|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Cytat:
![]() ![]() Teraz w ciąży mam za to inne ała - okna. No siedzę w tym domu i wiecznie widzę, że są brudne :/ W tamtym roku myłam między świętami a nowym rokiem. bo miałam wolne, a teraz to nie wiem jak :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I mój tż miał za zadanie wybrać dobry nawilżacz powietrza, bo ostatnio my sami mamy problem z suchością powietrza w pokoju, a co dopiero takie maleństwo... a kaloryfer zakręcony, ale jak sąsiedzi wokół grzeją, to i tak u nas duchota. I mój tż jak poczytał opinie o nawilżaczach, że te zwykłe powodują pleśń, bakterie ...to wybrał jakiś taki co kosztuje 600 zł i nie chce słyszeć o innym teraz. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
Aninis jaki termometr wybrałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Rozeznanie
|
Jestem
![]() Zaliczyłam w międzyczasie wizytę. Niestety tym razem bez USG bo awaria była. Wszystko ok tylko ciśnienie za wysokie, mam mierzyć 3 x dziennie, zapisywać i 30.12 zgłosić się na kontrolę z zeszycikiem. Jakby się utrzymywało wysokie mam się zgłosić wcześniej. Z powodu tych skoków dostałam jeszcze skierowanie na kreatyninę i mam pilnować- jakby się jakieś swędzenie skóry zaczęło, mam niezwłocznie jechać na IP. A no i zwiększył mi dawkę magnezu- mam brać 3 razy dziennie po 2 tabletki, bo mam trochę zbyt często te skurcze... Ostatnie 2 dni wypruły mnie fizycznie i psychicznie. Poniedziałek lekarze i badania przed zabiegiem Michasia i wczoraj sam zabieg. Najadłam się stresu i mogę śmiało powiedzieć, że to było najgorsze i najkoszmarniejsze wydarzenie w moim życiu. Niby nic, ale słysząc lamenty i krzyki własnego dziecka zabieranego na zabieg z sali, po prostu się poryczałam. Zwłaszcza że musieli mi go zabrać na siłę bo się mnie uczepił i w samej sali zabiegowej jeszcze krzyczał i płakał przez bite 10 minut zanim go w końcu uśpili ![]() Za to po 3 h od zabiegu, żadna z lekarek nie mogła uwierzyć w to co widzi. Zapowiadali mi że będzie niemrawy, ospały i nieruchawy do wieczora, a on dostał takiego speeda że go dogonić nie mogliśmy ![]() Dzisiaj chyba odreagowuję bo przysięgam nie mam kompletnie na nic siły. Tylko spać mi się chce ciągle... |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Zakorzenienie
|
#2346 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Po codziennym budzeniu o 6 na leki i ktg, spanie dziś do 10 to raj
![]() ![]() ![]() Wczoraj jeszcze czułam ten pessar, taki dyskomfort był, czułam go nawet w ![]() ![]() ![]() Mąż już był w szpitalu, przepisali receptę, wykupił co trza. Leżakuję, oglądam Ranczo ![]() Tak czytam jak sprzątacie, ja nie zrobię w tym roku dosłownie nic, no trudno ![]() Cytat:
![]() U mnie personel też super, doglądali często i z uśmiechem. To jedyny chyba pozytyw umilający tkwienie tam ![]() Cytat:
Hehehe jaki teść, za wcześnie..dobre sobie ![]() Cytat:
![]() Marciar, trzymaj się ![]() Cytat:
Mi też krwawią dziąsła przy myciu, gdzieś od 12 tyg jak się zaczęło, tak mam cały czas. Z nosa też mi leci krew regularnie, ale to pewnie od anemii i samego faktu ciąży. Raczej nic istotnego. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- A nie wiem czy wam pisałam, kardiolog który mnie konsultował w szpitalu, powiedział, że przy takim częstoskurczu nadkomorowym jak ja mam, on osobiście nie wyraziłby zgody na poród naturalny, tylko na cięcie :/ Ale oczywiście można popróbować pojeść te leki i zobaczymy pod koniec roku, co serce na to.Warto popróbować. Ale tak czy siak rodzić będę z kardiologiem. Jutro idę na wizytę do swojej kardio, przełożyłam, bo miałam mieć w zeszłym tygodniu. Zobacze jeszcze co ona na to. Ale na pewno po ciąży trzeba będzie się wybrać na zabieg, żeby przed kolejną ciążą to wyeliminować. No trudno, jak będzie mus to mus.
26.01.2016 Witaj synku ![]() ![]() 04.09.2019 Drugie szczęście ![]() Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2015-12-02 o 14:08 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zadomowienie
|
Aja termometr zakupiłam i przyszedł w poniedziałek a kupiłam bezdotykowy ten co polecony w naszej liście wyprawkowej tylko nowszy model. Już go sprawdzalam na sobie i wszystkich po kolei z termometrem pod pache i działa bez zarzutu
![]() ![]() ![]()
#2348 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2349 | |
Zakorzenienie
|
to też było zadanie tż
![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2351 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/lozeczko-klups-saf...825561735.html
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 | |
Mamusia Luty 2016
|
Niestety nie pierdoła ![]() Padła ważna cześć sprzęgła, jeszcze sprawdzają "głębiej", ale już w tym momencie naprawa wyjdzie minimum 1100 zł.... ![]() ![]() Jak to uslyszalam to zaczelam plakac jak glupia, tak mi zrobilo sie przykro, ze nowe auto, ze tyle rzeczy za to bym dziecku kupila... ![]() Ale TŻ też załamany i znowu to mnie zmotywowało, żeby przestać się przejmować głupią rzeczą i głupim tysiącem złotych, nie takie problemy ludzie mają... Wiadomo, ze strasznie przykra sytuacja... Ale wlaśnie dowiedzialam sie, ze kolezanka TŻ urodzila 6 dni temu córeczke z rozszczepem rdzenia kregowego i już w ogóle prawie w ogole przestałam sie przejmowac tym sprzęgłem. Trudno się mowi. Mialo to isc na inne rzeczy, ale tak jak mowie, sa gorsze problemy i szkoda nerwow na to. A jak znowu cos takiego sie zepsuje to sprzedamy to auto i tyle. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- [QUOTE=Czarnooka_Paula;536 65508] Cytat:
mmmm ![]()
![]() |
#2353 | |
Wtajemniczenie
|
Koniec kuchni
![]() ![]() poodsuwałam nawet szafki stojące i kuchenkę gazową, wszędzie sięgnęła ręka sprawiedliwości ![]() W międzyczasie przyjechał teść, nakrzyczał na mnie, ze zamiast leżeć ja haruję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Okna uwielbiam myć ![]() ![]() No wiem, głupia jestem, ale teraz naprawdę się nudzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=esor;53668195]Niestety nie pierdoła ![]() Padła ważna cześć sprzęgła, jeszcze sprawdzają "głębiej", ale już w tym momencie naprawa wyjdzie minimum 1100 zł.... ![]() ![]() Jak to uslyszalam to zaczelam plakac jak glupia, tak mi zrobilo sie przykro, ze nowe auto, ze tyle rzeczy za to bym dziecku kupila... ![]() Ale TŻ też załamany i znowu to mnie zmotywowało, żeby przestać się przejmować głupią rzeczą i głupim tysiącem złotych, nie takie problemy ludzie mają... Wiadomo, ze strasznie przykra sytuacja... Ale wlaśnie dowiedzialam sie, ze kolezanka TŻ urodzila 6 dni temu córeczke z rozszczepem rdzenia kregowego i już w ogóle prawie w ogole przestałam sie przejmowac tym sprzęgłem. Trudno się mowi. Mialo to isc na inne rzeczy, ale tak jak mowie, sa gorsze problemy i szkoda nerwow na to. A jak znowu cos takiego sie zepsuje to sprzedamy to auto i tyle. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Esor nic nie poradzisz pewnie że przykro bo wydatek ale....samochód to skarbonka zawsze to mówię ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2355 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co się stało synkowi, że musiał być operowany? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aha, ja mam arytmię serca, zwłaszcza w ciązy jest dokuczliwa, czasem trace oddech i czuje, ze serce przestaje bić a potem jak uda mi się złapać powietrze i tak łomotnie, to aż zemdleć idzie. Mówilam o tym gin. swojemu, to stwierdził, że magnez wystarczy i to na pewno na tle nerwowym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=esor;53668195]Niestety nie pierdoła
![]() Padła ważna cześć sprzęgła, jeszcze sprawdzają "głębiej", ale już w tym momencie naprawa wyjdzie minimum 1100 zł.... ![]() ![]() Jak to uslyszalam to zaczelam plakac jak glupia, tak mi zrobilo sie przykro, ze nowe auto, ze tyle rzeczy za to bym dziecku kupila... ![]() Ale TŻ też załamany i znowu to mnie zmotywowało, żeby przestać się przejmować głupią rzeczą i głupim tysiącem złotych, nie takie problemy ludzie mają... Wiadomo, ze strasznie przykra sytuacja... Ale wlaśnie dowiedzialam sie, ze kolezanka TŻ urodzila 6 dni temu córeczke z rozszczepem rdzenia kregowego i już w ogóle prawie w ogole przestałam sie przejmowac tym sprzęgłem. Trudno się mowi. Mialo to isc na inne rzeczy, ale tak jak mowie, sa gorsze problemy i szkoda nerwow na to. A jak znowu cos takiego sie zepsuje to sprzedamy to auto i tyle. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Nie martw sie. Ja juz nawet nie wnikam w kwestii wydatkow na samochod. Po prostu mowie ze trzeba kupic to i tamto jeszcze i ma tak rozplanowac by bylo. Wiadomo ze szkoda kasy ale czasem zlosliwosc rzeczy martwych..
#2359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A najśmieszniejsze jest to, że naprawił ten prysznic, bo okazało się, że pospadały węże za kabiną i woda się lała na podłogę a nie w kabinie... a w ten weekend ja urwałam pokrętło od prysznica w kabinie hahaha i znowu jest do naprawy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zakorzenienie
|
![]() Padła ważna cześć sprzęgła, jeszcze sprawdzają "głębiej", ale już w tym momencie naprawa wyjdzie minimum 1100 zł.... ![]() ![]() Jak to uslyszalam to zaczelam plakac jak glupia, tak mi zrobilo sie przykro, ze nowe auto, ze tyle rzeczy za to bym dziecku kupila... ![]() Ale TŻ też załamany i znowu to mnie zmotywowało, żeby przestać się przejmować głupią rzeczą i głupim tysiącem złotych, nie takie problemy ludzie mają... Wiadomo, ze strasznie przykra sytuacja... Ale wlaśnie dowiedzialam sie, ze kolezanka TŻ urodzila 6 dni temu córeczke z rozszczepem rdzenia kregowego i już w ogóle prawie w ogole przestałam sie przejmowac tym sprzęgłem. Trudno się mowi. Mialo to isc na inne rzeczy, ale tak jak mowie, sa gorsze problemy i szkoda nerwow na to. A jak znowu cos takiego sie zepsuje to sprzedamy to auto i tyle. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- O fuck !!! Ze tak powiem ![]() No ale.co zrobić trzeba naprawić ![]() I mieć nadzieję że już będzie ok wszystko ![]() A na pocieszenie częstuj się karpatką ![]() 1449069530438-1243632566.jpg
#2362 |
Wtajemniczenie
|
![]() Padła ważna cześć sprzęgła, jeszcze sprawdzają "głębiej", ale już w tym momencie naprawa wyjdzie minimum 1100 zł.... ![]() ![]() Jak to uslyszalam to zaczelam plakac jak glupia, tak mi zrobilo sie przykro, ze nowe auto, ze tyle rzeczy za to bym dziecku kupila... ![]() Ale TŻ też załamany i znowu to mnie zmotywowało, żeby przestać się przejmować głupią rzeczą i głupim tysiącem złotych, nie takie problemy ludzie mają... Wiadomo, ze strasznie przykra sytuacja... Ale wlaśnie dowiedzialam sie, ze kolezanka TŻ urodzila 6 dni temu córeczke z rozszczepem rdzenia kregowego i już w ogóle prawie w ogole przestałam sie przejmowac tym sprzęgłem. Trudno się mowi. Mialo to isc na inne rzeczy, ale tak jak mowie, sa gorsze problemy i szkoda nerwow na to. A jak znowu cos takiego sie zepsuje to sprzedamy to auto i tyle. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Szkoda tej kasy, ale są rzeczy ważne i ważniejsze, u nas w listopadzie poszło 1500zł na samochód i trudno, przezyjemy. Oby zdrowie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
MamaKarolci28
|
Cytat:
Ale co do wozeczka, dawał rady typu ze "wozek musisz mieć praktyczny bo dla dwojga" ja chciałam uzywany a maz ze nie kupi nowy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Esor cóż poradzić :-( złośliwość rzeczy martwych.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
Ja mojemu wczoraj pwiiedzialam żartem ze musi cos kupic od siebie dla bobka to rzekl tez zartem ze przeciez daje hajsy:-D
#2367 |
Zadomowienie
|
Marciar czy Ty masz stanik do karmienia z Esotiq??? Bo wydaje mi się, że pisałaś że masz... a weszłam na stronkę Esotiq i nie widzę żadnych staników- karmników:p
#2368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Przejdę się przejdę, a można wiedzieć ile kosztował? I on jest z fiszbinami, usztywniony choć trochę czy taki miękki całkiem? Bo lubię staniki z Esotiqu więc pomyślałam że może karmnik też tam kupię...
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.