|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Konto usunięte
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIII
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Nikkitutorials, australijska(?) youtuberka.
Ode mnie też, a wyglądam dużo młodziej (co czasem jest wkurzające ;p) nawet w pełnym makijażu. Ona jest bardzo ładna, ale wygląda jak dojrzała kobieta ok. 30stki ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Konto usunięte
|
Była dyskusja o youtubowym przedszkolu... polecam Fajny Program Wielmoznego Igora, chłopaka Banshee, z 20 listopada. Robił telefon do widzów: odebrał ojciec 10-letniej dziewczynki z pretensjami czemu dzwoni do jego dziecka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a kremów BB gdy używałam to tylko azjatyckich, teraz już zwykłe podkłady |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Osobiście zakochałam się obecnie w schludnych cv bez zdjęć. Ale to takie moje widzimisie nie mające wielkiego znaczenia w procesie rekrutacji. Po prostu jakoś bardziej skupiam się wtedy na tym co jest napisane niż jakie wrażenie sprawia osoba na zdjęciu. Kompromitacja przez telefon? Gadanie o dupiemaryni, stawianie licznych warunków, podrywanie nas, wypytywanie o szczegóły z naszego życia lub dzielenie się własnymi z nami. Tak naprawdę często niby nic a jednak gadulstwem można nam nieco zdradzić albo po prostu zaniepokoić tym co usłyszmy. Nie mogę za wiele zdradzać bo ochrona danych itp. Ale była osoba ubiegająca się stanowisko gdzie był kontakt z hmmm, wymagającym klientem. Osoba ta na rozmowie z nami była dość pewna siebie, raczej sympatyczna w ogólnym wydźwięku. Jednak miała jakieś dziwne żarty takie nieco prostego cwaniaczka. Ogółem zamiast ugryźć się w język ta osoba wciąż się pogrążała. Niby żarciki żarcikami, jest wesoło ale to były gwoździe do trumny. Z takim stylem bycia to chyba tylko na budowę lub na truskawki, a nie do pracy w klientem, który wydaje kupę kasy i to jeszcze w miejscu gdzie szefostwo jest bardzo życzliwe i skromne. To co piszę to chyba dość oczywiste sprawy ale widać nie dla każdego. Przepraszam za literówki. Już poprawiam co mi wpadnie w oko. Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2015-11-30 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i pozdrow pracodawcę, fajnie, że jeszcze tacy istnieją ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Akurat 'zainteresowania' to nie takie duperele. Na podstawie rozmowy o zainteresowaniach można wyłapać wiele ciekawych aspektów o człowieku, jego aktywności społecznej, jego zdolnościach i chęci rozwoju - to wbrew pozorom wazna rubryka, a pytania, które jej dotyczą, mogą się paradokslanie okazać najbardziej podchwytliwe i na tym można łatwo się wyłożyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Niestety jest chyba jakaś taka polska szkoła cv. Normą jest wpisywanie hobby (naprawdę to kogoś interesuje? Ktoś kandydatów okłamał), stanu cywilnego (wiem kto rozwodnik, a nawet ile ma dzieci), i wielu innych detali zupełnie niepotrzebnych. Dziwi mnie też ostatnio formułka: CEL: uzyskanie pracy. Jeżeli już ktoś w cv wpisuje rubryczkę cel, to nie wiem.. hmmm.. niech napisze po prostu stanowisko o jakie się ubiega. Ale to można zrobić w treści maila, o czym wielu niestety zapomina. I potem mamy zagwozdkę dokąd człowiek aplikuje, tym trudniejszą gdy w cv doświadczenie nie opiera się na jednej branży tylko na kilku różnych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
przede wszystkim zmieniło moje nakładanie korektora pod oczy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chciałam jeszcze dodać, że nie neguję tego co napisałaś. Hobby w cv być może się przydaje. Ale chyba rzadziej niż nam to potrafią wmawiać. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
Złapałam się na tym, że tak naprawdę przeglądając naszą bazę cv chętnie wracałam i zachwycałam jednym się zupełnie skromnym cv, bez zdjęcia i nawet napisu Curricul Vitae (częste błędy w tych 2 słowach). Jedynie w nagłówku dużymi, czytelnymi literami imię i nazwisko, mniejszymi telefon, mail itp. Poniżej już kilka najważniejszy kategorii. Wszystko schludnie, w jednej linii, nic się nie rozjeżdżało (pdf obowiązkowo), jedną czcionką. Bez pogrubień, kursyw. Jedynie kategorie oddzielone cienką, długą linią równą długości wersów w tekście. Więc obecnie mam zboczenie dotyczące oszczędnych cv. Może dlatego, że tych naprawdę dopracowanych w swojej skromności bywa tak niewiele : ( ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Chciałam jeszcze tylko dodać w tym temacie, że zdjęcie z rąsi, gdzie osoba wygląda normalnie, bez minek i dekoltów itp. to jeszcze nic. Potrafimy zrozmieć, że komuś było tak wygodniej. Mnie najbardziej rozwaliła laska, która w odpowiedzi na ogłoszenie (nie było tam mowy o zdjeciu) przesłała cv i osobno plik ze zdjęciem. Stała na nim z jakimś facetem. Ona ubrana oczywiście jak na jakąś imprezę. Ubranie dość specyficzne, może i dziewczyna przyzwoita ale pozory mówiły jedno: jak prostytutka z alfonsem. Nie wiem czy ktoś sobie z nas jaja robił czy co (a nawet te się zdarzają). CV w porządku, doświadczenie miała, język miała. Zdjęcie ją zdyskwalifikowało. Może ktoś jej głupi żart zrobił? Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2015-11-30 o 15:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Nie bardzo rozumiem. Dla mnie CV powinno miec określoną formę, tj. kolejność. Języki zazwyczaj śmigają na końcówkę; a od tego czy spełniam główne wymagania jest list motywacyjny. Cytat:
Dlaczego tylko azjatyckie ? Korzystam z Dr Jart + od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolona.:ehem
nauczycielu, zajrzyj ![]() Edytowane przez ajah Czas edycji: 2015-11-30 o 16:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a person who belives in the social, political and economic equality of the sexes" (HD!) BLOG Chow mein z orzechowym kurczakiem na ostro Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2015-11-30 o 15:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem dlaczego odniosłam wrażenie, że Karima, mówiła, że była to jej zachcianka, któraś jej wypowiedź miała taki wydźwięk ![]() Tak czy inaczej bardzo jej współczułam jak to przeżywała 'na świeżo', bo wiem z autopsji, że ta wada nie jest aż tak uciążliwa (mimo, że problemy z orientacją/równowagą to fakt, to absolutnie nie jest koniec świata i mnóstwo osób z tym żyje po prostu nosząc soczewki/okulary, które to słabsze oko trzymają w ryzach) i jeśli mi przytrafiłoby się coś takiego też długo bym przeżywała. Zgadzam się z jej słowami "Call me ungrateful, call me vain, I don’t care. I don’t want to be memorable for a defect. I don’t want my most distinguishable feature to be a flaw. I don’t want to be that girl who has that black spot in her eye.", może też przez nie zapamiętałam to jako poniekąd żal do siebie, że zdecydowała się na operację w pierwszej kolejności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Tak tylko piszę, jakby ktoś się chciał wybrać do Natury w City Parku na Wyspiańskiego w Poznaniu - już ją skasowali XD Byłam tam wczoraj i Natury brak
![]()
#2482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
List motywacyjny jest po to, by przekonać, że to właśnie my jesteśmy idealnie na konkretne stanowisko do konkretnej firmy, nie warto powielać w liście wszystkiego, co jest w CV, w nim można się też bardziej rozpisać - ale myślę, że to wiesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Czekoladożerca
|
Andrzejowy weekend u Laury
#2484 |
Konto usunięte
|
Nie rozumiem spiny z cv. Jeśli rekruterow naprawdę przerasta szukanie informacji i odrzucają kandydata bo daliby nr tel w inne miejsce to niech sobie stworzą formularz rekrutacyjny lub szablon cv i oceniają po kwestiach merytorycznych a nie czcionce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Konto usunięte
|
Ja rozumiem przestrzeganie rygorystycznych standardów, jeśli firma sama spełnia choćby podstawowe. A tak naprawdę w większości ogłoszeń brak choćby informacji o miejscu zatrudnienia/ rodzaju umowy / widełkach płacowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() |
#2487 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przy czym dziwie się ludziom odpowiadajacym na ogłoszenia bez nazwy firmy i zakresu obowiązków z co najwyżej krótkim "praca biurowa" ze aplikuja i są zaszokowani ze to call center albo akwizycja ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Czy tylko ja mam wrażenie, że Natury powoli znikają? Gdzie ja teraz znajdę Kobo? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | ||
Kocur Kanapowiec
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.