Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-01, 07:54   #181
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
32 Po pierwsze: piękna pierwsza strona, zdolniacho Ty!
Po drugie: co masz przepisane? U mnie luteina dowcipnie 2x1, magnez 3x1 - na stałe i duphaston - w razie bólu (twardnienia) 1 tabl.
Tylko teraz nie wiem, bo ta pani dr (ordynatorka) co mnie badała zaleciła mi (na karteczce) - buscopan forte (podobno bez recepty, mam go brać jak mi się napina brzuch), magnez i luteinę. Miałam poczekać chwilkę na receptę. Dostałam receptę, nie porównałam kartki od niej z tą receptą (wypisaną przez innego ordynatora), pojechałam z receptą do apteki, wykupiłam, a tam właśnie: duphaston, no spa i luteina. I dawkowanie duphastonu 2x1. I zgłupiałam troszkę czy faktycznie mam go na stałe brać wg tego zalecenia 2x1 czy wg zalecenia tej kobity co mnie badała (że tylko w razie twardnienia). Bo to przecie rozkurczowe
I po jakim czasie od wypisania za szpitala idziesz do swojego gina? Nie mam w karcie ciąży adnotacji że byłam w szpitalu. Ostatnią wizytę "planową" mam z 5.11...
też mam luteinę 100 2 razy dziennie, do tego magnez i nospę w razie potrzeby. Na początku po wyjściu brałam jeszcze przynajmniej rano, teraz jakoś radzę sobie bez. Duphaston to to samo co luteina - progesteron, a rozkurczowy jest ten bucospan lub nospa. Myślę, że wystarczy jak będziesz brała luteinę, a duphaston w przypadku pogorszenia.
Co do wizyty u gina to przepadła mi jedna przez szpital, ze szpitala wypisali mi zwolnienie na 2 tygodnie od wyjścia, tj. do 7 grudnia i dzwoniłam do gina pytać na kiedy się zapisać. Mówił, że jeśli się nic się nie dzieje to spokojnie na 7, a gdyby się coś działo to dzwonić wcześniej. Jak na razie mocno się oszczędzam, praktycznie nie wychodzę z domu (pierwsze kilka dni to z łóżka nie wychodziłam) więc jest ok i myślę, że już jakoś dotrwam, zwłaszcza że leki mam zresztą w wypisie napisali, żeby zgłosić się do kontroli do lekarza za 2 tyg, także trzymam się zaleceń.
A Ty myślę, że słuchaj lekarki z którą rozmawiałaś
Stary 2015-12-01, 07:59   #182
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Myślałam że na smyku będzie darmowy kurier ale jednak ale i tak coś zamówię bo promocje fajne i kołyskę dla Małego wybiorę na allegro
Jak sprawdzałam sklepy z ciuszkami dla dzieci, to drogo wychodzi, nawet z darmową dostawą. Jak znajdziesz ciekawy sklep, to od razu dawaj znać.
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
ja najpierw obczaję sklepy, jakby co po poludniu bedę zamawiać. Chcę zimowe woski yc, pędzel hakuro, bronzer z gr, a to wszystko mam stacjonarnie dostępne, więc jak będzie na miejscu to kupię od ręki
miałam zrobić większe zakupy, ale ciuchów mi się odechciało, muszę wszystko mierzyć, niewymiarowa jestem przez tą ciążę żwir dla kota taniej kupuję na miejscu, dla dziecia postanowiłam nic w grudniu nie kupować (pomijając sh) i o jak oszczędnie, tż może być ze mnie dumny a Ty, dlugą masz listę?
Chcę na pewno pędzel do konturowania twarzy z Zoeva. Do tego przydałby mi się jeszcze jakiś do różu, bo mam tylko jeden, a nie chce mi się go codziennie myć. A czasami mam ochotę na inny odcień na policzkach.
Oprócz tego chcę kupić coś przeciw rozstępom, niektóre apteki też mają darmową dostawę. Tylko nie zdecydowałam czy wziąć mustelę czy Elancyl.
I herbaaaty z czas na herbatę. kilka smaków wziąć na spróbowanie.
Zimowe woski też by mi się przydały, ale 20 wosków czeka w kolejce.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie macie te zakupy z darmową dostawą co to za sklepy??!!
www.dziendarmowejdostawy.pl proszę.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:06   #183
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
też mam luteinę 100 2 razy dziennie, do tego magnez i nospę w razie potrzeby. Na początku po wyjściu brałam jeszcze przynajmniej rano, teraz jakoś radzę sobie bez. Duphaston to to samo co luteina - progesteron, a rozkurczowy jest ten bucospan lub nospa. Myślę, że wystarczy jak będziesz brała luteinę, a duphaston w przypadku pogorszenia.
Co do wizyty u gina to przepadła mi jedna przez szpital, ze szpitala wypisali mi zwolnienie na 2 tygodnie od wyjścia, tj. do 7 grudnia i dzwoniłam do gina pytać na kiedy się zapisać. Mówił, że jeśli się nic się nie dzieje to spokojnie na 7, a gdyby się coś działo to dzwonić wcześniej. Jak na razie mocno się oszczędzam, praktycznie nie wychodzę z domu (pierwsze kilka dni to z łóżka nie wychodziłam) więc jest ok i myślę, że już jakoś dotrwam, zwłaszcza że leki mam zresztą w wypisie napisali, żeby zgłosić się do kontroli do lekarza za 2 tyg, także trzymam się zaleceń.
A Ty myślę, że słuchaj lekarki z którą rozmawiałaś
Dziękuję za odp. Musimy się teraz mocno oszczędzać Kochana

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:07   #184
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Od razu Ci podala? Kurde ja juz po 2 pobraniu i nic nie wiem
Nie, zmierzyła mi glukomerem cukier na czczo i wyszło 104, a norma podobno do 105. Powiedziała, że jak 130 i wyżej to nie mogą podać glukozy. Więc chyba tak dla swojej informacji sprawdzają. Na ten konkretny wynik też będę czekać aż będzie online. Skisnę tu zaraz

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Jak sprawdzałam sklepy z ciuszkami dla dzieci, to drogo wychodzi, nawet z darmową dostawą. Jak znajdziesz ciekawy sklep, to od razu dawaj znać.

Chcę na pewno pędzel do konturowania twarzy z Zoeva. Do tego przydałby mi się jeszcze jakiś do różu, bo mam tylko jeden, a nie chce mi się go codziennie myć. A czasami mam ochotę na inny odcień na policzkach.
Oprócz tego chcę kupić coś przeciw rozstępom, niektóre apteki też mają darmową dostawę. Tylko nie zdecydowałam czy wziąć mustelę czy Elancyl.
I herbaaaty z czas na herbatę. kilka smaków wziąć na spróbowanie.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

www.dziendarmowejdostawy.pl proszę.
Ehh przypomniałaś mi o pędzlu do rozświetlacza, ale celuję w hakuro. Zoevę sobie kupię jak zacznę oszczędzać rozświetlacz też by się w sumie przydał bo chcę jeszcze inny odcień ... Kobiety nie mają lekko
ja z premedytacją kończyłam wszystkie zapasy wosków, żeby z czystym sumieniem (i kominkiem) kupić zimowe
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:09   #185
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
I dawkowanie duphastonu 2x1. I zgłupiałam troszkę czy faktycznie mam go na stałe brać wg tego zalecenia 2x1 czy wg zalecenia tej kobity co mnie badała (że tylko w razie twardnienia). Bo to przecie rozkurczowe
duphaston nie jest rozkurczowy, to droższy odpowiednik luteiny więc nie sądzę żebyś miała brać i jedno i drugie razem. Przedzwoń najwyżej i zapytaj.

nałożyłam farbę na włosy a przy okazji poparzyłam sobie łokieć o kinkiet przy lustrze... brawo ja....
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:10   #186
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Jak sprawdzałam sklepy z ciuszkami dla dzieci, to drogo wychodzi, nawet z darmową dostawą.

Tylko nie zdecydowałam czy wziąć mustelę czy Elancyl.

Noo drogo, w porównaniu z lumpkiem to czasem kosmiczne ceny wychodzą ale albo zamówię kilka pajacyków ze smyka albo pakę ciuszków na allegro, jeszcze robię rozeznanie

Ja bym brała elancyl, jesli bierzesz pod uwagę tylko kremy. Mi bardzo długo pomagał pharmaceris ale jak brzuch zaczął mocniej swędzieć to uratowała mnie oliwka z hippa Mamasanft. Mam też mustelę i palmersa i to nie to

Jak tych wosków yc się używa? trzeba jakiś podgrzewacz kupić, tak?

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:11   #187
misia880
Zakorzenienie

Ja jeszcze 25 min i the end ale picie tego bylo dla mnnie koszmarem :/

Jak znajdziecie link do fajnego kominka taniego to wrzuccie - ja stacjonarnie zadnego nie znalazlam

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-01, 08:14   #188
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh przypomniałaś mi o pędzlu do rozświetlacza, ale celuję w hakuro. Zoevę sobie kupię jak zacznę oszczędzać rozświetlacz też by się w sumie przydał bo chcę jeszcze inny odcień ... Kobiety nie mają lekko
ja z premedytacją kończyłam wszystkie zapasy wosków, żeby z czystym sumieniem (i kominkiem) kupić zimowe
Mam też pędzle Hakuro, lubię je, w szczególności te do podkładów. Tylko nie bierz hakuro h13, dziad przy każdym użyciu gubi włosie. I to nie tylko ja tak mam.
No ja ostatnio się rozleniwiłam z paleniem wosków. Ale może się skuszę na odświeżacze do auta, te w kształcie słojów bardzo długo pachną.

Stary 2015-12-01, 08:14   #189
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze 25 min i the end ale picie tego bylo dla mnnie koszmarem :/
A cytrynę dawałaś do tego?

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:16   #190
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
A cytrynę dawałaś do tego?
Tak. A tak mnie na rzygi bralo ze masakra

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:17   #191
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Noo drogo, w porównaniu z lumpkiem to czasem kosmiczne ceny wychodzą ale albo zamówię kilka pajacyków ze smyka albo pakę ciuszków na allegro, jeszcze robię rozeznanie

Ja bym brała elancyl, jesli bierzesz pod uwagę tylko kremy. Mi bardzo długo pomagał pharmaceris ale jak brzuch zaczął mocniej swędzieć to uratowała mnie oliwka z hippa Mamasanft. Mam też mustelę i palmersa i to nie to

Jak tych wosków yc się używa? trzeba jakiś podgrzewacz kupić, tak?
W porównaniu do lumpka, to wszystko drogo. Mi się wczoraj udało dorwać dla małej jeansy z Next za całe 2zł.

Dzięki za radę, chyba wezmę Elancyl.

Tak, do wosków musisz mieć kominek na podgrzewacze. Kruszysz trochę wosku na podstawce i jak się roztapia, to pięknie pachnie.

Stary 2015-12-01, 08:17   #192
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
My z Tż dostaliśmy od lekarza zakaz sexu :-/ a jak u was? Cały czas aktywne w tych sprawach?
Ja przez cala ciaze mam zakaz

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:17   #193
201610051940
Konto usunięte

Witam się .u mnie biało i cały czas pruszy mała tak mi w pęcherz kopie ze szok hehe.

Malinka gratulacje przeprowadzki

Nieznajoma dobrze ze juz w domku teraz dbaj o siebie i dużo odpoczywaj
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:27   #194
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładny będzie pasował do jeansów bo ma niebieski dodatek i cena fajna, bierz śmiało

Myślałam że na smyku będzie darmowy kurier ale jednak ale i tak coś zamówię bo promocje fajne i kołyskę dla Małego wybiorę na allegro
dzięki monikmi, tak właśnie szukałam żeby z niebieskim, zwłaszcza że to ulubiony kolor TŻ, tylko długości odpowiedniej nie ma ale zapytałam czy mogą skrócić...

współczuję Ci tego pessara. ale jesteś dzielna i silna, jak wszystkie dziewczyny z lubelszczyzny , dasz radę!

Cytat:
Planujecie jakieś zakupy na dzień darmowej dostawy?
no ja właśnie mężowi pasek kupię, zaszalałabym z czymś dla siebie, może jakaś ciepła piżama? tylko w co ja teraz wejdę? w ogóle nakupiłabym, ale trzeba oszczędzać...

Cytat:
Dziękuję za odp. Musimy się teraz mocno oszczędzać Kochana
wiem wiem... dobrze, że razem raźniej ja mam nadzieję, że to był chwilowy kryzys, ale już się nie mogę doczekać, żeby się dowiedzieć jak wygląda moja szyjka... i czy też nie będę musiała mieć tego całego pessara...

Cytat:
Dzięki za radę, chyba wezmę Elancyl.
no właśnie... i ja się zastanawiam co tu wziąć... palmers mnie zmęczył.... elancyl czy pharmaceris foliacti? hmmmm
Stary 2015-12-01, 08:28   #195
verrerie
Rozeznanie

Kiinga 26 bardzo wam wspolczuje

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
Stary 2015-12-01, 08:28   #196
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Malinka gratulacje przeprowadzki

ale mam dłonie spuchnięte
obrączki i pierścionka nie idzie ściągnąć
Stary 2015-12-01, 08:28   #197
_polly_
Zakorzenienie

Herbaty już zamówione. Skusiłam się na rooibos z wanilią i kwiatem granatu i rooibos z karmelem ostropestem, migdałami i kakaowcem.

Stary 2015-12-01, 08:29   #198
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się .u mnie biało i cały czas pruszy
u mnie też sypie ślicznie jest, co?
Stary 2015-12-01, 08:29   #199
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Spadł z rusztowania
O matko co za wypadkowy dzien byl!!

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-01, 08:29   #200
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam też pędzle Hakuro, lubię je, w szczególności te do podkładów. Tylko nie bierz hakuro h13, dziad przy każdym użyciu gubi włosie. I to nie tylko ja tak mam.
No ja ostatnio się rozleniwiłam z paleniem wosków. Ale może się skuszę na odświeżacze do auta, te w kształcie słojów bardzo długo pachną.
ja palę prawie codziennie bo nad kominkiem mam połeczkę i tam stawiam kominek, ciepło roztapia wosk bez podgrzewacza. Widok palącego się drewna w kominku + zapach yc, błogość a do samochodu nie miałam
dzięki za radę ale jak dobrze patrzę w grafice google to mam ten pędzel w użyciu i jest ok tylko ja go wolę do bronzera.

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Ja przez cala ciaze mam zakaz
da się wytrzymać?

Mama ze szwagierką wczoraj dzwonily, szaleją w uk z ciuchami dla Tośki, nawet bucików nakupowały, szalone a jeszcze mają zajechać do siostry szwagierki, która ma 2letnią córkę i może dostanę jakąś paczkę po niej albo mama coś odkupi
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:31   #201
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
no ja właśnie mężowi pasek kupię, zaszalałabym z czymś dla siebie, może jakaś ciepła piżama? tylko w co ja teraz wejdę? w ogóle nakupiłabym, ale trzeba oszczędzać...

no właśnie... i ja się zastanawiam co tu wziąć... palmers mnie zmęczył.... elancyl czy pharmaceris foliacti? hmmmm
Ja trochę przyoszczędziłam ostatnio, to teraz mogę poszaleć.

Mnie od palmersa też odrzuca, ten zapach jest straszny.
O tym pharmaceris nie słyszałam.

Stary 2015-12-01, 08:33   #202
Bonku
Wtajemniczenie

Margotka napisz cos o Twoim odchudzaniu stosowałaś jakas diete? jakie cwiczenia? wynik w podpisie imponujący
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 08:34   #203
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
ja palę prawie codziennie bo nad kominkiem mam połeczkę i tam stawiam kominek, ciepło roztapia wosk bez podgrzewacza. Widok palącego się drewna w kominku + zapach yc, błogość a do samochodu nie miałam
dzięki za radę ale jak dobrze patrzę w grafice google to mam ten pędzel w użyciu i jest ok tylko ja go wolę do bronzera.

Mama ze szwagierką wczoraj dzwonily, szaleją w uk z ciuchami dla Tośki, nawet bucików nakupowały, szalone a jeszcze mają zajechać do siostry szwagierki, która ma 2letnią córkę i może dostanę jakąś paczkę po niej albo mama coś odkupi
Jak dorobimy się z TŻ domku, to na pewno będzie w salonie kominek. choćby skały sr.ały, a ja miałabym żyć tylko o suchym chlebie i wodzie.
To masz szczęście z tym pędzlem. U mnie od pierwszego użycia zostawia mi na twarzy kilka włosków. Się dziwię, że jeszcze nie wyłysiał.

Ooo, ale super! Małe buciki rozczulają mnie tak samo jak małe skarpetki.

Stary 2015-12-01, 08:37   #204
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja trochę przyoszczędziłam ostatnio, to teraz mogę poszaleć.

Mnie od palmersa też odrzuca, ten zapach jest straszny.
O tym pharmaceris nie słyszałam.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...rozstepom.html
tu masz polly opinie, są całkiem niezłe, a cena lepsza niż elancyl...

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

przy dzisiejszej darmowej dostawie chyba zaryzykuje za 22 zł.... najwyżej później dokupię elancyl
Stary 2015-12-01, 08:39   #205
verrerie
Rozeznanie

moooniaaa czy da sie wytrzymac? W ogole mi sie nie chce nie mysle o tym, nie odczuwam takich potrzeb. Maz nie podejmuje tematu. Tak jakby tej sfery u nas nie bylo i juz. Zastanawiam sie czy ochota pojawi sie po ciazy czy juz na zawsze bede taka

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
Stary 2015-12-01, 08:39   #206
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Herbaty już zamówione. Skusiłam się na rooibos z wanilią i kwiatem granatu i rooibos z karmelem ostropestem, migdałami i kakaowcem.
moim hitem zimowo ciążowym jest teekanne pomarańczowa, dodaje kilka gozdzików i jest pyszna

mam nadzieje ze nie bedzie sniegu w tym roku jak ja przezyje bez snowboardu ;(( mąż pojedzie a ja zostane sama ;((( ale mam optymistyczna wizje za rok wezmiemy siostre i nunka ze sobą wynajmiemy pokoik najblizej stoku i ona go bedzie pilnowac a ja doglądać miedzy zjazdami plan idealny
Stary 2015-12-01, 08:40   #207
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...rozstepom.html
tu masz polly opinie, są całkiem niezłe, a cena lepsza niż elancyl...
O, dzięki! Zaraz sobie poczytam.

Koleżanka z pracy do mnie dzwoniła. Że będą podwyżki u nas w firmie i wszystko zależy od oceny rocznej pracownika. Jeszcze pracowałam, gdy nas oceniali i ciekawa jestem czy mnie też ta podwyżka będzie dotyczyła.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-01, 08:42   #208
Bonku
Wtajemniczenie

Misia moja koleżanka ma sklep z kominkami i świeczuszkami Yankee Candle POWIEW ZAPACHU na fejsie i stacjonarny w Rzeszowie, dodaje na bieżąco asortyment myślę ze mogłybyście się umówić na wysyłkę
Stary 2015-12-01, 08:42   #209
Olgietka
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-12-01, 08:43   #210
Bonku
Wtajemniczenie

dzisiaj mały dał mi spokój i zebra mnie w nocy nie bolały ale i tak się nie wyspałam bo musialam wstać do pracy, ale za to jestem na bieżąco z Wami i moze uda mi sie kupic na allegro jakaś tunikę na święta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości