|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
PREZENTY-w tym roku raczej robimy tylko dla córki,a jak plany się zmienią to mąż dostanie gre na ps3.
RUCHY-maleństwo sobie nie żałuje szczególnie wieczorem(oj biedny mój krzyż i pęcherz) COTTON BALLS-też się zastanawiałam nad kupnem |
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Salud Kochana bardzo bardzo wspolczuje Twojej koleżance
nie wiesz co się stało ze poronila? Ach ja ostatnio na wątku chyba grudniowym, moze listopadowym zobaczyłam ten wpis na 1 stronie ze pamiętają o aniolkach i byla tam dziewczyna z 25 tyg ach ale trzeba myśleć pozytywnie zreszta ja to nie umie inaczej myśleć niż optymistycznie.A z cifem dobre jajka
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie n kawy kartę cynamonowo miodowej siedzę
bylam u lekarza i pytam doktorki:I jak to thc w normie jest? Pośmiałyśmy sie obie <3
|
|
#4354 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje wizyt ją dziś byłam u dentysty nawet ok potem kupilam sobie 2 Swetry i komin a i w końcu byłam u fryzjera. Jutro wizyta u endokrynolog w Lublinie i może w końcu buty sobie kupie.
Ją mężowi kupuje łańcuszek z krzyżykiem srebrny a córeczka chce pieszczocha od Mikołaja
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam na ciuchach po lekarzu
pokaze wam jak wrócę do domu co dorwałam a teraz tylko ta spódniczkę (a sie zarzekałam kiedys ze nie kupie nic różowego no ale nie mogłam się oprzeć taaaka slodka ta spodnisia )
|
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
Salud- wiem, co czujesz. Sasiadka też ostatnio straciła dzieciątko- infekcja wewnątrzmaciczna w 20. tygodniu
Widzimy sie czesto na placu zabaw, bo mamay starsze dzieci w tym samym wieku i czasem nie wiem, jak mam z nia rozmaiwac... Polinezyjka- jeszcze wpadniesz w sidła różu Zabawkami bym sie tak bardzo nie przejmowala- moja dwulatka uwielbia i lalki i samochodziki, a na mikolaja dostanie drewniana kolejke ![]() TZ dostanie buty sportowe na Mikolaja i zegarek pod choinke. Ale my lubimy sobie robic prezenty ![]() Leon kopie coraz mocniej, tym razem w podbrzusze, wiec sie chyba przekrecil. Polowkowe dopiero za 2 tygodnie, mam nadzieje, ze szybko zleci. Za to na wadze kolejny kilogram wiecej.. ech, wiem, ze to zdrowe i normalne, ale i tak mnie boli jak patrze na coraz wieksze liczby na wyswietlaczu
|
#4357 |
|
Winter is coming
|
Polinezyjka śliczna
najadłam się mandarynek i dziecię kopie ;] ale fajnie, że teraz je czuć codziennie i to nareszcie intensywnie, a nie jakieś smyranie i nie wiadomo co ;] Salud bardzo mi przykro z powodu znajomej ![]() Przyznam wam, że cały I trymestr to każde wyjście do kibla było stresujące, czy oby żadnej krwi nie ma Teraz już jest lepiej, bo dziecię już sporawe, ale nadal mam gdzieś z tyłu głowy lęk o nie, czy na pewno wszystko będzie ok. Tym bardziej, że jeszcze kilka tygodni musi minąć, zanim w razie czego tfu tfu można je było uratować.
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4359 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Też ciągle się martwię i swoje maleństwo mimo tego ze mamy już 19 tydzień... Zwlaszcza po tej akcji ze zmienionym sluzem i pobycie w szpitalu 😕 Dziś wizyta u ginekologa i usg. Mam nadzieje że u babelka wszystko dobrze 😘 |
||
|
|
|
#4360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Byłam dzisiaj na tej glukozie. Cieszę się, że mam to już za sobą. Rękę mi strasznie pokłóła, zgiąć jej nie mogę i jak coś trzymam to też boli jak diabli :/ Ostatni raz jak mi pobierała to kazałam z drugiej. Za to po glukozie czuję się niezaspokojona cukrowo i ciągle mi się chce coś słodkiego ![]() Ja z podkładem mam zawsze mega problem, bo mam strasznie jasną karnację i prawie wszystkie drogeryjne są dla mnie za ciemne. Ostatnio kupiłam z Revlona (słyszałam dobre opinie), ale jeszcze nie wypróbowałam, bo chcę dokończyć stary. |
||
|
|
|
#4361 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz mu tez kupić koszulkę wiedźmina, mój sobie sam kupił Cytat:
Cytat:
Polinezyjka |
|||
|
|
|
#4362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obiad wstawiony,umyłam jedno okno podwójne, jedno małe na korytarzu i dwa na poddaszu,no to można odpoczywać . Wstawiłam pranie i pralka bipczy i wyświetla sie H20, dopływ wody otwarty,nie wiem o co kaman.Hmm,a chciałąm jeszcze firanki poprac od tych okien.
|
|
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
No to reszta ciuszków
Pierwszy to ręcznik ![]() Tam jedna bluza jest dwustronna kapnęłam się w domu ![]() Za całość dałam : 66 zł :LOVE IT!
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A trójkę mój już przeszedł dwa razy, ostatnio kupił dodatek więc przechodził po raz trzeci. Ale póki co ma przesyt chyba... Ale jak tylko kupił to potrafił jak Twój do 1,2 w nocy siedzieć. A najgorzej było jak przyszedł kumpel, który czekał na nowego kompa, żeby przejść drugi raz (otaczam się świrami )... Ponieważ to była połowa drugiego trymestru i mogłam spać 20 godzin na dobę to zazwyczaj połowę ich grania przesypiałam i śnił mi się na okrągło wiedźmin...My mamy już dwie Wiedźmin-koszulki... Nie wiem, czy jest jeszcze taka opcja, ale jak kupujesz dodatek to może kup z dodatkiem w postaci talii do gwinta (wewnętrzna gra w Wiedźminie), my ją uwielbiamy i namiętnie gramy
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4365 | ||||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
jeszcze obejrzałam w tv komedię, w kórej babka dość głośno rodziła i ogólnie strach mi się wzmocnił ![]() Mnie się podoba bardzo taki skrót Cytat:
Trochę zazdroszczę Wam tego urządzania pokojów, bo u nas oprócz wstawienia łóżeczka więcej się nie zmieni. Przewijak mam zamiar kłaść na nasze łóżko w razie potrzeby, bo innej opcji nie ma. A już jak rozwiązać problem z kąpaniem w łazience...ech. Cytat:
Będziesz korzystać i odpoczywać, a dzieckiem zajmie się tż ![]() Cytat:
Straciłam dwie ciąże na wczesnym etapie i to było straszne przejście, nie wiem jak można to przeżyć na takim etapie, jak jesteśmy. To będzie dla Was, jako koleżanek ciężki czas też - dla niej będziesz przez długi czas tylko przypomnieniem tego, co straciła. StraszneGlukoza Z mojego harmonogramu wynika, że będę robić dopiero za miesiąc, ale już się boję po Waszych opisach ![]() Cotton balls Wytłumaczcie laikowi czy to jets na wtyczkę do kontaktu czy po prostu do zainstalowania jako lampa? |
||||
|
|
|
#4366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cytat:
Polecam kolorowy jak moj, pasuje do wszystkiego. Gdybym miala wybierac 2 raz to bym wziela mietowy ️Revlon fajny, ja mam colorstay do tlustej skory i zdaje u mnie egzamin ![]() Inesco kapanie w lazience? A po co w pokoju wygodniej-ja mam niska lawe z ikei i bedzie w sam raz![]() Polinezyjka...jak wroci mi net to poogladam na kompie Twoje łupy ️ Wracam do czytania ksiazki ![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-12-02 o 15:12 |
|
|
|
|
#4367 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#4368 |
|
Winter is coming
|
mój też w wiedźmina gra, ale jeszcze trójki nie przeszedł, strasznie rozbudowana jest ta gra, a on jedzie wszystkie misje poboczne. Chyba jeszcze z rok będzie w to nawalał.
A prezentów sobie nie kupujemy chyba. No ale my nieprezentowi jesteśmy, nie ma u nas czegoś takiego jak niespodzianki ![]() Polinezyjka piękne te ciuszki!!
Edytowane przez velika Czas edycji: 2015-12-02 o 15:12 |
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
GRY
ależ bym pograła w wiedźmina, nie no dobra, bardziej bym pograła w jakiegoś WOWa albo AIONa albo w cokolwiek innego z MMORPG, ale dałam sobie sama zakaz grania w gry jak pisałam pracę inżynierską i od tej pory trzymam się tego zakazu hehehe Bo jakbym znów zaczęła to boże , lepiej umiałam nazwy wszystkich itemów i mobów i instancji i czarów w grze niż kurde tego co miałam umieć na studia Więc no ... nie gram
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My będziemy mieć wannę i podpatrzyliśmy u znajomych-to genialne miejsce na przechowywanie wanienki i stojaka pod wanienkę. A mycie dziecka w łazience jest o tyle wygodne, że nie latasz z wanienką pełną wody. Plus jak się coś rozchlapie to też nie ma stresu, bo chlapie w pomieszczeniu do tego dostosowanym.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście ten bajerek
![]() http://babystyle.pl/category/ciaza-i...ria-dla-mamy/2 Ja nie zamierzam kupować, ale co to nie wymyślają Ciocia mi mówiła, że jak mieszkała i pracowała w Rzymie to tam prawie każda ciężarna z tym chodziła ![]() Wkleje opis ze strony i zdjecie ![]() [ ]Meksykańskie dzwoneczki bola albo jeśli ktoś woli dzwoneczki ciążowe są orygialną biżuterią dla ciężarnych kobiet. [ ]W środku małej kulki znajduje się dzwoneczek wydający cichy dźwięk tańcząc na powiększającym się brzuszku. [ ]Od mniej więcej 20 tygodnia maleńki lokator brzuszka słyszy już dźwięki z zewnątrz brzucha. [ ]Nosząc regularnie dzwoneczek nisko na brzuszku przyzwyczaisz dziecko do jego dźwięku. [ ]Dziecko będzie kojarzyć ten dźwięk także po narodzinach - dzięki czemu pomoże Ci on uspokoić Maleństwo.
|
|
#4372 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Pamiętam z dzieciństwa, że mojego małego brata kąpali w kuchni - mama rozpalała palniki na kuchence, żeby cieplej było Cytat:
![]() My mamy wannę i tak myślałam, że wanienka w niej będzie stać. Bardziej mi brakuje miejsca na to, co już po wyjęciu dziecia z wanny - miejsca na przewijak brak, pralka wąska i przy kaloryferze. Cytat:
![]() Mam takie dwie brzęczące kule chińskie do relaksu - pewnie jak powiem tż o wisiorku to każe mi chodzić z tymi kulami i brzęczeć brzuchowi
|
|||
|
|
|
#4373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak zdarza się , ale nie możemy się nastawiać negatywnie. Wystarczająco martwię się przed wizytami czy wszystko będzie jak trzeba. Cytat:
Będę przewijała na łóżku, na podkładzie. W Rossmanie wyczaiłam coś takiego. Felerem u mnie będzie tylko to, że ubranka będą musiałby być w osobnym pokoju i będzie trochę latania. Jakoś początki przeżyję, a potem będzie już spało w pokoju z elektroniczną nianią :P Kąpanie- ja rozważam zakup wanienki bo mam wysoki brodzik i chyba kupię do niego matę antypoślizgową i leżaczek do kąpania. Jak będzie siedziało to już w ogóle z myciem będzie luz :P Cytat:
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Ach mialam kiedys takei kuleczki co brzecza super to bylo przyjemny dzwiekMUZYKA KLASYCZNA jak drzemalam dzis to mala dawala czadu puscilam jakas muzyke dla ciezarnych klasyczna i polozylam tel blisko brzucha. Po chwili przestala kopac i sie jakos tak przesunela i cisza
|
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Składana wanienka jest okej ale mnie nie przekonala, ja mam tummy tub. Wiec u mnie opcja przenoszenia z woda to nic strasznego, bo tam wchodzi wiele mniej wody nie ma szans na rozchlapanie niosac, jedynie przy myciu ![]() Co innego jak sie ma miejsce na stelaz do wanienki czyli w uzytkowaniu masz ja normalnie w pozycji stojacej, bez schylania sie. Jesli wanienka w wannie to zdecydowanie nie dla mnie. Mylam tak 3 razy polroczne dziecko i ...totalna porazka. Bol kregoslupa nie do zniesienia, a ja nie mam z kregoslupem problemow ![]() Maly mnie kopie w pecherz ...ajjj
|
|
#4377 |
|
Zadomowienie
|
Matko co to za opcja z tym dzwoneczkiem
![]() W wiedzmina 3 to ja bym sama pograla ale nie mamy kompa/ps4/xone wiec odpada... Mamy xboxa 360 tylko. Moj maz woli GTA, ale mnie te gry wkurzaja, sa takie bezmyslne i brutalne, kupilam mu 2 wczesniej i wiecej juz nie kupie. Licze na to ze jednak sie namysli co chce Wyszlam ze spotkania z promotorem - jak zwykle podnosi cisnienie lepiej niz kawa Oby do kwietnia, zebym go juz nie musiala ogladac...
|
#4378 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Bo wygląda to średnio, ale opcja faktycznie super.U mnie stelaż w wannie odpada, a ja z kręgosłupem już mam problemy, więc mnie otrzeźwiłaś, czas pomyśleć nad inną opcją. ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Mnie się wydaje, że to cichutkie jest, ewentualnie jak ktoś blisko stoi, cisza jest a Ty się bardzo kręcisz to słychać. Te moje kule to takie dyskretne są. |
||
|
|
|
#4379 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4380 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsza paka wyprawkowa
ImageUploadedByWizaz Forum1449071728.019501.jpg
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

nie wiesz co się stało ze poronila? Ach ja ostatnio na wątku chyba grudniowym, moze listopadowym zobaczyłam ten wpis na 1 stronie ze pamiętają o aniolkach i byla tam dziewczyna z 25 tyg

biorę pod uwagę marine w Kołobrzegu a w górach nie mam pomysłu na nic, my w tym roku przez ciąże nie byliśmy na wakacjach, mieliśmy lecieć na Santorini ale odwołałam jak sie dowiedzieliśmy, na szczęście przepadła tylko kasa za loty... Byliśmy we wrześniu w jakimś spa w górach ale to 4 dni i nie zaliczam do wakacji hahaha 
Powiedzial ze sie namysli, ale znajac go to moze mu zejsc do nastepnych swiat...

)... Ponieważ to była połowa drugiego trymestru i mogłam spać 20 godzin na dobę to zazwyczaj połowę ich grania przesypiałam i śnił mi się na okrągło wiedźmin...
jeszcze obejrzałam w tv komedię, w kórej babka dość głośno rodziła i ogólnie strach mi się wzmocnił 

️