|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
wróciłam. koszmarnie bolą mnie żebra. melduję tylko, że wszystko ok, ale muszę odpocząć. do później
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula, dobrze że wszystko ok!
Ej mój pies to oszołom Jak poszłam do kuriera, to puściłam ją na ogród. Ona ogólnie nie lubi obcych i kazdego by zjadła A ten podjechał, ja patrzę, a ona stoi za bramką i maaaacha ogonkiem, skacze, o taaaak się cieszy, ojeju, jeju, normalnie piesek jak z reklamy Biedna, myślała chyba że to TŻ, bo on też jeździ białym autem |
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula, fajnie, ze wszystko ok
![]() Magda wczoraj pisala, ze dzis ma chyba zalatany dzien (jesli dobrze pamietam). Baby od wczoraj nie ma. No i ciekawe co z Koktajlowa i TZtem.... Dotka, moze kurier to dobry czlowiek psy rozpoznaja ludzi z dobrymi zamiarami ![]() Ruda, wspolczuje przezyc, dobrze, ze z kolejna ciazu juz poszlo w dobrym kierunku ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ruda
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
Kinga, Dotka mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tych mandatów.
Jest napisane że przedawniają się po roku jeśli nie przyjdzie nic z sądu. Mi nic nie przyszło odnośnie tych z 2011r. tylko teraz z 2015. Chciałąm go rozłozyc na raty no ale to przerwało bieg przedawnienia tamtych mandatów. Jeśli zapłace tylko ten ostatni to czy tamte też po roku od tego mamentu sie przedawnia znowu czy nie? |
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka mi też nic nie leci jeszcze
Podobno to czy leci czy nie, nie ma zupełnie żadnego odwzorowania w późniejszym KP więc luzik ![]() Nebula super, że wszystko okej |
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3188 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak Casaa to ja pisalam. Ostatnio nic a nic nie leci. Suche cyce.
Nebula super że jest w porządku ![]() Dotka pieski wyczuwają dobrych ludzi. Mój psiak do tego stopnia nie lubi jednej sąsiadki że muszę go zamykać jak przychodzi. A kiedyś nawet jej buty z przedpokoju na taras wyniósł. Chyba żeby sobie szybciej poszła
|
#3189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak myśle sobie że może pojde do ZTMu i niech mi pokaża ile tego jest i jaka dokładnie kwota do spłacenia i tak co miesiąc im stówke przelewać to może sie odwalą ode mnie.Tak licze że tam jest z 1200zł to w rok bym spłaciła i tyle. Co o tym sądzisz? |
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny prosze o pomoc, bo zaraz mnie trafi i zrobie komus czemus krzywde.... :P jak uruchomic pioro parkera? Wklad wymienilam ale dalej nie chce pisac. Stukam, pukam, rozpisuje i
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jutro robimy jednak imprezę urodzinową, mieliśmy nic nie robić, ale to już będzie ostatnie takie spotkanie przed narodzinami małego więc. Chciałam zrobić jakieś zimne przekąski i coś na ciepło, ale żeby nie stać, nie gotować itd. Wymyśliłam że możne zrobię kanapeczki, ale na krakersach co pasuje do krakersów macie jakieś sprawdzone przepisy na takie krakersy, nie wiem jakaś pasta i kawałek wędliny czy warzywo? A na ciepło, bagietka lub bułeczki zapiekane w piekarniku z pieczarkami to dobry pomysł czy za prosty? Chciałam właśnie coś co przygotuję wcześniej wsadzę do piekarnika, wyjmę i gotowe.
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozesz koreczki zrobic: ser, oliwka, papryka, mini kukurydz itp calkowita dowolnosc. Na krakersy mozesz zrobic serek czosnkowy i do tego kawalek lososia wedzonego. Jakies parowki lub warzywny wklad w ciasto francuskie? Ja zawsze robie faworki z kurczaka ale przy tym jest chwila stania. |
|
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu nie pomogę, nie znam się na piórach. |
|
|
|
|
#3194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-12-04 o 17:05 |
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, w sumie jeszcze tak jak piszesz, bagietka z pieczarkami taka zapiekanka tez dobry pomysl
ja zawsze bagietke smarowalam najpierw majonezem, a pieczarki przesmazalam z cebulka na masle i po wylozeniu ser zolty na to mozesz to urozmaicic wedlina jeszcze czy papryka ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Wtajemniczenie
|
A może na ciepło papryki faszerowane? W sumie niewiele pracy a fajne...
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie tak chciałam zrobić najpierw podsmażyć z cebulką, nałożyć na bagietki, posypać serem i później tylko włączyć piekarnik i podgrzać.
|
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Paste z tunczyka robie z jajkiem na miekko (zeby mniej majonezu dawac), drobno posiekana cebulka, tunczyk w sosie wlasnym, majonez, sol, papryka ostra w proszku, pieprz
to wszystko rozciapuje na w miare gladka mase ale pewnie sa inne wariacje jeszcze ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3201 |
|
Wtajemniczenie
|
Tunczyk w sosie własnym najlepiej, ogórki konserwowe, cebulka(czerwona ładnie wyglada ale zwykła też może być) i majonez. Można też dodać kukurydze. Sól pieprz i gotowe.
Tunczyka odsaczyc trzeba z zalewy oczywiście
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-12-04 o 17:14 |
|
|
|
#3202 |
|
Rozeznanie
|
Kinga ja ostatnio robiłam wydrążone zwykle kajzerki z serem , podsmażonymi pieczarkami z cebulą. Można zrobić dużo wcześniej i tylko upiec. Tak samo parówki kroje na 3 części i owijam paskiem ciasta francuskiego.
Tortilla podsmażana na patelni z serem i pieczarkami , szynką pokrojona w trójkąty. Tortilla zawijana w rulon z tartą polędwica sopocką , jajkiem gotowanym , koperkiem i albo serkiem albo pokrojoną mozarellą + łyżka majonezu. Pokrojona całość w 2cm paski. Ja dziś jadłam wczorajsze duszone żeberka z buraczkami i ziemniakami. A teraz zbieram się za obiad na jutro. Ryba z pieczonymi ziemniakami. |
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo jeszcze mi sie przypomnialo z takich zimnych przekasek to duze plastry szynki smarujesz majonezem i na to kladziesz szparaga ze sloika, kawalek ogorka konserwowego, cebulka i ser zolty w pasek krojony i to zawijasz
wychodza takie rurki z szynki z nadzieniem. A Ewula mi tez przypomniala jeszcze, ze czasami na sniadanie robilam wlasnoe kajzerki przeciete na pol, na to lekko scieta jajecznica, plaster sera zoltego i do piekarnika, potem polac ketchupem i pycha jedzonko ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3204 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze dwa razy mi się zdarzyło, że dała się pogłaskać obcym ludziom na ulicy Także coś w tym jest ![]() Kinga, do krakersów mi pasuje posmarowanie ich serkiem bieluchem/philadelphia + na to łosoś wędzony i kiełki brokuła ![]() Ja robię często paszteciki z ciasta francuskiego, bo to nie wymaga dużej roboty: smaruję koncentratem pomidorowym z przyprawami (sól, pieprz, bazylia), na to daję szynkę pokrojoną w kostkę, ser żółty w kostkę i czarne oliwki. Kroję też bagietki na kanapeczki małe, smaruję masłem czosnkowym (masło+czosnek+bazylia), na to pieczarki podsmażone z cebulą i tymiankiem, ser żółty i gotowe. Możesz też zrobić łódeczki z cukinii: cukinię przekroić na pół, wydrąż środek, wrzuć do miski. Na patelni podsmaż mięso mielone z ulubionymi przyprawami, cebulą, czosnkiem, wrzuć do miski, wymieszaj i tym nadziej cukinię, którą wydrążyłaś. Połówki cukinii pokrój na mniejsze kawałki żeby każdy mógł sobie wziąć ![]() A ścisnąć wkład, żeby wyleciała kropla atramentu przez stalówkę? Ja tak zawsze nowe pióra uruchamiałam. Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2015-12-04 o 17:21 |
|
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko będzie pyszne, a ja będę siedzieć i patrzeć
ahhh ta cukrzyca, a nie przepraszam chapnę sobie marchewkę ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Ile pomysłów, super a ja głupia siedzę i myślę co tu zrobić zamiast od razu was zapytać. |
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Wizażanki zawsze pomogą, zwłaszcza jak chodzi o jedzenie
|
|
|
|
#3208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny w takim razie wbijamy na imprezę do Kingi
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak z ciekawosci daleko od granicy mieszkasz?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

A ten podjechał, ja patrzę, a ona stoi za bramką i maaaacha ogonkiem, skacze, o taaaak się cieszy, ojeju, jeju, normalnie piesek jak z reklamy
Biedna, myślała chyba że to TŻ, bo on też jeździ białym autem
psy rozpoznaja ludzi z dobrymi zamiarami