Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-29, 21:01   #1081
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyna niedaleko mnie szyje. Zobaczcie jakie slodziaki
słodkie
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Witam trochę nadrobiłam, ale nie dam rady wszystkiego

Byłam u teściów, był ta psychiczna siostra oczywiście swoje mądre rady które olałam totalnie To był bardzo stresujący weekend bo nie lubię tej rodziny.Oczywiście musieli mnie zdenerwować bo powiedzieli że będę się darła na porodówce i na pewno mojego męża wywali ochrona bo on sie denerwuje jak mi cokolwiek doskwiera (czyt. martwi się ). No i się popłakałam jak jechaliśmy już do domu, nerwy mi puściły. Pojechaliśmy do Auchan i mąż mi na pocieszenie kupił nową prostownice
http://allegro.pl/show_item.php?item...ign=PLAAllegro

O taką

Jutro zaczynam 35 tydzień
żebra mnie bolą jak siedze
współczuję przejść z rodziną

a prostownica bardzo fajna
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość

Podjęliśmy decyzję Magdusia proszę o dopisanie: Szymon
A teraz idę zamawiać literki

ładne imię
Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Dostałam Agricole. Mamy juz 7 cudów świata, szachy, talizman, k2, uciekające wielbłądy, scrabble i jakies jengi i inne tego typu monopoly. uwielbiamy grać z rodzinką zwłaszcza z rodzeństwem męża.
Agricola jest super skomplikowana dość i długo się gra, ale lubię
ja tez uwielbiam planszówki i często gramy, z tym że my nie mamy swoich (mamy tylko Kolejkę), tylko gramy z moja siostra i szwagrem zazwyczaj bo oni mają całą kolekcję

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 21:07   #1082
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Już myślałam, że jestem jedyna z tą suszą w nosie

Dotka super ta czapeczka Ja bym brała 38.
Ja bardziej narzekam przez bol wewnatrz nosa a nie susze :-(

Cytat:
Zlecialo migiem. Pamiętam jak robilam test ciazowy dzień przed weselem siostry w toalecie w cukiernii bo już z ciekawości nie byłam w stanie dojść do domu... Wydaje się jakby to było tydzień temu. A powiedzcie macie swoje pozytywne testy? Ja swój trzymam w szkatulce z biżuteria

Ja mam swoj ale druga krecha zniknela :-D robiłam dwa jeden jakiś chinski z allegro a drugi normalny z apteki,zachowalam ten apteczny

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ktoś już pisał ale w smyku są te bujaczki-leżaczki Tiny Love za 300 zł.

wrrr nie pisz mi takich rzeczy!:-(

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Zależy od lekarza... ja dziś spotkałam się ze znajomą położną i potwierdziła to co pisałam wcześniej, teraz zdarzają się miejsca gdzie w 37 tc, a nawet w 36 chcą cc robić, bo generalnie dziecko fizjologicznie jest rozwinięte ale za to mniejsze i łatwiej im... nie wiem ile w tym jest sensu i prawdy ale jak dla mnie to przerażające.... Jeśli dziecko jest ułożone pośladkowo to przecież nic mu nie grozi, IMO powinien sobie spokojnie w brzuszku siedzieć do 40tc, dłużej myślę, że nie ma sensu.
Nienjestem pewna ale wydaje mi sie ze cesarka w przypadku ulozenia musi byc troche wczesniej bo jesli robiliby w dniu planowanego porodu to zawsze jest ryzyko ze akcja porodowa zacnie sie wczesniej i bedzie za późno na cesarke bo dziecko juz sie wsunie kawalkiem do kanalu rodnego....ale nie wiem :-P

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 21:07   #1083
kinga1701
Zakorzenienie

Dziękuje dziewczyny nam też się imię bardzo podoba.

Literki wybrane

Co do talentów z fb ja zakochałam się w tych dekoracjach szydełkowych, nawet pisałam do niej czy tą karuzele z owieczkami mi zrobi, ale termin realizacji ma dopiero na połowę stycznia. Ale ciocia moja już robi, więc będę mieć za darmo moje owieczki.
https://www.facebook.com/szydelkowe.stwory/

A króliczki jeszcze śliczne robi http://lulu-sklep.pl/31-krolik
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 21:08   #1084
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Hej Byliśmy w Tesco dzisiaj ale nic ciekawego Albo wyglądałam jak słoń albo się nie mieściłam i tak w kółko

Ja test robiłam w pracy jak Olka spała (akurat miałam 2 zmiany) i siedziałam na kiblu i patrzyłam na niego i nie wierzyłam
Trzymam swój w pudełku Zdjęcie też mam, ale to dlatego że wysyłałam przyjaciółce jak zrobiłam z tekstem "dwoi mi się czy serio jest dwie?"

książeczki biało-czarne? Pampki? mleko modyfikowane jeśli używają (tylko musisz dopytać jakie) mata edukacyjna?
Cytat:
Jerzyczka mi tak jak Magdzie pierwsze do głowy wpadły te książeczki edukacyjne czarno-białe
Dobry pomysł z książeczkami, kupię małemu zestaw kilku dzięki
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Magdusiaaa za zakupy

Ja też mam schowany test, albo i dwa plus zdjęcie w tel.

U mnie zostało jeszcze 63 dni więc w porównaniu z Wami to mam czasu a czasu

A orientujecie się czy CC przed terminem robi się w sytuacji ułożenia posladkowego? czy normalnie czeka się wtedy do terminu jeśli nic się nie dzieje?

Nebula jaką grę dostałaś? My tez uwielbiamy planszówki
Mój gin robi wcześniej, ale nie wiem, w którym tygodniu.. Na bank nie wcześniej niż po skończeniu 38 dam Ci znać 9 grudnia jak się dowiem jak mały jest ułożony i czy umawiam się na cc.
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Witam trochę nadrobiłam, ale nie dam rady wszystkiego

Byłam u teściów, był ta psychiczna siostra oczywiście swoje mądre rady które olałam totalnie To był bardzo stresujący weekend bo nie lubię tej rodziny.Oczywiście musieli mnie zdenerwować bo powiedzieli że będę się darła na porodówce i na pewno mojego męża wywali ochrona bo on sie denerwuje jak mi cokolwiek doskwiera (czyt. martwi się ). No i się popłakałam jak jechaliśmy już do domu, nerwy mi puściły. Pojechaliśmy do Auchan i mąż mi na pocieszenie kupił nową prostownice
http://allegro.pl/show_item.php?item...ign=PLAAllegro

O taką

Jutro zaczynam 35 tydzień
żebra mnie bolą jak siedze
Biedulka nie denerwuj się!
A prostownice remingtona są najlepsze
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Hej ja już na dziś padam... Byliśmy w Obi po framugi ale jedziemy jeszcze raz jutro, bo nie kupiliśmy. Później Ikea, wzięliśmy komodę dla małego, lampy do salonokuchni, lampę do Małego i kilka ważnych pierdół no i potem spożywka w Auchan... Weszłam do Esotiq zapytać o staniki do karmienia ale mieli tylko pomarańczowo-granatowe :/
Spojenie mnie już bolało to się położyłam, to postanowiła się przypomnieć zgaga dobrze że na mnie działa mleko... Widzę nie ja jedna zakupy dziś uskuteczniałam
Babka chciała mi wcisnąć ten pomarańczowo-granatowy, ale był obleśny
Cytat:
śliczne, teraz modne są te króliczki, wszędzie je widzę

lune nie przejmuj się tym gadaniem, a maż kochany że pomyślał o pocieszeniu dla Ciebie

mamaniunia czyli też powoli zamykasz listę wyprawową, a jaki macie wózek?

Jerzyczka,czarnula książeczki czarno-białe, ostatnio widziałam taką matę co dziecko tez kopie i mu gra, a wiadomo jak to dzieci cały czas nóżkami przebierają, jak coś to granie można wyłączyć. http://images56.fotosik.pl/23/5a55c949170c8784.jpg

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Podjęliśmy decyzję Magdusia proszę o dopisanie: Szymon
Szymuś

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2015-11-29 o 21:09 Powód: .
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 21:23   #1085
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyna niedaleko mnie szyje. Zobaczcie jakie slodziaki
Śliczne ja we wtorek zamawiam szumisia w końcu bo wyjdzie z darmową dostawą prawie to samo co z rabatem.

Cytat:

[/COLOR]Podjęliśmy decyzję Magdusia proszę o dopisanie: Szymon
Gratulacje decyzji a do czasu pójścia synka do szkoły chcecie wrócić do Polski, czy zostajecie w Niemczech ? Jest jakaś wersja imienia SZymon w j. niemieckim?

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Dostałam Agricole. Mamy juz 7 cudów świata, szachy, talizman, k2, uciekające wielbłądy, scrabble i jakies jengi i inne tego typu monopoly. uwielbiamy grać z rodzinką zwłaszcza z rodzeństwem męża.

