|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Nebula! tak wyglądałam chyba jakoś w 26tc, może w okolicach 28 tc, malutki ten brzuszek, ale najważniejsze, że waga dziecka prawidłowa
a ja teraz mam tak - w 33t4d
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówię o dziewczynach z terminem grudzień, styczeń i początek grudnia.W nocy to akurat mnie straszny ból spotkał, że wstać nie mogłam bo mały tak gdzieś strasznie uciskał, że zajęczałam jak wstawałam i mąż się obudził. Musiałam się położyć, obudzić małego, żeby się przesunął i dopiero wstałam. Ale przecież on nie chciał, żeby mnie bolało, po prostu ułożył się ładnie do spania i grzecznie spał, a ja wymyśliłam jakieś wstawanie do łazienki. |
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
ruda ale fajny, okrąglutki
|
|
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
A to mój w 35t
|
|
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
Ruda ale fajny
|
|
|
|
#1746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dalej dziewczyny wrzucajcie fotki ![]() kurcze tak porównuje miniaturki i mi sie wydaje że ja to mam wielki balon |
|
|
|
|
#1747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1748 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale moje mi się nawet podobają Ale z was laseczki
|
||
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mi ostatnio ta znajoma położna (!) opowiadała, że zawsze te kobitki tak krzyczały przy porodzie i tak je to bolało, że jak sama była w ciąży i zaczęła rodzić to też dosłownie w ostatniej chwili zdążyła do szpitala bo czekała na te straszne bóle i jej się wydawało, że te skurcze które ona ma to jakieś słabe są jeszcze |
|
|
|
|
#1752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem do końca jak to było z moją mamą, ale patrząc na jej doświadczenia porodowe to pewnie dużo lepiej nie było. Obu się udało i karmiły ![]() Nebula cudo brzuszek Ja mam astygmatyzm w obu oczach i wady ok. -1,5 i -3,25. Mnie ginekolog mówił że są małe i nie mam się czym przejmować
|
|
#1754 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Taki słoń ze mnie a niby 10 kg przytyłam, więc jak większość
|
||
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda, bardzo podobne te nasze brzuszki
Lune, też slicznie I widać, że Ci się opuścił...mi nie chce skubaniec.
|
|
|
|
#1756 |
|
Rozeznanie
|
Niepozorna gratki nowego tygodnia.
Ja z kp mam tak że bardzo bym chciała ale co będzie to będzie. Sama byłam karmiona od ok3 msc MM bo mama straciła pokarm po jakiś antybiotykach, miała szczęście że koleżanka miała alergiczne dziecko w podobnym wieku bo w zwykłym sklepie tylko to niebieskie było z lepszym trzeba było kombinować bo tylko dla alergików było i ta kolezanka swoje dokumenty jej dawała bo akurat mleko można było bez ograniczeń kupić z kaszkami i słoiczkami był problem (rocznik 86 jestem), także teraz naprawdę mamy lepiej. Viki jak lubisz to da się kupić mleko w proszku takie nie granulowane.
|
#1757 |
|
Rozeznanie
|
śliczny
i faktycznie albo to kwestia zdjęcia albo jest troche obniżony
|
|
|
|
#1758 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miłych zakupów
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, dzięki
ja myślałam, że mam mały, ale Nebula mnie przebiła - u mnie też jest jakieś 2 kg w środku ja mam spora wadę wzroku, noszę soczewki -4,5, ale nie miałam za bardzo problemów z soczewkami do tej pory (czasem tylko uczucie suchości w oku jak mi te śluzówki wysychają, ale to i bez ciąży mi czasem dokucza), ale nie zauważyłam, żeby mi się wzrok jakoś pogorszył i nie idę do okulisty, bez sensu... u stomatologa też raz byłam, odesłała mnie na po ciąży chociaż coś tam mówiła o kontroli w grudniu - nie wiem czy iść, bo ja się bardzo stresuję stomatologiem, tylko dziecko wystraszę albo skurczy dostanę z nerwów ![]() za to z innych ciekawych rzeczy to mi się zrobiła torbiel w cycku w czasie ciąży, byłam na usg, jakoś we wrześniu u niby nic groźnego, trzeba odczekać ciążę i karmienie i skontrolować ponownie
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lune, Ruda - macie fajne brzuszki! Takie zgrabniutkie piłeczki ![]() W ogóle pytałam wczoraj tę doradczynię laktacyjną (jest też położną środowiskową) czy by mnie nie objęła patronażem i powiedziała że na ten okres już nie ma miejsc, a w ogóle to na moje osiedle raczej nie jeździ bo strasznie dużo czasu traci na dojazd Rozmawiałam z dziewczyną z kursu która jest z tego samego osiedla i mówiła że u nas patronaże ma tylko jedna baba, okropna z zachowania, potrafi dzwonić do dziewczyn które się zapisały gdzie indziej czemu się od niej wypisały i w ogóle Muszę sobie jakąś inną załatwić... No i mówiła że na koniec grudnia/początek stycznia jest generalnie zatrzęsienie porodów
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula ale malutki brzusio! Za to waga dzieciaczka już konkretna
![]() magda też mam dwie koszule i więcej nie planuję ![]() ruda u Ciebie super piłeczka ![]() lune faktycznie obnizony brzuszek
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, z tym bruchem to tak ciężko się zgodzić. z mojej perspektywy czyli patrzenia z góry i boku to on jest gigant...ale może faktycznie taki stosunkowo maly. w sumie przytyłam juz z 7-8kg, więc nie jakoś bardz mało dojdą jeszcze spokojnie ze 2kg.
a jeżeli będę mieć więcej takich zachcianek jak wczoraj, to i z 5 przyvędzie :P czyli chrupki monster munch .... w ilości 4rech paczek, ale zjadłam tylko jedną. druga teraz się konsumuje :p
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie walczę i się opieram, ale czuję że za godzinkę jak wróci TŻ to będzie musiał pomaszerować do sklepu. |
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też mam fazę na chrupki a teraz jeszcze zaczynam produkcję pierników... także ten, tego, pewnie skończy się na jakiś 10kg może więcej wszystkie te nasze brzuszki takie ładne
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula aleś mi narobiła smaka tymi chrupkami
![]() dziewczyny Wy już macie umówione połozne środowiskowe? Bo ja już sobie wybrałam jedną babeczkę i zbieram się żeby do niej zadzwonić, tylko nie wiem co powiedzieć w sensie "dzień dobry, czy odwiedzi mnie pani w domu?"
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetny brzuszek. i lepiej od razu niech się zatrzyma w sklepie w drodze do domu :P po co ma dwa razy obracać
|
|
|
|
|
#1769 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak chipsy to też monster munche ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

coś miłego w nocy musiało Cię spotkać
Ja się w grudniu nie chcę rozpakować, bo byłby wcześniak
Ja chcę w lutym

Taki słoń ze mnie a niby 10 kg przytyłam, więc jak większość 
Muszę sobie jakąś inną załatwić... No i mówiła że na koniec grudnia/początek stycznia jest generalnie zatrzęsienie porodów