![]() |
#2671 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Była położna i..mam mieszane uczucia dziewczyny, bo mierzyła tętno małego, powiedziała, że ma 167 uderzeń i spytała czy ja się dobrze czuję. A byłam trochę zdenerwowana i mały się ruszał akurat, po czym spadło do 150 i ona nagle "o wszystko jednak w normie". A nastraszyła mnie tak, żeby myślałam, że jej walnę, bo jak mialam ktg robione w szpitalu wtedy co się uderzyłam, to lekarz mówił, że to jest jak najbardziej normalne, że tętno trochę wzrasta przy ruchach.. Ale oczywiście już się zamartwiam i czytam na necie czy takie tętno jest w porządku i wg wszystkich stron jest. Ale wprowadziła we mnie niepokój no. ![]() Ogólnie wizyta wyglądąła tak, że przyszła, przywitała się, podała swoje imię i nazwisko, spisała moje dane do takiej wielkiej księgi, przejrzała kartę ciązy, zmierzyła tętno płodu..i spytala czy ma przyjsc przed porodem jeszcze. A ja powiedziałam, że nie dziekuję, wystarczy mi po porodzie. Ogólnie miła babeczka, ale przez to tętno zraziłam się trochę, bo sie bardzo wystraszyłam ![]() Ach i nagle do mnie "w kwestii wyprawki to wystarczą 3 komplety ubranek z rozmiaru 56 i 3 komplety 62". A ja pomyślałam sobie "Babo, dobrze, że nie otworzysz szuflady i nie zobaczysz ile tam już tego jest, a coccodrillo w drodze" ![]() ![]() Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-12-03 o 10:48 Powód: . |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowych tygodni
![]() med super, że przeszło! kinga gratuluję wizyty, maluszek to już duży chłopczyk ![]() ahnessy szkoda, że taka okazała się ta koszula. Za taką kasę, to bym ją odesłała po prostu. Zaliczyłam ostatnie zajęcia z SR. Jednak wysiedzieć tam dzisiaj to była dla mnie katorga. Dobrze, że to godzinka tylko była. Do końca dnia chyba się muszę przykleić do łóżka ![]() A odnośnie świąt to u mnie w radiu rano leciało "Coraz bliżej święta" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
JERZYCZKA, moja położna mówiła że maluch nie lubi tego urządzenia i najpierw tętno zawsze ma wyższe, dopiero potem się normuje. Ale fakt, takie pytania zawsze stresują
Dobrze, że wizyty dzisiejsze niosą dobre wieści
#2676 |
Zakorzenienie
|
Jerzyczka, śliczne łóżeczko i dzięki za cenne informacje ze SR.
Ja zaraz zwlekę się z łóżka. na 14.40 wizyta u gin. |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
Nebula to faktycznie nieciekawie u Ciebie to wyglada... najgorsza jest chyba ta świadomość, że kolejna ciąża będzie przebiegała na posobnej zasadzie.. eh dobrze, że teraz już naprawde niedaleko do finału
![]()
#2679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tego tekstu z tętnem to może to takie jednorazowe było. Nie martw się na zapas. Skoro jest miła i w ogóle to na pewno będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja mam jedną z IF i jest ok Cytat:
![]() ![]() Zrobiłam sobie pastę z awokado i pyszna jest ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pocieszam się, że ona na koniec dała nam swój numer telefonu i dodatkowo ona pracuje w poradni laktacyjnej w szpitalu ![]() ![]() O, i taka rada do wszystkich, którzy chcą karmić i niekoniecznie - nie zgadzajcie się na wyciszenie laktacji w momencie pojawienia się problemów - zastojów itd. Ponoć częstość występowania u naszych babć i mam problemów z piersiami w późniejszym czasie (nowotwory, torbiele) najprawdopodobniej wynika z tego, że lekarze w momencie pojawienia się problemów zapisywali leki na tzw. zasuszenie. Według niej złota zasada doradcy laktacyjnego - najpierw leczyć, później kończyć laktację.
![]() |
#2684 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() endo przyjechało, tego się dziś nie spodziewałam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Jerzyczka dziwna sytuacja, z reguły położna uspokaja,a nie straszy. Nie przejmuj się ja zawsze jak jestem choć trochę zdenerwowana to mały ma szybsze tętno, to normalne, że maluszki odczuwają nasze emocje.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
dłuższy. domowe ruszanie się, ale w ograniczonym zakresie już nie powoduje niczego złego. tylko parę tyg temu już miałam miękką szyjkę. co prawda bez rozwarcia, ale i tak...wolałabym aby była twarda. nic nie poradzę. dobrze, że to nie jest wydolność ciśnieniowo-szyjkowa, bo wtedy zagrożone jest dotlenienie czyli życie dziecka. szcęście w nieszczęściu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Wtajemniczenie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1449140726.946632.jpg
Dziewczyny, jeszcze nigdy nie macalam tak milych w dotyku bodziakow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
iola śliczny brzuszek
![]() Jerzyczka szkoda, że tak Cię nastraszyła ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do tętna Maluszka to moja położna zawsze słucha dłużej i wyciąga z tego średnią. Mój np. w momencie przyłożenia ma zazwyczaj niższe bo śpi, za chwilę się budzi i zaczyna kopać (gwałtowny skok i dosyć wysokie tętno) i po chwili się uspokaja, normując wynik. Także nie przejmuj się zupełnie ![]()
![]() |
#2691 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jerzyczka Śliczny bodziak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Zakorzenienie
|
Jerzyczka cudny ten bodziak
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
Jerzyczka ten bodziak jest ekstra
![]() Co do połoznej - nie lubię ludzi, którzy na wyrost panikują, albo dzielą się z pacjentem swoimi "przeczuciami / przemyśleniami / obawami" itd. Nam jako pacjentom to nie pomaga, a wprowadza tylko mętlik w głowie. Powinna na spokojnie pomierzyć to tętno, odczekac, powtórzyć i wtedy ew. komentowac, a nie wyrwała się jak gumka z majtek ![]()
#2695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Wtajemniczenie
|
Kinga gratuluje udanej wizyty
![]() Jerzyczka nie denerwuj się. Twój gin ma wszystko pod kontrolą i gdyby coś złego się działo na pewno by Ci powiedział. Przyszlo babsko i tylko zasiadło Ci w głowie zamęt Piękne rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Serduszko malutkie ![]() Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-12-03 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jeszcze ciężarna tak straszyć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do okien, u mnie na SR śmiała się położna, że jak termin mija i się chce poród wywołać, to się trzeba brać do mycia okien, także ten... jak ktoś chce dziecko na święta przytulić to może warto umyć ![]() osobiście bym odpuściła - nie wiadomo czy przyspieszy poród czy nie, ale przy takiej pogodzie beznadziejnej można się jeszcze wyziębić i po co komu jeszcze przeziębienie na koniec ciąży? jak raz będą nie umyte, to się nic nikomu nie stanie... na wiosnę się umyje, są priorytety
![]() |
#2699 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
choc ja nastawiam się pozytywnie, wydaje mi się ze cierpliwość, spokój i wszystko będzie dobrze ![]() Jerzyczka szkoda ze takim głupim tekstem walneła, takie to trochę nieprofesjonalne żeby pacjentkę niepotrzebnie stresować ![]() Tez myślałam że italian fashion to dobra firma a moze ja mam za wysokie wymagania ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zadomowienie
|
iola ładny brzuszek
![]() kinga ![]() Słuchajcie, moja siostra pilnuje 2 dzieci 4 i 6 latka od kilku tygodni. Dzwoni do mnie codziennie co ich matka odwala, jestem w szoku ![]() Tydzien temu wzieła je do siebie do domu bo ich mamusia chciala sie "rozerwać". Co jakiś czas z nowym facetem... No i moja siostra miała ich przyprowadzić o 21. Przychodzi a ona w samym szlafrolu pod wpływem z facetem w łóżku ![]() I mówi: "Myślałam, że zostaną u ciebie". Więc siostra je zabrała, nie miała serca ich tam zostawić. Wczoraj do mnie dzwoni o 22 ze zostawila ją tak od rana z nimi i gdzies poszla. Rano zrobila zakupy (3 razy płyn do mycia naczyń, 2 proszki, 4 mleka,zakupy takie bez sensu, jakby nie myślala) i polazła z jakimś facetem. Nie odbierała telefonów całą noc. Teraz siostra dzwoni że dopiero przyszła podbite oko, na kacu, śmierdząca, wymiotuje. Zrobila test w łazience i pokazuje że są 2 kreski ale druga taka jasna więc mówi: może to przez alkohol ![]() Dodam jeszcze ze ma 3 dziecko, które ma 9 lat i mieszka w jakimś ośrodku, bo jest trochę upośledzone i przyjezdza tylko na weekendy. Będzie 4 dzieci i 3 ojców ![]() Masakra, biedne dzieci. Ona ma kuratora i nadzór opieki społecznej. Teraz oni chcą rozmawiać z opiekunką, czyli moją siostra. Ja mówię żeby wszystko im powiedziała, przeciez te dzieci się męczą z taką matką. Edytowane przez lune1992 Czas edycji: 2015-12-03 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.