Ja testu nie mam, tzn nie zostawiłam. Zrobiłam tylko jeden i poszłam sprawdzić i guna na usg także pierwsze zdjęcie mamy, gdy ma 2.6mm
Ja też bardzo lubię gry planszowe. Gramy ostatnio w horror w Arkham, Pandemie i Carcassonne. Zaraz obczaje Twoje gry

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie w komentarzu na fb milutkiej przeczytałam, że będą jakieś promocje na otwarcie sklepu internetowego 01.12 poczekam z zamówieniem. U makaszki na stronie -15% na andrzejki
O to może poczekam do 1.12 bo makaszka nie ma rożków a chciałam wszystko za 1 razem kupić.

Casaa dzięki za linka

Ja mam zdjęcie testu i mam gdzieś też same testy, tylko przy przeprowadzce nie wiem gdzie trafiły

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Jakiego typu brałyście kombinezon ?
Zastanawiam się nad: i
Stary 2015-11-29, 21:29   #1086
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Gratulacje decyzji a do czasu pójścia synka do szkoły chcecie wrócić do Polski, czy zostajecie w Niemczech ? Jest jakaś wersja imienia SZymon w j. niemieckim?
Plan jest taki, żeby do pierwszej klasy poszedł już w Polsce, ale jak to z planami bywa nic nie wiadomo, już mieliśmy Plan że mąż przyjedzie tu sam na rok i wróci, także nie wiadomo. W oryginalnym niemieckim tłumaczeniu Szymon to Simon, ale słyszałam, że niektórzy tłumaczą też Sajmon lub pisane Saymon, muszę się dowiedzieć dokładnie.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

kogiel ja mam jak ten pierwszy.
Stary 2015-11-29, 21:30   #1087
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Kogel ja mam dokładnie tego typu jak fioletowy...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 21:32   #1088
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Plan jest taki, żeby do pierwszej klasy poszedł już w Polsce, ale jak to z planami bywa nic nie wiadomo, już mieliśmy Plan że mąż przyjedzie tu sam na rok i wróci, także nie wiadomo. W oryginalnym niemieckim tłumaczeniu Szymon to Simon, ale słyszałam, że niektórzy tłumaczą też Sajmon lub pisane Saymon, muszę się dowiedzieć dokładnie.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

kogiel ja mam jak ten pierwszy.
Simon też fajnie brzmi
Dzięki, brałaś 56 czy 62 rozmiar ?
Stary 2015-11-29, 21:32   #1089
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Ooo pytam tż co chce dostać pod choinke, po czym słyszę "córeczkę" bo popłakałam sie.

Ja kupiłam jakiś czas temu kombinezon w Pepko, 50 zł. Ostatnio byłam, ale już nie mieli ich na stanie. Ma zabudowane nóżki (osobno) i odkryte rączki z tym, że są doczepione na sznurkach rękawiczki od razu więc fajna sprawa, w rękawach jest na tyle miejsca, że nie ma problemu włożyć je do środka, żeby nie było odkrytego cialka. Jutro wrzucę zdjęcia.
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 21:35   #1090
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie tak to z planami jest ze lubia się krzyżowac

Podoba mi się odmiana Simon...

Serduszko malutkie

Stary 2015-11-29, 21:38   #1091
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Z kombinezonami zwracam Waszą uwagę na taką rzecz - mam kombinezon gdzie na dole jest taki "worek" na nóżki, i otworki na pasy. Miałam go brać na wyjście ze szpitala, ale mąż wpadł na pomysł sprawdzić go z fotelikiem i okazało się że te otworki są za małe i pasy przez nie nie przechodzą
Dobrze ze mam drugi, z nóżkami oddzielnie, i ten weźmiemy. Ale ja bym nie wpadła na to, żeby sprawdzić. A warto zobaczyć czy się kombinezon dobrze zapina w pasach fotelika.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-29, 21:39   #1092
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:

Done
dzięki
Cytat:

Jakiego typu brałyście kombinezon ?
Zastanawiam się nad:
ja mam dokładnie ten fioletowy 5 10 15
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 21:39   #1093
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Simon też fajnie brzmi
Dzięki, brałaś 56 czy 62 rozmiar ?
Na 56 mam z takiego materiału jak pokazałaś, a na 62 mam polarowy.
Stary 2015-11-29, 22:22   #1094
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Kurde coś bym wszamala ale nie wiem na co mam ochotę

Serduszko malutkie

Stary 2015-11-29, 22:23   #1095
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
hariett mnie spojenie czasem boli przy chodzeniu, ale chyba najbardziej w nocy jak się przekręcam z boku na bok, sama nie wiem czemu tak
Mnie ortopeda tłumaczył tak: spojenie się rozchodzi, a boli dlatego że podczas chodzenia i ruszania te części, które się rozeszły pocierają się o siebie i to wywołuje ból. Też mnie boli przy przewracaniu się na łóżku A najgorsze są schody: u mnie do mieszkania i w mieszkaniu po całym dniu chodzenia

Jerzyczka w Empiku są teraz zestawy 4 książeczek za 23 złote, 2 rodzaje.
Mi właśnie w Esotiq też babka pokazywała że mają tylko taki... Trololololo po kit mi stanik w takich dziwnych kolorach Jeszcze myślałam że będą mieć takie fajne, miękkie ale jednak o pewnym kształcie miseczki a oni tylko te wory mieli

Kinga u nas Szymon był zaplanowany, mega jest to imię

Magdusia ja zjadłam przed chwilą kopytka (dobrze, że je zrobiłam. Szkoda, że tak mało ), wafelka i ukoronowanie dnia: śledzika na raz w sosie musztardowym , którego zagryzłam kawałkiem chlebka. No ale ostatnie co jadłam to hot-dog z Ikea i cynamonka 0 16.30

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-11-29 o 22:31
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-29, 22:37   #1096
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:

Magdusia ja zjadłam przed chwilą kopytka (dobrze, że je zrobiłam. Szkoda, że tak mało ), wafelka i ukoronowanie dnia: śledzika na raz w sosie musztardowym , którego zagryzłam kawałkiem chlebka. No ale ostatnie co jadłam to hot-dog z Ikea i cynamonka 0 16.30
Piąteczka ja też niedawno wciągnełam śledzika na raz ale tego z cebulką na ostro z kromeczką chleba no i cukier po tym dobry

A co do rozejścia spojenia to relaksyna działa i przygotowuje spojenie do wydania dziecka na świat, dlatego ten chrząstkozrost zaczyna się rozchodzić fizjologia aczkolwiek czasami proces ten może rozpocząć się za szybko i zbyt mocno ale nie zawracajmy sobie tym głowy. Wszystkie musimy mieć bezproblemowe porody

Zbieram się spać, jutro mam sporo jeżdżenia żeby finalizować meble i ogarnąć temat farby do salonu z przedpokojem
Dobranoc

Edytowane przez Casaa
Czas edycji: 2015-11-29 o 22:38
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 22:41   #1097
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:

Jerzyczka w Empiku są teraz zestawy 4 książeczek za 23 złote, 2 rodzaje.
Mi właśnie w Esotiq też babka pokazywała że mają tylko taki... Trololololo po kit mi stanik w takich dziwnych kolorach Jeszcze myślałam że będą mieć takie fajne, miękkie ale jednak o pewnym kształcie miseczki a oni tylko te wory mieli
Właśnie kliknęłam i zamówiłam bo do północy mają promocję -50% i wzielam Najszczesliwsze niemowle w okolicy plus te kontrastowe książeczki wyszły za 11 czy 12 zł wiec dokupię do tego jakiegoś bodziaka może i będzie prezent
Stary 2015-11-29, 22:43   #1098
kinga1701
Zakorzenienie

Ja też śledzika dopiero co zjadłam taki w sosie jogurtowym z ogórkiem. Ja mam bardzo dobre cukry po sledzikach.

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Jerzyczka daj linka do tych książeczek.
Stary 2015-11-29, 22:44   #1099
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Piąteczka ja też niedawno wciągnełam śledzika na raz ale tego z cebulką na ostro z kromeczką chleba no i cukier po tym dobry

A co do rozejścia spojenia to relaksyna działa i przygotowuje spojenie do wydania dziecka na świat, dlatego ten chrząstkozrost zaczyna się rozchodzić fizjologia aczkolwiek czasami proces ten może rozpocząć się za szybko i zbyt mocno ale nie zawracajmy sobie tym głowy. Wszystkie musimy mieć bezproblemowe porody
Chciałam całe opakowanie śledzi w sosie musztardowym, ale tż ostrzegał że nie zjem bo niedobre Teraz już wie, że zjem

Mi facet mówił że generalnie do porodu jest ok i to pomaga urodzić, jedyne problemy mogą byc po porodzie jak się za bardzo rozejdzie i nie będzie chciało zejść, ale że nie mam o tym myśleć bo to niewielki ułamek kobiet przechodzi. Także spoko, będzie z nami dobrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-29, 22:45   #1100
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też śledzika dopiero co zjadłam taki w sosie jogurtowym z ogórkiem. Ja mam bardzo dobre cukry po sledzikach.

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Jerzyczka daj linka do tych książeczek.
http://www.empik.com/pakiet-ksiazecz...3187,ksiazka-p

jeszcze przed chwilą były za 23 zł jakos skaczą te ceny w empiku
Stary 2015-11-29, 22:50   #1101
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde coś bym wszamala ale nie wiem na co mam ochotę
Ja przed chwila Trzy jajka na miekko zjadlam,po raz pierwszy od ladnych kilku lat :-D a teraz dwie pomarancze,sama dzisiaj zerwalam

Aa i jak widze siostrzenca to wiem jak Olivii nie wychowam...prawie ciagle na rece chce,nie spi jesli w pobliżu sa jakiekolwiek dzwieki,dramat...

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce

Edytowane przez baby montana
Czas edycji: 2015-11-29 o 22:56
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 22:51   #1102
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość

Za to w Matrasie dalej są za 23 KLIK

Stary 2015-11-29, 22:51   #1103
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość

Dziękuję, tak patrzę i teraz tylko 3 zł taniej to w takim razie zaczekam może na święta będzie jakaś promocji, albo z nowym rokiem.
Stary 2015-11-29, 23:11   #1104
niepozorna
Zakorzenienie

Szymon super imię Bardzo mi się podoba.
Jerzyczka super te książeczki. Dokupisz jakąś drobnostkę i będzie super prezent
Ja dzisiaj byłam taka padnięta, że o 20 poszłam się wykąpać i spać. Pospałam do 22 z minutami i od tego czasu się wiercę i zasnąć nie mogę
Jeszcze dzisiaj wybitnie mnie męczy suchy i zatkany nos i mnie szczypią oczy, też są suche. A krople do oczu i woda morska do nosa nic nie dają

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-29, 23:57   #1105
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Szymon super imię Bardzo mi się podoba.
Jerzyczka super te książeczki. Dokupisz jakąś drobnostkę i będzie super prezent
Ja dzisiaj byłam taka padnięta, że o 20 poszłam się wykąpać i spać. Pospałam do 22 z minutami i od tego czasu się wiercę i zasnąć nie mogę
Jeszcze dzisiaj wybitnie mnie męczy suchy i zatkany nos i mnie szczypią oczy, też są suche. A krople do oczu i woda morska do nosa nic nie dają

Biedna ja dzis w ogole nie moge zasnac tez
Stary 2015-11-30, 01:19   #1106
kinga1701
Zakorzenienie

Tez nie śpię, ale u mnie to normalne. Szukam sobie jakiś wierszyków, czy cytatów itd o ciąży o dzidziusiu w brzuszku. Brakuje mi czegoś na pierwszą stronę. Jak znacie jakieś wierszyki, cytaty itd chętnie przyjmę

---------- Dopisano o 02:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

Już mamy nowy dzień wiec to oznacza, że zaczynamy 35 tydzień.
Stary 2015-11-30, 01:20   #1107
hariett
Zadomowienie

Też nie śpię. Za dużo wrażeń chyba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-30, 02:13   #1108
kinga1701
Zakorzenienie

Czy was też podczas takiego nocnego wstawania kłuje brzuch. Wiecie jak się wstaje i mięśnie się napinaja to mnie kłuje wtedy. I ostatnio też czasami "niosą brzuch na ręce" do łazienki, bo ciągną mnie wiazadla czy coś i tak mi lżej.
Stary 2015-11-30, 05:36   #1109
koktajlowa7
Rozeznanie

nie śpię od 3:40 bo usnąć nie mogę a zaraz muszę się zbierać do szkoły tragedia jeszcze ta pogoda
Kinga mnie nic nie kłuje ale to raczej normalne.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 05:48   #1110
Dotka90
Zakorzenienie

Witam się w 34 tygodniu, oczywiście nie śpię już od 5:30, jeszcze nic nie jadłam i już mam zgagę...

Któraś tu pisała, że dolegliwości zgagowo-ulewaniowe nasilają się w 34-36 tygodniu.

No to niestety potwierdzam. Naprawdę, to co mi się ostatnio dzieje, to jest masakra. Jem już BARDZO mało - i mało objętościowo i mało posiłków, bo mimo że przychodzi pora posiłków, to ja mam jedzenie niemalże w gardle i mi się ulewa.

Wczoraj zjadłam: płatki na śniadanie, potem u teściów obiad - połowa normalnej porcji + dwa małe kawałki ciasta, wieczorem 2 kanapki z serem, szynką, pomidorem, sałatą. I tyle. Kolację jadłam o 20, a o 24 się spektakularnie porzygałam, bo tak strasznie mi się już ulewało. Oczywiście się popłakałam z tego wszystkiego.

Dzisiaj czuję się do kitu, bo zawsze po wymiotach boli mnie głowa...
Już nie wiem co robić, bo naprawdę jem ledwo co, a żołądek nawet takich ilości nie ogarnia..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości