![]() |
#2401 | ||
czyli Endżi
|
Dot.: Ostatnio testowałam...
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaak , tez jestem ciekawa ![]() ![]() Emporio Armani Diamonds Fragrance Notes * Top Notes * Lychee, Raspberry, * Middle Notes * Freesia, Muguet, Rose, * Base Notes * Vanilla, Patchouli, Cedar, Vetiver, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Zakorzenienie
|
Tez jestem bardzo ciekawa tego zapachu. Jakos w strefie bezclowej go nie widzialam, choc byly juz inne jesienne nowosci (np. Elle YSL). Chyba, ze moze przegapilam, jak to ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Wiedźma
|
Wybaczcie, człowiek całe życie się uczy... Co to jest OuD? Mnie się kojarzy tylko z Ange ou Daemon i Aoud, ale to z pewnością nie o to chodzi.
Nie śmiać sie proszę...
#2405 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Zakorzenienie
|
Chyba faktycznie Ange ou Demon, bo "A" oraz "D" to wielkie litery, a środkowe "o" jest małe.
#2407 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() ![]() A flakon - w istocie piękny ![]() ![]()
![]() |
#2408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A mi w tym flakonie coś nie gra ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Zakorzenienie
|
Fakt
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jutro poznam nowe Pleasures. Ale klasyka jakos nie lubie. Zobaczymy jakie beda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pierwszych kilakanaście sekund upłynęło mi w świdrująco miłym obłoczku bliżej niezidentyfikowanej treści, acz wyraźnie szyprowym, by za chwilę przyoblec mnie aromatem, który idąc na łatwiznę określę - pomarańczowym. Gęsty, zawiesisty, esencjonalny. Nie wiem, czy to zapach pomarańczowego olejku do ciast, bo nie potrafię piec, ale myślę, że blisko. Nie wyczuwam (a chciałabym!) wzmiankowanych na osmoz nut gałki muszkatołowej, pieprzu, ani cynamonu. Jeśli nawet są - to bardzo odległe ich echa - jakiś szkic, zarys, idea. Po dłuższej chwili z tej pomarańczowej otchłani wyłania się szczypta goździka w cytrynowej poświacie geranium. Zaczyna być charakternie, ale... za mało! Syropowa gęstość przechodzi w zapach puszysty, miękki, śmietankowy nawet. Bosko rozleniwiający. W tle cały czas snuje się cała ta zagęszczona pomarańczowość i sama układa człowieka wygodnie na stercie miękkich poduszek. Cóż... Szczerze? Jak dla mnie to za mało orientu w tym oriencie. Spodziewałam się (a jednak!) czegoś bardziej przyprawowego, zdecydowanego i zaczepnego, a tu takie Lelum Polelum. Zapach jak muzyka relaksacyjna - od czasu do czasu nie zaszkodzi, ale żeby odrazu rwać włosy z głowy ![]() Myślę, że istnieje spore prawdopodobieństwo, że może się spodobać miłośniczkom Kingdom A. McQueen`a (choć jest od Kingdom znacznie bardziej finezyjny) i Alamuta L. Villoresi (choć nie tak płaski i bez indyjskich kadzidełek). Noir Epices - może nie zawód, ale i nie moje olśnienie. Coś pomiędzy, czyli ulga dla portfela... Właśnie popijam herbatkę z dodatkiem goździka i pogryzam kanadyjską czekoladę pomarańczową. Noir Epices idealnie mi się komponuje z tym podwieczorkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
czyli Endżi
|
... Amour de Cacao, Comptoir sud Pacifique. Z moje własnej i osobistej flaszki zdobytej dzięki nieocenionej pomocy dobrej duszyczki
![]() Testowałam nadgarstkowo ze 3-4 zapachy CsP jednak AdC wśród nich niestety nie było. Zakupiłam totalnie w ciemno sugerując się listą nut zapachowych zamieszczonych na stronie producenta. Obiecująco należał do kategorii Spicy, którą zaraz obok Vanillas dokładnie przeanalizowałam. Nuty: - skórka pomarańczy - ziarna kakao, karambola - strąki wanilia No i strzał w dziesiątkę. Zapach obsolutnie i szaleńczo mi się podoba. Jest ciepły, otulająco słodki, ma w sobie głębię. Brdzo przypomina mi L LL bez przełamujących ja słonych nutek, na miejsce których wskoczyło kakao. Na samym początku pojawia się apetyczna kandyzowana skórka pomarańczy, która znika po kilku chwilach. Całość to takie smakowite kruche waniliowe ciasteczko z dodatkiem zmielonego niedosładzanego kakao. Baaardzo przyjemny zapach. Największy boom na zapachy CsP z wiadomych względów (perfumy reklamowane jako eau de voyage) miał miejsce w wakacje, ale ja z ogromną radością i przyjemnością będę je nosić również jesienią i zimą. Amour de Cacao bardzo miło rozgrzewa. Od razu zakupiłam na Truskawie kolejną setę na zapas ![]()
#2418 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ciekawy zapach i jeśli mocno lubiłabym róże na pewno byłby na liście must have.
#2419 |
Wiedźma
|
A ja właśnie pachnę Opus i chyba coś o nim skrobnę.
Najpiękniejszy, jedyny dla mnie Penhaligon's. Zaczyna się nutką pieprzu - pierwsze wtulenie nosa w nadgarstek kończy się takim małym "psik". ![]() To popieprzone otwarcie wzbogacone jest nutką skórki cytrusowej (raczej gorzkawą, niż musującą) i zapachem suszonej kolendry (nie świeżej zieleniny, lecz takiej kuchennej właśnie). Wszystkie składniki kuchenne, a zapach... piękny. A potem jest tylko lepiej: po kilkunastu minutach pojawia się bogactwo korzennych przypraw (korzennych zwanych korzennymi, nie zaś będących korzeniami w sensie botanicznym): miałki cynamon wygładzający świdrujący w nosie pieprz, takie ledwo dosuszone goździki ze śladem kwiatowej miękkości, jakaś pozbawiony słodyczy zapach miodu, może raczej pierzgi... I wreszcie nuty drzewne: umiarkowanie wyschnięte żywiczne drewno plus jakiś szczególny, gładki, prawie aksamitny dodatek, który kojarzyłby mi się z Orientem, gdyby nie to, że nie ma w sobie tej orientalnej ciężkości i lepkości. Zapach niezwykły: wytrawny, ale nie ciężki, korzenny, ale nie słodki, głęboki, ale wciąż lekki. Piękny!
#2420 |
Zakorzenienie
|
Agent P. - wersja pierwotna - ostry, uderzający po nosie, szyprowy?, kompletnie nie moja bajka ale dzielnie testowałam
![]() ![]() Nowa, różowa wersja Inncoenta, stojąca w Sephorach - początek jest piękny, musujący, owocowy, lekko kwaskowaty, czegoś takiego szukałam ![]() ![]()
![]() |
#2421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Zakorzenienie
|
Ten co kosztuje 199 zeta za 75 ml
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Zakorzenienie
|
Szugar sobota zapowiada się ciężko, niedziela tym bardziej (kac-morderca), ale jak już się zadomowię w mieście studenckim to na pewno sprawdzę połączenia z Wrocławiem i postaram się przybyć na zlocik
![]() Secreta przetestuję, może mi ten Ażęnt ![]() ![]()
![]() |
#2426 |
Zakorzenienie
|
Przedwczoraj wieczorem testowałam Dzongkha, na razie na nadgarstku, żeby poczuć co w niej siedzi.
![]() ![]() Testy kolejne będą, bo niestety nie doczekałam dalszych przemian - smacznie zasnęłam. Zapowiada się ciekawie. ![]() Słodycz owocowa, do tego spalony karmel. Gdy mocniej wciągnąć powietrze te megasłodkości przechodzą płynnie w tą nutę, która w Angelu mnie przeraża (kwiaty, słodko-gorzko-zimne). Nawiązanie do Angela nie jest aż tak silne jak w Sweet Darling, ale ja je wyraźnie czuję. Nie jest to zapach, w którym mogłabym się poczuć błogo, bezpiecznie i słodko. Dla mnie to drapieżne zwierzę, które udaje słodkiego futrzaka.
#2427 |
Zakorzenienie
|
Agnysko- bardzo lubie czytac Twoje opinie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2429 |
Zakorzenienie
|
Eau Dynamisante Clarins-poczatek to zapach typowej wody kolonskiej ale...szybko zmienia sie na skorze w subtelny i zmyslowy zapach.Przywoluje skojarzenie ze swiezo zerwanymi ziolami,cytrynowo-ziolowe nuty.Otula rozmaryn,werbena i tymianek.Skora jest otulona energetyzujacym aromatem i musze stwierdzic,ze dziala pobudzajaco.
#2430 |
Zakorzenienie
|
Diesel (nowy) - nuda, az trudno mi go opisac.
Omnia amethyste - koperkowe mydlo, ma nuty ze starej Omni. Iris noir - blotnisty puder ![]() Innocent secret - ulepszony na sile Innocent. NUDA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.