Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-02, 16:13   #2401
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
nie rozumiem czego się wstydzić skoro o wszystkim wiesz - a może jest jeszcze coś co woli ukryć przed tobą? nie denerwuj się, wiem że łatwo się mówi tym bardziej że to jak widze nie małe pieniadze ale pomyśl o synku on to przeżywa razem z tobą
Wlasnie sie tego obawiam, ze moze byc cos jeszcze o czym ani ja ani tesciowa nie wiemy, a on nie chce powiedziec. Tylko jesli to sa rzeczywiscie jakies podublowane mandaty (juz za co by nie byly), bo juz doszlam do tego, ze jest 2 komornikow + skarbowka, to moga na siebie sie nakladac, a dlug rosnie, bo kazdy ciagnie w swoja strone.
Na ta chwile, to tz w innym pokoju, ja w innym. Obiadu nie zjadl, bo ma focha na mnie, bo sie interesuje. Dziecinada.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 16:15   #2402
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Malwi

Podobnie jak Wy staram się czytać składy, i wybierać te lepsze rzeczy, niestety, trzeba się za nimi nachodzić - jak np. nawet ciastka maślane nie mają w składzie masła tylko tłuszcz palmowy i aromat masła... To jak się oszukuje konsumentów i to wszystko w granicach obowiązujących norm, to dla mnie jest bulwersujące, daje się tanie i syfiaste wypełniacze plus wzmacniacze smaku
Słodkiego nie umiem sobie odmówić, ale staram się piec swoje w domu, wiem przynajmniej co tam jest. Niestety nie udało mi się przeforsować pieczonego mięsa zamiast wędlin, bo mężowi nie wchodzą. Dla niego pieczone mięsa to tylko od mamy i tylko na święta
Nie jestem też fanatykiem, czasem zgrzeszymy, colą czy fast foodem, ale wydaje mi się, że jak raz w miesiącu zjem coś w KFC a na codzień sama gotuję bez kostek, vegety, maggie i takich innych ulepszaczy - to nie jest tragicznie.
Poza tym zazwyczaj bierzemy też drugie śniadanie do pracy + obiad domowy do ogrzania, to gwarantuje w miarę regularne jedzenie.
Ale to prawda, że suma sumarum jedzenie zdrowe wyjdzie trochę drożej, niż syfiaste, no i trzeba trochę czasu zainwestować - ale o się zwróci na zdrowiu.

Nie wiem jak Wy, ale ja ostatnio często mam *ujowy humor... Siedzę sama w domu, i jakoś nie umiem się uspokoić, niby tam wyjdę do sklepu czy na spacer, w domu ogarniam te domowe czynności. Ale chyba stres przed porodem zaczyna brać we mnie górę, bo chwilami wyć mi się chce zupełnie bez powodu... A jak jeszcze brzuch twardnieje czy pobolewa, to niby wiem, że to normalne, ale od razu jakoś nastrój mi siada.

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2015-12-02 o 16:17
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 16:18   #2403
mojakaren
Zakorzenienie

malwi męska duma :/ wydaje mi się, że jak ochłonie to ogarnie, że przeciez na źle mu nie chcesz i jestescie drużyną

Kurde miałam iść na kijki a znowu deszcz pada, ale sie wkurzyłam choć dzisiaj macica daje mi w kość często mi twardnieje, ale chyba znak, żeby zwolnć tempo, bo rano zaczęłam od mega porządków łazienki i toalety no i chyba za dużo schylania, jeszcze jak Tż zobaczył, że wymiatam kurz spod szafek kuchennych to się rzucił na mnie, że chyba zwariowałam robić takie rzeczy z brzuchem

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 16:25   #2404
MallaMi
Rozeznanie

nieskromnie chwale się naszą bryką tak mi się podoba i ciszę się że w końcu kupiliśmy że non stop go chodze oglądać

IMG_1421.jpg

IMG_1424.jpg
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 16:27   #2405
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
nieskromnie chwale się naszą bryką tak mi się podoba i ciszę się że w końcu kupiliśmy że non stop go chodze oglądać
fajna bryka
my nawet nie złożyliśmy tej części spacerówkowej, ale chyba trzeba ją sprawdzić, zanim zaniesiemy do piwnicy

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 16:29   #2406
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Kurde miałam iść na kijki a znowu deszcz pada, ale sie wkurzyłam choć dzisiaj macica daje mi w kość często mi twardnieje, ale chyba znak, żeby zwolnć tempo, bo rano zaczęłam od mega porządków łazienki i toalety no i chyba za dużo schylania, jeszcze jak Tż zobaczył, że wymiatam kurz spod szafek kuchennych to się rzucił na mnie, że chyba zwariowałam robić takie rzeczy z brzuchem
no zdecydowanie czas na odpoczynek

i TŻ ma rację
u mnie to już od dawna takie generalnie porządki w grę nie wchodzą, trochę ogarnę jedno pomieszczenie i już mam dość
Cytat:

też mamy wózek Tako

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 16:36   #2407
kinga1701
Zakorzenienie

Jerzyczka super sukienka, ale myślałam że te grube policzki zobaczę

Malwi, czyli sprawa długów dalej trwa, współczuję jeżeli on tak podchodzi do sprawy to poważnie zastanów się nad intercyzą, nie wiem może mu powiedz że długi później spłaca dziecko i czy on tego chce?

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
malwi męska duma :/ wydaje mi się, że jak ochłonie to ogarnie, że przeciez na źle mu nie chcesz i jestescie drużyną
Jaka męska dumna, tutaj już chyba możemy mówić przepraszam, że to powiem o nieodpowiedzialności z jego strony. Ostatnio myślałam, że jakoś to ogranie, ale widać ma z tym duży problem.

Cytat:

Załącznik 6098607

Załącznik 6098608
Super mój tydzień stał, zanim się napatrzyłam i schowaliśmy.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Ewusia te literki będziecie stawiać na półce czy wieszać na ścianie?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 16:37   #2408
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Odwaliłam się w sukienkę na szkołę rodzenia i czuję się mega kobieco w końcu
Ja mam problem z sukienkami bo wszystkie sprzed ciąży mam rozkloszowane i zazwyczaj odcinane pod biustem i myślałam, że super na ciążę bo brzuszek wejdzie. Otóż nie bo z tyłu mam po kolana, a z przodu ledwo mi pipkę zakrywa Ostatnio wszystkie z szafy wyciągnęłam i praktycznie się popłakałam na co Tż zareagował tak:

Mega zła jestem bo chciałabym ubrać sukienkę albo spódniczkę ale sukienki krótkie a do spódnic nie mam bluzki i mi wieje po brzuchu

Cytat:
nie wiem jak to obrócić no :P
zmniejsz zdjęcie i się samo obróci
Piękny brzuchol

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Jezu, serio tyle chleba je?

Co do żywienia, to ja się mega cieszę, bo zreformowałam mojego męża
U niego w domu je się bardzo ciężko, tłusto, zupy na śmietanie zawsze, sosy na mące, maśle, wszystko smażone w głębokim tłuszczu, góra ziemniaków polanych masłem. Generalnie obiady to mięcho+ziemniaki+ ew. surówka (albo i nie) - ale surówka to często np. kapusta duszona, buraczki zasmażane itd.

Ja nie ukrywam, że sporo wydajemy na jedzenie, ale zwracam uwagę na składy, kupujemy dobrą wędlinę, jajka z wolnego wybiegu, dużo warzyw, owoców itd.
jak szedł do pracy na 12-14h to brał 10 kanapek plus jakiś pojemnik z sałatką/obiadem no i owoce ale to tego nie liczę teraz na 8h bierze 6-8 kanapek w zależności z czym te kanapki dlatego jeden chleb nam idzie dziennie - na śniadanie zje 6 kromek, później do pracy weźmie pół bochenka praktycznie i na kolację znowu 6-8 kromek a ja z tego zjem może 2 kromki

Widzę, że obiady jak u mnie w domu.. Wiecznie mięso, ziemniaki i surówka Czasem gołąbki i pierogi I mama sępi na owocach strasznie - za to ja sobie nakupuję zawsze po kilogramie wszystkiego i wcinam parę owoców dziennie

Cytat:

Widzę, że masz tak jak ja Nad łóżeczkiem często stoję i po prostu patrzę i głaszcze A wózek stoi w przedpokoju i służy póki co jako półka na moją torebkę
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 16:38   #2409
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
bardzo ładny, też brałam tako pod uwagę
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 16:40   #2410
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Gratuluję

Gratuluję

Super, niech spokojnie wraca do zdrowia

Gratuluję

To ja też wrzucę foty pokoju Franka

Tylko przy wyliczaniu pamiętajcie o okleinie, które ma 1mm lub 2 mm grubości (zależy co wybierzecie) i to należy odjąć

Koktajlowa, załączam też foto ochraniacza na materac.
Spoko wygląda. Ale ja już dzisiaj kupiłam w sklepie, po czym później zobaczyłam cenę u Hubiego i stwierdziłam, że przepłaciłam 20 zł ale niby 100 % bawełna, nie frotte.

Cytat:
ale się uśmiałam

Proszę - mąż aż sam zaproponował, ze zrobi zdjęcie swojej żonce

Do tego mam piękny makijaż i grubą twarz także tego

nie wiem jak to obrócić no :P
Ale masz zgrabny brzuszek i sukienka ładna

Cytat:

Załącznik 6098607

Załącznik 6098608
Ładny
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 16:40   #2411
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Jerzyczka super sukienka, ale myślałam że te grube policzki zobaczę

Malwi, czyli sprawa długów dalej trwa, współczuję jeżeli on tak podchodzi do sprawy to poważnie zastanów się nad intercyzą, nie wiem może mu powiedz że długi później spłaca dziecko i czy on tego chce?

Jaka męska dumna, tutaj już chyba możemy mówić przepraszam, że to powiem o nieodpowiedzialności z jego strony. Ostatnio myślałam, że jakoś to ogranie, ale widać ma z tym duży problem.

Super mój tydzień stał, zanim się napatrzyłam i schowaliśmy.
Juz nie wiem jak mam z nim rozmawiac. Jak do niego dotrzec, kurde mamy wspolne pieniadze, rozumiem, ze trzeba to splacic, ale tez chce wiedziec dokladnie za co i ile.

MallaMi wozek piekny

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-12-02, 16:40   #2412
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
A nie weszło to że nie przechodzą długi z rodziców na dzieci po ich śmierci? Albo coś podobnego co chroni właśnie dzieci przed długami rodziców?

Malwi współczuję sytuacji, ale ja bym go za uszy zaciągnęła. Niech schowa dumę do kieszeni bo nic nie osiągnie, nikt mu krzywdy nie zrobi, a skoro nawarzył sobie piwa to teraz musi je wypić.. Niech zachowuje się jak dorosły człowiek, a nie dzieciak, który stłukł wazon i się wstydzi przyznać
Stary 2015-12-02, 16:41   #2413
baby montana
Zakorzenienie

Malwi-ale jesli tak placicie i placicie,to to nie moze byc z samych mandatow przecież...

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 16:44   #2414
mojakaren
Zakorzenienie

ruda3d takie przeporodowe niepokoje to chyba pomału bedzie u nas normalka..

Malla piekny wózek! I kolejny Tako na wątku

Ewusia ja tez staram się oszczędzać, odpoczywać bo każdej czynnosci, dzisiaj jakoś mnie poniosło :P

A co do zdrowego odżywiania to u nas nie ma problemu, TŻ bardziej niż ja uwielbia wszelkiego rodzaju sałatki, surówki, warzywa, owoce także dogadujemy się bez problemu

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 16:46   #2415
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ej jak swędzi środek ręki to będą pieniążki nie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-02, 16:49   #2416
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Malwi-ale jesli tak placicie i placicie,to to nie moze byc z samych mandatow przecież...
No wlasnie przyszly TYLKO dwa listy, ze sa jakies mandaty. Tz nigdy nic nie wzial na kredyt, bo zwyczajnie nie ma zdolnosci kredytowej. Wiem, ze jest 2 komornikow i ta skarbowka. Komornik kiedys powiedzial, ze on sie zajmie tym i wszystko bedzie od niego, a tu teraz zas cos nowego. Zaczelam juz przypuszczac, ze oni sobie po prostu posprzedawali dlugi, a skarbowka juz sie wkurzyla i zrobila egzekucje, tylko sama nic sie nie dowiem

Stary 2015-12-02, 16:49   #2417
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Juz nie wiem jak mam z nim rozmawiac. Jak do niego dotrzec, kurde mamy wspolne pieniadze, rozumiem, ze trzeba to splacic, ale tez chce wiedziec dokladnie za co i ile.
Nawet mi nie chodziło, o to że ma długi, bo trudno stało się, tym bardziej, że mówiłaś, że to sa długi zanim się poznaliście itd. tylko o jego zachowanie teraz, może nie wie ile tego ma, ale w urzędzie skarbowym czy komornik dokładnie wie, trzeba pójść zapytać, nie ma tak, że komornik Ci nie powie, takie rzeczy nie istnieją, a nawet gdy już jakimś sposobem nie powie to idę do naczelnika.
Przerazą mnie jego podejście, za chwilę będzie na utrzymaniu malutki bezbronny człowiek, który nie da sobie rady bez pomocy.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
A nie weszło to że nie przechodzą długi z rodziców na dzieci po ich śmierci? Albo coś podobnego co chroni właśnie dzieci przed długami rodziców?
Niby coś tam miało wejść, ale czy do końca to weszło, to nie wiem. Ale postraszyć nie zaszkodzi.
Stary 2015-12-02, 16:54   #2418
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Nawet mi nie chodziło, o to że ma długi, bo trudno stało się, tym bardziej, że mówiłaś, że to sa długi zanim się poznaliście itd. tylko o jego zachowanie teraz, może nie wie ile tego ma, ale w urzędzie skarbowym czy komornik dokładnie wie, trzeba pójść zapytać, nie ma tak, że komornik Ci nie powie, takie rzeczy nie istnieją, a nawet gdy już jakimś sposobem nie powie to idę do naczelnika.
Przerazą mnie jego podejście, za chwilę będzie na utrzymaniu malutki bezbronny człowiek, który nie da sobie rady bez pomocy.

Niby coś tam miało wejść, ale czy do końca to weszło, to nie wiem. Ale postraszyć nie zaszkodzi.
Ten komornik twierdzi, ze nie ma dostepu do calej dokumentacji. To chyba jest niemozliwe. Jutro po wizycie u lekarza, wezme tz za fraki i zaprowadze do skarbowki. Tam powinni wszystko powiedziec lacznie z tym, gdzie mamy to zadluzenie wplacac. Powinny chyba byc jakies sygnatury tych zadluzen...

Stary 2015-12-02, 16:57   #2419
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Malwi dokładnie to sprawdź! Tż Ci jeszcze podziękuje..
Mój też nie płacił mandatów to mu ściągali z rozliczenia podatku przez co nie dostawał w ogóle zwrotów przez parę lat

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-02, 17:00   #2420
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Malwi dokładnie to sprawdź! Tż Ci jeszcze podziękuje..
Mój też nie płacił mandatów to mu ściągali z rozliczenia podatku przez co nie dostawał w ogóle zwrotów przez parę lat
Juz mi to rybka, ze beda mu sciagac ze zwrotow, niech sciagaja, ale srednio mi sie widzi, ze teraz dostal prace i przez najblizsze kilka miesiecy bedzie pracowal na dlugi, ktorych nie zna pochodzenia. Bo jesli sie okaze, ze tych 2 komornikow i skarbowka sciagaja za to samo, a my bedziemy placic 3 razy. Nie mamy tyle kasy, zeby dofinansowywac gamoni.

Stary 2015-12-02, 17:03   #2421
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Juz mi to rybka, ze beda mu sciagac ze zwrotow, niech sciagaja, ale srednio mi sie widzi, ze teraz dostal prace i przez najblizsze kilka miesiecy bedzie pracowal na dlugi, ktorych nie zna pochodzenia. Bo jesli sie okaze, ze tych 2 komornikow i skarbowka sciagaja za to samo, a my bedziemy placic 3 razy. Nie mamy tyle kasy, zeby dofinansowywac gamoni.
oby się udało go zaciągnąć za uszy
Stary 2015-12-02, 17:03   #2422
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
oby się udało go zaciągnąć za uszy
Albo skarbowka albo porodowka. Jakos sie to musi skonczyc!

Stary 2015-12-02, 17:05   #2423
niepozorna
Zakorzenienie

MallaMi ekstra bryka

Cytat:
jak szedł do pracy na 12-14h to brał 10 kanapek plus jakiś pojemnik z sałatką/obiadem no i owoce ale to tego nie liczę teraz na 8h bierze 6-8 kanapek w zależności z czym te kanapki dlatego jeden chleb nam idzie dziennie - na śniadanie zje 6 kromek, później do pracy weźmie pół bochenka praktycznie i na kolację znowu 6-8 kromek a ja z tego zjem może 2 kromki
O wow ile on tego chleba pochłania... Mój TŻ jak już to je bułeczki i do pracy zabiera tak ze trzy nieduże z reguły no i to tyle. Ja dla siebie kupuję jakiś mały kawałek chlebka z ziarenkami i mam na dwa - trzy dni. I to tyle jeśli chodzi o pieczywo u nas.

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-02, 17:05   #2424
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Nie takiej możliwości tez nie ma, żeby płacić za to samo. No ok pewnie zdarza się taki przypadek, ale to jeden na milion. Musicie to wyjaśnić, bo będzie was to aby męczyć, i wasze relacje będą się pogarszać
Stary 2015-12-02, 17:07   #2425
niepozorna
Zakorzenienie

Malwi współczuję Ci tej sytuacji Nawet nie wiem co Ci doradzić, bo kompletnie się nie znam na takich sprawach...
Trzymam kciuki, żeby wszystko się wyjaśniło i dało załatwić

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 17:08   #2426
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Nie takiej możliwości tez nie ma, żeby płacić za to samo. No ok pewnie zdarza się taki przypadek, ale to jeden na milion. Musicie to wyjaśnić, bo będzie was to aby męczyć, i wasze relacje będą się pogarszać
Tylko ze kazdy nas odsyla do kogos innego i zadna z tych instytucji nie potrafi wyjasnic problemu. Tzn tak twierdzi tz, bo mnie przy tych rozmowach nie bylo, ale jutro nie odpuszcze. Oooo nieee! Mowie albo skarbowka albo porodowka.

Stary 2015-12-02, 17:10   #2427
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
O wow ile on tego chleba pochłania... Mój TŻ jak już to je bułeczki i do pracy zabiera tak ze trzy nieduże z reguły no i to tyle. Ja dla siebie kupuję jakiś mały kawałek chlebka z ziarenkami i mam na dwa - trzy dni. I to tyle jeśli chodzi o pieczywo u nas.
pochłania sporo Dwa obiady dziennie to norma ale przywykłam już do tego - moi rodzice się tylko śmieją, że jego lepiej ubierać niż karmić no i trudno się nie zgodzić
Mama się zawsze cieszy jak przyjeżdżamy na obiad, bo wszystkie garnki czyste ma później a tak to wiecznie jej coś zostaje
Stary 2015-12-02, 17:10   #2428
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

W ogole dzieki dziewczyny za wsparcie, troche sie uspokoilam. Zbieram sie do rozmowy z tz i mam nadzieje, ze jutro to wyjasnimy.

Stary 2015-12-02, 17:11   #2429
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ale wiecie to jest niesprawiedliwe, bo ja jem mało i dupa mi rośnie, a on za 3 i kurcze jeszcze mu spodnie spadają z tyłka
Stary 2015-12-02, 17:11   #2430
Casaa
Zakorzenienie

No wreszcie nadrobilam Was

Jerzyczka, slicznie wygladasz.

Malwi..... Brak slow, ja bym w furie wpadla i na kopach tz lecialby wyjasniac wszystko i splacal.... Intercyza jest tu bardzo dobrym pomyslem.

Dziewczyny podziwiam za zdrowe odzywianie Ja jestem nalogowcem jesli chodzi o cole zawsze jak przestaje ja pic mam zespol odstawienny, wlacznie z drzeniami rak, wybudzaniem w nocy i innymi mniejszymi kwiatkami... Z braku czasu u nas czesto wygrywa jedzenie na miescie. Moze teraz jak bede na macierzynskim zaczniemy troche stabilniej czasowo zyc...

Zrobilam dzis krokiety, gulasz wieprzowy i bitki wolowe juz wszystko sie mrozi na awarie poporodowa :P jeszcze musze kluski slaskie i kopytka zrobic i zamrozic

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości