|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
Cytat:
|
|
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej o tym nie myśleć ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj finał tap madl ![]()
|
|
#2043 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pojechałam raz na IP to myślałam, że się załamię jaka była kolejka, a to cała rodzinka czekała aż dziewczyna urodzi
|
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Nie pamiętam, która z Was ostatnio narzekała na rozstępy i tak się zastanawiam, co stosujecie tzn. czym się smarujecie.
Ja kupiłam sobie na początku ciąży jakiś krem przeciw rozstępom z Pharmacerisa... a skóra mnie tak swędziała, że miałam wrażenie, że krem nie wyrabia i mi skóra pęknie. A po przeanalizowaniu blogu srokao o kosmetykach dla mamy zaczęłam używać tych dla mam z BabyDream: mam krem pod prysznic, krem do ciała i olejek do ciała. Ten krem pod prysznic jest ok. - chociaż strasznie rzadki, krem do ciała mi nie pasuje, bo się ciężko wchłania... ale jestem mega zadowolona z olejku smaruję się rano i wieczorem... i zawsze stoję na golasa w łazience przez jakiś czas hahaha rano się maluję, myję żeby, a wieczorem zmywam make up i też zębiszcza myję stojąc na golasa... mój tż zaczął już to traktować jak swoisty rytuał i zawsze przyłazi za mną do łazienki i cieszy michę hahaha A co najważniejsze odkąd używam tych kosmetyków z BabyDream to skóra mnie nie swędzi, więc jak widać dobrze natłuszczają/nawilżają... zużyłam już 1 opakowanie, dzisiaj kupiłam 2 - ale tylko olejek 13,99, więc cena spoko ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to teraz w święta nic tylko leżeć i pachnieć 😀
|
|
#2047 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
przytoczę taki dość patologiczny model rodziny gdzie dwie siostry maja gromadkę dzieci z jednym facetem ktory jest sporo starszy , zeby było ciekawiej ...wszyscy mieszkają w jednej lepiance bo trudno o tym powiedzieć ze to dom masakra |
|
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
Ja się smaruje z perfect na rozstępy na uda i pośladki ale na brzuch najpierw smarowalam bio oilem a teraz oliwka bo ten z perfecty nie dawał rady i brzuch mnie swedzial a teraz jest ok
|
#2050 |
|
perfumoholiczka
|
JA się smaruję Palmersem i Bio Oil, a mam brzuch jak pocięty nożem niestety
|
|
#2051 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam tutka i jestem bardzo zadowolona
Oczywiście czarno-czerwony . Nie wiem czemu ma sporo złych opini w internecie U nas po 2 latach jest cały czas spoko. Dla mnie te wszystkie gondole są malutkie. Nie jak za naszych czasów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2053 |
|
MamaKarolci28
|
|
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2055 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję kolejnej wizyty jaka duża Zuzia już
ale mam oliwkę i daję radę choć wolę krem ale brzuszek ładny puki co nic się nie dzieje i niech tak zostanie
|
#2056 |
|
MamaKarolci28
|
|
|
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIe stresuj sie waga, dzieci teraz beda mocno koksic i Twoja Hania przykoksi
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Rozeznanie
|
MamaKarolcia u mnie wskazaniem jest długie leczenie i to ze bylo iui. I Pani Dr nie chce ryzykować skoro nas to tyle kosztowalo poświęceń itd żeby w końcu byla ciaza - a ja tez wole cc jesli bezpieczniejsze dla dziecka.
|
|
|
|
#2059 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mi tez dobrze
TV to pozeracz czasu i straszny oglupiacz. Nie mam odkad wyprowadzilam sie od rodzicow (w sumie do LO juz sie wyprowadzilam do mieszkania w internacie). Wszystko co mam do obejrzenia (czyli moje ukochane seriale i filmy )ogladam online ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
choc fakt faktem ze ten formularza do wprowadzania jest wyjatkowo irytujacy - mogli zrobic jakies skanowanie po kodzie kreskowym, zadna filozofia---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może on nie ma za dobrego składu - skoro obie macie problem z rozstępami. ![]() A w komentarzach wyczytałam, jak sroka napisała, że dobry jest olej arganowy i żeby kupić ten najtańszy dostępny na rynku (nie ważne, czy spożywczy, czy kosmetyczny). Ale za to znalazłam coś o tym Bio-oil w komentarzach dziewczyna napisała: Witam, chciałabym się dowiedzieć jaka jest Twoja opinia na temat olejku: Bio-Oil. Jego skład: Botanicals Calendula Officinalis Flower Extract (Calendula Oil), Lavandula Angustifolia Oil (Lavender Oil), Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (Rosemary Oil), Anthemis Nobilis Flower Oil (Chamomile Oil), Vitamins Retinyl Palmitate (Vitamin A), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Oil Base, Paraffinum Liquidum, Triisononanoin, Cetearyl Ethylhexanoate, Isopropyl Myristate, Glycine Soja Oi,l Helianthus Annuus Seed Oil BHT Bisabolol, Fragrance (Rose), Alpha-Isomethyl Ionone, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Farnesol, Geranio,l Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl, 3-Cyclohexene, Carboxaldehyde, Limonene, Linalool, Colour (Orange/Pink) CI 26100 (Red 17) and/or CI 60725. Nadaję się do stosowania dla ciężarówki? Pozdrawiam. odp: Sroka 25 kwietnia 2013 07:44 Pomimo tego, ze skład bardzo przyzwoity moim zdaniem nie nadaje się dla kobiet w ciąży. Pierwsze moje strzeżenie to zawartość Vitamins Retinyl Palmitate drugie Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, ani jeden ani drugi składnik nie są polecane do stosowania w okresie ciąży. Jeśli chodzi o rezynoidy- stosowane zewnętrznie to w zasadzie nie ma pewnych potwierdzeń, ze mogą one szkodzić płodowi, gdyż witamina A stosowana zewnętrznie przenika do krwiobiegu w małym stopniu. No i nikt nie podejmuj się taki badań na kobietach w ciąży - co jest oczywiste. Ponieważ jednak w okresie ciąży produkty o nawet minimalnym zagrożeniu lepiej odstawić, lepiej dmuchać na zimne, dlatego zaleca się odstawienie wszelkich retinoidow na ten okres. i jeszcze taka mała ściągawka http://www.srokao.pl/2014/03/jesli-p...s-w-ciazy.html ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- jejuuu ostatnio powrócił u mnie problem zgagi już nie mogę Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-11-30 o 21:14 |
|
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja smaruje sie na wieczor olejkiem ze slodkich migdalow tloczonym na zimno, a rano mialam do tej pory babydream, ale troche za wolno sie wchlanial a ja jestem w wiecznym pospiechu i kupilam hipp, ten w takim pojemniku z dozownikiem. drozszy ale bardziej mi odpowiadada konsystencja - i babydream i hipp sroka ocenila dobrze.
|
|
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre z tym staniem na golasa. Tz pewnie wniebowziety :-D :-D Magdzinska gratki:-* Kaaasi gdzies slyszalam se te z biedry jednak lepsze..
|
|
#2063 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
ale sid boje i chyba powrocie do kremu ktory stosowałam z córka ...Mustela i miałam ladne ciało po nim, wada jego jest to ze bardzo śmierdzi jak pianka na oparzenia jest wydajny bo duża tuba ale chyba z powrotem zainwestuje w niego
|
|
|
|
|
#2064 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() siedzę i oglądam a co do kremów na rozstępy to ja stosuję Palmersa i jak na razie wydaje się ok a zapach trochę mniej mi podchodzi, ale ok
|
||||
|
|
|
#2065 |
|
MamaKarolci28
|
|
|
|
|
#2066 |
|
Zadomowienie
|
Mysle ze wygra Jacob chociaż jest za Pisarek
Radek mimo że z moich str (z miasta 20km ode mnie gdzie się uczylam) strasznie mnie ostatnio irytuje.
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo chlop na bank wygra - musi byc rownowaga ![]()
|
|
#2068 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Koparka mi opadła , myślałam ze Radek odpadnie |
|
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojecia o czyn wy pisZecie :p
Ja oglądałam homeland - dobry odcinek! Dobranoc ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez kopara opadła ;D
szok !
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

smaruję się rano i wieczorem... i zawsze stoję na golasa w łazience przez jakiś czas hahaha
masakra 

U nas po 2 latach jest cały czas spoko. Dla mnie te wszystkie gondole są malutkie. Nie jak za naszych czasów 

I cholernie sie stresuje! Tez wlasnie wagą małej. Bo ostatnio jak Pani sprawdzala wage (wazyla niecale 300 g) to wlasnie byla w dolnej granicy, nawet TP teoretycznie się o 5 dni zmienił przez to. Mam nadzieje, ze teraz przybrala na wielkosci i bedzie w granicach przynajmniej 30 centyla, co by mamy nie denerwować
Może on nie ma za dobrego składu - skoro obie macie problem z rozstępami.