Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.32 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-30, 14:43   #3181
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.32

Przeciążyłam sobie na siłowni kolano jakiś tydzień temu i z każdym dniem (mimo że się oszczędzam) boli mnie coraz mocniej. Ogólnie boli mnie w miejscu, które wcześniej pobolewało. Nie jest spuchnięte, nie ma siniaków. Mogę z tym jechać na pogotowie, czy mnie pogonią? Jak się umówię do ortopedy to pewnie będę czekać dwa lata
Stary 2015-11-30, 14:53   #3182
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;53641042]Dlaczego nie Kreta?
Też szukam ciekawej mety na podróż poślubną w maju (lub na przełomie maja i czerwca) najlepiej, żeby było ciepło i ciekawe miejsca do zwiedzania...[/QUOTE]
Mój kolega teraz był i mówił, że pełno uchodźców i strach chodzić.
Ja byłam jak ich jeszcze nie było, ale wolę Hiszpanię niż Grecję i Hiszpanów, nie Greków
Stary 2015-11-30, 15:04   #3183
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monilkaa Pokaż wiadomość
Dobry, niezapychający krem nawilżający? Tylko nie natłuszczający, zależy mi na naprawdę dobrym nawilżeniu. Najlepiej bez gliceryny i parafiny, bo to mnie na bank zapcha. Nie musi być pod makijaż, może być bardziej treściwy na noc. Help, pomóżcie
Fajny jest Iwostin Sensitia krem intensywnie nawilżający spf 20.
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 15:04   #3184
turu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość
Biuro podróży w 3miescie

Jakie biuro podróży polecacie? Chciałabym się wybrać gdzieś w maju i szukam biura. Na kierunek też pomysłu nie mam. Żeby były ładne plażę i ciekawe miejsca do zwiedzania, no u żeby nie zbankrutowac. Na dwa tygodnie chcemy się wybrać.
Ja póki co na własną rękę organizowałam sobie wakacje, chociaż teraz już chyba będę korzystać z biura bo jednak niczym nie trzeba się przejmować z załatwianiem.. polecam itakę albo grecos, znajomi korzystali i nigdy nie mieli żadnych złych przygód. Ja uwielbiam greckie wyspy, plaże są świetne i przede wszystkim przezroczysta czyściutka woda byłam na Kosie i bardzo polecam. Teraz zamierzam się wybrać na zakynhos albo na Korfu Co prawda w maju nie będzie tam jeszcze niewiadomo jakich upałów ale powinno już być bardzo ciepło
turu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 15:15   #3185
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Przeciążyłam sobie na siłowni kolano jakiś tydzień temu i z każdym dniem (mimo że się oszczędzam) boli mnie coraz mocniej. Ogólnie boli mnie w miejscu, które wcześniej pobolewało. Nie jest spuchnięte, nie ma siniaków. Mogę z tym jechać na pogotowie, czy mnie pogonią? Jak się umówię do ortopedy to pewnie będę czekać dwa lata
Możesz jechać, ale nie mów, że przeciążyłaś je tydzień temu, bo wtedy na pewno Cię pogonią
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 15:30   #3186
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Gdzie stacjonarnie kupię jakieś fajne getry/legginsy?
Zależy mi, żeby były raczej grubsze niż cieńsze (żeby majty nie prześwitywały ) i miały jakieś fajne wzory. Allegro odpada, bo potrzebuję na najbliższy weekend. No i tak do 60zł.
Najlepsze z Lidla marki Crivit tyle ze pojawiaj sie okazyjnie...

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 16:03   #3187
Madzia9999
Zakorzenienie

Podacie mi przepis na łatwe i sprawdzone ciasteczka owsiane?
Zaznaczę że nie mam margaryny ani masła w nadmiarze :P

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 16:13   #3188
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
reklamowałam raz parasolkę i od ręki wszystko było. chciałam wybrać nową to sobie jakąś wzięłam a że była tańsza to zwrot dostałam od razu na kartę, którą płaciłam.
Dzięki!
Byłam wczoraj i oczywiście nie wzięłam paragonu, a nie chciałam się bawić w poszukiwanie potwierdzenia płatności kartą. Przejadę się w tygodniu może (muszę jechać aż do M1...).

Cytat:
Dobry, niezapychający krem nawilżający? Tylko nie natłuszczający, zależy mi na naprawdę dobrym nawilżeniu. Najlepiej bez gliceryny i parafiny, bo to mnie na bank zapcha. Nie musi być pod makijaż, może być bardziej treściwy na noc. Help, pomóżcie
La roche posay hydraphase intense legere, piszę to jako posiadaczka cery tłustej. Tubka wystarcza na ok 4-5 miesięcy regularnego stosowania na noc. Pod makijaż/na dzień stosuję Ziaja krem nawilżająco-matujący z serii 25+.

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
No właśnie w Decathlonie nic mi się nie podoba, a jak mi się podoba to okazuje się, ze to Nike, więc ten tego Nie chcę wywalić kupy kasy.
Sprawdź TK Maxx albo jakiś fashion house/factory outlet. Myślę, że tak do max 80 zł wyrwiesz coś fajnego.

Poszukują grubej, mięsistej (?) koszuli, ale nie w kratę. Byłam w kilku sklepach i wszędzie to samo, ale bardzo cienkie koszule z ciekawymi printami albo grube koszule w kratę. Wrzucam nieudolny kolaż zdjęć jednej z aktorek - szukam czegoś w tym stylu. Fajnie, jakby nie trzeba było pod nią nic zakładać oprócz stanika :P

koszula.jpg
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 16:18   #3189
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez turu Pokaż wiadomość
Ja póki co na własną rękę organizowałam sobie wakacje, chociaż teraz już chyba będę korzystać z biura bo jednak niczym nie trzeba się przejmować z załatwianiem.. polecam itakę albo grecos, znajomi korzystali i nigdy nie mieli żadnych złych przygód. Ja uwielbiam greckie wyspy, plaże są świetne i przede wszystkim przezroczysta czyściutka woda byłam na Kosie i bardzo polecam. Teraz zamierzam się wybrać na zakynhos albo na Korfu Co prawda w maju nie będzie tam jeszcze niewiadomo jakich upałów ale powinno już być bardzo ciepło
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi Na pewno się przydadzą.

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 17:39   #3190
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
Bezrobocie: Wiecie może, czy podjęcie zatrudnienia trzeba zgłosić do UP osobiście czy można listownie/przez osobę upoważnioną?
Sprawdź czy na stronie Twojego UP nie ma formularza do zgłoszenia podjęcia zatrudnienia. Na stronie gdańskiego PUP'u coś takiego jest.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 17:51   #3191
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
Sprawdź czy na stronie Twojego UP nie ma formularza do zgłoszenia podjęcia zatrudnienia. Na stronie gdańskiego PUP'u coś takiego jest.
Właśnie nie mogę niczego takiego tam wypatrzeć...
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 17:56   #3192
201607211025
Konto usunięte

Czy balsamy do ciała playboy zostały wycofane ze sprzedaży? Byłam w naturze i 4 rossmanach i nic
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 17:57   #3193
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Serial The Affair - kazdy odcinek sklada sie z dwoch czesci?
Niektóre z trzech
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;53620863]Czy któraś z Was używa szczoteczki sonicznej do zębów Philips? Używacie oryginalnych końcówek czy tzw. zamienników? Jest jakaś różnica pomiędzy nimi, poza oczywiście oczywistą różnicą w cenie?[/QUOTE]
Raz skusiłam się na zamienniki, wzięłam od razu więcej i nie mogłam się doczekać kiedy wreszcie się skończą . Niestety, po jakimś czasie wszystkie zaczynały spadać że szczoteczki i ciężko było myć zbędny takimi luźnymi. Włosie też szybciej się zużywało i posłusznie wróciłam do "oryginałów"
Cytat:
Napisane przez agateq Pokaż wiadomość
Pamiętacie, jak kiedyś pytałam Was o problem nie-odwirowania prania? Okazało się, że faktycznie włożyłam za ciężkie i za bardzo 'chłonne' rzeczy i pralka wolała nie zaczynać.

Nie nauczyłam się na błędzie...

Wydawało mi się, że wypranie bluzy w programie 40 minutowym na 40 stopni to nie jest jakiś wielki wyczyn, ale pralka znów odmówiła posłuszeństwa i nie chciała odwirować.

Powiedzcie mi, w jakim programie pierzecie bluzy i takie prawdziwe grube swetry? Ja wiem, że każda pralka jest inna i w ogóle, ale chcę mieć jakieś pojęcie orientacyjne
Bo mi zostaje już tylko program na ręczniki chyba...
Może rozwiązaniem jest wkładanie większej ilości rzeczy, żeby się mogły równomiernie rozłożyć.
Cytat:
Ja używam i korzystam z oryginalnych końcówek. Z zamienników nie korzystam, bo nie wiem, czy nie używają do produkcji jakichś szajsowatych materiałów i może być problem potem. A tak to producent znany i wiadomo do kogo uderzyć.

Jak się kupuje komplet szczoteczek na rok, to nie wychodzi to drogo.
Dla 4 osób ... 4 stówki...
Cytat:
Dobry, niezapychający krem nawilżający? Tylko nie natłuszczający, zależy mi na naprawdę dobrym nawilżeniu. Najlepiej bez gliceryny i parafiny, bo to mnie na bank zapcha. Nie musi być pod makijaż, może być bardziej treściwy na noc. Help, pomóżcie rosi:
Dermosan N+R jest fajny i tani, mimo że jest napisane "pół tłusty"
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 18:24   #3194
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość

Dla 4 osób ... 4 stówki...
No u mnie to wygląda tak, że 2 x 80 zł/rok za komplet 4 szczoteczek, więc na moje warunki tragedii nie ma.

Ja się ceną nie kieruje, jeśli chodzi o moje bezpieczeństwo/zdrowie. Poza tym, są dostępne na rynku inne modele szczoteczek, które mają tańsze główki czy tam inne akcesoria, nie jest się skazanym na sonicare'a.

I nie wiem gdzie Ty chcesz kupować te szczoteczki za 4 stówy. W moim sklepie 8 szczoteczek jest za 140 zł (tylko, żem leniwiec jest i wolę stacjonarnie kupować, a nie się użerać z przesyłką).

Edytowane przez szprotka_
Czas edycji: 2015-11-30 o 18:30
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 18:35   #3195
ama09
Zakorzenienie

może widziałyście w jakimś sklepie przedmioty,ubrania,gadżet y z motywem Batmana? potrzebuję na prezent
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 18:37   #3196
No air
Zakorzenienie

Zakochałam się w tej sukience...
Jak znaleźć podobną w necie?
To jest jakiś krój, wzór, styl, model?
Coś więcej niż "odcinana pod biustem" i "rozkloszowana"?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png sukienka.png (338,1 KB, 52 załadowań)

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 18:41   #3197
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Szmizjerka?

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 18:46   #3198
kotopies
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Ta jest bardzo podobna. Wpisz na allegro sukienka kratka/w kratkę.
kotopies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 18:49   #3199
Disnejova
Wtajemniczenie

Czy lekarz rodzinny , ponosi jakąś opłatę za danie skierowanie ? do specjalisty i badanie takie jak gastroskopia? .
„Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja.
Disnejova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 18:55   #3200
macka
Zadomowienie

Cytat:
No u mnie to wygląda tak, że 2 x 80 zł/rok za komplet 4 szczoteczek, więc na moje warunki tragedii nie ma.

Ja się ceną nie kieruje, jeśli chodzi o moje bezpieczeństwo/zdrowie. Poza tym, są dostępne na rynku inne modele szczoteczek, które mają tańsze główki czy tam inne akcesoria, nie jest się skazanym na sonicare'a.

I nie wiem gdzie Ty chcesz kupować te szczoteczki za 4 stówy. W moim sklepie 8 szczoteczek jest za 140 zł (tylko, żem leniwiec jest i wolę stacjonarnie kupować, a nie się użerać z przesyłką).
Dzieciom kupuje te mniejsze, one są troszkę droższe, więc średnio mi jednak paczka 4 końcówek wychodzi za 100. Te duże ok 80, te małe ok 120.
Nie widziałam paczek po 8 i w takiej cenie. Napisz proszę gdzie? Zawsze więcej naraz biorę, więc taka paczka byłaby ok.
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 19:08   #3201
karolove
Raczkowanie

1. Macie w domu firany? Makarony? Same rolety + zasłony? Jak teraz jest "modnie"? Jak Wam się podoba?
2. Czy pastujecie panele czymś, czy jedynie mop+środek uniwersalny i hejo?
Stary 2015-11-30, 19:13   #3202
pitu pitu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolove Pokaż wiadomość
1. Macie w domu firany? Makarony? Same rolety + zasłony? Jak teraz jest "modnie"? Jak Wam się podoba?
Ja nie mam żadnych firan ani zasłon, w ogóle mi się nie podobają, a utrzymanie ich (pranie, wieszanie itp.) jest dla mnie kolejnym argumentem za rezygnacją z nich. Nie wiem co jest modne, kieruję się tym co mi się podoba, nie pasują mi po prostu do wnętrz. Żeby się zasłaniać wieczorami mam tylko kremowe nierzucające się w oczy rolety.
2. Mop a potem jakiś środek do paneli.
Stary 2015-11-30, 19:25   #3203
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Mam same rolety. Może skuszę się kiedyś na firanki delikatne, ale jako alergik unikam takich rzeczy. A co do "mody", to zależy jaki ogólny styl wystroju. Mam co prawda deski a nie panele, ake nie pastuję ani nie używam preparatów nabłyszczających itp., tak samo do mebli, bo tworzą tylko powłokę, duo której lepi się kurz i bród. Po tym, jak kiedyś w wynajmowanym mieszkaniu zdrapałam warstwę takiej pasty z brudem z linoleum w kuchni, tym bardziej tego nie zrobię.
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 19:27   #3204
awgusta
Та еще штучка ^^

Cytat:
Mamy firanki w domu. Makarony tez mi sie podobają, ale nie mamy takich wysokich okien i balkonu, więc odpadają. Na modę nie patrze, tylko na to co mi pasuje
Stary 2015-11-30, 19:28   #3205
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
2. Czy pastujecie panele czymś, czy jedynie
mop+środek uniwersalny i hejo?
W dwóch pokojach mam zwykłe białe firany, podpięte na bok, w trzecim pokoju wiszą makarony, bo tylko to miałam do zawieszenia W kuchni też póki co mam firanę. Zamierzam założyć rolety, w dużym pokoju żaluzje drewniane ale firany i tak będą wisieć. Kiedyś miałam tylko rolety bambusowe i zasłony, w sumie wyglądało fajnie, może kiedyś do tego wrócę.
Do paneli używam tylko wody i odrobiny uniwersalnego środka
Stary 2015-11-30, 19:33   #3206
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
http://feed-me-better.blogspot.com/2...-bez-maki.html

Ktoś pytał dziś o promocję na micel z Garniera - w Auchanie jest za 12 zł
Stary 2015-11-30, 19:40   #3207
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
http://feed-me-better.blogspot.com/2...-bez-maki.html

Ktoś pytał dziś o promocję na micel z Garniera - w Auchanie jest za 12 zł
Stary 2015-11-30, 19:41   #3208
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 19:48   #3209
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
Wysyłałaś im skan umowy, tak?
A dostawałaś dodatek aktywizacyjny? Bo nie wiem, czy do tego składa się jakiś wniosek osobny czy jest przyznawany z automatu jak się spełnia warunki.
W sumie jest jeszcze jakieś konto na praca.gov.pl, zakładane przy rejestracji w UP, więc może i to da się tam załatwić...
kilka lat temu pamiętam, że wypełniałam dodatkowy wniosek

chyba nic się nie zmieniło od tego czasu
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 19:48   #3210
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
1. Mam zwykłą firankę, ale chyba będę pod nią montować roletę, bo mam sofę naprzeciw okna i słońce wali mi po oczach. Ale firanka będzie wisieć dalej.
2. Mop + środek uniwersalny. Bawiłam się kiedyś w pastowanie, ale mi się odechciało. Też mi się zdarzyło zerwać cały płat tego razem z brudem na linoleum w kuchni, te "plamy" potem wyglądają strasznie.

ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości