Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-03, 20:13   #1141
Abii84
Rozeznanie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Abi, fajnie to wygląda może zrobisz takie drobniejsze paski, nie 4 duże, tylko więcej małych na tym kocyku? Np. teraz zaraz włączysz drugi kolor?
myślałam nad tym ale boję się, że kolejny pasek wyjdzie węższy bo braknie włóczki albo coś nie robiłam na drutach sto lat i boję się, że coś popsuję
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 20:18   #1142
trzydziescidwa
Zakorzenienie

nieznajoma, to jakaś gówniara podobno była i afera z tego na oddziale, bo zaczęła wymiotować w środku nocy i pielęgniarki się pobudziły, myślały że coś jej się stało, a jak się zorientowały, że ona jest na % to zabrały ją do izolatki i niezły wykład dostała. To jakoś w wakacje się działo... aż nie mogę uwierzyć... a potem FAS na porządku dziennym i nie wiadomo skąd dziecko upośledzone głupota nie ma granic...

o misia to fajnie, nie ma to jak babski dzień na pewno Ci się humor poprawi

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
myślałam nad tym ale boję się, że kolejny pasek wyjdzie węższy bo braknie włóczki albo coś nie robiłam na drutach sto lat i boję się, że coś popsuję
no co Ty, czemu miałby być węższy? Policz ile już rzędów zrobiłaś, jeśli masz parzystą liczbę rzędów to zacznij nową włóczką, potem za tyle samo rzędów kolejną i kolejną i potem z powrotem wrócisz do pierwszej, będzie kolorowiej
Stary 2015-12-03, 20:25   #1143
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
to zaraz, już... ostatnie chwile rozłąki
Pewnie będzie mi się dłużyło.
A co do historii, to nie mam pytań.
Cytat:
robótka zaczyna nabierać jakiegoś kształtu ale długa droga przede mną
A oczka brzegowe jakimś ściegiem robisz?
Ja zawsze robię łańcuszkowym, najbardziej mi się podoba.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Takie nierówne pasy też mają swój urok.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 20:29   #1144
diablica071086
Zadomowienie

Witam się.

Młody mnie zazwyczaj kopie na prawo od pępka ale jak walnie w bożenkę to skręcam się w pół, nie ma jak ułożenie miednicowe

Mojego też nie ma może jutro dojedzie na kucyki córki bo młoda w miarę regularnie jeździ na kucykach.

Możliwe że na weekend przyjadą moi rodzice bo jak Zoś gada z dziadkiem to mówi że ona do niego na święta nie pojedzie dopóki on do niej pierwszy nie zajedzie. A że dziadek ma miękkie serce i nawet pracuje w piątek do 22 a ma do wnuczki 300 km to już podobno kombinuje żeby wstac o 4 i przyjechac.
Tylko powiedziałam mamie że nie jestem w stanie na już ogarnąc mieszkania i żeby się nie zdziwiła że podłogi nie umyte, ogólnie nie mam sił. Dziś jeszcze wstawię wołowinkę robię po raz trzeci te zraziki tylko tym razem bez ogórka bo do piwnicy juz nie mam zamiaru chodzic.

Jutro jeszcze ostatnie prezenty na mikołajki dla mojego trzepaczka do dywanu i klamerki do prania. Pierwsze żeby w końcu wytrzepał dywan a klamerek używa przy swoim modelarstwie tylko muszą byc podgumowane.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 20:31   #1145
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Az noz sie w kieszeni otwiera. U nas udalo sie w 3 cyklu (choc bardxiej bylo na zasadzie "jestesmy prawie po slubie,odstawiamy anty,co ma byc to bedzie"). Ale ile par stara sie latami lub nie moze wcale?
Jak widze krzywde dziecka to uwalniaja sie we mnie mega poklady agresji i powybijalabym im zeby

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 20:39   #1146
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Normalnie wszystko sie sypie/psuje.
Jak się psuje to kilka rzeczy na raz, przykro mi, że Twój mąż musi pracować w takie dni..
Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Dołączę do narzekania... Jutro mam urodziny i spędzę je sama w domu.
Jesteśmy z Tobą
Stary 2015-12-03, 20:42   #1147
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Dziś jeszcze wstawię wołowinkę robię po raz trzeci te zraziki tylko tym razem bez ogórka bo do piwnicy juz nie mam zamiaru chodzic.
proszę przepis

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 20:43   #1148
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
o widzisz, czyli jednak coś.... a jak z szyjką?

trzymamy kciuki za siostrę!
Szyjka bez zmian, 28 mm, twarda, lekko uchylona ale do czwartku do pessara mam nawet o niej nie myśleć bo jest ok, spokojnie wytrzyma bo nie mam skurczy ani bólu brzuszka

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Wspaniale!!! Trzymam kciuki za mamusię i królewnę
Królewna cała i zdrowa, mam zdjęcie jak jest z brzuszka świeżo wyjęta jeszcze taka cała w mazi z siostrą jeszcze nie rozmawiałam, ale szwagier mówił że czuje się ok i odpoczywa jesteśmy bardzo szczęśliwi, pierwsza wnusia moich rodziców

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
znam ten ból, rwa dopadła mnie jakiś rok temu i najgorsze, że atak miałam jak prowadziłam samochód
Dla mnie w domu to była masakra, ani chodzic ani leżec... no nic, po prostu non stop bolało. Nie wyobrażam sobie jeszcze auta prowadzić wtedy, współczuje sytuacji

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 20:43   #1149
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
A oczka brzegowe jakimś ściegiem robisz?
Ja zawsze robię łańcuszkowym, najbardziej mi się podoba.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Takie nierówne pasy też mają swój urok.
a to sie jakoś specjalnie robi? :P pierwsze oczko po prostu ściągam i jakoś idzie :P jeszcze nie mam pojęcia jak się kończy ale dowiem się w swoim czasie
Stary 2015-12-03, 20:47   #1150
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Online ta kiecka wychodzi taniej, bo jeśli zapiszesz się do newslettera, to dostajesz kod na -25% i darmową wysyłkę.
Dzięki Ci dobra kobieto za tą informację

Cytat:
Monia jaki zamówiłaś rozmiar tej sukienki?
wzięlam l, ale ona jest z takiego materiału, że mysle, że spokojnie do marca będzie ok, a i po ciąży się bedzie nadawała do chodzenia z długością też łatwo kombinować, wystarczy lekko pdowinąć.

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
widzę ze nie tylko dzisiaj u mnie kiepsko z humorem, z dzieckiem i ogólnie :-( nie jest mi lepiej, jeszcze obawiam się, że tż wróci w nocy z roboty natrąbiony, bo oddał auto do naprawy i pojechał taksówką.. A przecież jutro święto górników, to dzisiaj wszyscy i wszędzie piją..
skoro jutro swieto górników to daruj mu dzisiaj
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 20:52   #1151
nieznajoma0
przyczajony tygrys

A mowilam Wam jakie jajca byly z odbiorem dokumentow ze szpitala? Pojechal tz, przyjezdza i pyta kogo podalam. WTF mysle. A ten, ze zamiast niego wpissny jest jakis pawel (a tz kamil) . Nazwisko dobre,tel tez,adres tez,ake imie inne. Nie mam pojecia jak one uslyszaly tego pawla . Ale dokumenty odebral

+ =

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 20:54   #1152
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Hej. Nadrobilam wszystko, z tabketu nie moge wielocytowac. Plakac mi sie chce. Normalnie wszystko sie sypie/psuje. Auto podreperowalismy, ale i tak trzeba rozejrzec sie za innym, wczoraj popsul sie modem, dzis tablet wariuje, kiedys czytnik, telefon. Nie wiafomo jak w pracy u tz po niwym roku. Ciagle kombinuja, chca zeby jakies aneksy podpisywal,itp. 25-go idzie na 15h,sykwester iczywiscie tez caly (do 22). Jeszcze niech mu wigilie dowala .
Ojej nieszczęścia chodzą parami. Trzymaj się.

Monikmi gratulacje dla siostry i dla Ciebie jako cioci
A akcja ze szpitalem to jakaś masakra! A w ogóle powiedzieli Ci choć słowo dlaczego Cie nie przyjmą? No nie mieści się to w głowie.

Dziewczynki mój nastrój tez do bani. Nie tylko zresztą dziś. W ogóle sytuacja ogólna plus hormony wpedzaja mnie w dołek.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 21:00   #1153
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
proszę przepis
Ja robię z tego co kiedyś wrzuciły dziewczyny troszkę chyba pod siebie dopasowałam.

Wołowinkę kupiłam ligawę pokroiłam rozbiłam natarłam musztardą sarepską, posypałam pieprzem, do tego plasterek cebulki marchewki i ogórka konserwowego ( tym razem bez), zawinąc ja mam takie szpilki do mięsa więc nawet wychodzi, smażę na głębokiej patelni a potem duszę w niej ( na idndukcji ustawiam na 2-3 i zapominam że coś tam się robi), do tego duszenia może dodam troszkę winka w końcu % odparują prawda. Do sosu zazwyczaj dokładam to co się nie zmieści w mięsku więc mam dużo marchewki i cebulki w sosiku.

Proste tylko czemu nie mogę się do tej kuchni zawlec i siedze na necia zamiast isc spac i oczywiście mięsko zrobic.
Stary 2015-12-03, 21:03   #1154
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteśmy z Tobą

Cytat:
a to sie jakoś specjalnie robi? :P pierwsze oczko po prostu ściągam i jakoś idzie :P jeszcze nie mam pojęcia jak się kończy ale dowiem się w swoim czasie
Tzn, jak Ty robisz cały czas prawe i pierwsze oczko ściągasz, to wyjdzie Ci właśnie łańcuszek.
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dzięki Ci dobra kobieto za tą informację

Stary 2015-12-03, 21:10   #1155
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Taką właśnie wczoraj w lumpku dorwałam, też z H&M, tylko rękawy 3/4.
lumpek dobra rzecz też lubię coś upolować
To jutro biba na wątku

monikmi dobrze, że wszystko OK kciuki za siostrę i dzidka

nieznajoma będzie dobrze.

moonunit MR nie bardzo w ciąży też bym chciała już marzec.

widziałyście Dziewczyny jak szybko uspokoić płaczące niemowlę

Edytowane przez fasolka1987
Czas edycji: 2015-12-03 o 21:19
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 21:27   #1156
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
lumpek dobra rzecz też lubię coś upolować
To jutro biba na wątku

widziałyście Dziewczyny jak szybko uspokoić płaczące niemowlę
Mnie zakupy w lumpku cieszą bardziej niż w normalnych sklepach.
Muszę karton pikolo kupić.

Widziałam to. Trochę creepy to wygląda.

Na TLC zaraz program o nieudanych operacjach plastycznych, lubię oglądać te zezowate cycki.

Stary 2015-12-03, 21:39   #1157
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

hej
Już jest ok pomiędzy mną a mężem na przeprosiny dostałam róże Dziś cały dzien byłam na wychodzie i nie miałam czasu do Was zajrzeć Jeszcze mam kilka stron do nadrobienia, ale to jutro chyba ogarnę, bo mąż już przyjechał z pracy zjemy coś umyjemy się i do wyrka jutro ostatnie spotkanie ze szkoły rodzenia i będzie malowanie brzuszków
Dobranoc mamuśki
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 21:47   #1158
moonunit
Wtajemniczenie

fasolka1987no właśnie się dziwiłam, że mi ortopeda tak powiedział

a co do filmiku to wygląda niesamowicie ale nie wiem czy bym się odważyła spróbować

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
hej
Już jest ok pomiędzy mną a mężem na przeprosiny dostałam róże Dziś cały dzien byłam na wychodzie i nie miałam czasu do Was zajrzeć Jeszcze mam kilka stron do nadrobienia, ale to jutro chyba ogarnę, bo mąż już przyjechał z pracy zjemy coś umyjemy się i do wyrka jutro ostatnie spotkanie ze szkoły rodzenia i będzie malowanie brzuszków
Dobranoc mamuśki
fajnie że między wami wszystko ok udanego malowania brzuszków

Lumpki uwielbiam, kiedyś udawało mi się niezłe perełki wyłowić, ahh piękne czasy liceum same miłe wspomnienia

dobranoc

Edytowane przez moonunit
Czas edycji: 2015-12-03 o 22:06
moonunit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 22:08   #1159
_polly_
Zakorzenienie

Dobranoc!

Stary 2015-12-03, 22:08   #1160
diablica071086
Zadomowienie

ja nie potrafię kupowac w normalnych sklepach a jak dobry sh to wynoszę torbami i potem muszę upychac w szafie, a ten co jadę do mamy to już porażka 20zł/kg i zawsze mam z 2 kg a wchodzę do normalnego sklepu i widzę coś jakości pepco za 60 zł to mi sie odechciewa. Nie mowie jak kupiłam porządny płaszczyk z wełną to noszę i noszę ale kosztował ponad 500 zł ale tata kazał córce kupic a to był jedny w którym brzuszek Zosiowy się mieścił.
Stary 2015-12-03, 22:26   #1161
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

hej,
ja dzisiaj raczej zła na wszystko i wszystkich. Denerwowali mnie nawet ludzie mijani na ulicy że nie tak idą jak powinni
taki dzień.
Oby jutro lepsze humory nam dopisywały
Co do psujących się rzeczy to chyba lepiej teraz niż jak się dziecko urodzi więc co ma się zepsuć niech się psuje jak najszybciej żebyśmy potem mogły zająć się już tylko maluchem

gratulacje dla siostry/mamy i cioci

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
ja nie potrafię kupowac w normalnych sklepach a jak dobry sh to wynoszę torbami i potem muszę upychac w szafie, a ten co jadę do mamy to już porażka 20zł/kg i zawsze mam z 2 kg a wchodzę do normalnego sklepu i widzę coś jakości pepco za 60 zł to mi sie odechciewa. Nie mowie jak kupiłam porządny płaszczyk z wełną to noszę i noszę ale kosztował ponad 500 zł ale tata kazał córce kupic a to był jedny w którym brzuszek Zosiowy się mieścił.
ja nie znoszę kupować spodni w zwykłych sklepach nie dość że drogie to zawsze za długie! a ja bardzo szybko spodnie niszczę - wszystkie mam z sh albo allegro max za 30zł
ale są też rzeczy których patykiem bym nie dotknęła w lumpach i muszę mieć nowe i już
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 22:31   #1162
diablica071086
Zadomowienie

Nie powiem na jedynym na czym nie oszczędzam są staniki ale duzy biust powoduje że normalnego stanika jeszcze 6 lat temu ze świecą szukac wchodziłam i mowiłam 75 i najwieksza miska i co za mała. Teraz na szczęście już lepiej ale za to ceny mnie zabijają bo średnio 160 zł za jeden nie mówiąc o staniku do ślubu bo ten kupiony przed wyborem sukienki i kosztował 250 zł.

Dobranoc, zrobiłam w koncu te zrazy i dodatkowo zagniotłam piernik staropolski więc czuję się spełniona
Stary 2015-12-03, 22:37   #1163
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Nie powiem na jedynym na czym nie oszczędzam są staniki ale duzy biust powoduje że normalnego stanika jeszcze 6 lat temu ze świecą szukac wchodziłam i mowiłam 75 i najwieksza miska i co za mała. Teraz na szczęście już lepiej ale za to ceny mnie zabijają bo średnio 160 zł za jeden nie mówiąc o staniku do ślubu bo ten kupiony przed wyborem sukienki i kosztował 250 zł.

Dobranoc, zrobiłam w koncu te zrazy i dodatkowo zagniotłam piernik staropolski więc czuję się spełniona
ja też mam duży biust - ostatnio kupowałam staniki na e-lady.pl i jestem z nich bardzo zadowolona. Ceny są niezłe jak na takie rozmiary

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 22:43   #1164
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
lubię oglądać te zezowate cycki.

I tym pozytywnym akcentem zakończę dzień

Dobranoc Dziewczyny. Pchły na noc.
Stary 2015-12-03, 23:02   #1165
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

dziewczyny a może takie kocyki zrobicie http://static.boredpanda.com/blog/wp...campbell-8.jpg
Stary 2015-12-03, 23:06   #1166
Kiinga26
Zadomowienie

A ja przysnęłam w trakcie oglądania filmu z tż. I teraz zasnąć nie mogę :
Coś mnie bolą plecy i brzuch jak na okres... Myjąc zęby nawet pomyślałam przez moment, że pewnie w nocy mnie zaleje, ale po chwili oprzytomniałam

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 05:25   #1167
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
dziewczyny a może takie kocyki zrobicie http://static.boredpanda.com/blog/wp...campbell-8.jpg
to już wyższa szkoła jazdy :P

witam się z rana, wstałam, polałam sernik czekoladą, zaraz budzę chłopaków i jak tylko wyjdą to wracam do łóżka machać drutami :P mała chyba zaczęła dzień czkawką bo tak śmiesznie rytmicznie puka od środka

spokojnego piątku mamusie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-04, 05:34   #1168
Kiinga26
Zadomowienie

Dzień dobry
Właśnie robię kawkę i zaczynam otwierać oczy.
Życzę wszystkim lepszych humorów niż wczoraj

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 05:50   #1169
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Dzien dobry.
Polly, wszystkiego najlepszego z okazji urodxin
Tez sie musze wybrac do lumpka.ale pojade do takiego gigantycznego ok 40 km ode mnie. O ile wlasnie swetr/koszuklke kupie, to spodni jeszcze nie dorwalam,jakies obrzydzenie chyba

Straszne rzeczy mi sie dzis snily. Ze mala sie owinela pepowina cala i nikt tego nie zauwazyl :<

A biustonosze swego czasu kupowalam na onlyher

+ =

Edytowane przez nieznajoma0
Czas edycji: 2015-12-04 o 05:52
Stary 2015-12-04, 05:52   #1170
mira81
Zadomowienie

Dzien dobry!

I po spaniu..maz jeszcze walczy o ostatnie minuty snu a ja robie kawke.

POLLLY wszystkiego najlepszego!!

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości