|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoria teorią, a w praktyce będzie jak będzie. U nas zwracali dużą uwagę na to, by się w tej pierwszej fazie dużo ruszać, to podobno bardzo pomaga, iść sobie postać pod prysznicem co jakiś czas. Ale jak się będę zwijać z bólu, to na pewno będę o wszystkim pamiętać magdusia dni leniuszka to ja mam już dawno dość Coś się nie najlepiej dzisiaj czuję.---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Powodzenia na wizytach! |
|
|
|
|
#2613 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie dobrze, nie dobrze. To kokos się tam
|
#2614 | |
|
Rozeznanie
|
dobrego dnia wszystkim![]() Cytat:
![]() Dotka za dobre wynikiJerzyczka łóżeczko jest piekne |
|
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mam atrakcje od rana. Brzuch mi się spina bezboleśnie od 4:46 co 7 min, nie boli, ale czasem tak mnie zaklulo w środku, że myślałam iż zrobię siku na środku łóżka
w ruch poszła no spa i magnez. I czekam co dalej. Mam nadzieję, że się nie rozpakuję jeszcze i to tylko straszak, bo ani czopu, ani wód, ani bólu
|
|
#2616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
med to widzę, że nie tylko ja z atrakcjami dzisiaj.
U nas na SR mówiła położna, że na straszaki dobry prysznic. Opowiadała, że nie raz dziewczyny miały skurcze co 7 minut, szły pod prysznic i wszystko się rozluźniało i mijało. Może spróbuj jak się lepiej poczujesz
|
|
|
|
#2618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poczekaj z nami jeszcze ![]() Trzymam kciuki za wizytujące dziś ![]() Ja na pewno mam zamiar się dużo ruszać przy porodzie no i jeść też bym nie dała rady
|
|
|
|
|
#2619 |
|
Rozeznanie
|
Jerzyczka naprawdę ciekawe zajęcia miałaś i dzięki za informacje.
Czarnula to leż i wypoczywaj. Med ja już bym pewnie na izbie była, strasznie boje się przegapić porodu jak moja mama. ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- No i witam się w ten pochmurny dzień
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
NIUNIA, może nie obudzę sie z potomkiem między nogami... CZARNA, a Tobie dzisiaj co?
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-12-03 o 08:32 |
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
med brzuch mi daje trochę popalić od nocy. Szczęście, że to nie regularne u mnie, ale niektóre trochę bolały. Leżenie+nospa chyba dały rade, bo czuję, że jest lepiej, ale wymęczyło mnie.
|
|
|
|
#2622 |
|
Rozeznanie
|
Nie no Med ja poprostu przesadzam i na samą myśl mam stracha tobie oczywiście tego nie życzę
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja
Kinga, Viki za wizytyDotka zeby wyniki byly w normie ![]() Med, nie rob jaj jeszcze nie czas... Prysznic i dzin lenia z nospa w tle ![]() Czarna, czyli lezenia dzis ciag dalszy ![]() Ja tez jeszcze sie klade, usne to usne, nie to nie ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2624 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Witam się i ja. W nocy nie mogłam spać i szperałam coś w internecie. I o 4 napisała moja bliska znajoma, że to właśnie urodziła około 1 a o 4 ze mną pisała na fb i wysyłała zdjęcia malucha. No i z wrażenia ledwo około 6 zasnęłam. Jeszcze tż budziłam, żeby zdjęcia pokazać. Ale się cieszę
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Czarnula leż i odpoczywaj Med na pewno to straszaki. Tak jak dziewczyny mówią - prysznic, nospa i łóżko
|
|
|
|
#2626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
MED, nie martw się, jak masz bezbolesne spięcia, to raczej nie poród, weź prysznic, nospe, może spróbuj zmienić pozycję - pochodź chwilę jeśli leżysz, czy na odwrót. Ja też miałam takie "regularne" spięcia, przeszły jakoś po godzinie. Chyba, żeby Ci się nasilały, zaczęły być bolesne bardzo, to wtedy lepiej sprawdzić. Moja koleżanka opowiadała, że miała takie przepowiadacze że płakała z bólu, a nadal to nie był poród, także weź tu człowieku odroznij :banghead:
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko
|
|
|
|
|
#2628 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Ja juz po badaniach: mocz,morfo,vdrl,tsh,cukie r Pielęgniarki nie mogły się wkłuć w te moje żyły ![]() Głaskały mnie po brzuchu, mały je skopał tak im sie podobał brzuch że taki duży jakby to miało być już ![]() Ja też sobie uświadomiłam wczoraj że nie mam w co się ubrac w Święta a pewnie pojedziemy na Wigilię do męża rodziny. Więc w weekend może jakieś zakupy, w CCC podobno -25% jest ![]() Magda ja mam 1 piętro i trudno mi jest wejść, zawsze się zasapie a co powiedzieć 4 ![]() Dotka za wizyte. Przyznam że lubię czytać Twoje posty, jakoś tak zawsze "mądrze" piszesz Co do mandatów i zadłużenia to ja mam kilka niezapłaconych z MZA może ze 4 i mi narosło do 1000zł, wniosłam o raty ale mi nie odpisali jeszcze. Głupia byłam że nie zapłaciłam ale byłam biedną studentką ![]() Za to mój brat ma mnóstwo mandatów za jazdę autem bez prawa jazdy i ma właśnie 5 tys zł. Tydzień temu mu przyszło że ma zapłacic albo go zamykają do aresztu na 2 miesiące. Próbował załatwić pieniądze (nawet wziął providenta 1000zł) ale zaraz to wydał na jakieś pierdoły i teraz się ukrywa u dziewczyny. Szok... |
|
|
|
#2629 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też wczoraj były skurcze, ale bolesne. Trochę już się martwiłam.
Ostatecznie skończyło się na strachu bo były nieregularne i po 4h było po wszystkim. Nospa, magnez i tyłek w górze. Pamiętam, że jak zaczął się poród to faktycznie te właściwe skurcze były trochę inne, nie przegapiłabym tego ![]() Dzisiaj obiad zamawiamy, mam nie wstawiać. |
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
The Fall - jako tyłek w górze? ;-) w sensie, żeby dziecko nie wypadło?
Dziewczyny jakie mleko można pić w czasie karmienia piersią, do kawy coś? Nie wyobrażam sobie wypić kawy bez tego mleka, a kawę pewni od czasu do czasu wypije, bo niskie ciśnienie, nocki zarwane... a krowie dopiero po jakimś czasie się wprowadza, prawda?
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda, ogólnie pij każde nawet krowie.
Teraz nie praktykuje sie specjalnej diety karmiących ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Przeszło!
|
|
#2632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Leżała w zeszłym roku na oddziale z dziewczyną której pod tylnie nogi łóżka dali właśnie takie podesty, żeby dziecko "leciało" do brzucha. W 25tc miała już rozwarcie. Biedna dziewczyna. |
|
|
|
|
#2633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2634 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
tez sie pewniej czuje ![]() Cytat:
ma byc miedzy 13.30-15.30 Cytat:
![]() Cytat:
do lozka i odpoczywac na bank to straszaki ![]() Cytat:
Mam nadzieje,ze lepiej sie czujesz ![]() Posprzatalam, czekam na polozna i witam sie z Wami ciekawe jak bedzie z polozna ![]() Czekam dzis na trzy paczki: laktator od hubiego, prezent dla meza na gwiazdke i coccodrillo dzien dobroci dla zwierzat
|
|||||
|
|
|
#2635 |
|
Rozeznanie
|
Ja też czekam na paczkę dzisiaj
moje koszule idą Ja na jutro umówiłam się z położną środowiskową. Ciekawe jaka jest
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
cześć!
![]() ja zjadłam śniadanie, posprzątałam kuchnię i mam jakąś zmułę Chyba dzisiaj kawkę machnę. Zaraz lecę do sklepu po żeberka bo popoludniu odwiedzają nas przyjaciele i muszę zaserwować mój przysmak ![]() niunia piekny wózek ![]() niepozorna mój TZ to samo - chciał w pokoju Młodego chyba lunapark kolorów zrobić, choć całe mieszkanie mamy stonowane, biel, szarość, granat, czarny itd. Jerzyczka ale fajnie, że jesteś taka zadowolona z zajęć w SR Mi tez te zajęcia o porodzie i pielęgnacji noworodka najbardziej się podobały ![]() Ale te filmiki o cc - masakra nie dałabym rady oglądać ![]() I tak jak piszesz po SN najlepszy jest ten 2 godzinny kontakt skóra do skóry, karmienie, ta bliskość, czego już nie ma po CC (u nas kanguruje tata ok. 40 minut) i dlatego tak mi przykro jak pomyślę, że nie udałoby się urodzić SN ![]() medeline dobrze, że już Ci lepiej ![]() U mnie wczoraj brzuch się mocno stawiał nigdy nie miałam az tak bardzo Dzisiaj na razie spokojnie, ale zobaczymy co będzie dalej bo czekają mnie zakupy i gotowanie
|
#2637 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i super ze jesteś zadowolona ze SR ja już mam 10 spotkać SR za sobą i sprawy porodu omówione na wszystkie sposoby przez położne, psychologa, fizjoterapeutę, neonatologa, a i tak wydaje mi się z teoria teorią a w praktyce będzie chaos no to super ![]() a miałaś kupne czy robione? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale z tym cukrem to jest logiczne myślenie tylko wydaje mi się że lizaki są bezpieczniejsze - lepiej się nie zakrztusić do tego wszystkiego ![]() w ogóle wczoraj w lidlu znalazłam takie płatki kosmetyczne owalne, są większe niz zwykłe i mniejsze niż te dzieciowe kosztują ok 3,70 za 70 szt więc opłaca się bardziej niż te dziecięce - może któraś skorzysta. Położna mi polecała zwykłe ale póki nie mam wprawy to wolę mieć większe ![]() aaa i przyszła mi pierwsza koszula do karmienia dziś chyba zamówię jeszcze dwie bo ponoć 3 warto mieć i jeszcze zamówiłam sobie torbę do szpitala - mam nadzieję że nie za małą - gdyby ktoś był zainteresowany Decathlon ma dostawę gratis i na dodatek do mojego kochanego paczkomatu Medeline - dobrze ze przeszło ale stresu nie zazdroszcze, muszę iśc do apteki bo i się magnez skończył - lepiej dmuchać na zimne Jerzyczka za spotkanie, oby Ci się trafiła miła położna bo po porodzie głupio gadać o bardziej intymnych rzeczach (krocze czy odchody poporodowe) z kimś z kim kiepski kontakt się ma
|
|
|
|
|
#2639 |
|
Rozeznanie
|
Też czekam na paczkę
Olśniło mnie, że zaczynam dzisiaj 35 tc mojakaren A co robisz dobrego? Też mam w niedzielę gości i siedzę i szukam jakiegoś fajnego przepisu
|
|
|
|
#2640 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja. Też nie śpię gdzieś od 6. Miałam okropny sen aż musiałam się przytulic do męża i popłakać sobie . Ale na szczęście szybko przeszło. ...
Cytat:
I dobrze bo na białym tez widać wszystkie odciski palców. Góra się tak nie brudzi ale z dołem pewnie by mnie szlag trafiał Ja do salonu muszę znaleźć duży, szary narożnik. Przepięknie wyglądają takie Ja zamawialam na allegro na wymiar. Zrobili co do centymetra. Szara z białymi bokami i dołem. Bardzo polecam. Niestety wymiary nie typowe narożnika i nie mogliśmy nic znaleźć na miejscu. Przesyłają za darmo wzornik materiałów. Koszt śmieszny bo z wysyłką płaciłam około 2 tys. A zrobiona dokładnie tak jak chciałam. Cytat:
![]() Miłego dzionka. Lecę dziś do lidla bo mają zimowe pościele. Może się uda trafić ładną. Pokaże wam wczorajsze moje wypociny. ; D jeszcze nie skończone. Będą na pniu z gałęzi i na dole chce mech i szyszki albo sztuczny śnieg. I chyba jeszcze mini bombki. Tadam ! Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-12-03 o 10:30 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

Teoria teorią, a w praktyce będzie jak będzie.

za dobre wyniki
w ruch poszła no spa i magnez. I czekam co dalej. Mam nadzieję, że się nie rozpakuję jeszcze i to tylko straszak, bo ani czopu, ani wód, ani bólu
U nas na SR mówiła położna, że na straszaki dobry prysznic. Opowiadała, że nie raz dziewczyny miały skurcze co 7 minut, szły pod prysznic i wszystko się rozluźniało i mijało. Może spróbuj jak się lepiej poczujesz 

poczekaj z nami jeszcze 

za wizyte. Przyznam że lubię czytać Twoje posty, jakoś tak zawsze "mądrze" piszesz 

tez sie pewniej czuje 
Dzisiaj na razie spokojnie, ale zobaczymy co będzie dalej bo czekają mnie zakupy i gotowanie