|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
![]() jak przyszedł mój laktator to TZ chciał zobaczyć jak to działa ale sie nie zgodziłam i wypróbował na sobie ![]() medeline trzymaj się w dwupaku ![]() niunia_leyla myślę że nie będzie problemu z wymianą koła, rozumiem Twoją złość bo wózek miał być taką radością wyczekiwaną a tu takie coś...........ale będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Lune wydaje mi się fajnym pomysłem ta opieka nad dzieckiem, jesli dasz lepszą cenę bo wiadomo będziesz u siebie i też nie cała twoja uwaga będzie skupiona na tamtym dziecku to chyba są duże szanse, a i dzieci na tym skorzystają ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja się dopiero ogarniam, wczoraj cały dzień przespałam i myślałam że będę mieć problemy w nocy a obudziłam się o 10 dopiero. Dziś lepiej się czuję chyba ten magnez podziałał muszę bardziej pilnować zapasów ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3092 |
Zakorzenienie
|
Ja też uwielbiam, mój mąż na szczęście też
![]() ![]() Nebula powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3093 |
Rozeznanie
|
lune Myślę, że to bardzo fajny pomysł i warto spróbować
![]() Ahnessy Nie pamiętam dokładnie, ale to chyba wystarczy akt urodzenia do pracodawcy dostarczyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wypróbuję ziajke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3095 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój też tak kopie po bokach i czuje takie kuleczki. Ja wczoraj zaczęłam masaż krocza i powiem wam że wcale to nie takie straszne. Ja bardzo sie boje nacięcia i nie chce tego dlatego chce zrobic wszystko zeby uniknąć. nawet wole sama pęknąć, dużo czytałam na ten temat i takie pękniecie sie lepiej goi. Moja kolezanke nacieli miesiac temu rutynowo i do tej poty mi sie skarzy na nietrzymanie moczu, bol przy wspolzyciu. A mozna w szpitalu tego uniknąć, kategorycznie mowiąc nie? ten plan porodu sie wypełnia a jak to sie ma w ogole do porodu oni na to patrza? Oczywiście jesli będzie zagrozenie zycia dziecka, spadek tetna czy co to sie oczywiscie zgadzam ale tak to nie chce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3096 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niunia, oby wymienili kółko ![]() Co do dziąseł, to nam polecali tę szczoteczkę taką specjalną z NUKa, ponoć przynosi dzieciom ulgę ![]() Kinga, bidusiu ![]() ![]() ![]() Magdusia, nie ma za co ![]() ![]() Niezdara - gratki wizyty ![]() Ua00 - a Ty co, syndrom wicia gniazda? ![]() Lune, dobrze że TSH spadło, ale wciąż mogłoby być niższe, co mówił endo? Mnie wczoraj TŻ tak zezłościł wieczorem, że aż się popłakałam z tego wszystkiego ![]() A dzisiaj jestem słomianą wdową, bo pojechał do Warszawy na Wigilię służbową. Mam nadzieję, że nic się nie będzie działo, bo jakby tak, to musiałabym sama się do szpitala zawieźć albo dzwonić po karetkę, bo zanim by ktoś tu przyjechał i mnie zawiózł, to szkoda gadać. Ale powtarzam sobie,że to by był mega niefart, że nie ma go JEDEN dzień i akurat dziś się coś dzieje. Martwi mnie to, że ostatnio codziennie wieczorem bolą mnie krzyże jak na @.. Co myślicie o tym? Mój TŻ też się mnie zawsze pyta, co robiłam ![]() ![]() Zwłaszcza, że zdarza mi się tak, że naprawdę przez cały dzień nie robię NIC, bo np. nie spałam całą noc, więc w dzień odsypiam, siedzę na kompie, czytam ksiązkę. Na szczęście u mnie takie dni to rzadkość, ale tak jak mojakaren - mogę robić wszystko, więc korzystam z tego ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3097 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja na pewno nie przenoszę, bo przy cukrzycy się nie dopuszcza do przenoszenia, więc tyle dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nawet bardziej skomplikowanego obiadu nie mam siły zrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No w każdym razie widać było po mojej położnej ze jej zależy na tym żeby nie musiała nacinać, stąd tyle metod mi podała na to żeby przygotować krocze ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3098 |
Zakorzenienie
|
lune oczywiście, że w planie porodu możesz zaznaczyć, że nie zgadzasz sie na nacięcie, ale to chyba od szpitala i personelu zalezy na ile serio to potraktują
![]() Nam połozna mówiła, że one ten plan mają ciagle przy sobie i mocno na nim bazuja, ale jak to wygląda w praktyce któż może wiedzieć ![]() Dotka czemu się zezłościłaś na TZ? ![]() Na pewno nic się nie będzie działo, a czasem fajny jest dzień czy dwa pt. słomiana wdowa ![]() A te bóle krzyża to wydaje mi się, że tak samo normalne jak skurcze macicy.. mi od dwóch dni się stawia mocniej niż kiedykolwiek wczesniej, ale jesteśmy juz na takim etapie, że wszystkiego trzeba się spodziewać ![]()
#3099 |
Zakorzenienie
|
Co do śniadania, to ja zjadłam dzisiaj pączka
![]() Bo byłam w sklepie i taaaak patrzył na mnie! Ale pyszny był, może dlatego że rzadko jem ![]() Aaa jeszcze Wam powiem, że wczoraj mnie tak wkurzył gość pod Diagnostyką, że mu nagadałam ![]() U nas pod Diagnostyką są miejsca oznaczone jako: dla Pacjentów oraz takie z rysunkiem pani w ciąży. Wiecznie nie ma tam gdzie stanąć, bo w okolicy jest uczelnia = studenci itp. No i objeżdżam okolicę już trzeci raz, widziałam że podjechał gość takim busem Vivaro i wysadził babkę. Ale stał normalnie przy ulicy - tam jest parking prostopadły, a on stał jakby zastawiając te samochody. Ale nic to, patrzę, a przed nim wyjeżdża gość z parkingu. No to ja kierunkowskaz (Vivaro nie miał), stanęłam obok Vivaro i chciałam wjechać. A ten buc wziął i sam tam wjechał - miejsce dla kobiety w ciąży. Dobra, pojechałam dalej, zaparkowałam (na zakazie, bo tam nie ma innej opcji) + lecę taaaaki kawał drogi jak idiotka. Tak mnie wkurzył, że myślę sobie - no nie odpuszczę! ![]() Stukam więc w szybkę: Ja: <puk puk> Przepraszam, czy Pan jest kobietą w ciąży? On: Słucham? ![]() Ja: zaparkował pan na miejscu dla kobiety w ciąży, więc pytam, czy może jest pan kobietą w ciąży? On: No... nie... Ja: chciałam tu zaparkować, ale pan sobie stanął i dzięki panu musiałam lecieć taki kawał drogi na badania. Jestem w ciąży, nie jadłam śniadania i jest mi słabo. A pan sobie zaparkował, bo pan sobie czeka na kogoś. On: .... Ja: No, to MIŁEGO DNIA. Ale gościa wcięło nieźle ![]() Mojakaren,zezłościłam się, bo miał jakiś średni humor i co mu coś mówiłam, to jakoś tak odburkiwał i wszystko oczywiście 'zaraz, później', a nienawidzę jak go proszę o coś, a on to robi 'z problemem'. No generalnie nic strasznego, ale chyba po prostu emocje wzieły górę ![]() Ale później szybko nam przeszło, bo bawiłam sie z Witkiem latarką - świeciłam do brzucha tam, gdzie ma główkę, a potem ją chowałam - taaaak szalał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Zadomowienie
|
Ewusia dlatego chce robic ten masaz w czasie ciazy, brac ten wiesiołek i pić herbatkę
![]() Czytałam własnie wczoraj tyle o tym masazu i było napisane ze na początku jest 1 palec a potem ze wchodza nawet 4, do 2/3 główki dziecka pod koniec ciąży. Wole robić masaz niz potem sie myślec ze nic nie zrobiłam. No i czytałam że to nie powoduje porodu wcześniejszego, nie mozna paluchów głęboko wsadzać maxymalnie na 2 cm i nic sie nie dzieje. Poprostu uelastycznia sie ta tkanka, rozszerza sie i tyle a szyjka macicy to co innego niz wejscie do pochwy. Dotka wizyte mamwe wtorek wiec zobaczymy co powie. Teraz musiałam zrobic badania bo w poniedziałek mąż by mnie nie zawiózł. |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
Zakorzenienie
|
Dotka brawo dla Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
Zakorzenienie
|
Dotka super nagadałaś temu gościowi! Z pełną kulturą, a poszło mu w pięty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Wtajemniczenie
|
ahnessy Bo niby prawdziwa feta jest robiona z niepasteryzowanego mleka, przez co można się zarazić listeriozą. Ale wątpię, że sery na półkach sklepowych są takie prawdziwe
![]() ![]() ![]() dotka Te bóle, które odczuwasz to wg położnej ze SR przepowiadacze ![]() ![]() i mega akcja pod ta diagnostyką, bardzo dobrze, że zwróciłaś bucowi uwagę! |
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Wtajemniczenie
|
Dotka Ty to widzę dobra agentka jesteś. Lepiej z Tobą nie zadzierac
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Nie no nie wierze! Payu cofnelo mi wpłatę za zakupy w Gemini bo wplacilam 0.11 gr za dużo. No masakra. Jestem taka zła że... Teraz zanim dojdą pieniądze zanim skompletuja paczkę to minie tydzień ![]()
#3105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może kliknij teraz za pobraniem, oni wtedy na drugi dzień paczkę kompletują praktycznie? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3106 |
Zakorzenienie
|
Dotka właśnie zapomniałam napisać, tak jak Jerzyczka mówi bóle jak na okres to przygotowująca się macica. Pytałam o to własnie wczoraj położna, nie koniecznie jeszcze to są skurcze, bo mi żadne skurcze na badaniu nie wyszły tylko jak to powiedziała macica już drży. I powiedziała, że w przeciągu dwóch tygodni najprawdopodobniej się nasilą, a te dwa tygodnie przed terminem to już mogą, ale oczywiście nie muszą być dosyć silne i tak samo ból w spojeniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Rozeznanie
|
Cześć wam. Dodzwonilam się do hurtowni. Mam przywieźć kółko być może mają je na stanie to dostane od ręki.
Pojedziemy po nie wieczorem
#3108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo wychodzę z założenia, że jak się chamstwa tępić nie będzie, to to chamstwo będzie wszechobecne. Nigdy nie załatwiam tego 'na kur.wa mać', staram się kulturalnie, bo jak widać, to odnosi lepszy efekt ![]() *TŻ czasem się modli żebym się nie odzywała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3110 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie niestety nie muszę. Bo dokładnie zrobiłbym tak jak piszesz. Zadzwoniłam do nich i babka mówiła że zamowienie jest dalej aktualne i czekaja na wplate...
#3111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie generalnie nie boli jakoś bardzo, po prostu tak 'ćmi', jakbym miała dostać @ za ok. dwa dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3112 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Mam problem. Dostałam wezwanie do zapłaty za mandat z 2015 roku. Napisałam papier o rozłożenie tego na raty, dołączyłam że jestem w ciąży i jestem osobą bezrobotną. A oni mi odpisali żebym wysłała oryginał dokumentów określających wysokość moich dochodów za ten rok. No ale ja w tym roku mam dochody bo jestem na zwolnieniu jeszcze i sie zastanawiam czy jest sens... Dodatkowo jest napisane ze jesli mi rozłoża na raty to mam spłacic wszystkie mandaty nie tylko ten ostatni. Ale poprzednie sa z 2011 roku. Czytałam że takie mandaty z ZTM sa juz przedawnione wiec nie wiem czy pisac o przedawnienie czy co mam robic? zdenerwowałam sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3114 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mój TZ ostatnio stwierdził że następnym razem zastawia te samochody i jak będzie chciał wyjechać ktoś kto nie jest w ciąży to będzie policje wzywał bo to jest masakra co się tam dzieje.....a najlepsze ze Ci ludzie bez obciachu parkują i idą do innego budynku no szok po prostu uff dzięki ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Zadomowienie
|
Listonosz do mnie:
to kiedy zostane wujkiem? mówie ze w styczniu termin. A on: jaka płeć? mówie ze chłopczyk On: no prawidłowo tak ma być! Pierwszy raz go widziałam na oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3116 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No troszeczkę. Ale mam nauczkę nastepnym razem będę wiedziała żeby nie być nadgorliwa ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Dotka podziwiania takie osoby jak Ty które mają odwagę się odezwać i upomnieć o swoje. Ja sie zawsze wstydzę odezwać w takich sytuacjach i przez to zawsze wiele tracę.
![]() |
#3117 | |
Zakorzenienie
|
lune jeżeli napiszesz o rozłożenie o raty, to tak jak piszą będziesz musiała zapłacić i tamten stary mimo teoretycznego przedawniania ponieważ "Prośba o rozłożenia na raty mandatu będzie uznana za uznanie roszczenia, co przerwie bieg przedawnienia." Pamiętaj, że przedawnienie jest też tylko wtedy gdy nie dostaniesz w ciągu bodajże 3 lat żadnego ponaglenia itd. I też jeżeli mandat jest teoretycznie przedawniony to jeżeli jest to kwota ponad 200 zł o tym czy faktycznie jest przedawniony decyduje sąd, ale ZTM raczej nie daje tak wysokich mandatów. Chyba nic nie pomieszałam
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3118 |
Zakorzenienie
|
Dotka no to ustawiłaś chłopa do pionu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Zakorzenienie
|
Kuźwa, kot sąsiadów mi wskoczył do doniczki na parapecie, prawie na zawał zeszłam
![]() ![]() Nie wiem czy jechać dziś na SR czy nie ![]() ![]() Lune, ja nie pomogę, bo się niestety na tym nie znam. Z te mandaty z 2011 roku masz na jaką kwotę? |
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.