|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą co to za fenomen tej Krainy Lodu? Nie widziałam, nie oglądałam ale jest WSZĘDZIE ![]() ![]() edit: Sprawdziłam w jaki dzień tygodnia ja się urodziłam - poniedziałek! Nie mam argumentu dla mojej mamy. No, może to, że bardzo blisko 13tego ![]() Śmieszne te komentarze, że piątek, że dziecko z końca roku, że pewnie urodzę o godzinie 13.13.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-11-30 o 10:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | |
Zakorzenienie
|
Klementyna nie ładnie się mama zachowała. Wczoraj byłam u koleżanki i opowiadała że kupiła siostrzenicy jakąś fajną lalkę na Mikołaja i pokazała ją siostrze. To kazała jej zostawić sobie tą lalkę dla swojej córki kilku miesiecznej a tamtej kupić tablice do pisania.
Cytat:
Co do paczki to była poduszka krówka, ptaszek ćwierkający DigiBirds i puzzle. W tym roku zero słodyczy a w tamtym mimo, że miał 1,5 roku były ciastka i inne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3454 |
Zakorzenienie
|
Sorce - wejście jedno, gabinet jeden dla chorych i zdrowych. Na ważenie biorą do gabinetu szczepień ale do pediatry idź tam gdzie pół dnia chorych przyjmowali. Nawet receptę na szczepionki dostałam tyle że wraz nie zaszczepie teraz.
Rano byłyśmy z Dominika na badaniach, łzy jak grochy przy pobieraniu krwi (tyle razy i z J i z D już 3 raz i nigdy żadne nie miało z palca). Tylko kicha bo tż ma mój dowód rejestracyjny ze soba ![]() Klementyna - nie lubię takich sytuacji.. Kiepsko się mama zachowała.. Moja uważa że dzieci mają tyle zabawek że ona już nic nie będzie kupować.. I rzeczywiście o ile dużo pomaga tak prezentów dzieci od niej nie dostają nawet na święta. Od innych raczej my wybieramy i to mi pasuje ale mam wrażenie że niektórzy inni nie są tym zachwyceni mimo że sami pytają. Tak źle i tak niedobrze. Dla Dominiki na prawdę nie wymyślę teraz ilus prezentów, zabawki i książki mamy, musi być praktycznie, trudno. |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dzis tż przwuezie paczke dla K- podobno same słodycze... ![]() A u mnie w klasie wojna stulecia, bo 3 rodziców kupiło na mikołaja wszystkim dzieciom ksiązki- dla chłopców, a dla dziewczynek jakies kolorowanki +słodycze, a kilkoro rodziców niezadowolonych, ze co to za prezent ksiązka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Zakorzenienie
|
U J w przedszkolu zrzuta po 40zl na prezent od Mikołaja.. Zobaczymy co przywlecze..
A odnośnie mamy, dziś usłyszałam że lepiej bym dziecku zupę dała zamiast badania robić bo mało waży... Daje dziecko kluc a rozwiązanie takie proste: zupa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie piszcie tak dużo!!
Wczoraj padłam o 18.. Olaf niezbyt dał pospać i w końcu wzięłam go do łóżka wiec spaliśmy w trójkę- ja Ewa i Olaf.. Odgruzowywuje mieszkanie i końca nie widać :/ Jeszcze w pidżamie chodzę.. Jem Vifona.. Obiad dzis pewnie w mc donaldzie i potem zakupy.. Dostałam od sąsiada cały worek z lego Klocki po jego dzieciach wiec maja chyba ze 30/40 lat! Musze to zobaczyć ![]() Dziewczyny Poradzicie co jadły wasze maluchy półroczne Nie mam pomysłu juz co dla Olafa Śniadanie i obiad ok a pózniej juz nie wiem.. Same owoce cały czas czasami kisiel czy galaretka ryż z jabłkiem.. Moze znacie jakieś blogi strony z inspiracjami? Najlepsze byłoby BLW ale Olaf jeszcze nie siedzący.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3458 | |||
Zakorzenienie
|
lubię jak aktorki się starzeja. tylko to coraz rzadsze. wiadomo, geny
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ciuchy/buty tez daje ciotce, ktora wie kto naprawde potrzebuje i nie pogardzi nie modnymi rzeczami :/ ![]() ![]() hehe wkrotce bedziemy na biezaco ze wszystkimi kreskowkami ![]() Cytat:
jak sie ma wymagania, to trzeba zrobic liste ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no wlasnie ![]() ![]() ![]() no dajze jej zupy! (inna kwestia, ze na bank wyjdzie np. niedobor zelaza i juz beda miec`argument za krupnikiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
MBZ♥
|
Malpko ja też
![]() ![]() Pani mam wrażenie, że te "sławne" osoby przygotowujące paczki zostały wciągnięte w machinę-swoją drogą oni na to co mają zapierdzielają od dzieciństwa . Wcześniejsze edycje paczki, sprzed dobrych kilku lat nie miały takiej listy prezentów dla rodzin. Teraz jak dla mnie poszło to w stronę:paczka umebluje mieszkanie-bo są prośby o meble-b nawet o srebrną kuchenkę gazowo-elektrycznę. Paczka zapełni spiżarnię na kilka ładnych miesięcy-co z tego, że rodzina po odliczeniu wydatków na opłaty, czynsz ma ponad 400 zł na osobę. Paczka zapewni chemię-proszek, persil, płyn lenor-inne nie wchodzą w grę. Paczka zapewni kosmetyki dla niepracujących dwudziestukilkulatków. Wreszcie paczka da konsole, lustrzanki, laptopy i gry. 11 latek prosił o grę gta którąś tam-po interwencjach i wrzuceniu filmiku z yt o brutalności tej gry, zarządca strony wysłał do rodziny jeszcze raz wolontariusza-wcześniej uwagi na temat, że to gra od 18 lat był kwitowane: rodzice decydują czy dziecko gra i ww co. albo inna prośba o nowość, która dopiero co wyszła-koszt ok 200. Jak słychać w tv paczka ma być impulsem do zmiany. Jedyną zmianą jaką ja widzę jest zmiana w ilości dzieci u rodzin, Tego też nie wolno skomentować bo to prywatna sprawa rodziny, która gnieździ się w kawalerce z teściem, 5 dzieci,a 6 w drodze. Jedna z bulwersujących się pań, która kolejny raz nie została włączona do akcji pisze, że sytuacja pogorszyła się kiedy z kawalerki -18 m przeprowadziła się do większego mieszkania 73 m. O tym, że partner pani znów w więzieniu, a do rodziny dołączyła mała Jennifer ani słowa ![]() I są rodziny, którym warto-należy się pomoc ale giną w morzu roszczeniowców. Klementyna niefajne zachowanie mamy:/ Sorce no wiesz, wymyśliłaś ten piątek ![]() Mnie Kraina lodu nie zachwyca. Ostatnio widzieliśmy reklamę śpiewającej Elsy-komentarz B: coś się tej lalce przytyło ![]() Filmu nie widziałam. Za to oglądnęłam: Zabiłam aby żyć i uryczałam się strasznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Zakorzenienie
|
nie pomoge, bo Olcia malo co je. cyca je, je, je
![]() nie zazdroszcze im. ale dla mnie to troszke smieszne. generalnie - podzielam Twoje zdanie.
![]() |
#3461 |
MBZ♥
|
Mi się wydaje, że oni nie widzą opisów rodzin, nie wiedzą o co kaman i jak przygotowują paczkę to jest to symboliczna paczka
![]() Jola trzeba odkopać pierwszą część wątku z odchowalni i odświeżyć pamięć. Na pewno warzywa, owoce i zupy ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Agatko mam już numer do śledzenia paczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpopularniejszy blog http://alaantkoweblw.pl/ albo blog Irminy ![]() http://gotujekomus.blogspot.de/ Dodalam Cie do grupy BLW Przepisy na Facebooku (dobrze zrobilam? ![]() Olafa mozesz sobie posadzic na kolanach i on moze sobie wtedy wziac sam cos do raczki ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Marcela pokoj upiekszony - plakaty wisza ![]() ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-11-30 o 14:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na razie zatrzymalam sie na etapie Peppy ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- to do mnie? ![]() podswietlilam cala wiadomosc, bo myslalam, ze piszesz jakas niesamowita historie na bialo ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 | |
Zakorzenienie
|
![]() Jutro zrobie ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3467 |
Zadomowienie
|
Sorcerres- akumulatory naładowane!
Mam nadzieje ze do nowego roku przynajmniej ![]() Byou- święta spędzamy sami u siebie Niestety nikt do nas nie przyjedzie Moderna- dzięki wielkie! Juz polubiłam na fb te dwie Jak możesz to jeszcze raz zaproś do tej grupy z przepisami bo nic nie mam😘 |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() administrator musi potwierdzic ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sorce a facet z poczekalni burak! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pudło. Hemoglobina w normie, ferrytyna w normie. Coś tam w morfo lekko obniżone co ma świadczyć o tym że niedługo może jej zacząć brakować żelaza ale dokładnie to samo słyszałam ze 2 mce temu. Mogę jej dawać jeść (jak to brzmi), mogę sama brać witaminy z zelazem albo jej dać mini tyci dawkę zelaza mniejsza niż profilaktyczna także chyba wybierzemy 2 ostatnie opcje i żegnamy się póki co z przychodnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Oliwia zostala na oddziale, bedzie minimum.do piatku. Na bank bedzie korekta wymiennikow i ilosci insuliny- bo wg tego co teraz to ma okolo 1000 kcal. Ona twierdzi ze je to co jej przygotowuje, ale ani cukry ani znajdowane zzieleniale kanapki tego nie potwierdzaja. Na bank jeszcze przejdzie dietetyke, na moje i lekarki zyczenie. Remontuja oodzialy na Prokocimiu, teraz juz wypasik. Ale papierologia przyjeciowa masakra- dwie godziny, wiec od razu lecialam do tesco,po cos na drugie sniadanie, bo teaz nie ma kuchni tam stacjonarnej tylko catering. Panika, mnie zupelnie nie chodzi o to czy pani potrzebuje perfum , czy nie- bo gdyby napisala perfumy, to wiadomo, ze na latwizne bym nie poszla i czegos w stylu intergnoj bym.nie kupila. Wiadomo,kazdy ma potrzebe " swojego luksusu", tylko nievh on bedzie na miare i kieszen tych co chca pomoc. Byou przyklad ktory podalas tez znam. Pisalam o szwagrze i jevo partnerce, ktora do pracy nie pojdzie. A zasilki.ma takie ze az w szoku bylam. I nie mowie tego,bo jakas zazdrosc czy zawisc przeze mnie przemawia. Nie. Mnie trafia, bo ja na to co mam haruje, niedosypiam,nie mam kasy na cotygodniowe wizyty u kosmetyczki itp. Mnie nie zwracaja za zakupy ciuchow dla dzieci, nie daja kasy na wcxasy... a ze jeszcze przy tym wszystkim kombinuja i biora faktury i rachunki od znajomych, to zyja sobie na poziomie, ktory moze ja za kikkanascie lat osiagne. Klementyna, nie pitol. Kacper jest madrym chlopcem i na bank bedzie sie klockami bawil. Skoro mamie sie prezent nie podoba, to Ty mu go daj i zobaczysz ze bedxie zadowolony. Sorce, ostatnio Pawel poszedl z Emila na pobranie krwi i stoczyl wojne. Bo Pani rozwalila dziecku reke usilujac pobrac z zyly ( ma takie rozciecie) i mimo tego usilnie probowala pobierac z kolejnej zyly. Musialo go ruszyc niezle, bo w koncu miala pobranie z paluszka a komentarze zbywal jakimis swoimi. Dawno go w takim w☠☠☠☠ie nie widzialam. U nas w zlobie szkarlatyna, nawet jak zanosilam zaswiadczenie to mnue pytaly Panie czy u nas nie bylo.
#3472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak hemoglobina jest w porzadku to dlaczego chcesz podawac dodatkowo zelazo? (wydaje mi sie, ze zelazo moze powodowac zaparcia, a przy delikatnym brzuszku to niefajna opcja) D. juz prawie bedzie miala 6 miesiecy, tak? To moze juz lepiej ugotowac buraka na parze lub upiec w piekarniku i dac jej do pochrupania? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3474 |
Zakorzenienie
|
ah, rozumiem - a w siatkach mocno spadla?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I masz rację nie będe pitolić! Tylko za tą stówe z hakiem miał być tor dla Kacpra do ściagania...Ale cóz na dziecku się nie oszczędza (i na zrobieniu na złość mamie;p) monika a D. chętnie je marchewki czy inne brokuły czy jeszcze w ogóle nie próbowałas? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Zakorzenienie
|
poka poka!
![]() o, to genialnie! to niech się cmokną w nos ![]() rany... dziwnie, zwłaszcza na takim oddziale ![]() aż sprawdziłam. Olka 26 VIII (ciut przed półroczkiem) ważyła 6500. ale nas już wtedy zupełnie się nie czepiali. 3 IX dałam pierwsze coś (wydawało mi się, że jarzynówkę, a zapisałam marchewkę?) jaka Dominika miała wagę startową???
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2015-11-30 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | ||
Zakorzenienie
|
Nie wiem nawet.. Na pewno nie podwoiła wagi na pół roku.
Cytat:
Cytat:
3470 miała urodzeniowa. No i chyba koniec tematu. Dziecko dostęp do jedzenia ma, wygląda dobrze, wyniki ma dobre. Stale przybiera na wadze, od kilku miesięcy tyle samo. Nie zatrzymuje się ani tym bardziej nie spada. Z siatek chyba jeszcze nie wypadła. Nie ma się czego czepic. Co to że "powinna" już jesc, wszędzie piszą że na spokojnie, nie spieszyć się ze stałymi posiłkami. do roku podstawa jest mleko, prawda? Wypisujemy się z wyścigu na ilość wyeliminowanych mlecznych karmien. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego nie idę do lekarza. według niej powinnam uczyć dziecko jeść. a ja pytam jak?
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2015-11-30 o 18:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Zadomowienie
|
Monika, Pani, Kinga mając półtora roku potrafiła nieraz tylko mlekiem żyć i wyniki świetne miała i przeżyła a Wasze dziewczynki jeszcze malusie są. Rosną swoim tempem i tyle. Niektórzy lekarze problemów na siłę chyba szukają...
Klementyna, ja tam bym dała tę klocki i tyle. Kazała wybrać to wybralas i już. Despa, kciuki za szpital Oli. Demeter, królowa zakupów jesteś hehe. BYou na takie wczasy chętnie bym pojechała, ach. Jola, dobrze, ze droga minęła bez problemów. Oby Olafowi coraz lepiej było i się nie męczył bidulek. Kwiatuszku, dużo sił. Sorce, to już tak niedługo. Dużo sił na tę koncoweczke. Monicca, a Ty w którym tyg. jesteś? Ja też takie twardnienia miałam ale poza tym wszystko było ok. U nas miesiąc w zdrowiu i w nocy takie katarzysko się pojawiło, ze masakra i po jednym dniu cały nosek ma Kinia opieczony... Pojutrze Mikołaj w przedszkolu. Dziewczynki dostaną lalkę i mikrofon z echem. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie da się. Na siłę nic nie zrobisz. Ja sobie powtarzam że przez rok głównie mleko. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2015-11-30 o 21:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.