Mamy marzec 2016:) Część V - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-30, 12:11   #4891
Lewek
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V

Kinga to Twój synek ma zdiagnozowane zaburzenie SI? Przepraszam ale nie jestem pewna. Jakie on miał objawy?

A z tym kluciem to nawet nie mogę głębszego oddechu złapać, nie mówiąc o kaszlaniu a wciąż mnie zrywa

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Dzien dobry,
Musze sobie znalezc na dzisiaj jakies zajecie bo szalu dostane..zjadlam sniadanie, dopijam kawe i chyba zaatakuje allegro. Ostatnio znalazlam fajna oferte na butelki aventu no i oczywiscie nie zamowilam od razu bo zaczelam sie wglebiac w temat i mi sie mozg zlasowal od natloku inf.. Po dluzszym zastanowieniu stwierdzam ze nie bede wiecej sie w szczegoly wdawac..swojej butelki rzecz jasna nie pamietam..ale moja siostra tez z lat 80' pila ze zwyklej plastikowej, ktora moze i kiedys mnie sluzyla, smoczek jak smoczek. Jaki byl w sklepie taki sie mialo. A teraz silikony, kauczuki, z platkami, trojprzeplywowe, antykolkowe. Przeciez idzie na glowe dostac od tego wszystkiego.
I tak ze wszystkim. Glupich nozyczek do paznokci czlowiek nie kupi od razu bo tysiac roznych modeli, materialow i kazdy "najlepszy" A potem i tak sie okaze ze najlepsze jest to bez bajerow i udziwnien..
Stwierdzilam ze zanim przejrze wszystkie opcje kazdego z akcesoriow dzieciecych to albo mnie wywioza do wariatkowa przed rozwiazaniem albo w marcu bede dalej bez wyprawki. Uwielbiam zakupy i te wszystkie malutkie rzeczy dla dzieci. Ale mam chyba jakies zalecialosci z dziecinstwa kiedy do wyboru bylo "mleko" albo "mleko" i przeraza mnie ilosc tego wszystkiego. Zreszta to samo mam w restauracji..jak zaczynam czytac karte i jest w niej milion pozycji to najczesciej po prostu wychodze i ide zjesc gdzie indziej. Eh no taki juz charakter.

Takze mam nadzieje ze dzisiaj w koncu zloze jakies zamowienie

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
Mira i tak będzie: najprostsze rozwiązania najlepsze. A poza tym w ogromie tych ofert i produktów należy zachować zdrowy rozsądek i wybierać coś co jest WYSTARCZAJĄCO DOBRE. Kiedyś czytałam fajny artykuł na ten temat, że mamy w dzisiejszym świecie tak szalony wybór i wciąż czujemy niedosyt, gonimy za najlepszym i towarzyszy nam ciągle dyskomfort ze może można było wybrać lepiej. WYSTARCZAJACO DOBRE - to jest klucz
Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
W tej ciąży odpukać na razie nic mnie nie boli, nie kłuje, nie dusi.Ale do dzisiaj pamiętam jak ostatnie kilka tygodni pierwszej ciąży dało mi w kość. Ból żeber z lewej strony był tak wielki, jakbym miała je połamane. I nawet przez chwilę myślałam, że mi je córa połamała .
Dziecko się po prostu tak fatalnie ułożyło.
Jeśli chodzi o ciążę i trzeci trymestr, to jestem psychicznie przygotowana na najgorsze. Przynajmniej nie bedę miała żalu do losu o złe samopoczucie W pierwszej ciąży doznałam kontuzji żeber, rozepchania brzucha, nadciśnienia, opuchlizny, ,,swędzionki", a na koniec dostałam zatrucia ciążowego. Do tego przytyłam prawie 30 kg.
Druga ciąża była jak nagroda. Zero objawów, bóli, przyszło mi tylko 16 kg i zachowałam wysoką sprawność fizyczną do 41 tygodnia Nawet z bólami jechałam do szpitala z uśmiechem na ustach
A jak bedzie teraz czas pokaże. Na razie pomijając skurcze nic mi nie dolega . I oby tak zostało.
Ależ miałaś różne ciąże

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj. Jeszcze gorzej bo tż rzadko wchodzi na te konto, więc mniejsza kontrola nad wydatkami

Wydrukuj sobie zdjecie jakiejś sexy figury i powieś na lodówce Ja 2 dni miałam apetyt na słodkie, aż tż powiedział że chyba zacznie chować przede mną słodycze. To się opamiętałam Mnie waga bardzo przeraża, więc dla mnie to najlepszy bodziec, chcę szybko odzyskać figurę. Jak będziesz miała ochotę coś zjeść nadprogramowo to pisz, będziemy krzyczeć

Ja mam zamiar kupić paczkę Dady i Pampers premium care na początek

Dzisiaj mój ostatni dzień w pracy. Kupiłam ciasto i zaraz będę chlipać
Ja też się boję swojej wagi a mimo to jem za dużo. Pocieszam się tym, że zarówno po pierwszej jak i po drugiej ciąży udało mi się pięknie wagę zrzucić. Jednak trochę wysiłku to wymagało.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:11   #4892
201610051940
Konto usunięte

Cześć mamusie. u mnie też dziś burzowo i wieje. Ale wstałam może na 30 min na śniadanie i dalej spałam do 12 co do wagi to ja już mam 10 kg na plusie:-/ a to dopiero 26 tc.
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:12   #4893
_polly_
Zakorzenienie

Muszę pozamiatać i wstawić zmywarkę.
W ogóle, mam ochotę pojechać na zakupy do CH, ale nie mam z kim. Udało mi się odłożyć trochę kasy i chętnie bym ją wydała.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:13   #4894
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
W III trymestrze się najwięcej przybiera na wadze, co nie?
A ja uważam że nie ma reguły wiadomo że w ostatnim trym dziecko najwięcej przybiera ale to ile zostanie po porodzie zależy od nas, tak myślę

Ja dodatkowych kilogramów w ogóle się nie obawiam, jakoś nie wierzę że skoro przez dwa tymestry przytyłam 6-7kg to w ostatnie trzy miesiące przytyje 20 chociaż jakbym się postarała, to kto wie

Za to jak ognia boję się rozstępów

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
mam pytanie na temat cesarki ..teoretycznie mam termin na 8 marca i jakbym miala miec planowana cesarke to wyciagali by dziecko wczesniej? kurde jakos niechcialabym w lutym hahah
Mój gin sugeruje robić cesarki w 39 tygodniu i tak się pewnie będziemy umawiali, bo u mnie póki co nie ma poważnych wskazań do wcześniejszego cięcia. Z resztą nie wiadomo kiedy dzidek zechce się ewakuować

polly ja też sama niechętnie jeżdże na zakupy, na jutro wyciągnęłam przyjaciółkę do lumpka bo ktoś musi mnie stopować lubię jak mi ktoś doradzi, z resztą dwie pary oczu wypatrzą fajniejsze promocje niż jedna hihi

Idę ogarnąć podwozie i zmykam na wizytę trzymajcie mocno kciuki!

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2015-11-30 o 12:17
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:18   #4895
_polly_
Zakorzenienie

Ja muszę się jeszcze do okulisty wybrać.

Stary 2015-11-30, 12:18   #4896
sloneczko4477
Zadomowienie

Dziewczyny któraś wrzucała link do pościeli takiej wieloelementowej w dobrej cenie, Misia to Ty? Miałam zapisaną bo też mi się podobała i znikła
Stary 2015-11-30, 12:19   #4897
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość

polly ja też sama niechętnie jeżdże na zakupy, na jutro wyciągnęłam przyjaciółkę do lumpka bo ktoś musi mnie stopować lubię jak mi ktoś doradzi, z resztą dwie pary oczu wypatrzą fajniejsze promocje niż jedna hihi
U mnie wszystkie koleżanki akurat pracują.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-30, 12:24   #4898
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Dziewczyny któraś wrzucała link do pościeli takiej wieloelementowej w dobrej cenie, Misia to Ty? Miałam zapisaną bo też mi się podobała i znikła
To?
http://allegro.pl/baby-love-19-cz-po...601040354.html

Stary 2015-11-30, 12:28   #4899
sloneczko4477
Zadomowienie

O dzięki Ci !
Stary 2015-11-30, 12:38   #4900
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
O dzięki Ci !
Też mam w zakładkach, biorę żółte
Stary 2015-11-30, 12:40   #4901
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie tez czesto boli pod zebrami z lewej strony , po domu laze bez stanika zeby nic nie ugniatalo ale i tak nieraz czuje to

mam pytanie na temat cesarki ..teoretycznie mam termin na 8 marca i jakbym miala miec planowana cesarke to wyciagali by dziecko wczesniej? kurde jakos niechcialabym w lutym hahah
Planowana cc jest zwykle 2tygodnie przed tp

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:44   #4902
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Też mam w zakładkach, biorę żółte
Ja róż z kolorowymi kropkami tż się bardzo podoba taki i mi również więc zamawiam
Stary 2015-11-30, 12:51   #4903
aguleck
Raczkowanie

Witam się po dłuższej nieobecności. Od paru dni próbuję was nadrobić, ale zostawiłam sobie ze trzydzieści stron, gdzieś w okolicach 80
Ostatnio pisałam o tym, że mam mieć egzamin (25.11) a dziś muszę się pochwalić, że go zdałam i mogę skupić się na przygotowaniach do świąt, a potem do porodu.
Dla tych, które jeszcze wahają się, czy chodzić do szkoły rodzenia, szczerze polecam, zwłaszcza jeśli macie możliwość chodzić z partnerami. Ja chodziłam w pierwszej ciąży i bardzo sobie chwalę, bo to przede wszystkim uczy, że dziecko to nasza wspólna sprawa. I po porodzie wkurzało mnie, jak ktoś pytał, czy mi mąż "pomaga" przy dziecku, bo nie o pomaganie tu chodzi a o wspólne zajmowanie się NASZYM dzieckiem.
Co do wagi, już to kiedyś pisałam, że w pierwszej ciąży przytyłam 33 kg, ale po ciąży zrzuciłam do zera bez diety i ćwiczeń, a niektórzy twierdzili nawet, że jest mniej niż przed i że wyglądam za chudo (ale waga była taka sama). Teraz mam już 11 kg na plusie mimo racjonalnego odżywiania (zero smażonego, fast foodów, przekąsek typu chipsy, słodkich napojów, itp), do tego ćwiczenia i basen. Jedyne czym grzeszę, to słodycze, a i to nie za często, więc to nie do końca od nas zależy. Pocieszam się, że w poprzedniej ciąży było na tym etapie o 8 kg więcej i ja np. wcale nie przytyłam najwięcej w ostatnim trymestrze, w każdym prawie jednakowo.
Jeśli chodzi o kłucie w klatce piersiowej, miałam to w pierwszej ciąży. Byłam nawet u kardiologa, też nie mogłam oddychać i promieniowało na plecy. Oczywiście okazało się, że to nie serce. u mnie to mogło mieć związek z kręgosłupem. Teraz, może dzięki ćwiczeniom i basenowi, do tej pory jest ok, ale współczuję, bo wiem co to znaczy.
Gratuluję wszystkich udanych wizyt z ostatniego tygodnia. Trzymam kciuki za dzisiejsze i za wszystkie dziewczyny w szpitalach i chorujące w domach. i przepraszam za ten przydługi post.
aguleck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 12:52   #4904
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
... A teraz silikony, kauczuki, z platkami, trojprzeplywowe, antykolkowe. Przeciez idzie na glowe dostac od tego wszystkiego.
I tak ze wszystkim. Glupich nozyczek do paznokci czlowiek nie kupi od razu bo tysiac roznych modeli, materialow i kazdy "najlepszy"....
Mira czuje dokładnie to samo co ty

ja przytyłam 6kg i chciałabym nie tyć więcej niż 10kg na całą ciążę, Będę musiała się bardziej pilnować chyba. Ja miałam dużą wagę wyjściową i boje się że ciężko mi będzie schodzić waga

U nas wiało a teraz świeci słoneczko pięknie

o jaki piękny tez zestaw - też sobie zapisze - kto wie...

Edytowane przez Dorka__00
Czas edycji: 2015-11-30 o 12:59
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 13:06   #4905
sloneczko4477
Zadomowienie

Wrzucam jeszcze wczorajsze zakupy
Pisałam ostatnio, że mam większość rzeczy niebieskich i szarych dlatego tyle różu :P
Jeszcze 9par skarpetek i dwie pary rajstopek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1448888744178.jpg (55,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1448888754258.jpg (61,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1448888762754.jpg (57,3 KB, 18 załadowań)
Stary 2015-11-30, 13:09   #4906
fjolek
Zadomowienie

sloneczko slicznosci gdzie kupilas
Stary 2015-11-30, 13:10   #4907
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
mnie tez czesto boli pod zebrami z lewej strony , po domu laze bez stanika zeby nic nie ugniatalo ale i tak nieraz czuje to

Na termin planowanej cesarki składa się kilka czynników.
Ja miałam pierwszy poród przez planowane cc i odbyło się w 39 tc. Moja koleżanka też miała pierwszy poród przez cc ze względu na ułożenie pośladkowe i też cc na tydzień przed terminem.
Pierwsze cięcie przeważnie robią na tydzień przed wyliczonym terminem porodu.
A jeżeli to kolejne cięcie i dochodzi ryzyko rozejścia się blizny na macicy, to robią około 2 tygodnie przed terminem porodu.

Lewek tak, to mój synek ma stwierdzone zaburzenia SI.
Objawów cały szereg. Zaczęłam na nie zwracać uwagę około 2 roku życia. Ciągle pił tylko z butelki, nie chce przyjmować stałych pokarmów, je tylko papki i miękkie rzeczy typu bułeczki pszenne. Do tego szuka stymulacji wzrokowej - kręci przedmiotami ,porównuje takie same obrazki, napisy itp., otwiera i zamyka drzwi żeby widzieć ruch. Jest nadwrażliwy słuchowo i widać jak bardzo niektóre dźwięki mu przeszkadzają. Duże opóźnienia mowy, trudności w koncentracji i wiele innych. Jeśli z jakiś powodów potrzebujesz szczegółów ,to pisz, wtedy Ci to jakoś w większym porządku opiszę
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 13:16   #4908
gosza82
Rozeznanie

Agulecki gratulacje zdanego egzaminu!!! Fajnie że się odezwałaś i najważniejsze że u Ciebie wszystko w porządku
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 13:19   #4909
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
sloneczko slicznosci gdzie kupilas
Komplet z butami i kratką i ten wieloelementowy w TKmaxx a te różowe pajacyki i śpioszki w Carrefourze

Aguleck za egzamin !
Teraz będzie świąteczne i dziecięce szaleństwo zakupów ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-30, 13:22   #4910
Lewek
Zakorzenienie

Kinga dzięki za odpowiedź. Tak się zastanawiam nad moim synkiem ale nic z tego co piszesz do niego nie pasuje. Tak czy siak planuję z nim iść do psychologa.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 13:26   #4911
kallina_2014
Wtajemniczenie

Widzę, że wykonczymy dzisiaj wątek
Stary 2015-11-30, 13:28   #4912
Kiinga26
Zadomowienie

Lewek przy zaburzeniach SI objawy mogą być skrajnie różne, w zależności od tego w którą stronę poszło zaburzenie. A co Cie martwi w zachowaniu synka?
http://gpp.edu.pl/zaburzenia-integra...-rozpoznawanie

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-30, 13:51   #4913
aguleck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Agulecki gratulacje zdanego egzaminu!!! Fajnie że się odezwałaś i najważniejsze że u Ciebie wszystko w porządku
Cytat:
Komplet z butami i kratką i ten wieloelementowy w TKmaxx a te różowe pajacyki i śpioszki w Carrefourze

Aguleck za egzamin !
Teraz będzie świąteczne i dziecięce szaleństwo zakupów ?
Dzięki
A tak z innej beczki, bo wydaje mi się, że ktoś już o to pytał, ale nie pamiętam, czy były odpowiedzi. Wiem, że pierwsza cesarka nie jest bezwzględnym wskazaniem do kolejnej, ale jakie mniej więcej są tendencje wśród lekarzy? Raczej bardziej kolejne cc czy np. namawiają do sn? Oczywiście jeśli np. pierwsza była ze względu na ułożenie dziecka, a nie np. stan zdrowia matki. Wiem, że są tu dziewczyny po dwóch cc, ale pytanie do wszystkich, które coś słyszały na ten temat. Z góry dzięki.
aguleck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 14:00   #4914
Kiinga26
Zadomowienie

Aguleck wskazaniem do drugiego cc jest odstęp krótszy niż 2 lata między pierwszym a drugim porodem. Jeśli pojawiły się skurcze i jest brak postępów w rozwarciu to tez od razu cc, bo po przebytym cięciu nie wolno podawać kroplowki wspomagajacej. Teoretycznie trafiając na porodówkę po przebytym cięciu masz prawo odmówić porodu siłami natury. A tendencja wśród lekarzy? jeśli Twój lekarz nie pracuje w szpitalu, w którym będziesz rodzic. To nawet z jego zaleceniem na cc w szpitalu mogą zadecydować o próbie porodu siłami natury. Ja z własnej woli próbowałam rodzic drugie dziecko siłami natury, ale ostatecznie i tak zrobili cc po 9 godzinach nieefektywnych skurczy

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-30, 14:00   #4915
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Moje typy
Karolciakarola
Diablica
Palulitka
Błagam o nie usuwanie ja żyję i raz na parę dni coś napiszę.

Cytat:
Dziewczyny, a może zamiast nowych staników wystarczy przedłużka? jeśli obwód w biuście się nie zwiększył?
Też muszę kupic ale to wymaga wyjścia a ja mam dużo leżec i moze jutro podjadę bo muszę jakiś list z inposta odebrac.

Zaloguję się na komorce to może więcej będę pisac, czytam na bieżąco. Dziś córka w domku ze mną to sobie bardziej siedzę niż leże ale do środy przetrzymam bo miała w weekend gorączkę i katarek. Na szczęście neosine i inne wynalazki działają.

Już chyba wszystkim maleństwom kupiłam prezenty na święta tym do 4 lat większe to moje kuzynostwo tak 7lx2, 8l ,9l i takie gimnazjum i nie wiem czy i co kupowac.

Dostaliśmy pierwsze papiery odnośnie działki i ew dalszej budowy.

Ja mam kontrolną wizytę w środę na 12.00, a 23.12 taką normalną to znowu sobie pooglądam księcia chyba że będzie się wiercił jak ostatnio.

Macie sprawdzonego sprzedawcę na al odnośnie spódnicy, potrzebuję czarną na BN i nie wiem czy kupowac najzwyklejszą i najtańszą czy coś lepszego bo w końcu to tylko na 2 miesiące.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 14:02   #4916
sloneczko4477
Zadomowienie

Wydaje mi się, że jeśli nie ma przeciwwskazań to raczej SN czytałam ostatnio właśnie dyskusję na ten temat i kobiety pisały, że rodziły naturalnie po cc bez problemów, bardziej to przeżyły emocjonalnie i większość opowiadała się za naturą
Stary 2015-11-30, 14:02   #4917
201610051940
Konto usunięte

Z tego co siostra mi tłumaczyła ze lekarz ocenia czy blizna po cc się rozciąga bo jeśli nie to kierują na cc. Gdyż blizna jeśli się nie rozciągnięte to będzie hamować skurcze przy porodzie
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 14:06   #4918
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Ale dobre kluski śląskie mi wyszły
Stary 2015-11-30, 14:19   #4919
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Ale dobre kluski śląskie mi wyszły
Hmm kluski..musze wpisac obok pierogow..jako wyzwanie na ten miesiac
Ja wlasnie wciagnelam moj hit ostatnich 3 dni.."lody" z jogurtu greckiego i mrozonych owocow. Mniam

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 14:21   #4920
_polly_
Zakorzenienie

Ja dzisiaj na obiad sobie odgrzeję pierogi.
Jeszcze 5 dni do powrotu TŻ. A za 4 dni mam urodziny i dalej nie wiem co chcę dostać.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości