|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cytat:
Jak była kupa to wszystko sobie przygotować wystarczy wcześniej, potem położyć dziecko i do dzieła. Wszystko z pozycji siedzącej zawsze robiłam. Z racji różnych pieluszkowych niespodzianek zakupię podkłady, albo będę wykorzystywała pieluchy tetrowe żeby nie zabrudzić koca U mnie niby mamy pokoje, ale nie ma miejsca na zbyt wiele przedmiotów ;/Cytat:
Ja te higieniczne przedmioty kupię już pod koniec. Pościel nie daje mi trochę spokoju i zastanawiam się czy zamówić 8elementów i jedną 2 elementową z tym samym motywem, czy wszystkie pojedyńczo :P
|
|
#4382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Na szczęście to nie jest bliska koleżanka. To żona mojego przyszywanego kuzyna,wiec spotykać się często nie będziemy. W zeszłym miesiącu byliśmy u nich na imprezie i teraz miała być rewizyta u nas. Kuzyn miał dzwonic pod koniec listopada,zebyśmy się umówili i cisza. Ja już chciałam dzwonic do nich czy na imprezie za dużo procentów było,że zapomniał o naszej umowie. Dobrze,że moja mama zadzwoniła i mnie poinformowała,bo bym wypaliła głupotę jak nie wiem. |
|
|
|
|
#4384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ok powoli się uodparniam
![]() Dałam radę mniej płakać śpiewając sobie z Marylką jadą wozy kolorowe ![]() ![]() ![]() ![]() I puszczam Modern Talking i już mniej płaczę, chyba jakoś przeboleje, że na ten koncert nie pójdę. W ramach pocieszenia kupię bilety rodzicom i ich wyślę, mama będzie chyba skakać z radości. Ale sobie zaaaarabisty obiad zrobilam salatka i zgrilowana biala kielbaska Cytat:
Cytat:
ja sie wciagnelam w fimiki z tummy tub ![]() wpisz sobie: pierwsza kąpiel noworodka ![]() PS: koleżanka miała kolkowe dziecko i kupiła tummy tub i mała zawsze jej kupkę trzaskała lub bączki i jakoś po tygodniu takich kuracji w tummy tub przestała mieć takie boleści brzuszka. Ja kupiłam ze względu na miejsce, jakoś pod koniec wakacji pewnie sie kupi już wanienkę.
|
|
|
#4385 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam zamiar kupić wanienkę stokke składana z wkładem
długo bedzie mi służyła i zajmuje mało miejsca Ja sie wzruszyłam na tym filmiku ![]() https://youtu.be/mG1ykc9h2So
|
#4386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogóle pochwalę się,że mój remont łazienki zbliża się ku końcowi. Co prawda, zamówiłam przez neta 3 lampki,które super pasują, 2 były na stanie,na jedną trzeba było czekac prawie miesiąc ale się uparłam bo fajne i co?wczoraj kurier przywiózł i ta na którą tyle trzeba było czekać jest zbita . No ale kinkiety przy lustrze wiszą i się ładnie prezentują.
|
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Salud zaszalałaś dzisiaj
Oglądam i śmicham: https://www.youtube.com/watch?v=pcSx74Km1zY kabaret smile
|
|
#4389 |
|
Zadomowienie
|
My kąpaliśmy synka w tummy tub od samego początku, maluszka trzyma się pod paszkami i podtrzymuje brodę. Młody bardzo się w nim uspokajał. Zajmuje mało miejsca,w podstawce można trzymać produkty do kąpieli, nie obciąża się kręgoslupa bo można myć na siedząco,no i wody wchodzi mniej niż do wanienki wiec też się nie dźwiga. Do spłukiwania głowy kupiłam na allegro taki kubek z silikonową ścianką,którą się przykładało do czoła-teraz tez muszę coś takiego poszukać.
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Salud jak znajdziesz daj linka
tez zamówię 😊
|
|
#4391 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec chyba jednak kupie cos takeigo, jak mialam przy Hani- wanienka z przewijakiem. Jest na goreze przewijjak, jak sie sciagnie to pod spodem jest wanienka i polki. Chociaz szkoda mi mojej profilowanej wanienki Onda, bo mam po dzieciach (tylko to mi zostalo ) i mam do niej nawet stelaż. No ale nie byloby gdzie postawić przewijaka. Natomiast w pokoju nie chce kapac, bo potem moge miec porblem z wyniesieniem wanienki z wodą, z znajac zycie pewnie ją kopne i porozlewam, jakby zostala... nie wiem jeszcze, do tego sporo czasu. Aczkolwiek bardziej jestem za kapaniem malucha w lazience, zeby dzieci mogly patrzec tez i by mlody sie przyzwyczjaal do rytuałow. Cytat:
tzn jest jakis system wciskania, kazdy guzik za co innego odpowada, ale ja nie umiem. Zreszta na pleja 4 nie ma juz takih goer, zebym i ja cos mogla pograc. maz kupuje juz tylko dla siebie, dla mnie to strata czsu. On ma wiedzmina, nba, pilke i jakies nawalanki. a sporo gier na pleja 3, musze je posprzedawac Cytat:
Cytat:
cos mialam jesczze npisac, zapomnialam. aaa wiem, o sprzataniu. Ja piernicze w tym roku mycie okien nikt do nas na swieta nie przyjedza, nine bede sie meczyc. Umyje na wiosne :P tzn poprosze kogos, bo sama juz nie bede mogla myc.
|
||||
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek ja tez olalam mycie okien :P musze tylko kupic jakies firany nowe ladne
ale to jak na L4 bede to się tym zajmę .Och tak mnie mala cudnie kopala przed chwilka i koniec :P a ja chce jeszcze hehehe :-*<3 ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Ach a co do gier ja to maniak growy bylam:P i te co napisałam to PCtowe, nie ma ich na konsole ja nie mam konsoli :P
|
|
#4393 |
|
Rozeznanie
|
gosiaczek071, Linaewen dzięki za propozycję, właśnie myślałam o jakimś dodatku :P koszulki odpadają niestety bo mój tż nosi tylko czarne bez żadnych nadruków, bardziej niż baba wymyśla jak ma coś kupić to tragedia jest :P a widziałam ostatnio planszówkę Wiedźmin ale chyba 300 albo 400 zł kosztowała
Szkoda że planszówki takie drogie bo oboje uwielbiamy A ja sama od niego już żelazko dostałam takie jak chciałam bo stare już szlag trafił :P ale pewnie jeszcze jakąś niespodziankę mi dorzuci coś czuje ![]() Lego ja sama uwielbiam już się nie mogę doczekać aż moim chłopakom będę kupować nawet myślałam czy dla 13m te lego duplo się nadaje już? Bo widziałam niektóre zestawy od 1,5 roku...Wanienkę mieliśmy te zwykłą większą i te foczkę/stojaczek do kąpieli, ale ten gadżet u nas niepraktyczny bardzo bo nam w tym nawet leżeć nie chciał, lepiej na rękach trzymać więc nie polecam. A i na początku wanienkę w pokoju stawialiśmy, ale ciężka była i później wanienka w wannie, a teraz w wannie się normalnie kąpie :P
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie co znalazłam:
https://www.youtube.com/watch?v=d-nBoQ8EASs pediatra pokazuje jak uspokoić płaczące niemowlę
|
|
#4395 |
|
Zadomowienie
|
Polinezyjka,to coś w ten deseń było,wrzucam podobny kubek
http://allegro.pl/kubek-do-mycia-glo...771693680.html o,dokładnie taki miałam: http://allegro.pl/kubek-do-mycia-glo...814117407.html Edytowane przez salud Czas edycji: 2015-12-02 o 18:07 |
|
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
zaczęłam Was nadrabiać jak wróciłam do domu i usnęłam
![]() ![]() Polinezyjka ubawiłam się do łeż no THC ciuszki no cudne a ta spódniczka boska Kalpana ja mam również bardzo jasną cere ostatnio zakupiłam Vichy i ja sobie chwalę choć przyznam szczeże bardzo żadko używam. Wracając do wcześniejsze tematu WIZYTA Witam się w 20 tygodniu wizyta udana mojej córeczce nie urusł żaden siusiak także konkurencji nie będzie :P Waży 362g ![]()
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak o tym pomyślę to znów się śmieje hehe Super, że niunia została córeczką hihi Ale popatrz jaka różnica już między naszymi małymi, moja w 20 tyg miała 290 g - ale ale 19 tydz 5 dzień to był. Teraz będę w 20 tydz 6 dzień zobaczymy czy dogoni w wadze Twoją kruszynkę
|
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Esesme ja nie wiem jak Ty ale ja właśnie skończylam przeklikiwać dodawanie komentarzy na allegro za te rzeczy co kupiłam na wyprawkę
Co za monotonna robota haha a tyle tego miałam, że hej! Coś czuję, że czeka Cie to samo ![]()
21 tc Edytowane przez Polinezyjka Czas edycji: 2015-12-02 o 18:58 |
|
|
|
#4401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Muszę sprawdzić listę czy wszystko buło w pudełku a pozniej bede klikać komentarze
|
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
GGI super, że mała nie znienila płci
ale w porównaniu do mojej waży mało. Zaczynam się bać, że urodzę wielkoluda
|
|
|
|
#4404 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie siedzę i czekam w kolejce...
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Oł je! to my czekamy z Tobą !
|
|
#4406 |
|
Zadomowienie
|
W końcu Was nadrobilam.
Byla dzisiaj polozna u mnie, bardzo fajna babka, gadala jak najęta szkoda tylko ze nie mogłam posłuchać dzidziuli, no może następnym razem. Nalatalam sie dzisiaj jak głupia, szukalam tapety do pokoiku maluszka i materiałów na pościel a na końcu i tak wychodzi na to ze zamówię na allegro bo maja większy wybór. Zrobilam dzis cos dla siebie, kupilam sukienkę ciazowa będzie w sam raz na święta.Odebrałam wyniki badan, mimo ze jadlam witaminy i lepiej się odzywialam to hemoglobina, hematokryt i czerwone krwinki znowu poleciały w dol:/ :sciana:
|
#4407 |
|
Winter is coming
|
GGI super
imię już macie?
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
A Ty masz ten sam tydzień ciąży co ja?
|
|
#4409 | |
|
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Cytat:
i córeczki Ja też już po wizycie U mnie też dziewczynka pozostaje dziewczynką Chyba zrobię te badania w styczniu, żeby były najświeższe na wizytę. patulinka94, powodzenia na wizycie
|
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście dam znać po wizycie 😊 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Bo wygląda to średnio, ale opcja faktycznie super.
Jak była kupa to wszystko sobie przygotować wystarczy wcześniej, potem położyć dziecko i do dzieła. Wszystko z pozycji siedzącej zawsze robiłam. Z racji różnych pieluszkowych niespodzianek zakupię podkłady, albo będę wykorzystywała pieluchy tetrowe żeby nie zabrudzić koca
U mnie niby mamy pokoje, ale nie ma miejsca na zbyt wiele przedmiotów ;/
Ja te higieniczne przedmioty kupię już pod koniec. 

)... Ponieważ to była połowa drugiego trymestru i mogłam spać 20 godzin na dobę to zazwyczaj połowę ich grania przesypiałam i śnił mi się na okrągło wiedźmin...
Straciłam dwie ciąże na wczesnym etapie i to było straszne przejście, nie wiem jak można to przeżyć na takim etapie, jak jesteśmy. To będzie dla Was, jako koleżanek ciężki czas też - dla niej będziesz przez długi czas tylko przypomnieniem tego, co straciła. Straszne

. No ale kinkiety przy lustrze wiszą i się ładnie prezentują.

wiec chyba jednak kupie cos takeigo, jak mialam przy Hani- wanienka z przewijakiem. Jest na goreze przewijjak, jak sie sciagnie to pod spodem jest wanienka i polki. Chociaz szkoda mi mojej profilowanej wanienki Onda, bo mam po dzieciach (tylko to mi zostalo

i córeczki