Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-30, 22:45   #3211
Cos_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6

Kaja to nam bezboznicom nic sie nie nalezy!
Stary 2015-11-30, 22:49   #3212
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Nie ogarniam. Po badaniach Dominika rozkokarzona, wisiała na mnie, ok. Spała godzinę, obudzila się marudna, non stop przy mnie, na mnie, w bujaczku przy mojej nodze ryk. Potem spała tylko z cycem, kilka razy próbowałam wstać od niej aż zasnelam i prawie zaspalysmy do przychodni. Szybko wylecialysmy z domu, nawet nie nakarmilam jej, w biegu pieluchę tylko zmieniłam. Po powrocie znowu ryk i marudzenie. Długo nie spała to o 19 szybka kąpiel i usypianie. Padła o 19.30, obudzila się o 20 i 2 godz się z nią bujalam.. Na chwilę dałam ja tż żeby polulal to darla się jak opętana.. Aż przyszłam i ja wzięłam. Nagle minęło ale spać nie chciała. Jak od nowa uśpilam to za chwilę znowu pobudka zero czasu na ogarnięcie czegokolwiek

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
S. tez ma zielony katar

Dziewczyny jak jest w przedszkolach z tymi dniami między świętami a sylwestrem i później w ferie zimowe? Tak jak w szkołach, dzieciaki mają wolne?

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Pojęcia nie mam, a myślałam o tym ostatnio. Ferie raczej normalnie pracują a między świętami nie wiem..

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
strasznie mi sie spodobała ta pseudo obalowa sówka ze skip hopa
może kupie młodej? ona lubi sówki

szuuu gdzie kupiłaś swoją?

jak to jest z przesyłką ze smyka? podobno jak sie zamawia z odbiorem w empiku to jest wysyłka bezpłatna , prawda to?
Prawda ale to zależy od wielkości paczki, przy produktach masz info czy darmowa dostawa do empiku
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-30, 22:59   #3213
Irmusia81
Zakorzenienie

A ja jeszcze nie złożyłam wniosku o becikowe 😉

Monika- szczerze ci współczuję...

Ciekawe co u Szuu...

I princesika dziś nie pisała...

Idę spać. Przez dwie godziny robiłam zakupy w jeeeebaaaanym Home and you.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 06:45   #3214
201710041131
Konto usunięte

Hej, kontaktowałam sie z lek ze szpitala tz (tym który prowadzi małego pod katem gastroenterologicznym) i mamy obserwować bo moze to jednorazowe jak wtedy. Bo oni przez noc oprócz obserwacji nic by nie zrobili a znają nas i nie chcą kłaść niepotrzebnie. I faktycznie mały poszedł spać i było ok, dzisiaj juz co prawda od rana buczy ale to przez ☠☠☠any budzik tz.

Dostałam tez kontakt do prywatnej pediatry, chyba sie wybiorę do niej, moze ona cos pomoże, tylko czekam na wypłatę tz bo ona bierze 150 zł za wizytę a my serio juz jesteśmy spłukani przez ten samochód...

Jestem przerażona, ale jutro mały kończy 5 miesięcy, moze to TEN moment

Dzisiaj bede obserwować cały dzien, nie idę jutro do tego kina, to nie jest ważna sprawa.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 07:02   #3215
Cos_
Zakorzenienie

Szuu miejmy nadzieje ze to jednorazowe
Stary 2015-12-01, 07:04   #3216
201710041131
Konto usunięte

No ja tez, tz twierdzi, ze to po czymś co zjadłam i teraz mam rozkmine

Aaaaa matę skip Hopa mam w strzępach z chęcią bym kotu łapy poobrywala

Stary 2015-12-01, 07:10   #3217
masija
Zakorzenienie

szuuu oby to jednorazowa akcja i wraz z 5 miesiącem przestała mieć aż tak WYJĄTKOWE dziecko

u nas standard tylko 2x gorzej
nocki są przeokropne. Nie wiem co jest nie tak

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 07:30   #3218
201710041131
Konto usunięte

Masija u nas nocki sa okropne jak jestem u rodziców, najpierw winiłam materac bo mamy taki tani z ikei ale potem przeniosłam go na trzy noce do siebie do łóżka i to samo. Wróciłam tutaj i noce sa ok. I teraz nie wiem czy on tam przebodzcowany czy co, wcześniej tak nie było i tam nocki wyglądały tak jak tu. A Twoja mała spi w dzien dużo? Bo Konrad tam spał bo moj tata za dnia go usypiał a tu on ma tylko jedna drzemkę i spi dużo lepiej - moze w tym rzecz? Co myślisz??

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Poza tym u rodziców budzi sie z krzykiem... Ja znowu jak tam jestem to od lat mam ten sam sen i tz juz dorabia do tego teorie oczywiście. Juz nie powiem gdzie mnie wszyscy wysyłają i nie jest to psychiatra

Stary 2015-12-01, 07:36   #3219
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Masija u nas nocki sa okropne jak jestem u rodziców, najpierw winiłam materac bo mamy taki tani z ikei ale potem przeniosłam go na trzy noce do siebie do łóżka i to samo. Wróciłam tutaj i noce sa ok. I teraz nie wiem czy on tam przebodzcowany czy co, wcześniej tak nie było i tam nocki wyglądały tak jak tu. A Twoja mała spi w dzien dużo? Bo Konrad tam spał bo moj tata za dnia go usypiał a tu on ma tylko jedna drzemkę i spi dużo lepiej - moze w tym rzecz? Co myślisz??

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Poza tym u rodziców budzi sie z krzykiem... Ja znowu jak tam jestem to od lat mam ten sam sen i tz juz dorabia do tego teorie oczywiście. Juz nie powiem gdzie mnie wszyscy wysyłają i nie jest to psychiatra

Szuuu my też już sprawdzaliśmy materac ale nic-ani robali,ani niczego innego.
Mała śpi trochę w ciągu dnia, parę razy ale tak po 30 minut max. Próbowałam ją przetrzymywać ale kończy się to tragicznie. Może za dużo śpi w dzień ale jak nie pójdzie na drzemkę to jest naprawdę źle. Zresztą każdy dzień jest inny. Wczoraj przed 10 spała 20min. a później od 12 do 13.30 dostała takiego ataku, że myślałam, że po tż zadzwonię. I jak zasnęła to spała 2 h, później chwila zabawy i znowu zasnęła na 2 h co już jej się nie zdarzało. Totalna loteria.

A Konrad serio tak malutko śpi? Może faktycznie racja-w tym rzecz, że jak nie śpi w dzień to nocki lepsze..

A u rodziców zawsze tak źle sypiał?

Co za sen straszny?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 07:45   #3220
mehja
Zakorzenienie

Hej.
U nas nocka fatalna. Wstawalam milion razy.
Juz nie raz tak bylo i w koncu przechodzilo. Wiec czekam i tym razem az przejdzie.

Szuu, Masija u nas na odwrot niz u was. Im mniej spi w dzien, tym usypianie i nocka gorsza sie wydaje

Szuu a spodziewalas sie ze Kot tego nie zrobi?
Dobrze, ze z K. troche lepiwj. Tez wczoraj pomyslalam, ze to moze byc taka jednorazowa akcja jak wtedy.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 07:55   #3221
Princesika
Zakorzenienie

Heloool. U nas wczoraj slaby dzien. Mielismy zamkniecie etapu w tym naszym projekcie i mialam taki mlyn, ze nawet nie mialam jak uspic Lauri. Zreszta spala wczoraj w dzien po 5 albo 10 minut. Tz byl w domu na chwile i pojechał do Gdańska. Lauri wieczorem sie szarpala i krzyczala przy jedzeniu. Zasnac nie chciala.

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Mm nadal porazka. chyba sprobuje z niekapka podawac. Co myślicie?

Dynia bez szalu, troche pluje ale sie nie krzywi. Jeszcze dzis dam dynie a jutro ziemniak albo pietruszke.

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Widzialam, ze pisalyscie o zaginieciach. O tej Ewie dowiedzialam sie od was ale sprawe Iwony Wieczorek bardzo sledzilam. Duzo wtedy o tym czytalam, sledzilam rysunki twarzy Pana Recznika i w ogole. Wierzyc się nie chce, ze ta historia nadal bez zakonczenia

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Masijka a Ty nam pisz pisz jak najwiecej

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Irmusia a jak mąż? Cos nowego?
Stary 2015-12-01, 07:56   #3222
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

Biedny K. Zdrówka!

To w takim razie biorę puzzle no name. Ja to ja, ale tz by kota chyba na strych wyrzucił.
Stary 2015-12-01, 07:56   #3223
industria
Zakorzenienie

Szuuu zabilabym kota. Bez litosci! Jak waśniewską! Taką mate zniszczyc! :strzela:

Trzymam kciuki za konradka

Strasznie kurewnie wieje. Mala miala isc na spacer do lasu z moimi rodzicami ale chyba posiedA z nia w domu...ja jade do kosmetyczki
Stary 2015-12-01, 07:57   #3224
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
szuuu oby to jednorazowa akcja i wraz z 5 miesiącem przestała mieć aż tak WYJĄTKOWE dziecko

u nas standard tylko 2x gorzej
nocki są przeokropne. Nie wiem co jest nie tak
Może to ten kolejny skok, u nas nocki też się popsuły, wczoraj mały do północy marudził, potem jadł o 1,3,5,7
Stary 2015-12-01, 08:02   #3225
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Może to ten kolejny skok, u nas nocki też się popsuły, wczoraj mały do północy marudził, potem jadł o 1,3,5,7
Co dwie godziny. U nas to samo jest
Stary 2015-12-01, 08:04   #3226
Marei
Zakorzenienie

Jedziemy zaraz do fizjo, aleeee taka pogoda ;( leje, wieje a my najpierw autobus pozniej tramwaj... ojjj... ale jeszcze trzy wizyty i spokój.
W ogóle wczoraj narzekałam na brak lampy w moim aparacie i znalazłam za pół ceny. Tylko muszę jeszcze tz powiedzieć, że moze sobie isc na strzelnice a ja w zamian kupie sobie lampe buahahaha
Stary 2015-12-01, 08:05   #3227
mehja
Zakorzenienie

U nas koszmarnie wieje i pada. Bede musiala znowu to szczepienie przesunac na przyszly tydz zeby z tz pojechac autem
Stary 2015-12-01, 08:08   #3228
Cos_
Zakorzenienie

Szuu zabilabym kota chyba! Tyle dolarow za mate i w strzepach
Byc moze faktycznie ma za duzo bodzcow u twoich rodzicow.
Stary 2015-12-01, 08:16   #3229
k a j a
Zakorzenienie

Szuu oj za☠☠☠alam bym kota :/

U nas nocka spoko iiii.. Zapomnialam co miałam napisać,:p

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Aa.. U mnie spadł śnieg. Mało ale biało było, było bo,się rozpuściło :p ale narazie nie wieje więc może wyjde. Może dziś przyjdzie zyrafka

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:22   #3230
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ejjjjjj ostatnio słyszałam że te 5stow to będzie dla MAŁŻEŃSTW!
Za 5stow hajtac sie nie bede

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Heloool. U nas wczoraj slaby dzien. Mielismy zamkniecie etapu w tym naszym projekcie i mialam taki mlyn, ze nawet nie mialam jak uspic Lauri. Zreszta spala wczoraj w dzien po 5 albo 10 minut. Tz byl w domu na chwile i pojechał do Gdańska. Lauri wieczorem sie szarpala i krzyczala przy jedzeniu. Zasnac nie chciala.

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Mm nadal porazka. chyba sprobuje z niekapka podawac. Co myślicie?

Dynia bez szalu, troche pluje ale sie nie krzywi. Jeszcze dzis dam dynie a jutro ziemniak albo pietruszke.

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Widzialam, ze pisalyscie o zaginieciach. O tej Ewie dowiedzialam sie od was ale sprawe Iwony Wieczorek bardzo sledzilam. Duzo wtedy o tym czytalam, sledzilam rysunki twarzy Pana Recznika i w ogole. Wierzyc się nie chce, ze ta historia nadal bez zakonczenia

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Masijka a Ty nam pisz pisz jak najwiecej

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Irmusia a jak mąż? Cos nowego?
Moje dziecko nie trybi niekapka
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:26   #3231
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Za 5stow hajtac sie nie bede

Moje dziecko nie trybi niekapka
Ale za tysiaka już,warto to rozważyć :p

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:27   #3232
mehja
Zakorzenienie

Moj syn pojechal dxis na wycieczke do Kielc do jakiejs fabryki slodyczy. Zegnal sie z Lilka jakby na tydzien jechal. Wzial sobie swoje odlozone pieniazki zeby jej cos przywiezc.

Prince sprobuj z niekapka. Jak nie teraz to potem sie przyda. Widzialam ze teraz w rosku sa jakies aventu w promo
Stary 2015-12-01, 08:37   #3233
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Moj syn pojechal dxis na wycieczke do Kielc do jakiejs fabryki slodyczy. Zegnal sie z Lilka jakby na tydzien jechal. Wzial sobie swoje odlozone pieniazki zeby jej cos przywiezc.

Prince sprobuj z niekapka. Jak nie teraz to potem sie przyda. Widzialam ze teraz w rosku sa jakies aventu w promo
No wlasnie. Chyba sprobuje z niekapkiem
Stary 2015-12-01, 08:41   #3234
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Szuuu Salem przegial am nadzieje ze ped cos podpowie I pomoze I ze z malym bedzie lepiej

Proncesika proboj moZe sie uda z niekapkiem

U nas wczoraj byl slodki ziemniak I bez szalu. Kolejna noc gdzie Mala placze budzi sie I puszcza baczki, do tego katar ;(

Masija kochana pisz jak najwiecej. Nigdy nie po myslalam o Tobie w taki sposob jak pisalas
Stary 2015-12-01, 08:47   #3235
industria
Zakorzenienie

Pfff 5stow dla malzenstw!? Ale pewnie sakramentalnych. :P chuja dostane :P
Stary 2015-12-01, 08:49   #3236
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Nie ogarniam. Po badaniach Dominika rozkokarzona, wisiała na mnie, ok. Spała godzinę, obudzila się marudna, non stop przy mnie, na mnie, w bujaczku przy mojej nodze ryk. Potem spała tylko z cycem, kilka razy próbowałam wstać od niej aż zasnelam i prawie zaspalysmy do przychodni. Szybko wylecialysmy z domu, nawet nie nakarmilam jej, w biegu pieluchę tylko zmieniłam. Po powrocie znowu ryk i marudzenie. Długo nie spała to o 19 szybka kąpiel i usypianie. Padła o 19.30, obudzila się o 20 i 2 godz się z nią bujalam.. Na chwilę dałam ja tż żeby polulal to darla się jak opętana.. Aż przyszłam i ja wzięłam. Nagle minęło ale spać nie chciała. Jak od nowa uśpilam to za chwilę znowu pobudka zero czasu na ogarnięcie czegokolwiek

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Pojęcia nie mam, a myślałam o tym ostatnio. Ferie raczej normalnie pracują a między świętami nie wiem..

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Prawda ale to zależy od wielkości paczki, przy produktach masz info czy darmowa dostawa do empiku
ojj współczuję...

Cytat:
Hej, kontaktowałam sie z lek ze szpitala tz (tym który prowadzi małego pod katem gastroenterologicznym) i mamy obserwować bo moze to jednorazowe jak wtedy. Bo oni przez noc oprócz obserwacji nic by nie zrobili a znają nas i nie chcą kłaść niepotrzebnie. I faktycznie mały poszedł spać i było ok, dzisiaj juz co prawda od rana buczy ale to przez ☠☠☠any budzik tz.

Dostałam tez kontakt do prywatnej pediatry, chyba sie wybiorę do niej, moze ona cos pomoże, tylko czekam na wypłatę tz bo ona bierze 150 zł za wizytę a my serio juz jesteśmy spłukani przez ten samochód...

Jestem przerażona, ale jutro mały kończy 5 miesięcy, moze to TEN moment

Dzisiaj bede obserwować cały dzien, nie idę jutro do tego kina, to nie jest ważna sprawa.

oby jednorazowe...

Cytat:

co za wredny kot!)

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Hej.
U nas nocka fatalna. Wstawalam milion razy.
Juz nie raz tak bylo i w koncu przechodzilo. Wiec czekam i tym razem az przejdzie.

Szuu, Masija u nas na odwrot niz u was. Im mniej spi w dzien, tym usypianie i nocka gorsza sie wydaje

Szuu a spodziewalas sie ze Kot tego nie zrobi?
Dobrze, ze z K. troche lepiwj. Tez wczoraj pomyslalam, ze to moze byc taka jednorazowa akcja jak wtedy.

Oski na szczeście przesypia całe nocki (idzie spać ok 19-20 i wstaje 5-6), zje i czasem jeszcze chwilkę drzemka (obym nie zapeszyła )
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:49   #3237
Princesika
Zakorzenienie

Mehja a Twoj synek mega slodziak. Widac, ze kocha siostre
Stary 2015-12-01, 09:06   #3238
Irmusia81
Zakorzenienie

Szuu- oby Konradkowi się poprawiło.

Princesika- co to za projekt?
Mąż ma mieć kontrolę w lutym. Operacja niby nie jest potrzebna bo może organizm sam sobie poradzi. Dzięki że pytasz 😘

Franek jadł wczoraj dynię z ziemniakiem i go trochę zakleiło 😉 kupa taka zwarta po tym.

My się wybieramy dziś do szczepienia ale nie wiem czy nas przyjmą.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 09:11   #3239
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
Pfff 5stow dla malzenstw!? Ale pewnie sakramentalnych. chuja dostane
Założymy swój kościół, damy sobie ślub i gites 5stow nasze

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Mogę być kapłanką

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Mehja przekochany on jest!
Stary 2015-12-01, 09:13   #3240
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Szuu- oby Konradkowi się poprawiło.

Princesika- co to za projekt?
Mąż ma mieć kontrolę w lutym. Operacja niby nie jest potrzebna bo może organizm sam sobie poradzi. Dzięki że pytasz 😘

Franek jadł wczoraj dynię z ziemniakiem i go trochę zakleiło 😉 kupa taka zwarta po tym.

My się wybieramy dziś do szczepienia ale nie wiem czy nas przyjmą.
A po samej dyni tez tak mieliscie? Czy tylko z ziemniakiem tak?

Irmusia z UE robimy projekt i trochę z tym gonitwy.

Trzymam kciuki za męża

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości