 złotych i zaciesza .....

fajnie że nie tylko ja myśle o zmianie fotelika

już myślałam że bede musiała za o przepraszać

selis, masz jakiś model upatrzony?
Nie jeszcze nie patrzyłam na inne foteliki. My mamy kiddy do 13 kg i Franek na długość ma jeszcze sporo miejsca, a właśnie jak jest w kurtce to ręce ma sztywno bo za bardzo nie ma jak nimi manewrowac no ale generalnie to jest wielki ten fotelik i zmieniać juz chciałam na jakiś kolejny, ale nie wiem, nie wiem...
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 21:03   #2891
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zawsze w kurtce lub kombinezonie. U mnie to nierealne żeby czekać aż auto nagrzeje się na tyle by rozebrać w nim dziecko.

Indu- tak tego typu fotelik miałam na myśli
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 21:05   #2892
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
masija, nikt ci niczego nie wytyka po pierwsze dzieci są różne po drugie właśnie chodzi o to co napisałaś w pierwszym akapicie - czyli że nie odpuszczacie i konsekwentnie z nią siedzicie, ucząc że "teraz jest czas spania" . o to mi właśnie chodzi, a nie o to że mała nie chce spać więc światło, zabawy, piosenki, hulaj dusza i potem dziecko czuje ze jest na to przyzwolenie. wy tu akurat jesteście worem kochana

i przestań sie zastanawiać i obwiniać co z twoim dzieckiem jest nie tak bo cie batożenie czeka Elvis jest poprostu bardziej wymagającym dzieckiem i tyle. a tak jak podkreślamy tu setki razy dzieci są różne.
i pisz! pisz wszystko co chcesz !

dwa tygodnie temu ważyła 8 kg, wiec lada chwila bedzie to 9+.
bujaczek mam do 9 kg i już jest zdemontowany b aż skrzypiał
gondola też idzie do schowania bo po 1- do 9 kg a po 2- ciasno tam już....a miałam nadzieje ze uda nam sie w niej przejeździć zime...

ona teraz sie ledwo mieści w tych barach jak ma coś cienkiego plus kurtke- nie wyobrażam sobie jej w zime- kiedy pod kurtką bedą jeszcze jakieś swetry a ona jeszcze nabierze masy.

czyli co mam czekać aż siądzie?
czy aż bedzie miała te przepisowe 9 kg?
czy jedno i drugie?

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

aa i to już jest przedział 9-25 czy 9-ile?
Żeby zmienić na drugą kategorie, te 9+ musisz mieć spełnione 3 warunki: 9 kg, 9mcy, samodzielnie siedzi. Wcześniej to jakieś 0-18. Te 9+ są 9-18 i 9-25.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 21:07   #2893
Cos_
Zakorzenienie

Indu ja też muszę się rozglądać za fotelikami Patryk już waży pewnie z 8,5 kg. I jak założę mu kurtkę to widzę ze nie ma miejsca. Nie mam w ogóle pojęcia jaki fotelik itp jestem zielona jak Prince z mm i rozszerzaniem diety
Stary 2015-11-29, 21:09   #2894
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
no ale przecież te foteliki mają regulowane nachylenie więc nie musi w nim siedzieć prosto. przecież spacerówki też są dla dzieci siedzących- a niektóre nasze dziewczyny już wożą mimo że dzieci nie siedzą. dla mnie to samo.
skoro mi sie dziecko przestaje mieścić w fotelik to co mam sie zamknąć w domu i czekać aż usiądzie?
pytam bo nie wiem a wy macie doświadczenie i podpowiecie co mam zrobić z takim fantem
Już napisałam jakie warunki dziecko musi spełnić żeby przesiąść się do kolejnego fotelika. Dla dużych a małych wiekowo będą foteliki 0-18. Nachylenie w kolejnym foteliku nigdy nie będzie aż takie jak w 0-13. Spacerówka to inna bajka, ja woze dziecko całkiem na płasko, w fotelikach nie będzie takiej samej pozycji.
Stary 2015-11-29, 21:10   #2895
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Są foteliki 9-18 tyłem do kierunku jazdy, które w dodatku można odchylić do pozycji półlezacej

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Tak dokładnie
Dokładnie, dlatego w wieku naszych dzieci tylko i wyłącznie tyłem. Ja bym w życiu nie włożyła półrocznego, niesiedzacego dziecka do fotelika przodem, choćby i miało 12 kg ważyć
Stary 2015-11-29, 21:13   #2896
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Powinno się bez albo w kurtce materiałowej żeby pasy się nie slizgaly i nie było warstwy puchu między pasami a dzieckiem. Ale.. Mi się zdarzało wozić w kurtce..
Stary 2015-11-29, 21:15   #2897
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
W kombinezonie bo ja na krótkich trasach ok 15 min

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

macie na poprawę humoru http://www.lolmania.pl/lol/12083/pra...i%C4%85ca.html
Haha

Nam fotelik jeszcze posluzy dlugo.
Stary 2015-11-29, 21:24   #2898
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ja będę zmieniała fotelik jak osiągnie 9 kg.
Po coś to oznaczenie kilogramów jest i nie wierzę, że fotelik do 9 kg będzie odpowiednio chronił moje dziecko aż do tego czasu aż usiądzie, bo będzie już dużo cięższy.

Z tym że my raczej kupujemy tyłem do kierunku jazdy, ale jeszcze nie orientowalismy się co do ich dostępności na lokalnym rynku. Wolałabym żeby ktoś mi pokazał jak go zapiac, no i czy w ogóle pasuje do samochodu.
W drugą stronę też to działa.. Fotelik 9-18 nie będzie odpowiednio chronił małego dziecka, jeszcze jak nie siedzi. A ty masz 0-9 czy 0-13? W fotelach tyłem też trudniej o pozycję polezaca bo dochodzi pochylenie kanapy.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Monika jakie macie te puzzle bo chciałabym coś do rodziców kupić i w jakiejś normalnej cenie
Alfabet, kupowałam kiedyś stacjonarnie, nie pamiętam ceny ale jakoś między 50 a 100 zł..

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Co do zimna to nie tak że w swetrze na mróz, ja wsadzam np śpiworek do fotelika, albo są koce do fotelików z miejscami ma pasy. Da się. To kwestia bezpieczeństwa a nie wygody. Po sliskiej kurtce łatwo pasy zsuwaja się. No, ale idealna pod tym względem nie jestem...
Stary 2015-11-29, 21:25   #2899
industria
Zakorzenienie

czuje sie troche zaszczuta a nigdzie nie napisałam że chce wozić dziecko przodem albo na siedząco.....
Stary 2015-11-29, 21:26   #2900
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
A masz jakiegos sprzedawce do polecenia?

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Polozna na warsztatach ma ktorych bylam mowila, ze nie ma sensu dawac mniej niz 30 kropel naraz. Bo to ma byc dawka uderzeniowa i ze tylko to ma sens. Nie pamietam ile razy dziennie, chyba raz
Nie.. Po prostu wpisalam tesco ff pajac i wzięłam jakieś goni się podobały

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Hej. Widzę ze temat spania sie nawinal. Masija, ja Ci wierze ze probowalas juz wszystkiego i sie nie da i nie zgadzam sie z dziewczynami ze daje sie każde dziecko przestawić. Julek byl taki sam i kto tak mowi niech sie cieszy bo po prostu nie trafił na taki egzemplarz jak my mamy. Do tej pory Julek chodzi późno spać, zawsze kładę go do lozka o 21 a do 22 i tak siedzi w swoim pokoju po ciemku, gada do zabawek, śpiewa itp Budzi sie ok. 6.30, w dzień też spi niewiele więc jak na dwulatka spi malo. Za to Tymek super, o 19 kąpiel, mleko i o 19.30 zazwyczaj spi. Budzi sie raz w nocy na mleko i spi dalej do 7.30.
Tak jak dziewczyny pisały. Różnica jest przygotowanie dziecka do snu a ono nie może zasnąć itd a różnica jest hulaj dusza do 22

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
A i wiecie co? Może to egoistyczne podejście ale w dupie to mam...jeżeli kilkulatek chodziłby ładnie spać o 20 ale wstawał o 5 czy 6 a ja miałabym Chodzić na rzesach to ja dziękuję. Wolę żeby poszło spać później niż wstawało o tej godzinie. Nie mówię of cors o takich maluszkach bo tu jeszcze ciężko przewidzieć.

Jak Kuba był mały to gdzieś wyczytałam.ze jak dziecko położy się pół godziny później spać to będzie godzinę dłużej spało.
U mnie w żadnym wypadku się to nie sprawdza. Ani u blanki ani u Leny. Lena położona wczoraj po 21 obudziła się tak samo jak zasypia o 18. Więc wolę jak zasypia o 18, prosto

Cytat:
Kurde chyba tez musze pomyslec o foteliku...niby na dlugosc jest dobry, nooo troche nogi wystają, ale podobno mogą
Ale za to gosi juz ciasno w barach. Jak ma kurtke ubraną to wogole jest juz taka wcisnieta biedna. Myslicie ze to jest juz czas na zmiane ?
Nie :p

Cytat:
no ale przecież te foteliki mają regulowane nachylenie więc nie musi w nim siedzieć prosto. przecież spacerówki też są dla dzieci siedzących- a niektóre nasze dziewczyny już wożą mimo że dzieci nie siedzą. dla mnie to samo.
skoro mi sie dziecko przestaje mieścić w fotelik to co mam sie zamknąć w domu i czekać aż usiądzie?
pytam bo nie wiem a wy macie doświadczenie i podpowiecie co mam zrobić z takim fantem
Te foteliki 9+ mają słabe nachylenie..

Cytat:
Ja tez w kurtce. Woze trasę 2 km więc..

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi dot espu

Co do fotelika. My mamy maxi cosi i jeszcze długo długo będzie dobry. Prędzej w glowa będzie jej wystawać. Chociaż w kurtce też jakoś luzu nie ma. Ale to tylko kurka :p

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 21:27   #2901
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Fotelik planuje zmieniać jakoś latem/wczesna jesienią. Nie wiem od kiedy można do 3 fotela przesadzić ale nie chciałabym kupować kolejnego tyłem więc Dominika musi dostać fotel Jakuba a on albo już ten od 15 kg (wagowo na pewno będzie się lapal, nie wiem co ze wzrostem..) albo jakiś z drugiej kategorii przodem.
Kto wie od kiedy można 3 fotelik?
Stary 2015-11-29, 21:29   #2902
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
czuje sie troche zaszczuta a nigdzie nie napisałam że chce wozić dziecko przodem albo na siedząco.....

Buziak 😘 dobrze że pytasz ja przy pierwszym dziecku też nie wiedziałam jak to jest z tymi fotelikami.
Stary 2015-11-29, 21:31   #2903
pszczoua
Zakorzenienie

Industria my tylko przestrzegamy przed wozeniem tyłem, relax
Stary 2015-11-29, 21:32   #2904
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Hehe...spoko luz. Ja nie raz miałam już takie wrażenie

Mogę być zła matka....w dupie to mam ale nie będę na max 10 min trasę słuchała krzyku swojego dziecka i 10 min najpierw zakładała kombinezon a potem 10 min zdejmowala kombinezon

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 21:33   #2905
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:

ona teraz sie ledwo mieści w tych barach jak ma coś cienkiego plus kurtke- nie wyobrażam sobie jej w zime- kiedy pod kurtką bedą jeszcze jakieś swetry a ona jeszcze nabierze masy.

czyli co mam czekać aż siądzie?
czy aż bedzie miała te przepisowe 9 kg?
czy jedno i drugie?

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

aa i to już jest przedział 9-25 czy 9-ile?
u nas była i jest identyczna sytuacja. Nie ma szans by mały spełnił trzy warunki. Wazy 10 kg, a nie siedzi i nie ma 9 msc jak wiadomo. I jedyna opcja to było 0-18 i taki kupiliśmy.
Stary 2015-11-29, 21:33   #2906
mehja
Zakorzenienie

Ja nie mam sliskiego kombinezonu tylko pluszowy wiec pasy sie nie zlizgaja
Stary 2015-11-29, 21:34   #2907
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Fotelik planuje zmieniać jakoś latem/wczesna jesienią. Nie wiem od kiedy można do 3 fotela przesadzić ale nie chciałabym kupować kolejnego tyłem więc Dominika musi dostać fotel Jakuba a on albo już ten od 15 kg (wagowo na pewno będzie się lapal, nie wiem co ze wzrostem..) albo jakiś z drugiej kategorii przodem.
Myślę że na wiosnę będziemy zmieniać fotelik Leonowi bo już mam wątpliwości czy wzrostowo nie jest do aktualnego za duży. Ale może kupię taki 9-25 kg. Muszę zrobić rozeznanie.
Wydaje mi się że wszystko zależy od tego jaki przedział wagowy ma dany fotelik. A zmieniać możesz kiedy chcesz.
Stary 2015-11-29, 21:34   #2908
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

I ☠☠☠☠a znowu zostałam sama na noc.
Wczoraj na TVP 2 był chyba fajny film czerwony smok ale byłam sama i się bałam obejrzeć

sylwkawspółczuję... Jak Majka ma takie dni to mam ochotę ☠☠☠nac wszystko i się poprostu rozplakac

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 21:37   #2909
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ja Blance zmieniłam jak przekroczyła wagę i po prostu był taki za mały.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 21:37   #2910
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Chyba nie pisałaś też że tyłem więc dostałaś różne odpowiedzi. Spokojnie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości