Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-30, 19:03   #2041
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
A czemu fotelik sprzedałaś ? bo wózek jak pamiętam poszedł na handelek a foteliki masz dwa czy jak
Tak mam dwa, jeden kupiony nowy maxi cosi pebble (confetti ) wiec grafitowy kolor jak znalazł dla chłopaka, a tamten był uzywany po siostrze ale był w dobrym stanie wiec juz dwa mi nie potrzebne
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 19:06   #2042
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Paula nie martw sie nie bedzie tak zle :-D
Wiecie co ja tak sibie myślę ze nawet jakbym znala plec to na 100%bym.i tak nie wierzyla. Ale ja to ja :-D

lepiej o tym nie myśleć

dzisiaj finał tap madl

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 19:07   #2043
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny i ja jestem już po wizycie Zuza waży juz 1534g i wszystko z nią dobrze kolejna wizyta za 2tygodnie i mam dużo leżeć bo jak to ujęła Pani Dr w okresie świątecznym jest najwięcej wcześniejszych porodów. Na cc mam sie nastawić w ostatnie dni stycznia lub pierwsi lutego
Dr Tobie zlecił cc ale z jakich powodów , czy sama chciałam ? Spora juz córeczka
Stary 2015-11-30, 19:09   #2044
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Też myślę, że łatwiej

Ale tak serio, to myślę, że ta zgraja co tam przychodzi, to że dziewucha w ciąży i ten koleś to para... dziecko też ich. A ta druga dziewczyna, to może siostra albo bratowa - tylko mieszkają wszyscy razem.
Pewnie ją biorą do pomocy z dzieckiem... chociaż nie kumam dlaczego ojciec nie może się nim zająć wchodząc do gabinetu gin. Tak to śmiesznie wygląda jak wchodzą wszyscy troje + dziecko
wiesz co, wszystko możliwe Jak pojechałam raz na IP to myślałam, że się załamię jaka była kolejka, a to cała rodzinka czekała aż dziewczyna urodzi
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 19:11   #2045
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Nie pamiętam, która z Was ostatnio narzekała na rozstępy i tak się zastanawiam, co stosujecie tzn. czym się smarujecie.

Ja kupiłam sobie na początku ciąży jakiś krem przeciw rozstępom z Pharmacerisa... a skóra mnie tak swędziała, że miałam wrażenie, że krem nie wyrabia i mi skóra pęknie.
A po przeanalizowaniu blogu srokao o kosmetykach dla mamy zaczęłam używać tych dla mam z BabyDream: mam krem pod prysznic, krem do ciała i olejek do ciała. Ten krem pod prysznic jest ok. - chociaż strasznie rzadki, krem do ciała mi nie pasuje, bo się ciężko wchłania... ale jestem mega zadowolona z olejku jest super... ale oczywiście trzeba się liczyć z tym, że jak to olejek jest tłusty smaruję się rano i wieczorem... i zawsze stoję na golasa w łazience przez jakiś czas hahaha rano się maluję, myję żeby, a wieczorem zmywam make up i też zębiszcza myję stojąc na golasa... mój tż zaczął już to traktować jak swoisty rytuał i zawsze przyłazi za mną do łazienki i cieszy michę hahaha
A co najważniejsze odkąd używam tych kosmetyków z BabyDream to skóra mnie nie swędzi, więc jak widać dobrze natłuszczają/nawilżają... zużyłam już 1 opakowanie, dzisiaj kupiłam 2 - ale tylko olejek 13,99, więc cena spoko

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
wiesz co, wszystko możliwe Jak pojechałam raz na IP to myślałam, że się załamię jaka była kolejka, a to cała rodzinka czekała aż dziewczyna urodzi
dobrze, że czekali na korytarzu, a nie wepchnęli się wszyscy do gabinetu
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 19:13   #2046
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny i ja jestem już po wizycie Zuza waży juz 1534g i wszystko z nią dobrze kolejna wizyta za 2tygodnie i mam dużo leżeć bo jak to ujęła Pani Dr w okresie świątecznym jest najwięcej wcześniejszych porodów. Na cc mam sie nastawić w ostatnie dni stycznia lub pierwsi lutego
Gratulacje dużej dziewczynki no to teraz w święta nic tylko leżeć i pachnieć 😀

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 19:14   #2047
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Też myślę, że łatwiej

Ale tak serio, to myślę, że ta zgraja co tam przychodzi, to że dziewucha w ciąży i ten koleś to para... dziecko też ich. A ta druga dziewczyna, to może siostra albo bratowa - tylko mieszkają wszyscy razem.
Pewnie ją biorą do pomocy z dzieckiem... chociaż nie kumam dlaczego ojciec nie może się nim zająć wchodząc do gabinetu gin. Tak to śmiesznie wygląda jak wchodzą wszyscy troje + dziecko
Wszystko możliwe dzisiaj przytoczę taki dość patologiczny model rodziny gdzie dwie siostry maja gromadkę dzieci z jednym facetem ktory jest sporo starszy , zeby było ciekawiej ...wszyscy mieszkają w jednej lepiance bo trudno o tym powiedzieć ze to dom masakra
Stary 2015-11-30, 19:14   #2048
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pamiętam, która z Was ostatnio narzekała na rozstępy i tak się zastanawiam, co stosujecie tzn. czym się smarujecie.

Ja kupiłam sobie na początku ciąży jakiś krem przeciw rozstępom z Pharmacerisa... a skóra mnie tak swędziała, że miałam wrażenie, że krem nie wyrabia i mi skóra pęknie.
A po przeanalizowaniu blogu srokao o kosmetykach dla mamy zaczęłam używać tych dla mam z BabyDream: mam krem pod prysznic, krem do ciała i olejek do ciała. Ten krem pod prysznic jest ok. - chociaż strasznie rzadki, krem do ciała mi nie pasuje, bo się ciężko wchłania... ale jestem mega zadowolona z olejku jest super... ale oczywiście trzeba się liczyć z tym, że jak to olejek jest tłusty smaruję się rano i wieczorem... i zawsze stoję na golasa w łazience przez jakiś czas hahaha rano się maluję, myję żeby, a wieczorem zmywam make up i też zębiszcza myję stojąc na golasa... mój tż zaczął już to traktować jak swoisty rytuał i zawsze przyłazi za mną do łazienki i cieszy michę hahaha
A co najważniejsze odkąd używam tych kosmetyków z BabyDream to skóra mnie nie swędzi, więc jak widać dobrze natłuszczają/nawilżają... zużyłam już 1 opakowanie, dzisiaj kupiłam 2 - ale tylko olejek 13,99, więc cena spoko

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

jak dla mnie idealne na zmianę tym mleczkiem i olejkiem 2 razy dziennie

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 19:19   #2049
NanaR
Zadomowienie

Ja się smaruje z perfect na rozstępy na uda i pośladki ale na brzuch najpierw smarowalam bio oilem a teraz oliwka bo ten z perfecty nie dawał rady i brzuch mnie swedzial a teraz jest ok

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2015-11-30, 19:22   #2050
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

JA się smaruję Palmersem i Bio Oil, a mam brzuch jak pocięty nożem niestety
11.2016
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 19:26   #2051
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
A tutek grander? Z tym nie miałam doczynienia
Ja mam tutka i jestem bardzo zadowolona Oczywiście czarno-czerwony. Nie wiem czemu ma sporo złych opini w internecie U nas po 2 latach jest cały czas spoko. Dla mnie te wszystkie gondole są malutkie. Nie jak za naszych czasów
Cytat:
Napisane przez elixa.16 Pokaż wiadomość
To i ja pokaże swój Nie jest jakiś super wypasiony, ale zależało mi na dużych i nie skrętnych kołach i dobrej amortyzacji bo dookoła tylko lasy, pola, łąki, chodników brak...
Śliczny

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Hej Babeczki
Czytałam Was ale nie pisałam nic, u mnie cały zeszły tydzień dolina i na nic nie miałam ochoty, nawet mi się pisać nie chciało
W piątek miałam wizytę u gina, to był 30 tc+ 2 dni i moja Dzidzia ważyła 1590 g I ogólnie wszystko u niej dobrze, ułożona ładnie główkowo
Pozdrawiam
Gratki wagi Dzidzi !!!

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Figa, Paula dobre wybory z bryczkami

Kochane dzięki za rady i podanie modeli pospisuję na kartkę i pooglądam na żywo.
Co do mieszkania mamy w bloku ale mamy full duży korytarz i wielkość wózka nie ma znaczenia, tak samo waga bo mamy windę. W mieście mamy fajne chodniki, park i podłoże nie jest tragiczne. Ale już u rodziców jest ciut gorzej, no i przewidujemy spacery w ciut trudniejszych np. górskie tereny (dolinki)
Zmierzcie na wszelki wypadek windy bo są naprawdę różne. Ja do koleżanki jak jeżdżę to mam zawsze stresa bo tam winda jest mikro.

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
myśl pozytywnie mimo wszystko

Mati waży 1100g miesiąc temu było ok 600g także rośnie a gdzie się mieści ? to nie wiem gin mi na brzuch naciskała mięśnie dopiero teraz puszczają a z tą glukozą moja też już na nowych normach jest wszystko idealnie póki co następna wizyta po świętach za miesiąc dopiero
aha pyta czy znam płeć i zaczęła się zastanawiać czy to nie Marysia przypadkiem zamarłam ale nie udało się dziś tego sprawdzić więc mam lekkie obawy
Gratki wagi Matiego

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Hej!
Dzięki za kciuki Przydały się! Z małą OK Podobno wychodzi 31 tc wg usg. Postanowiłam, że ostatni raz poszłam do tej lekarki Znowu mi powiedziała, że chłopaka widzi, po czym jak się dowiedziała, że na prenatalnych wychodzi dziewczynka, to zmieniła zdanie, że nie widzi i może się mylić A najlepsze, że przede mną były 4 ciężarne i u żadnej nie widziała hehhehe
Wiem jedno...jak się trafi na d...lekarza z dziadowskim sprzętem, to faktycznie może płci nie być widać. Durna baba
Dobry lekarz + dobry sprzęt = brak stresu 14-go idę do tego gina od porodu i nie zamierzam się więcej tu stresować. Trochę mi żal, bo mam blisko, ale bez przesady
Ale dno z tą ginekolog. To była wizyta czy lanie wosku i wróżenie na andrzejki?

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Pessar już założony, tera mam leżeć i obserwować. Dorwałam swojego gina i pytam, czy jak bedzie ok to jutro wyjdę, powiedział: Nie mówię tak, nie mówię nie.Ocenimy rano.
No to czekam

Generalnie to mega fart, ze dziś ma dyżur akurat mój gin bo mi wszystko pięknie pozałatwiał. Jestem mega zadowolona

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Super !!! Czyli jest szansa na wyjście do domku

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-30, 19:30   #2052
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko możliwe dzisiaj przytoczę taki dość patologiczny model rodziny gdzie dwie siostry maja gromadkę dzieci z jednym facetem ktory jest sporo starszy , zeby było ciekawiej ...wszyscy mieszkają w jednej lepiance bo trudno o tym powiedzieć ze to dom masakra
rzeczywiście patologia a myślałam, że takie wymiany facetem, to tylko w wenezuelskich telenowelach
Stary 2015-11-30, 19:35   #2053
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Ale obstawa szczerze to by mnie takie zgromadzenie rodzinnie rozpraszało w takim momencie.
Stary 2015-11-30, 19:35   #2054
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
ojojoj ciekawe jak to z tymi rozstępami tak do końca jest, tzn. ile zależy od tego jaką kto ma cerę a ile faktycznie od kosmetyków
Stary 2015-11-30, 19:36   #2055
Lola2828
Zadomowienie

Gratuluję kolejnej wizyty jaka duża Zuzia już Kasia co do tych pieluch to też o nie pytałam i dziewczyny pisały że ok bo ja nie mam biedronki wiec Lidl się kłania Od niedawna u nas są też jedynki bo wcześniej było od 2 . Ja od początku smarowałam się palmersem ale szybko wylądował w koszu i szybko przerzuciłam się na kosmetyki z rossmana jak byłam w polsce zrobiłam zapas oliwka i dwa kremy ale ten drugi własnie się kończy a nasz rossman nie będzie mieć go już w ofercie bo siostra miała mi kupić ... ale mam oliwkę i daję radę choć wolę krem ale brzuszek ładny puki co nic się nie dzieje i niech tak zostanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-30, 19:38   #2056
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
Tez mam palmersa ale widzę ze i tak nie daje rady bo zauważyłam ostatnio delikatnie sie tworzące rozstępy na piersiach
Stary 2015-11-30, 19:40   #2057
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
U mnie TZ wchodzi wolany przeze mnie na USGm choc 2x tez byl przy badaniu na fotelu no i co z tego.. Ok nie czulam sie ekstremalnie komfortowo, ale w koncu to moj mąż, mój TŻ

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Uuuu Tzn dla mnie to przykre, bo nie wyobrazam sobie, zeby mojego TZ nie bylo przy mnie na USG przynajmniej tym prenatalnym. Ale i tak chodzi na kazde Oczywiscie w Waszej sytuacji, gdy TZ jest w pracy za granica to co innego.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Czekam na wieści z wizyty Sama swoją mam w czwartek o 21 I cholernie sie stresuje! Tez wlasnie wagą małej. Bo ostatnio jak Pani sprawdzala wage (wazyla niecale 300 g) to wlasnie byla w dolnej granicy, nawet TP teoretycznie się o 5 dni zmienił przez to. Mam nadzieje, ze teraz przybrala na wielkosci i bedzie w granicach przynajmniej 30 centyla, co by mamy nie denerwować
Ale od tygodnia kopniaki są dużo silniejsze, takze musiala przybrac na sile

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Łaaaa, ale wypasiony

Btw ja: ) Szkołę rodzenia, do której uczeszczam, prowadzi pani położna z Rydygiera. Fajna babka. Nie jest moze taka wiesz, super milusia, ale za to taka z jajem i konkretna

I dzisiaj kolejne zajęcia o 18
A jak sie nazywa?
NIe stresuj sie waga, dzieci teraz beda mocno koksic i Twoja Hania przykoksi
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 19:40   #2058
Magdzinska85
Rozeznanie

Smile Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

MamaKarolcia u mnie wskazaniem jest długie leczenie i to ze bylo iui. I Pani Dr nie chce ryzykować skoro nas to tyle kosztowalo poświęceń itd żeby w końcu byla ciaza - a ja tez wole cc jesli bezpieczniejsze dla dziecka.
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 19:51   #2059
Zakorzenienie

Cytat:
siostro też nie mam TV od ładnych paru lat i dobrze mi z tym
Mi tez dobrze TV to pozeracz czasu i straszny oglupiacz. Nie mam odkad wyprowadzilam sie od rodzicow (w sumie do LO juz sie wyprowadzilam do mieszkania w internacie). Wszystko co mam do obejrzenia (czyli moje ukochane seriale i filmy )ogladam online

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez good idea Pokaż wiadomość
My tez juz spacerujemy bez wozka. Maly nie usiedzial tam nawet 5 minut a na poczatku ciazy myslalam, ze bede musiala zaopatrzyc sie wlasnie w taki dla dzieci rok po roku. Podobaja mi sie ale ciesze sie troche bo i tak nie mam gdzie trzymac zwyklego

Oooo tez musze to zrobic a troche sie ich nazbieralo

U mnie tez a "najcenniejsze" zawsze od tesciowej nie wiem czy slyszalyscie ale dziecko do lekarza to trzeba ubrac wylacznie na bialo a lekarz co nie daje antybiotyku to nie lekarz...

Chodzilo mi o to, ze chcialam tylko gondole bez opcji spacerowki bo ta i tak kupie sobie inna.

Ja juz po wizycie. Jutro mam sie zglosic do szpitala bo glowka nisko, szyjka sie rozmiekcza. Poleze, podadza sterydy i zobacza jak sytuacja sie rozwija. nie potrafie wyobrazic sobie tyylu nocy bez syna. ehh...
Bedzie dobrze, dacie rade. Najwazniejsze zeby maluch w brzuchu byl bezpieczny

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość

ja po ostatnim losowaniu się poddałam. 1,5 m-ca zbierałam i wpisywałam, po to, żeby fuksneło się 3 osobom spośród 19 mln paragonów
Nie ryzykujesz nie wygrywasz choc fakt faktem ze ten formularza do wprowadzania jest wyjatkowo irytujacy - mogli zrobic jakies skanowanie po kodzie kreskowym, zadna filozofia

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Myślałam, że tylko ja mam taki " spaczony " gust, bo teraz wszędzie te okrągłe koszyki i białe ramy a za ch...a pana nie podobają mi się
Hihi, mi tez

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Stary 2015-11-30, 20:15   #2060
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mam palmersa ale widzę ze i tak nie daje rady bo zauważyłam ostatnio delikatnie sie tworzące rozstępy na piersiach
Tak szukam na blogu srokao, czy napisała coś o tym Palmersie, ale nie widzę Może on nie ma za dobrego składu - skoro obie macie problem z rozstępami.

A w komentarzach wyczytałam, jak sroka napisała, że dobry jest olej arganowy i żeby kupić ten najtańszy dostępny na rynku (nie ważne, czy spożywczy, czy kosmetyczny).

Ale za to znalazłam coś o tym Bio-oil w komentarzach dziewczyna napisała:
Witam, chciałabym się dowiedzieć jaka jest Twoja opinia na temat olejku: Bio-Oil. Jego skład: Botanicals Calendula Officinalis Flower Extract (Calendula Oil), Lavandula Angustifolia Oil (Lavender Oil), Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (Rosemary Oil), Anthemis Nobilis Flower Oil (Chamomile Oil), Vitamins Retinyl Palmitate (Vitamin A), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Oil Base, Paraffinum Liquidum, Triisononanoin, Cetearyl Ethylhexanoate, Isopropyl Myristate, Glycine Soja Oi,l Helianthus Annuus Seed Oil BHT Bisabolol, Fragrance (Rose), Alpha-Isomethyl Ionone, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Farnesol, Geranio,l Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl, 3-Cyclohexene, Carboxaldehyde, Limonene, Linalool, Colour (Orange/Pink) CI 26100 (Red 17) and/or CI 60725.
Nadaję się do stosowania dla ciężarówki?
Pozdrawiam.

odp: Sroka 25 kwietnia 2013 07:44
Pomimo tego, ze skład bardzo przyzwoity moim zdaniem nie nadaje się dla kobiet w ciąży. Pierwsze moje strzeżenie to zawartość Vitamins Retinyl Palmitate drugie Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, ani jeden ani drugi składnik nie są polecane do stosowania w okresie ciąży.
Jeśli chodzi o rezynoidy- stosowane zewnętrznie to w zasadzie nie ma pewnych potwierdzeń, ze mogą one szkodzić płodowi, gdyż witamina A stosowana zewnętrznie przenika do krwiobiegu w małym stopniu. No i nikt nie podejmuj się taki badań na kobietach w ciąży - co jest oczywiste.
Ponieważ jednak w okresie ciąży produkty o nawet minimalnym zagrożeniu lepiej odstawić, lepiej dmuchać na zimne, dlatego zaleca się odstawienie wszelkich retinoidow na ten okres.

i jeszcze taka mała ściągawka http://www.srokao.pl/2014/03/jesli-p...s-w-ciazy.html

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

jejuuu ostatnio powrócił u mnie problem zgagi już nie mogę

Edytowane przez Aninis
Czas edycji: 2015-11-30 o 20:14
Stary 2015-11-30, 20:20   #2061
Zakorzenienie

Cytat:
Tak szukam na blogu srokao, czy napisała coś o tym Palmersie, ale nie widzę Może on nie ma za dobrego składu - skoro obie macie problem z rozstępami.

A w komentarzach wyczytałam, jak sroka napisała, że dobry jest olej arganowy i żeby kupić ten najtańszy dostępny na rynku (nie ważne, czy spożywczy, czy kosmetyczny).

Ale za to znalazłam coś o tym Bio-oil w komentarzach dziewczyna napisała:
Witam, chciałabym się dowiedzieć jaka jest Twoja opinia na temat olejku: Bio-Oil. Jego skład: Botanicals Calendula Officinalis Flower Extract (Calendula Oil), Lavandula Angustifolia Oil (Lavender Oil), Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (Rosemary Oil), Anthemis Nobilis Flower Oil (Chamomile Oil), Vitamins Retinyl Palmitate (Vitamin A), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Oil Base, Paraffinum Liquidum, Triisononanoin, Cetearyl Ethylhexanoate, Isopropyl Myristate, Glycine Soja Oi,l Helianthus Annuus Seed Oil BHT Bisabolol, Fragrance (Rose), Alpha-Isomethyl Ionone, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Farnesol, Geranio,l Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl, 3-Cyclohexene, Carboxaldehyde, Limonene, Linalool, Colour (Orange/Pink) CI 26100 (Red 17) and/or CI 60725.
Nadaję się do stosowania dla ciężarówki?
Pozdrawiam.

odp: Sroka 25 kwietnia 2013 07:44
Pomimo tego, ze skład bardzo przyzwoity moim zdaniem nie nadaje się dla kobiet w ciąży. Pierwsze moje strzeżenie to zawartość Vitamins Retinyl Palmitate drugie Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, ani jeden ani drugi składnik nie są polecane do stosowania w okresie ciąży.
Jeśli chodzi o rezynoidy- stosowane zewnętrznie to w zasadzie nie ma pewnych potwierdzeń, ze mogą one szkodzić płodowi, gdyż witamina A stosowana zewnętrznie przenika do krwiobiegu w małym stopniu. No i nikt nie podejmuj się taki badań na kobietach w ciąży - co jest oczywiste.
Ponieważ jednak w okresie ciąży produkty o nawet minimalnym zagrożeniu lepiej odstawić, lepiej dmuchać na zimne, dlatego zaleca się odstawienie wszelkich retinoidow na ten okres.

i jeszcze taka mała ściągawka http://www.srokao.pl/2014/03/jesli-p...s-w-ciazy.html

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

jejuuu ostatnio powrócił u mnie problem zgagi już nie mogę
kiedys u niej widzialam opinie o palmersie i pisala ze kiepski - w sensie ma jakies tam rzeczy ze w ciazy ona by ich nie stosowala.
ja smaruje sie na wieczor olejkiem ze slodkich migdalow tloczonym na zimno, a rano mialam do tej pory babydream, ale troche za wolno sie wchlanial a ja jestem w wiecznym pospiechu i kupilam hipp, ten w takim pojemniku z dozownikiem. drozszy ale bardziej mi odpowiadada konsystencja - i babydream i hipp sroka ocenila dobrze.
Stary 2015-11-30, 20:22   #2062
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

Ja stosuje z babydream i oliwke pod prysznic. Na brzuchu narazie cosza ale na cyckach sie zaczyna
Dobre z tym staniem na golasa. Tz pewnie wniebowziety :-D :-D

Magdzinska gratki:-*
Kaaasi gdzies slyszalam se te z biedry jednak lepsze..
Stary 2015-11-30, 20:34   #2063
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja stosuje z babydream i oliwke pod prysznic. Na brzuchu narazie cosza ale na cyckach sie zaczyna
Dobre z tym staniem na golasa. Tz pewnie wniebowziety :-D :-D

Magdzinska gratki:-*
Kaaasi gdzies slyszalam se te z biedry jednak lepsze..
Ja nie mam rozstępów na brzuszku ale od tygodnia zauważyłam tez jakby na piersiach sie skóra robiła cienka ale to nie sa jeszcze chyba rozstępy ale sid boje i chyba powrocie do kremu ktory stosowałam z córka ...Mustela i miałam ladne ciało po nim, wada jego jest to ze bardzo śmierdzi jak pianka na oparzenia jest wydajny bo duża tuba ale chyba z powrotem zainwestuje w niego
Stary 2015-11-30, 20:46   #2064
Basieku1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez good idea Pokaż wiadomość

Ja juz po wizycie. Jutro mam sie zglosic do szpitala bo glowka nisko, szyjka sie rozmiekcza. Poleze, podadza sterydy i zobacza jak sytuacja sie rozwija. nie potrafie wyobrazic sobie tyylu nocy bez syna. ehh...
ehh .. nie dobrze:/ ale miejmy nadzieję, że wszystko szybko wróci do normy

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość

No no Ja tam uwielbiam go odwiedzać Tylko nigdy nic na wadze nie umiem znaleźć Zostaje mi wycena. Może nie najtańsza, ale nigdy się nie zawiodłam na jakości, także luz W sumie prawie 60 zł zapłaciłam, także pasuje
60 złoty za tyle rzeczy to chyba pikuś i jakościowo wyglądają dobrze

Cytat:
U mojego poprzedniego gina zawsze pokrywałam się z terminem wizyt z taką jedną dziewczyną i zawsze zastanawiałam się o co chodzi ona na każdej wizycie wchodziła do ginekologa w takim pakiecie:
ona
jakaś inna laska
jakiś koleś
dziecko
cała pielgrzymka normalnie mój tż jak na razie był z nami raz na wizycie i na więcej się nie zapowiada

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie do tych, które już kupiły biustonosze do karmienia jakie brały ścieków rozmiary takie co nosicielem teraz czy większe? Mi urósł o 2 rozmiary ale chyba już nie urośnie więcej i juz nie wiem chciałam juz zamówić koszule i biustonosze i będę miała wtedy wszystko do szpitala tylko nie wiem co z tym rozmiarem....
ja za radą koleżanek kupiłam taki top z gatty, a w coś lepszego zainwestuję jak już będę w domu, bo wtedy chyba będzie najlepiej

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
l
dzisiaj finał tap madl
siedzę i oglądam

a co do kremów na rozstępy to ja stosuję Palmersa i jak na razie wydaje się ok a zapach trochę mniej mi podchodzi, ale ok
Basieku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 20:55   #2065
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez Basieku1 Pokaż wiadomość

siedzę i oglądam

a co do kremów na rozstępy to ja stosuję Palmersa i jak na razie wydaje się ok a zapach trochę mniej mi podchodzi, ale ok
Tez oglądam Top model kogo obstawiacie ze wygra?
Stary 2015-11-30, 20:58   #2066
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Tez oglądam Top model kogo obstawiacie ze wygra?
Mysle ze wygra Jacob chociaż jest za Pisarek Radek mimo że z moich str (z miasta 20km ode mnie gdzie się uczylam) strasznie mnie ostatnio irytuje.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2015-11-30, 21:10   #2067
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle ze wygra Jacob chociaż jest za Pisarek Radek mimo że z moich str (z miasta 20km ode mnie gdzie się uczylam) strasznie mnie ostatnio irytuje.
ja tez mysle ze on wygra

bo chlop na bank wygra - musi byc rownowaga

Mia i Tosia <3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-30, 21:16   #2068
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Pisarek z nich najwiecej osiągnęła, ale mogą jej nie wybrać z racji tego ze i bez wygranej da sobie dziewczyna radę by zrobic karierę . Obstawiam tez Jakuba, w sumie to byłby pierwszy facet w wygranej Top models

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Koparka mi opadła , myślałam ze Radek odpadnie
Stary 2015-11-30, 21:27   #2069
Zakorzenienie

Nie mam pojecia o czyn wy pisZecie :p

Ja oglądałam homeland - dobry odcinek!

Dobranoc

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2015-11-30, 21:28   #2070
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

mi tez kopara opadła ;D

szok !

Mia i Tosia <3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości