|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
perfumoholiczka
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Cytat:
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2193 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Już po wizycie !
Szczęśliwa i spokojniejsza Z moim syneczkiem wszystko w porządeczku... waży 1276g w 30tc Rozwija się prawidłowo Jest główką ułożony w dół Dał sobie zrobić piękne zdjęcie - napatrzeć się nie mogę Na moje średnie wyniki moczu dostałam lekarstwa, ale powiedział że nie są aż tak tragiczne żeby dawać antybiotyk Co do zjedzenia czegoś słodkiego przed USG, myślę że w moim przypadku sprawdziło się Mały nieźle się gimnastykował w brzuszku
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Paula gratki ze sie udalo
Ja milo ze stronh tej pani Ja leze i ledwo zyje. Jutro ide zrobić prywatnie morfo czy anemi sie nie nabawilam bo slabo sie czuje. Waznw ze bobek skacze Jutro sobie uczelnie daruje. A jak bedzie w czw to sie oka ze ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
|
|
#2195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc nie poznam jej wersji. Jednak nadmiar obowiązków mi do niego nie pasuje... już prędzej brak perfekcji w życiu (może żona nie spełniła jego oczekiwań w organizowaniu życia z dzieckiem) On jest takim typem perfekcjonisty, ma duże ambicje, duże parcie na szkło... zawsze chce być we wszystkim najlepszy, mieć najlepszy dział w pracy i takie tam... do tego bardzo się we wszystko angażuje i udziela. Dużo wymaga od siebie i podwładnych. Jest inicjatorem drużyny piłkarskiej w naszej firmie (oczywiście jest jej kapitanem), do tego wynajduje różne imprezy sportowe i organizuje zawsze team z naszą reprezentacją, np. na jakichś zawodach sprawnościowych, wytrzymałościowych itd. Wspomniał mi też, że największym błędem w jego życiu i gwoździem do trumny jego małżeństwa było kupno mieszkania w bloku obok teściowej narzekał, że przesiadywała non stop u córeczki i miała 1000 dobrych rad... żona jej we wszystkim słuchała, a on miał g...no do gadania na temat ich syna. A do tego wszystkiego dodam na koniec, że aktualnie jest w związku z koleżanką z naszej pracy, która sama się rozwodzi i ma syna. Bardzo się obawiała jak syn przeżyje rozwód (ma kilka lat), a do tego wyprowadzka i jeszcze zaczęła się spotykać z innym. Jak z nią gadałam z jakieś 2 miesiące temu, czy poznała już syna z tym kolegą, o którym pisałam wyżej, to powiedziała, że tak i że złapali świetny kontakt. Jej mąż to taki typ kanapowca, który nie poświęcał synowi dużo czasu... a ten nasz kolega z pracy to taki sportowiec... to piłka, to jakieś zawody, to biega, pływa, trenuje jakieś sztuki walki... więc dla kilkuletniego chłopca, to było wielkie wow! A odnośnie konta można oczywiście mieć osobne... to nic złego. Ja bardziej napisałam to w kontekście tego, żeby wyjaśnić te wyliczanki i wysyłanie maili... i to że zarobki to u nich był temat tabu ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super maluszek ![]() ja to chyba jestem jedyna na forum która nie ma pojecia ile wazy jej kruszynka ![]() :conf used:w ten czwartek mam z rana wizyte, maja mi w koncu powiedziec ![]()
|
|
#2197 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam kiedyś taki okres w krk, że jeździłam do pracy autobusem, bo miesięczny wychodził taniej, niż paliwo w korkach. I raz zaczepił mnie pijany koleś... był nachalny, śmierdzący i nieprzyjemny. Autobus pełny ludzi i nikt... słowem nikt się nie odezwał do niego, musiałam sobie sama radzić. A że zauważyłam, że koleś ma koszulkę z napisem MZK, to uznałam, że pewnie kierowca po nocnej zmianie wraca do domu i sobie wypił na zajezdni. Więc postraszyłam go, że jak nie wysiądzie na następnym przystanku, to dzwonię na policję i do MZK ze skargą... poskutkowało i koleś wysiadł... ale zwyzywał mnie przy tym od k..rw i dz..wek. A wszyscy wokół patrzyli na mnie jak na kosmitę. Ale czasem zdarza się ktoś normalny, więc jest nadzieja bo miałam jeszcze jedną przygodę w autobusie i też się do mnie 1 koleś przyczepił... miałam dość, a że byłam już blisko mojego osiedla, to postanowiłam, że wysiądę i zadzwonię po tż, żeby po mnie podjechał te 3 przystanki. Ale wtedy w mojej obronie stanął inny chłopak mówiąc tamtemu, żeby się ode mnie odwalił i że ma słaby podryw Stanął przede mną odgradzając mnie od tamtego gościa, zapytał na jakim przystanku wysiadam i powiedział, że spoko, że on wysiada 2 przystanki za mną, więc mam się nie martwić, bo spokojnie dojadę do końca swojego.I też autobus był pełny ludzi... a tylko 1 osoba się odezwała. |
|
|
|
|
#2200 |
|
perfumoholiczka
|
Byłam , dostałam już zasiłek, dostałam list 2 dni po zameldowaniu, że mam się stawić porozmawiać o mojej sytuacji i tak chodzę i panikuję ...
Ja też nie mam pojęcia ile mały waży ;/
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli zawsze może być gorzej hahahaha
|
|
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to bardzo szybko dostałaś zasiłek ja to moze za 2-3 miesiace mi wypłacą....ja mysle ze skoro ci juz wyplacili i wsio było ok do tej pory to chca z Toba pogadac jak idzie "szukanie pracy " i pewnie chca Ci powiedziec ze niedługo idziesz na macierzynski - bo od terminu porodu przed masz 6 tyg i od urodzenia 8 tyg. Bo tym idziesz na elterngeld albo na rok albo na 2 - jak siebie życzysz ![]() no mi juz to dzisiaj powiedzieli , a juz wiem ze bede jako bezrobotna do 25 grudnia, potem macierzynski
|
|
#2203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2204 |
|
Zadomowienie
|
Paula super że dałaś radę i wizyta ok
. Tak piszecie o tych obawach przed nowym życiem a tak serio to sama się boję jak cholera i co przechodzę i patrzę na pokoik małej że już niedługo nie będzie pusty zamiast euforii czuję przerażenie... a mój tż nawet nie wiem czy sobie to jakoś poukładał w głowie muszę chyba podjąć temat jak będzie mieć wolne ale pewnie mnie spławi twardziel Esor strasznie mi się podoba wasz pomysł z randkami ale jakie pyszności na 3 dni
|
#2205 | |
|
perfumoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz masz wolne na 3 dni ;D ja jutro zrobie zapiekanke na dwa dni i bedzie wiecej czasu na cos innego ![]() Dzisiaj dostałam kopa w tym urzedzie i postanowiłam sie na serio zabrac za niemiecki ![]()
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio jak widziałam się z kuzynkami moimi, to zdziwiłam się, że moja kuzynka tej młodszej co ma 9 miesięcy włączała do spania na laptopie odgłos suszarki.
że niby to pomaga zasnąć.A na wizażu na wątku wyprawkowym natknęłam się na polecanego szumisia właśnie jako pomoc w zasypaniu i przespaniu spokojnie nocki. Co myślicie o tych szumisiach ? ![]() znalazłam ich stronę internetową: są opinie, informacje, sklep i galeria (słodkie te dzieciaczki na zdjęciach) http://szumisiesklep.pl/strona/o-szumisiu Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-12-01 o 18:19 |
|
|
|
#2208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie martw sie, juz masz przyznany to co moga zrobic ![]() no w tym AOK bedzie załatwiania pewnie... ale damy rade a pozniej 2 lata spokoju ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
ja juz dawno o nim słyszalam i chcialam kupic ale jakos wyszlo ze nie kupiłam ![]() licze na swoj głos i kołysanki
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie zastanawia ta opinia: Karolina Mossakowska Położna środowiskowo-rodzinna, instruktor szkół rodzenia. Dziecko przez 9 miesięcy życia zewnętrznego nie słyszy wyraźnie żadnego dźwięku (bariera w postaci brzucha i wszystkich jego tkanek). Po porodzie przeżywa szok porównywalny do zawału serca (ostre światło, suche środowisko, możliwość poruszania całym ciałem, wyraźne dźwięki). Według dr Harveya Karpa (amerykański pediatra) pierwsze 3 miesiące życia dziecka, to czwarty trymestr ciąży. W tym okresie powinniśmy zapewnić naszemu małemu-DUŻEMU szczęściu jak najwięcej szumiących odgłosów, ciepła, przytulania i przyciemnionego światła, aby stworzyć środowisko podobne do tego w jakim przebywał przez ostatnie 9 miesięcy. Dźwięk białego szumu (podobny do odgłosu jaki wydaje pracująca suszarka) przypomina im odgłosy jakie słyszały w trakcie życia prenatalnego (w brzuchu u mamy). Dźwięk ten uspakaja oraz buduje poczucie bezpieczeństwa oraz stwarza wrażenie obecności bliskiej osoby (najczęściej mamy). Jest to dźwięk, który jest bezpieczny dla uszu małego dziecka i może być "stosowany" od pierwszego dnia życia dziecka Chociaż mój tż się ze mnie właśnie nabija, że czego to ludzie nie wymyślą i że my przeżyliśmy jakoś bez szumisiów... i normalnie się rozwijaliśmy ![]() ![]() ale czy ja wiem, czy my jesteśmy tak do końca normalni hahaha |
|
|
|
|
#2210 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
tyle ze jak mała spała i ja np po kąpieli suszylam włosy to od razu budziła sie z płaczem mimo ze drzwi od sypialni i łazienki były zamknięte widocznie mojej małej nie odpowiadały takie dźwięki to watpię zeby sie u nas sprawdziły przy usypianiu ale każde dziecko jest inne
|
|
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2212 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#2213 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdziłam ceny tego super misia 40 funtów !! chyba oszaleli w razie czego chyba wolę darmowy dźwięk suszarki z laptopa
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała najpierw usłyszeć tego szumi misia Przy młodej miałam godzinne nagranie w tel, przydawało się przy kolkach wieczorem czy jak w ciągu dnia nie mogła zasnąć a była zmęczona.
|
|
|
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2216 |
|
Wtajemniczenie
|
Ledwo Was nadrobiłam, dziś jakoś strasznie szybko czas mi uciekł, a nic takiego w sumie nie robiłam.
Zrobiłam sałatkę wielowarzywną i 3/4 już zjedzone . Oczywiście nie przeze mnie tylko, bo od śniadania zapomniałam o jedzeniu i dopiero o 13ej zjadłam dwie kanapki z sałatką.
|
|
|
|
#2217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- niom na swojej stronie podają, że najtańszy szumiś (sama głowa haha) 89 zł... a te największe 169 zł |
||
|
|
|
#2218 | ||||
|
Zadomowienie
|
napisałaś że kupiłas komplet do małej
ja zrozumiałam, ze komplet pościeli do łóżeczka, czy się mylę? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2015-12-01 o 19:45 |
||||
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja zasypiala zawsze jak tz odkurzał mieszkanie niezależnie czy była pora drzemki czy nie i to tak przez pierwsze 3 miesiące ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Ja mam aplikacje sleep baby sleep - rożne dźwięki suszarka odkurzacz cos tam jeszcze. Duzo tego teraz za darmochę rzecz jasna. Szumis uroczy ale ja nie kupuje ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

narzekał, że przesiadywała non stop u córeczki i miała 1000 dobrych rad... żona jej we wszystkim słuchała, a on miał g...no do gadania na temat ich syna.