Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-30, 12:33   #1921
agaczilla21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Kasia szwedzki stol jak to mówi Paula...placki po węgiersku z soboty, kurczak z ziemniakami z wczoraj, salatka gyros...co kto chce....

Ehhhhh....ciezkie to...jak M nie ma to tęsknię, czekam...a jak jest to momentami mam go dość...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:33   #1922
Magdzinska85
Rozeznanie

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt Jakie wasze maluchy już duże

Ja dopiero mam wizytę o 17.30... a już chciałabym ją mieć za sobą.
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:36   #1923
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość

będzie dobrze zobaczysz oby samopoczucie Ci się poprawiło
mamusiaczku może w okulary powinna zainwestować super że również u Ciebie ok

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:43   #1924
Dzaasti
Rozeznanie

Hejo ! Witam się w 30 tygodniu ciąży
U mnie wizyta jutro... też nie mogę się doczekać Jeszcze wyniku moczu nie były rewelacyjne, więc chcę żeby zobaczył je mój ginek jak najwcześniej
No i najważniejsze... zobaczę syneczka na USG
Ciekawi mnie jego waga... bo ogólnie nie mam dużego brzuszka... i wszyscy mówią mi, że dzidziuś pewnie będzie mały...( Na USG w 23 tyg ważył 490g) ale w sumie, nie wiem czy wielkość brzucha ma znaczenie... może po prostu tak się ułożył

Edytowane przez Dzaasti
Czas edycji: 2015-11-30 o 12:44
Dzaasti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:48   #1925
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
U mnie wizyta jutro... też nie mogę się doczekać Jeszcze wyniku moczu nie były rewelacyjne, więc chcę żeby zobaczył je mój ginek jak najwcześniej
Ciekawi mnie jego waga... bo ogólnie nie mam dużego brzuszka... i wszyscy mówią mi, że dzidziuś pewnie będzie mały...( Na USG w 23 tyg ważył 490g) ale w sumie, nie wiem czy wielkość brzucha ma znaczenie... może po prostu tak się ułożył
wielkosc brzucha zupelnie nie ma znacznia, a juz szczegolnie na tym etapie

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:

Ja dopiero za tydzien a tez juz nie moge sie doczekac.. I to bedzie wizyta + usg 3 trymestru wiec duzo sie bedzie dzialo. No i pierwsze usg z moim TZ o ile mu cos nie wyskoczy znowu

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Hej!
Dzięki za kciuki Przydały się! Z małą OK Podobno wychodzi 31 tc wg usg. Postanowiłam, że ostatni raz poszłam do tej lekarki Znowu mi powiedziała, że chłopaka widzi, po czym jak się dowiedziała, że na prenatalnych wychodzi dziewczynka, to zmieniła zdanie, że nie widzi i może się mylić A najlepsze, że przede mną były 4 ciężarne i u żadnej nie widziała hehhehe
Wiem jedno...jak się trafi na d...lekarza z dziadowskim sprzętem, to faktycznie może płci nie być widać. Durna baba
Dobry lekarz + dobry sprzęt = brak stresu 14-go idę do tego gina od porodu i nie zamierzam się więcej tu stresować. Trochę mi żal, bo mam blisko, ale bez przesady

Powodzenia!!

Zależy do czego chcesz te pieluchy używać! Jak tylko do wycierania buźki i podkładania pod główkę, to moim zdaniem 3-5 szt. flanelek i 3-5 szt. tetrówek wystarcza. Inaczej jak chcesz pieluchować )

ciężko się przestawić po takiej nieobecności. Mój tż wracał na weekendy i też bywało ciężko... ale wszystko się poukładało! Powodzenia!

Fajne te Wasze wózeczki Mój x-lander 6 letni przy nich to klamot stary ale gondolę i nosidełko mamy w idealnym stanie, więc tyle musi wytrzymać
Super ze z małą ok
A lekarka jest niezla, nie ma co Masz racje nie chodz tam juz
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:49   #1926
Dzaasti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
wielkosc brzucha zupelnie nie ma znacznia, a juz szczegolnie na tym etapie

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Ja dopiero za tydzien a tez juz nie moge sie doczekac.. I to bedzie wizyta + usg 3 trymestru wiec duzo sie bedzie dzialo. No i pierwsze usg z moim TZ o ile mu cos nie wyskoczy znowu
Też tak myślałam... ale prześladują mnie "ciocie dobra rada" Że mam mały brzuch, że NA PEWNO za mało jem... i tak w kółko, męczące strasznie...
Stary 2015-11-30, 12:49   #1927
agaczilla21
Zakorzenienie

Mój M byl ze mną 2 razy na usg- na tym w 13 tyg i na połówkowym...więcej okazji nie będzie miał...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-30, 12:51   #1928
Zakorzenienie

Moja Pola nie oglada za bardzo bajek bo nie mamy tv. Oglada tylko po trochu klub myszki miki, jakas tam jeszcze jedna i jej ukochana siwnka peppa po angielsku - bo takie mamy zgrane na ipadzie akurat. I teraz ma faze na angielski Mowi np sorry zamiast przepraszam, albo no zamiast nie, a jak widzi jeza w ksaizce to mowi hedgehog zamiast jeż Padam jak to slysze, sama wylapuje z bajki angielskie slowka i uzywa
Stary 2015-11-30, 12:51   #1929
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016

[QUOTE=ja ;53640587]Nie wiem czy tu sprzedaja ten wozek, pewnie bardziej online, w sklepach nie widzialam. Ja kupilam go w usa bo tam wtedy mieszkalam.
Sprawuje sie swietnie i na chodniku i na polnej drodze, choc kola ma piankowe a nie gumowe.
Ma ogromny kosz, smiescic mozna do niego zakupy na pare dni
Gondola uzywana do 5 skonczonych miesiecy (mala byla 70 percentyl wagowo i wzrostowo) i wtedy byla niemal na styk. Teraz ma 2 lata i miesiac i dalej uzywamy spacerowki, miesci sie spokojnie
Jedyny minus (jak dla mnie) to spacerowka nie rozkladana na plasko tylko kubelkowo i o ile teraz to dla mnie nie problem, to jak byla malutka is sporo spala w wozku to w tym kubelku nie bylo jej tak wygodnie i drzemki miala krotsze.[COLOR="Silver"]

To juz mi nie pasuje jeśli sie nie rozkłada na zupełnie na płasko, bo ja nie chce kupywac juz gondoli.a tamten model co chce kupic właśnie ma ta opcje, a we wcześniejszym jeszcze tego nie ma.Ale wizualnie jest bardzo śliczny ten szary marzenie ...
A to verve 3 , cenowo tak samo ale mnóstwo pozytywów o nim wyczytałam.
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ASYQMwgeKAQwBA
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:51   #1930
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma znaczenia ja mam mały lekko zaokrąglony i też myślałam że niewiele urósł a tu proszę z 600 na 1100 g także spokojnie

Stary 2015-11-30, 12:55   #1931
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak myślałam... ale prześladują mnie "ciocie dobra rada" Że mam mały brzuch, że NA PEWNO za mało jem... i tak w kółko, męczące strasznie...
Coś Ty, niech sie gonią. Ciocie dobra rada to nieodlaczny elemnt ciazy, a co gorsza po porodzie bedzie ich wiecej iw szystkie beda madrzejsze

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Mój M byl ze mną 2 razy na usg- na tym w 13 tyg i na połówkowym...więcej okazji nie będzie miał...
Moj z Polą był tylko raz (usg prenatalalne w 13 tyg) a teraz jeszcze wcale nie byl i pojdzie teraz tylko bo pozniej nie bedzie raczej okazji. A mam go na miejscu ale jakos nie rozpatrzam. naoglada sie mlodej jak sie urodzi

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

[QUOTE=MamaKarolci28;53641 083]
Cytat:
Nie wiem czy tu sprzedaja ten wozek, pewnie bardziej online, w sklepach nie widzialam. Ja kupilam go w usa bo tam wtedy mieszkalam.
Sprawuje sie swietnie i na chodniku i na polnej drodze, choc kola ma piankowe a nie gumowe.
Ma ogromny kosz, smiescic mozna do niego zakupy na pare dni
Gondola uzywana do 5 skonczonych miesiecy (mala byla 70 percentyl wagowo i wzrostowo) i wtedy byla niemal na styk. Teraz ma 2 lata i miesiac i dalej uzywamy spacerowki, miesci sie spokojnie
Jedyny minus (jak dla mnie) to spacerowka nie rozkladana na plasko tylko kubelkowo i o ile teraz to dla mnie nie problem, to jak byla malutka is sporo spala w wozku to w tym kubelku nie bylo jej tak wygodnie i drzemki miala krotsze.[COLOR="Silver"]

To juz mi nie pasuje jeśli sie nie rozkłada na zupełnie na płasko, bo ja nie chce kupywac juz gondoli.a tamten model co chce kupic właśnie ma ta opcje, a we wcześniejszym jeszcze tego nie ma.Ale wizualnie jest bardzo śliczny ten szary marzenie ...
A to verve 3 , cenowo tak samo ale mnóstwo pozytywów o nim wyczytałam.
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ASYQMwgeKAQwBA
No nawet podobnie wyglada.
Jesli nie chcesz gondoli to rzecywiscie odpada.
A co do ceny, to jasne duzo kosztuje, ale dla mnie wozek to tak mega wazna rzecz, spedzilam z nim na spacerach tyle godzin (i dalej spedzam) ze nie oszczedzam na tym wydatku nic a nic. No i jak kupowalam to wiedzialam ze planuje na wiecej dzieci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-30, 12:56   #1932
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Pola nie oglada za bardzo bajek bo nie mamy tv. Oglada tylko po trochu klub myszki miki, jakas tam jeszcze jedna i jej ukochana siwnka peppa po angielsku - bo takie mamy zgrane na ipadzie akurat. I teraz ma faze na angielski Mowi np sorry zamiast przepraszam, albo no zamiast nie, a jak widzi jeza w ksaizce to mowi hedgehog zamiast jeż Padam jak to slysze, sama wylapuje z bajki angielskie slowka i uzywa
dobrze że mama zna angielski to rozumie

Stary 2015-11-30, 12:56   #1933
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Hehe musisz delikatnie "cioci dobra rada" wytłumaczysz ze wielkość brzuszka nie odzwierciedla wielkości dzidziusia jaki w nim jest
Ja z córa miałam ten brzuch spory ale w miarę byłam szczupła na końcówce i urodziła sie 4600, a były ze mną dziewczyny w szpitalu ktore waży na moje oko blisko 90-100kg a dzieciaczki jak koty wielkości urodziły po 2600-2800 ,
Stary 2015-11-30, 12:56   #1934
Magdzinska85
Rozeznanie

Ja to super Ja już mam to III usg za sobą i duże przeżycie. Oby mąż był wtedy z Tobą Ja na szczęście zawsze wizyty mam w godzinach wieczornych i mąż może być na nich ze mną. W sumie od samego początku nie opuścił ani jednej wizyty czy usg.
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:56   #1935
Dzaasti
Rozeznanie

Oj tak... przy każdej możliwej okazji każda ma coś do powiedzenia już nawet przestałam z nimi dyskutować... wysłucham,przytaknę a i tak wiem swoje w Święta Bożego Narodzenia dopiero będą cyrki... jak wszystkie zjadą się w jedno miejsce na szczęście moja kuzynka też jest w ciąży...więc nie skupią się wyłącznie na mnie
Stary 2015-11-30, 12:59   #1936
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak... przy każdej możliwej okazji każda ma coś do powiedzenia już nawet przestałam z nimi dyskutować... wysłucham,przytaknę a i tak wiem swoje w Święta Bożego Narodzenia dopiero będą cyrki... jak wszystkie zjadą się w jedno miejsce na szczęście moja kuzynka też jest w ciąży...więc nie skupią się wyłącznie na mnie
o to to...święta jestem na etapie kombinowania co tu zrobić by uniknąć tych spotkań na rodzeniu porodach i wielkości brzucha znają się wszyscy czy są w ciąży czy nie

Stary 2015-11-30, 13:00   #1937
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
dobrze że mama zna angielski to rozumie
no wlasnie, dobrze ze nie np po francusku bo bida by byla, nie rozumialabym wlasnego dziecka
Stary 2015-11-30, 13:00   #1938
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Hej!
Dzięki za kciuki Przydały się! Z małą OK Podobno wychodzi 31 tc wg usg. Postanowiłam, że ostatni raz poszłam do tej lekarki Znowu mi powiedziała, że chłopaka widzi, po czym jak się dowiedziała, że na prenatalnych wychodzi dziewczynka, to zmieniła zdanie, że nie widzi i może się mylić A najlepsze, że przede mną były 4 ciężarne i u żadnej nie widziała hehhehe
Wiem jedno...jak się trafi na d...lekarza z dziadowskim sprzętem, to faktycznie może płci nie być widać. Durna baba
Dobry lekarz + dobry sprzęt = brak stresu 14-go idę do tego gina od porodu i nie zamierzam się więcej tu stresować. Trochę mi żal, bo mam blisko, ale bez przesady
jak usg na tyle słabe, ze płci nie rozpozna na tym etapie to ciekawa jestem co jeszcze może przeoczyć :/

Aninis to jak zwykle zależy od nas i dziecka jakiego wózka potrzebujemy i będziemy używać. Ja przez całą wieś mam ścieżkę rowerowo-spacerową, więc czy idę do lekarza, czy po młodą do szkoły to nie będę miała problemu z krawężnikami, wybojami itd.. Do tego mój łobuz po roku mało używał wózka, a po 2 latach to już naprawdę sporadycznie.
W tej sytuacji dla mnie jak najlżejsza, mała spacerówka była ok.
A do roku wykorzystywałam własnie tą z wózka 2w1, bo nią bez problemu na sad wjechałam, w pola - a później na takie atrakcje wózka nie potrzebowałam, bo dziecko mi samo szło

Z spacerówek podoba mi się Inglesina Trip, ale będę się zastanawiać za rok
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 13:01   #1939
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to super Ja już mam to III usg za sobą i duże przeżycie. Oby mąż był wtedy z Tobą Ja na szczęście zawsze wizyty mam w godzinach wieczornych i mąż może być na nich ze mną. W sumie od samego początku nie opuścił ani jednej wizyty czy usg.
Ja zawsze mam wizyty najbardziej rano jak sie da. Ale to celowo. Jakos tak nie wiem, nie zalezy nam zeby TZ byl na kazdej wizycie choc jakby sie uparl to by mogl, ale w pracy pozniej by musial dluzej zostac, a wolimy zeby wczesniej wrocil do domu z Pola troche pobyl bo i tak wraca juz pozno.
A na to usg sie wyrwie, mam kolo 10 ale to nic, ma taka prace ze wyrwac sie moze
Stary 2015-11-30, 13:01   #1940
agaczilla21
Zakorzenienie

Mój M z Mikołajem jak byłam w ciąży to nie był w ogóle...z Lilka raz na polowkowym...u mojego gina nie było możliwości żeby facet byl nawet na samym USG...a z Lilka na polowkowym bylam u kogoś innego i nie było problemu. Teraz mógłby byc zawsze gdy tylko jest w domu ale by trzeba było ściągać kogoś do dzieci...
Stary 2015-11-30, 13:02   #1941
MamaKarolci28
MamaKarolci28

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
No nawet podobnie wyglada.
Jesli nie chcesz gondoli to rzecywiscie odpada.
A co do ceny, to jasne duzo kosztuje, ale dla mnie wozek to tak mega wazna rzecz, spedzilam z nim na spacerach tyle godzin (i dalej spedzam) ze nie oszczedzam na tym wydatku nic a nic. No i jak kupowalam to wiedzialam ze planuje na wiecej dzieci

Dla mnie rownież to istotny aspekt, ja uwielbiam długie spacery .dlatego tez funkcjonalny wozek to nieodzowny element, mam nadzieje ze mała bedzie chciała jeszcze jeździć na wiosnę bo rożnie z tym bywa. Mojej siostry córa jest tak jak Twoja wiekowo i bardziej juz preferuje spacerki na nóżkach
Stary 2015-11-30, 13:02   #1942
Zakorzenienie

Cytat:
o to masz fart, atak rozlozy sie na dwie
Stary 2015-11-30, 13:03   #1943
Dzaasti
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo fajne przeżycie jak mąż jest razem na wizycie, USG... można to wszystko przeżyć razem... Mój również ze mną chodzi na wizyty - i widzę, że bardzo jest związany z Naszym dzieciątkiem... bo widzi go... jak się porusza... A zdjęcie z USG tak nie odzwierciedli tego widoku
Stary 2015-11-30, 13:04   #1944
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie, dobrze ze nie np po francusku bo bida by byla, nie rozumialabym wlasnego dziecka
Ja młodej ostatnio zaśpiewałam "Panie Janie" po francusku (tyle mi zostało z 2 letniej edukacji), to się młoda uparła, żebym w innych językach też śpiewała
Stary 2015-11-30, 13:04   #1945
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja mam nadzieje ze Lilka będzie chodzić na nóżkach na spacery...
Stary 2015-11-30, 13:04   #1946
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
[/COLOR]

Dla mnie rownież to istotny aspekt, ja uwielbiam długie spacery .dlatego tez funkcjonalny wozek to nieodzowny element, mam nadzieje ze mała bedzie chciała jeszcze jeździć na wiosnę bo rożnie z tym bywa. Mojej siostry córa jest tak jak Twoja wiekowo i bardziej juz preferuje spacerki na nóżkach
Moja tez juz coraz wiecej na nozkach, czasem w ogole ni ebierzemy wozka. Planuje kupic taką dostawke jakby stojak do tego wozka na czarne chwile dla niej na wiosne
I ja tez uwielbiam spacer, spedzalam tak wiekszosc dnia z Polą odkąd sie urodzila. Urodzila sie w pazdzierniku ale wtedy mieszkalam w cieplym klimacie bez zimy wiec od jej 4 dnia zycia spedzalysmyna powietrzu po 5 do nawet 10 godzin dziennie
Stary 2015-11-30, 13:04   #1947
Dzaasti
Rozeznanie

Cytat:
o to masz fart, atak rozlozy sie na dwie
Śmiałyśmy się z kuzynką, że musimy spotkać się i do tego przygotować
Stary 2015-11-30, 13:05   #1948
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
jak usg na tyle słabe, ze płci nie rozpozna na tym etapie to ciekawa jestem co jeszcze może przeoczyć :/

Aninis to jak zwykle zależy od nas i dziecka jakiego wózka potrzebujemy i będziemy używać. Ja przez całą wieś mam ścieżkę rowerowo-spacerową, więc czy idę do lekarza, czy po młodą do szkoły to nie będę miała problemu z krawężnikami, wybojami itd.. Do tego mój łobuz po roku mało używał wózka, a po 2 latach to już naprawdę sporadycznie.
W tej sytuacji dla mnie jak najlżejsza, mała spacerówka była ok.
A do roku wykorzystywałam własnie tą z wózka 2w1, bo nią bez problemu na sad wjechałam, w pola - a później na takie atrakcje wózka nie potrzebowałam, bo dziecko mi samo szło

Z spacerówek podoba mi się Inglesina Trip, ale będę się zastanawiać za rok
Inglesina ma fajne wozki
Stary 2015-11-30, 13:05   #1949
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajne przeżycie jak mąż jest razem na wizycie, USG... można to wszystko przeżyć razem... Mój również ze mną chodzi na wizyty - i widzę, że bardzo jest związany z Naszym dzieciątkiem... bo widzi go... jak się porusza... A zdjęcie z USG tak nie odzwierciedli tego widoku
Ja dopłaciłam za płytkę z prenatalnego, bo tż nie mógł ze mną iść
A i tak najlepsza była młoda "a w kolorze nie mogłaś zapłacić?"
Stary 2015-11-30, 13:05   #1950
Zakorzenienie

Cytat:
Śmiałyśmy się z kuzynką, że musimy spotkać się i do tego przygotować
albo po kryjomu wymknac od stolu i niech oni dyskutuja a wy miedzy sobą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości