|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~
Cytat:
ale czekaj czekaj, tydzień dwa,trzy i wyskoczy piłeczka na dole mam praktycznie taką samą figurę a wywaliło mi brzuszek chyba w ciągu nocy hihihi
|
|
#4682 | |
|
Konto usunięte
|
U mnie identycznie- 2 miesiące bez antykoncepcji
Cytat:
![]() **** Ktoś tu wcześniej pytał o hormony. Ja się przed chwilą w pracy poryczałam na tej piosence. Sama nie wiem czemu- znam ją przecież na pamięć ![]() https://www.youtube.com/watch?v=hnrc...awi95&index=12 |
|
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4684 |
|
Rozeznanie
|
maleńki,zgrabniutki, ale poczekaj poczekaj
![]() ![]() ![]() mniejsze już nie będziemy do czerwca!
|
#4685 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
u nas były badania, monitoring, wspomagacze itp. i nic - we wrześniu udało się bez tego wszystkiego
|
#4687 |
|
Wtajemniczenie
|
Ledwo nadgoniłam
![]() Dziewczyny powiem Wam, że życie to jest niesprawiedliwe. Piszecie o tyle ile się starałyście, dużo z Was po przejściach. Jeśli chodzi o nas, to pierwsza ciąża była niespodzianką (czy też, jak kto woli, wpadką ), a jeśli chodzi o drugą ciążę, to starania trwały aż jeden cykl! W sumie starania to za dużo powiedziane, bo to był jeden raz podczas owulacji i od razu zaszłam. Przykro, ze niektórym nie układa się, tak jak sobie to zamarzą...Fajny pomysł z podpisem, zaraz edytuje. Piszecie skończone tygodnie? Czy te, w których trakcie jesteście? I chyba sobie kupie tego całego rogala do spania
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
Veronique niestety ale znam dziewczyny które starają się jeszcze dłużej
![]() więc naprawdę szczęście maja te co od tzw strzału się udaje
|
#4689 |
|
Ania
|
My stralismy sie dwa cykle.. Wiec tez nam sie szybko udalo ma szczescie.. Ale liczylismy sie z tym, ze różnie moze byc...
A to prawda, tak wiele par nie moze bardzo dlugo... Sama mam kolezanke ktora juz 5 lat i nic, a niby wszystko kest ok...
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#4690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
--------- te problemy z zajściem w ciążę też nie biorą się znikąd - wiele roczników ma problemy przez tarczycę, nie wiem czy wiecie dlaczego, ale ja juz kilkukrotnie słyszałam od lekarzy ginekologów, a szczególnie świetnej endokrynolog o tym, że Czarnobyl tak na nas wpłynął. to ona zaproponowała mojej mamie, abym się przebadała pod tym kątem (tsh, ft 3 ft 4 itp.).Nawet ostatnio mi gin mówił, że niestety skutki są dopiero widoczne. Mam 28 lat, co dwa lata badam tarczycę (usg tarczycy) niestety skubana zmniejsza się. Moja mama ma aktualnie 55 lat, od lat choruje na hashimoto, tarczycy nie ma juz praktycznie wcale... nie mówię oczywiście o wszystkich rocznikach zbliżonych do mnie, ale niestety wybuch odbił się na ciążach naszych mam, a teraz niestety na wielu z nas... ciekawi mnie czy jakieś badania to potwierdzają... ________ co do starań to faktycznie duży wpływ ma psychika... przy tej pierwszej ciązy myślałam non stop: zaszłam, nie zaszłam, chyba mam objawy, zrobię test. i jedna krecha.. dopiero jak rok temu w grudniu znów się zawiodłam powiedziałam sobie: a bedzie co będzie, mam dość.. i zaszłam.. teraz było podobnie, z racji że byłam już po przejściach, nie przywiązywałam wagi do tego czy zajdę w tym czy kolejnym cyklu nawet już chyba pisałam tu,albo w innym wątku - zaryzykowaliśmy i próbowaliśmy jak miałam owulkę z prawej strony (tam, gdzie miałam operację i b. wąski jajowód). Zawsze po wiecie... nogi do góry, czekanie, leżenie, poduszka pod plecy hehehehehehe a w tym cyklu co zaszłam wcale mi na tym nie zależało, z racji, że to ta prawa strona, bałam się kolejnej pozamacicznej. i bach!!!!!!!!!! szczęśliwie się skończyło i mam cichą nadzieję, że tak bedzie do czerwca...
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2015-12-04 o 14:07 |
|
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Mi właśnie kilku lekarzy powiedziało, ze przez niedoczynność tarczycy będę miała problem z zajściem, i przez to nie zważaliśmy na antykoncepcje i ... jakos tych problemow nie zauwazylam :-D
|
|
|
|
#4692 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie wiem co to znaczy staranie się o dziecko. Zawsze myślałam o dwójce dzieci, ale był to plan na daleką przyszłość. Nie odczuwałam czegoś w rodzaju zegara biologicznego, ani nie pragnęłam z całych sił zostać matką. Czasem mam wrażenie, ze instynkt macierzyński mnie ominął
Pierwsza ciąża, tak jak pisałam wcześniej, była zaskoczeniem, a że od zawsze myślałam o dwójce dzieci z jak najmniejszą różnicą wieku, to naturalne dla mnie było, że za chwilę spróbujemy się postarać o drugiego dzieciaczka
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
no to dziewczyny cieszcie się ze nie musiałyście przechodzić tych wszystkich porażek, czekania na II kreski, ciągle badania monitoringi , przeżywać najpierw czekanie na owulke a potem oczekiwanie czy @ przyjdzie czy może jednak już nie
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
Moją historię znacie, ponad 6 lat
Zawsze chciałam mieć szybko dziecko, myślałam że zajdę w wieku 25/26 lat a tu Ale udało się Lala a miałaś robioną drożność jajowodów, czy tak gin na całość poleciał ![]() A co do tarczycy, tak mi lekarz też mówił o skutkach Czarnobylu. Ja do kwalifikacji, musiałam zrobić usg piersi, więc podczas badania doktorka pyta się czemu robię to mówię że do ivf, a ona mi jeszcze dodatkowo usg tarczycy zrobiła ![]() I wyszły 2 guzy, potem biopsja, ale na szczescie nic groźnego ufff. Dla mnie strzał w pierwszym cyklu czy kilku to ![]() Ale cieszę, się że są takie pary ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Kocuro przeszłam wszystkie etapy niepłodności niestety. Wiem co to znaczy ból po zobaczeniu 1 kreski na teście, pózniej łzy gdy kolejne koleżanki zachodziły w ciąże, a gdy mi się udało to okazało się że ciąża pozamaciczna x 2
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie "starać się" o dziecko to u mnie za dużo powiedziane. Po prostu odstawiliśmy gumki i doszliśmy do wniosku, że co ma być to będzie
Nawet nie sądziłam, że uda nam się w pierwszym cyklu. A po seksie odrazu biegłam do wc, także nawet nóg w górze nie trzymałam Nie chcę wyjść na wyrodną matkę, ale tak jak Veronique nigdy nie czułam, że pragnę dziecko i mnie zegar biologiczny chyba też ominął. Ale mimo wszystko nie wyobrażam sobie swojej przyszłości bez maluszka. Lubię dzieci i bardzo się cieszę, że w czerwcu pojawi się moje dzieciątko
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
oj Ewelinko
Ty to dopiero przeszłaś ![]() ale najważniejsze ze się udało
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Kocuro pewnie, teraz najważniejsze ze bąbelek jest teraz z nami i jest silny
![]() Udało się zapłodnienie, rozwijał się pięknie do 5 doby, potem zamrażanie i rozmrażanie no i szybko się "wgryzł" w mamusie, bo już 5 dni po transferze zobaczyłam cień cienia z cienia na teście
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i super Ewelinko a co było powodem nieplodnosci? rozumiem ze u Ciebie był problem tak?
|
|
#4699 |
|
Rozeznanie
|
Evelinke - oczywiście, miałam hsg. Zabieg laparoskopowy w lutym, a hsg pod koniec maja tego roku. wyszło, że obydwa jajowody drożne, ale prawy b. wąski możliwe, że po zabiegu (bo miałam ciąże tylko wyciskaną, zero wycinania- wykryta już w 5 tyg. przez prawostronne bóle jakie miałam). Lekarz sugerował, że prawa strona może być ryzykowna i jeśli zdrowa lewa działa (a zaczeła owulować po zabiegu nagle!) to mamy próbowac z lewej..ale od słowa do słowa uświadomił nam, że ryzyko jest nawet i z lewej ( po ciązy pozamacicznej ryzyko wzrasta o ok. 15-20 %). Nie jestem z tych, co panikują ani przeżywają (z pierwszą porażką b. szybko się pogodziłam, to ja pocieszałam męża w szpitalu przed i po zabiegu... chwila zadumy i 'żałoby' przyszła nieco później). Zaryzykowaliśmy, nie żałujemy
byłam pod stałą kontrolą, gdyby znów zaatakowała mnie ciąża ektopowa działalibyśmy b. szybko i sprawnie. Nie wiem, może zostanę odebrana jako trochę nieczuła czy coś, ale szkoda mi czasu na załamywanie się w tej kwestii, skoro tego czasu za dużo nie mam (28 lat...nie wiadomo było czy uda mi się szybko zajść w ciążę, lata lecą, tarczyca wariuje). Zdecydowanie wolalam działać. wiem, że gdyby się nie udało to kolejne starania byłyby b. szybko
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2015-12-04 o 14:54 |
|
|
|
#4700 |
|
Zadomowienie
|
My 4 miesiące bez zabezpieczenia bez presji
![]() Kupiłam dzis pierwsza rzecz dla dzidzi - ażurowy kocyk w sam raz na lato kremowy aby pasował do obu płci :p
|
|
|
|
#4701 |
|
Wtajemniczenie
|
Evelinke aż mi się łezka w oku zakręciła... Ale te wszystkie złe sytuacje juz daleko za Tobą, a teraz nie pozostało nic innego tylko się cieszyć z ciąży i cierpliwie czekać na czerwiec
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
pochwal sie
|
#4703 |
|
Wtajemniczenie
|
Poka!
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wspolczuje Wam tak długich staran, nerwów itd.
Cale szczęście teraz wszystko dobrze, i będzie wspaniale, bo juz w czerwcu będziecie tulić maluszki 😉 ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Jeny Glowa mi dziś pęka, nie wyrabiam juz 😓 |
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4706 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam tak jakoś dziwnie, bo straszną mam ochotę napić się kawy, ale jednocześnie jak o niej myślę, o mi się chce wymiotować
nie wiem o co kaman
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Czekam aż mąż wróci z pracy i zakupów które zlecilam, zjem obiad i klade sie. Moje dziecko zawsze wie, kiedy matka ma zly dzień. Polozylam ja na drzemkę, a ona po 20 min stwoerdzila ze jest wyspana Często masz bole głowy, czy raczej jednorazowy epizod? ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Tez tak czasem mam 😂 i jak jednak dana rzecz zjem/wypije to jest mi potem niedobrze Ciaza to dziwny stan 😎 |
|
|
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie dziś pierwszy raz od kąd jestem w ciąży dobrze ze zaraz koncze
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Lala, to dość szybko faktycznie wykryta. I dobrze.
Ja mam kawałek jajowodu usunięty, bo był za bardzo zniszczony przez ciąże, w sumie trafiłam na stół w ostatniej chwili, bo jeszcze chwila i jajowód by pękł, ciąża duża ok 7 tc. Mi HSG wykazało, że 1 niedroźny od samego poczatku prawie, bo ciąża była w cieśni jajowodu, a drugi niby drożny, ale do tego mam obustronne zmiany guzowate. Niby szansa na ciąże naturalną jest zawsze, ale 2 ciaza po drugiej stronie, do tego rozciachany jajowód. Skończyły się złudzenia o naturalnej ciąży.
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

ale czekaj czekaj, tydzień dwa,trzy i wyskoczy piłeczka na dole
mam praktycznie taką samą figurę

nie wiem o co kaman