Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-04, 10:22   #3091
ahnessy
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
miałam wyrzuty przez ser feta. A! I dlatego, że nie mam przeciwciał na toksoplazmozę raz się popłakałam, bo się zapomniałam i zjadłam jedną nieumytą borówkę więc ze spokojem

Przyszedł laktator z hubiworld fajny jest, myślę, że ładnie zasysa spróbowałam tak delikatnie pierś, ale na razie się bałam, więc tylko spojrzałam czy ona chociaż trochę jest zasysana
a co z serem feta jest nie tak? nastraszyłaś mnie bo ja się nim zajadam
jak przyszedł mój laktator to TZ chciał zobaczyć jak to działa ale sie nie zgodziłam i wypróbował na sobie
medeline trzymaj się w dwupaku
niunia_leyla myślę że nie będzie problemu z wymianą koła, rozumiem Twoją złość bo wózek miał być taką radością wyczekiwaną a tu takie coś...........ale będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Ja w sumie nic nie używam na brodawki.
Ale zauważyłam że już z 1.5 tygodnia nic z nich nie leci. I się zastanawiam czy to dobrze czy zle...
właśnie z moich też przestalo
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja właśnie muszę to krocze zacząć masować, tylko nie wiem jak. Nib czytałam w necie o technice ale jakoś nie wiem czy ogarniam

O wiesiołku i herbatce też słyszałam
ja też nie wiem jak się do tego zabrać a któraś z dziewczyn pisała że jak się robi to źle to można zaszkodzić więc nie wiem czy się zdecyduję.....
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość

Nie wiem czy pamiętacie jak pisałam, że HubiWorld przesłał mi zły wzór rożka? W końcu ugadałam się z nimi tak, że zostawię go sobie, a zamówię drugi i oni prześlą go na swój koszt. Wybrałam sobie inny wzór i zapłaciłam. Wczoraj odebrałam paczkę i co widzę?

Przesłali jeszcze raz całe moje zamówienie pierwsze. Chyba mają tam jakiś bałagan nieziemski...
ale jak to zapłąciłąś tylko za rożek a oni Ci przesłali całę zamówienie? to bajzel muszą mieć niezły, wizażanki nie dają im spokoju
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
A po porodzie obiecał mi ze wezmie 2 tyg wolnego zeby z nami byc wiec nie bede taka samotna.
a właśnie orientujecie się jak załatwia się te dwa tygodnie tacierzyńskiego???
Lune wydaje mi się fajnym pomysłem ta opieka nad dzieckiem, jesli dasz lepszą cenę bo wiadomo będziesz u siebie i też nie cała twoja uwaga będzie skupiona na tamtym dziecku to chyba są duże szanse, a i dzieci na tym skorzystają
Cytat:
Co do ułożenie dzieciaczków to moj kopie mnie z boku i na dole smyra więc nie wiem na każdej wizycie lekarz mówi ze jest główką w dół
mam to samo też ciągle mi lekarka mówi że jest główką w dół a ja czuje stópki (małe kuleczki) po bokach a może to łokietki albo piąstki hmmm
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Nie daje mi to spokoju od rana klik chyba męża namówię na wieczorny seansik dziś
uwielbiam Grees ale TZ

Ja się dopiero ogarniam, wczoraj cały dzień przespałam i myślałam że będę mieć problemy w nocy a obudziłam się o 10 dopiero.
Dziś lepiej się czuję chyba ten magnez podziałał muszę bardziej pilnować zapasów
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 10:25   #3092
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
uwielbiam Grees ale TZ
Ja też uwielbiam, mój mąż na szczęście też Ale my wszystkie tego typu musicale lubimy. "Gorączka sobotniej nocy" itd

Nebula powodzenia.
Stary 2015-12-04, 10:28   #3093
iola14
Rozeznanie

lune Myślę, że to bardzo fajny pomysł i warto spróbować

Ahnessy Nie pamiętam dokładnie, ale to chyba wystarczy akt urodzenia do pracodawcy dostarczyć i od razu 2 dni okolicznościowego może ojciec wziąć
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 10:32   #3094
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Używałam go na początku karmienia syna i łagodził mi podrażnienia a na suche brodawki to może lepiej coś z lanoliną np. ziaja tak jak dziewczyny pisały

To wypróbuję ziajke

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 10:34   #3095
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
a właśnie orientujecie się jak załatwia się te dwa tygodnie tacierzyńskiego???
Lune wydaje mi się fajnym pomysłem ta opieka nad dzieckiem, jesli dasz lepszą cenę bo wiadomo będziesz u siebie i też nie cała twoja uwaga będzie skupiona na tamtym dziecku to chyba są duże szanse, a i dzieci na tym skorzystają

mam to samo też ciągle mi lekarka mówi że jest główką w dół a ja czuje stópki (małe kuleczki) po bokach a może to łokietki albo piąstki hmmm
U mojego męża to się nazywa chyba urlop ojcowski bo mi nie przysługuje urlop macierzyński i on to w pracy sobie sam załatwia, juz szef wie i sie zgodził bez problemu. Nawet później będzie mógł wcześniej wychodzic z pracy, teraz tez nie ma problemu z tym zeby mnie zawiesc na badania czy cos

Mój też tak kopie po bokach i czuje takie kuleczki.

Ja wczoraj zaczęłam masaż krocza i powiem wam że wcale to nie takie straszne. Ja bardzo sie boje nacięcia i nie chce tego dlatego chce zrobic wszystko zeby uniknąć. nawet wole sama pęknąć, dużo czytałam na ten temat i takie pękniecie sie lepiej goi.
Moja kolezanke nacieli miesiac temu rutynowo i do tej poty mi sie skarzy na nietrzymanie moczu, bol przy wspolzyciu.
A mozna w szpitalu tego uniknąć, kategorycznie mowiąc nie?
ten plan porodu sie wypełnia a jak to sie ma w ogole do porodu oni na to patrza?
Oczywiście jesli będzie zagrozenie zycia dziecka, spadek tetna czy co to sie oczywiscie zgadzam ale tak to nie chce.
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 10:45   #3096
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Póki co niech skończy tą szkołę.. Nad studiami to coś czuję, że dłużej mi zejdzie go urabiać
Ja tam uważam, że nie każdy musi studiować

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dotka ja nie planuję robić masażu krocza bo dziewczyny pytały o to położną i ona tak średnio poleca bo to naprawdę trzeba umieć robić
Powiem Ci, że ja też to chyba oleję, bo próbowałam wczoraj, ale jakoś pokracznie mi to szło i właśnie nie wiem czy dobrze, czy nie, a w sumie wolę tam nie gmerać, bo jeszcze coś niepotrzebnie przyspieszę.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ej w poprzednim wątku wrzucałyście przepisy na obiad na coś chińskiego (?) wiem że na pewno z sosem sojowym kurcze nie mogę sobie przypomnieć może któraś wie i mi podeśle przepis
Przepis z mojego bloga? http://liskowelove.blogspot.com/2015...a-chinski.html
Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Taka refleksja mnie naszła...czy po porodzie przechodzimy na wątek styczniowych mam do odchowalni?...czy zarzucamy dalsze pisanie?
No raczej, że na odchowalnię, a z kim będę dyskutować o tym, czy kolor kupy Witka jest dzisiaj odpowiedni, czy nie?

Niunia, oby wymienili kółko

Co do dziąseł, to nam polecali tę szczoteczkę taką specjalną z NUKa, ponoć przynosi dzieciom ulgę

Kinga, bidusiu Wiem, że Ci przykro, ale ja uważam, że to cud, że macie Szymonka Ja kiedyś rozmawiałam z mamą, ona też miała na początku ciąży z moim bratem duże krwawienie, ale wtedy nie było USG ani nic. Była pewna, że poroniła, ale nie. I też się potem zaczęłyśmy zastanawiać, czy przypadkiem nie były to bliźnięta

Magdusia, nie ma za co Soda jest pochłaniaczem zapachów - super się też w lodówce sprawdza

Niezdara - gratki wizyty

Ua00
- a Ty co, syndrom wicia gniazda?

Lune
, dobrze że TSH spadło, ale wciąż mogłoby być niższe, co mówił endo?

Mnie wczoraj TŻ tak zezłościł wieczorem, że aż się popłakałam z tego wszystkiego
A dzisiaj jestem słomianą wdową, bo pojechał do Warszawy na Wigilię służbową. Mam nadzieję, że nic się nie będzie działo, bo jakby tak, to musiałabym sama się do szpitala zawieźć albo dzwonić po karetkę, bo zanim by ktoś tu przyjechał i mnie zawiózł, to szkoda gadać.

Ale powtarzam sobie,że to by był mega niefart, że nie ma go JEDEN dzień i akurat dziś się coś dzieje.

Martwi mnie to, że ostatnio codziennie wieczorem bolą mnie krzyże jak na @.. Co myślicie o tym?

Mój TŻ też się mnie zawsze pyta, co robiłam okej, jak wie, że gdzieś tam byłam itp. no to spoko, ale jak siedzę cały dzień w domu, to mnie to bawi
Zwłaszcza, że zdarza mi się tak, że naprawdę przez cały dzień nie robię NIC, bo np. nie spałam całą noc, więc w dzień odsypiam, siedzę na kompie, czytam ksiązkę.

Na szczęście u mnie takie dni to rzadkość, ale tak jak mojakaren - mogę robić wszystko, więc korzystam z tego
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 10:46   #3097
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Piatka

Sama wychodze po zakupy bo do intermarche mam moze 50m i chleb, mleko moge kupic ale grubsze zakupy to juz z mezem bo ktos musi dzwigac.
ja czasami idę do CH które mam po drugiej stronie ulicy, do Rossmana albo do apteki, albo do sklepu dziecięcego ale teraz już baaaarzo rzadko, jak serio coś pilnego mam kupić. Po prostu nie mam siły zbierać się i iść
Cytat:
dlatego ja się będę cieszyła jak skończe 37t ale nie ukrywam, że najbardziej w świecie odetchnę po skończonym 38 bo może się to zmieniać i w ogóle, ale przed 38 tc nie chciałabym rodzić najchętniej bym urodziła w 38/39 tygodniu boję się przenosić i nie chcę
jakby tak sobie można wybrać

ja na pewno nie przenoszę, bo przy cukrzycy się nie dopuszcza do przenoszenia, więc tyle dobrze
Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
mój też, aż mam ochotę go wtedy pogryźć.

Dobra laski, idę się ogarnąć, mam dziś dwóch lekarzy, ale nie chcę publicznie mówić za bardzo co i jak. usłyszymy się pewnie za jakieś 4h. Miłego wczesngo popołudnia

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Ja teraz na nudę nie narzekam, bardzo szybko mi leci czas, oprócz standardowych obowiązków i zajmowania się domem codziennie robię zakupy i dbam, żeby byl jakiś fajny obiad. Oprócz tego komp, książki, spotkania ze znajomymi, koleżankami, często do rodziców chodze, codziennie na kijki, teraz wzięłam się za robienie ozdób na choinkę, biorę udział w konkursach, no naprawdę czas jakoś przyspieszył.
Ale ja mam to, że mogę normalnie funkcjonować + mieszkamy w centrum, koło galerii także noo
jak się ma tyle energii co Ty to sobie można
ja nawet bardziej skomplikowanego obiadu nie mam siły zrobić
Cytat:
a co z serem feta jest nie tak? nastraszyłaś mnie bo ja się nim zajadam
nic nie jest z nią nie tak, możesz normalnie jeść
Cytat:

Ja wczoraj zaczęłam masaż krocza i powiem wam że wcale to nie takie straszne. Ja bardzo sie boje nacięcia i nie chce tego dlatego chce zrobic wszystko zeby uniknąć. nawet wole sama pęknąć, dużo czytałam na ten temat i takie pękniecie sie lepiej goi.
Moja kolezanke nacieli miesiac temu rutynowo i do tej poty mi sie skarzy na nietrzymanie moczu, bol przy wspolzyciu.
A mozna w szpitalu tego uniknąć, kategorycznie mowiąc nie?
ten plan porodu sie wypełnia a jak to sie ma w ogole do porodu oni na to patrza?
Oczywiście jesli będzie zagrozenie zycia dziecka, spadek tetna czy co to sie oczywiscie zgadzam ale tak to nie chce.
możesz się kategorycznie nie zgodzić, ale ryzykujesz ze bardzo pękniesz ja omawiałam wczoraj z położną tę kwestię bardzo dokładnie no i ona powiedziała ze położna widzi jak jest zagrożenie pęknięciem i wtedy lepiej lekko naciąć niż pozwolić żeby pękło aż do odbytu.
No w każdym razie widać było po mojej położnej ze jej zależy na tym żeby nie musiała nacinać, stąd tyle metod mi podała na to żeby przygotować krocze

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-04, 10:53   #3098
mojakaren
Zakorzenienie

lune oczywiście, że w planie porodu możesz zaznaczyć, że nie zgadzasz sie na nacięcie, ale to chyba od szpitala i personelu zalezy na ile serio to potraktują
Nam połozna mówiła, że one ten plan mają ciagle przy sobie i mocno na nim bazuja, ale jak to wygląda w praktyce któż może wiedzieć

Dotka czemu się zezłościłaś na TZ?
Na pewno nic się nie będzie działo, a czasem fajny jest dzień czy dwa pt. słomiana wdowa
A te bóle krzyża to wydaje mi się, że tak samo normalne jak skurcze macicy.. mi od dwóch dni się stawia mocniej niż kiedykolwiek wczesniej, ale jesteśmy juz na takim etapie, że wszystkiego trzeba się spodziewać

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 10:55   #3099
Dotka90
Zakorzenienie

Co do śniadania, to ja zjadłam dzisiaj pączka
Bo byłam w sklepie i taaaak patrzył na mnie! Ale pyszny był, może dlatego że rzadko jem

Aaa jeszcze Wam powiem, że wczoraj mnie tak wkurzył gość pod Diagnostyką, że mu nagadałam

U nas pod Diagnostyką są miejsca oznaczone jako: dla Pacjentów oraz takie z rysunkiem pani w ciąży.

Wiecznie nie ma tam gdzie stanąć, bo w okolicy jest uczelnia = studenci itp.

No i objeżdżam okolicę już trzeci raz, widziałam że podjechał gość takim busem Vivaro i wysadził babkę. Ale stał normalnie przy ulicy - tam jest parking prostopadły, a on stał jakby zastawiając te samochody. Ale nic to, patrzę, a przed nim wyjeżdża gość z parkingu. No to ja kierunkowskaz (Vivaro nie miał), stanęłam obok Vivaro i chciałam wjechać. A ten buc wziął i sam tam wjechał - miejsce dla kobiety w ciąży.

Dobra, pojechałam dalej, zaparkowałam (na zakazie, bo tam nie ma innej opcji) + lecę taaaaki kawał drogi jak idiotka. Tak mnie wkurzył, że myślę sobie - no nie odpuszczę!

Stukam więc w szybkę:

Ja: <puk puk> Przepraszam, czy Pan jest kobietą w ciąży?
On: Słucham?
Ja: zaparkował pan na miejscu dla kobiety w ciąży, więc pytam, czy może jest pan kobietą w ciąży?
On: No... nie...
Ja: chciałam tu zaparkować, ale pan sobie stanął i dzięki panu musiałam lecieć taki kawał drogi na badania. Jestem w ciąży, nie jadłam śniadania i jest mi słabo. A pan sobie zaparkował, bo pan sobie czeka na kogoś.
On: ....
Ja: No, to MIŁEGO DNIA.

Ale gościa wcięło nieźle

Mojakaren,zezłościłam się, bo miał jakiś średni humor i co mu coś mówiłam, to jakoś tak odburkiwał i wszystko oczywiście 'zaraz, później', a nienawidzę jak go proszę o coś, a on to robi 'z problemem'. No generalnie nic strasznego, ale chyba po prostu emocje wzieły górę

Ale później szybko nam przeszło, bo bawiłam sie z Witkiem latarką - świeciłam do brzucha tam, gdzie ma główkę, a potem ją chowałam - taaaak szalał
Stary 2015-12-04, 11:01   #3100
lune1992
Zadomowienie

Ewusia dlatego chce robic ten masaz w czasie ciazy, brac ten wiesiołek i pić herbatkę
Czytałam własnie wczoraj tyle o tym masazu i było napisane ze na początku jest 1 palec a potem ze wchodza nawet 4, do 2/3 główki dziecka pod koniec ciąży.
Wole robić masaz niz potem sie myślec ze nic nie zrobiłam.
No i czytałam że to nie powoduje porodu wcześniejszego, nie mozna paluchów głęboko wsadzać maxymalnie na 2 cm i nic sie nie dzieje.
Poprostu uelastycznia sie ta tkanka, rozszerza sie i tyle a szyjka macicy to co innego niz wejscie do pochwy.

Dotka wizyte mamwe wtorek wiec zobaczymy co powie.
Teraz musiałam zrobic badania bo w poniedziałek mąż by mnie nie zawiózł.
Stary 2015-12-04, 11:10   #3101
kinga1701
Zakorzenienie

Dotka brawo dla Ciebie , świetnie to załatwiłaś. Pewnie cały dzień o tym myślał i bardzo dobrze.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-04, 11:19   #3102
niepozorna
Zakorzenienie

Dotka super nagadałaś temu gościowi! Z pełną kulturą, a poszło mu w pięty

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 11:23   #3103
Jerzyczka
Wtajemniczenie

ahnessy Bo niby prawdziwa feta jest robiona z niepasteryzowanego mleka, przez co można się zarazić listeriozą. Ale wątpię, że sery na półkach sklepowych są takie prawdziwe w każdym razie ja się fetą nie zajadam, ale jak już jest to jej nie wydłubuję ani nie odkładam, bo ją bardzo lubię a na początku ciąży miałam schizy i nawet wygrzebywałam ją z sałatki greckiej

dotka Te bóle, które odczuwasz to wg położnej ze SR przepowiadacze powiedziała, że własnie się nasilają wieczorem

i mega akcja pod ta diagnostyką, bardzo dobrze, że zwróciłaś bucowi uwagę!
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 11:31   #3104
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dotka Ty to widzę dobra agentka jesteś. Lepiej z Tobą nie zadzierac no i dobrze koles będzie miał nauczke!

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Nie no nie wierze! Payu cofnelo mi wpłatę za zakupy w Gemini bo wplacilam 0.11 gr za dużo. No masakra. Jestem taka zła że... Teraz zanim dojdą pieniądze zanim skompletuja paczkę to minie tydzień

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 11:32   #3105
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dotka Ty to widzę dobra agentka jesteś. Lepiej z Tobą nie zadzierac no i dobrze koles będzie miał nauczke!

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Nie no nie wierze! Payu cofnelo mi wpłatę za zakupy w Gemini bo wplacilam 0.11 gr za dużo. No masakra. Jestem taka zła że... Teraz zanim dojdą pieniądze zanim skompletuja paczkę to minie tydzień
Ale to musisz jeszcze raz zrobić zamówienie?
Może kliknij teraz za pobraniem, oni wtedy na drugi dzień paczkę kompletują praktycznie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-04, 11:33   #3106
kinga1701
Zakorzenienie

Dotka właśnie zapomniałam napisać, tak jak Jerzyczka mówi bóle jak na okres to przygotowująca się macica. Pytałam o to własnie wczoraj położna, nie koniecznie jeszcze to są skurcze, bo mi żadne skurcze na badaniu nie wyszły tylko jak to powiedziała macica już drży. I powiedziała, że w przeciągu dwóch tygodni najprawdopodobniej się nasilą, a te dwa tygodnie przed terminem to już mogą, ale oczywiście nie muszą być dosyć silne i tak samo ból w spojeniu.
Stary 2015-12-04, 11:35   #3107
niunia_leyla
Rozeznanie

Cześć wam. Dodzwonilam się do hurtowni. Mam przywieźć kółko być może mają je na stanie to dostane od ręki.
Pojedziemy po nie wieczorem
Stary 2015-12-04, 11:36   #3108
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ej przyznam, że naprawdę jestem mega 'strażnikiem porządku'* bardzo mnie denerwuje np. parkowanie na miejscu dla niepełnosprawnych, wszelkie wpychanie się w kolejkę, brak pomocy np. przy otwieraniu drzwi jakiejś babci, czy kobiecie z wózkiem itp. - nie mam nigdy oporów żeby zwrócić komuś uwagę

Bo wychodzę z założenia, że jak się chamstwa tępić nie będzie, to to chamstwo będzie wszechobecne. Nigdy nie załatwiam tego 'na kur.wa mać', staram się kulturalnie, bo jak widać, to odnosi lepszy efekt

*TŻ czasem się modli żebym się nie odzywała No ale co ja poradzę?
Stary 2015-12-04, 11:36   #3109
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Cześć wam. Dodzwonilam się do hurtowni. Mam przywieźć kółko być może mają je na stanie to dostane od ręki.
no to trzymamy kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-04, 11:37   #3110
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale to musisz jeszcze raz zrobić zamówienie?
Może kliknij teraz za pobraniem, oni wtedy na drugi dzień paczkę kompletują praktycznie?
No właśnie niestety nie muszę. Bo dokładnie zrobiłbym tak jak piszesz. Zadzwoniłam do nich i babka mówiła że zamowienie jest dalej aktualne i czekaja na wplate...

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-04, 11:37   #3111
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Dotka właśnie zapomniałam napisać, tak jak Jerzyczka mówi bóle jak na okres to przygotowująca się macica. Pytałam o to własnie wczoraj położna, nie koniecznie jeszcze to są skurcze, bo mi żadne skurcze na badaniu nie wyszły tylko jak to powiedziała macica już drży. I powiedziała, że w przeciągu dwóch tygodni najprawdopodobniej się nasilą, a te dwa tygodnie przed terminem to już mogą, ale oczywiście nie muszą być dosyć silne i tak samo ból w spojeniu.
Dzięki dziewczyny za info!

Mnie generalnie nie boli jakoś bardzo, po prostu tak 'ćmi', jakbym miała dostać @ za ok. dwa dni No i właśnie występuje to tylko wieczorem.
Stary 2015-12-04, 11:39   #3112
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie niestety nie muszę. Bo dokładnie zrobiłbym tak jak piszesz. Zadzwoniłam do nich i babka mówiła że zamowienie jest dalej aktualne i czekaja na wplate...
to lipa
Cytat:

Mnie generalnie nie boli jakoś bardzo, po prostu tak 'ćmi', jakbym miała dostać @ za ok. dwa dni No i właśnie występuje to tylko wieczorem.
czyli to przepowiadacze
Stary 2015-12-04, 11:58   #3113
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Ej przyznam, że naprawdę jestem mega 'strażnikiem porządku'* bardzo mnie denerwuje np. parkowanie na miejscu dla niepełnosprawnych, wszelkie wpychanie się w kolejkę, brak pomocy np. przy otwieraniu drzwi jakiejś babci, czy kobiecie z wózkiem itp. - nie mam nigdy oporów żeby zwrócić komuś uwagę

Bo wychodzę z założenia, że jak się chamstwa tępić nie będzie, to to chamstwo będzie wszechobecne. Nigdy nie załatwiam tego 'na kur.wa mać', staram się kulturalnie, bo jak widać, to odnosi lepszy efekt

*TŻ czasem się modli żebym się nie odzywała No ale co ja poradzę?
Przypominasz mi mojego męża, to ja sie zawsze modle zeby sie nie odzywał

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Mam problem.
Dostałam wezwanie do zapłaty za mandat z 2015 roku.
Napisałam papier o rozłożenie tego na raty, dołączyłam że jestem w ciąży i jestem osobą bezrobotną.
A oni mi odpisali żebym wysłała oryginał dokumentów określających wysokość moich dochodów za ten rok. No ale ja w tym roku mam dochody bo jestem na zwolnieniu jeszcze i sie zastanawiam czy jest sens...
Dodatkowo jest napisane ze jesli mi rozłoża na raty to mam spłacic wszystkie mandaty nie tylko ten ostatni.
Ale poprzednie sa z 2011 roku. Czytałam że takie mandaty z ZTM sa juz przedawnione wiec nie wiem czy pisac o przedawnienie czy co mam robic?
zdenerwowałam sie
Stary 2015-12-04, 12:00   #3114
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
oby udało sie to załatwić dzisiaj
Cytat:
Aaa jeszcze Wam powiem, że wczoraj mnie tak wkurzył gość pod Diagnostyką, że mu nagadałam
U nas pod Diagnostyką są miejsca oznaczone jako: dla Pacjentów oraz takie z rysunkiem pani w ciąży.
Wiecznie nie ma tam gdzie stanąć, bo w okolicy jest uczelnia = studenci itp.
oj znam to chyba chodzimy do tej samej Diagnostyki
mój TZ ostatnio stwierdził że następnym razem zastawia te samochody i jak będzie chciał wyjechać ktoś kto nie jest w ciąży to będzie policje wzywał bo to jest masakra co się tam dzieje.....a najlepsze ze Ci ludzie bez obciachu parkują i idą do innego budynku no szok po prostu
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
nic nie jest z nią nie tak, możesz normalnie jeść
uff dzięki
Cytat:
Martwi mnie to, że ostatnio codziennie wieczorem bolą mnie krzyże jak na @.. Co myślicie o tym?
widzę że mamy ten sam tp ja nie mam takich bóli jeszcze ale to może być kwestia tego że Ty prowadzisz bardziej aktywny tryb życia a ja niestety bardziej kanapowy może troszkę zwolnij i zobacz czy będzie jakaś poprawa?
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-04, 12:03   #3115
lune1992
Zadomowienie

Listonosz do mnie:
to kiedy zostane wujkiem? mówie ze w styczniu termin.
A on: jaka płeć? mówie ze chłopczyk
On: no prawidłowo tak ma być!
Pierwszy raz go widziałam na oczy
Stary 2015-12-04, 12:07   #3116
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Mnie właśnie dziś rano coś tak cmilo zaraz po przebudzeniu. Ale wzięłam magnez i po 10 minutach przeszło.

Cytat:
Oby Wam się udało dostać od ręki i już się tym nie denerwować

Cytat:
to lipa
No troszeczkę. Ale mam nauczkę nastepnym razem będę wiedziała żeby nie być nadgorliwa

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Dotka podziwiania takie osoby jak Ty które mają odwagę się odezwać i upomnieć o swoje. Ja sie zawsze wstydzę odezwać w takich sytuacjach i przez to zawsze wiele tracę.

Serduszko malutkie

Stary 2015-12-04, 12:09   #3117
kinga1701
Zakorzenienie

lune jeżeli napiszesz o rozłożenie o raty, to tak jak piszą będziesz musiała zapłacić i tamten stary mimo teoretycznego przedawniania ponieważ "Prośba o rozłożenia na raty mandatu będzie uznana za uznanie roszczenia, co przerwie bieg przedawnienia." Pamiętaj, że przedawnienie jest też tylko wtedy gdy nie dostaniesz w ciągu bodajże 3 lat żadnego ponaglenia itd. I też jeżeli mandat jest teoretycznie przedawniony to jeżeli jest to kwota ponad 200 zł o tym czy faktycznie jest przedawniony decyduje sąd, ale ZTM raczej nie daje tak wysokich mandatów. Chyba nic nie pomieszałam

Cytat:
Listonosz do mnie:
to kiedy zostane wujkiem? mówie ze w styczniu termin.
A on: jaka płeć? mówie ze chłopczyk
On: no prawidłowo tak ma być!
Pierwszy raz go widziałam na oczy
Fajny gość

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-04, 12:10   #3118
czarnulax
Zakorzenienie

Dotka no to ustawiłaś chłopa do pionu Też mnie tacy ludzie strasznie denerwują.
Stary 2015-12-04, 12:14   #3119
Dotka90
Zakorzenienie

Kuźwa, kot sąsiadów mi wskoczył do doniczki na parapecie, prawie na zawał zeszłam bo kątem oka zobaczyłam jakiś ruch za oknem i myślałam, że ktoś tam łazi

Nie wiem czy jechać dziś na SR czy nie Niby bym pojechała, ale wyjdę i wrócę jak będzie ciemno, a jak jestem sama w domu, to się trochę boję

Lune, ja nie pomogę, bo się niestety na tym nie znam. Z te mandaty z 2011 roku masz na jaką kwotę?
Stary 2015-12-04, 12:14   #3120
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
lune jeżeli napiszesz o rozłożenie o raty, to tak jak piszą będziesz musiała zapłacić i tamten stary mimo teoretycznego przedawniania ponieważ "Prośba o rozłożenia na raty mandatu będzie uznana za uznanie roszczenia, co przerwie bieg przedawnienia." Pamiętaj, że przedawnienie jest też tylko wtedy gdy nie dostaniesz w ciągu bodajże 3 lat żadnego ponaglenia itd. I też jeżeli mandat jest teoretycznie przedawniony to jeżeli jest to kwota ponad 200 zł o tym czy faktycznie jest przedawniony decyduje sąd, ale ZTM raczej nie daje tak wysokich mandatów. Chyba nic nie pomieszałam
Ale jeśli mam dochód za tamten i ten rok to czy rozłoża mi to na raty czy nie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości