|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 6
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Selebriti dzisiaj milczy. Ścianka była? |
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Selebrity Byla ! Zrobila boom I zniknela
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko na plecach to max 20 min. A zamotać... wierzga nogami i wije się jak wąż skacze odpychajac się od moich pleców. Co ja się napoce...
|
|
|
|
|
#4114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
Doradca noszenia w chustach stwierdziła że to plecakowe dziecko. Nie motam jakoś wybitnie często ale nie rzucała mi się nigdy na plecach, tak lepiej i jej i mi. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Myślicie że przy antybiotyku można wypić karmi? |
||
|
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4116 | |
|
celebriti
|
Noooo robota dziś była ledwo was nadrobiłam . Co to za nałóg ?! Piątek , wieczór, drzyjce śpio.... A ja kukam na tel !!!! I nawet fb sprawdziłam ! To juz drugi raz wytynkowanej tyg
|
|
|
#4117 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko u nas już po drugim karmieniu...
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dopiero zasnelo
a drugie jeszcze przy kompie siedzi jak zwykle... dobranoc laseczki
|
|
#4119 |
|
Konto usunięte
|
Noo bo jakiejś ogromnej tragedii by nie było ale wolałabym odczekać ze 3 lata
. No a Stu to wiadomo Ale dojrzewam do decyzji o tej spirali tylko mam mega stracha... Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tak myślę 😉 ---------- Dopisano o 02:28 ---------- Poprzedni post napisano o 02:17 ---------- Cytat:
To wasza sprawa. Ale biorąc pod uwagę moje obecne doświadczenia podwójnej mamy życzę ci abyście jeszcze dluuuugo nie wpadli. Bo raz że ciąża przy niemowlaku może być trudna do zniesienia a dwa ogarnięcie dwójki dzieci na różnym etapie rozwoju z których jeszcze żadne za wiele nie rozumie to dla mnie kosmos. Monika - Franek generalnie bardzo lubi być noszony ale jak chce mu się spać to dostaje wścieklizny jeśli się go nie położy.
|
|
#4122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jaka jest najlepsza roznica wieku miedzy dziecmi?? Bo tez zastanawiamy sie nad tym.. Tz jest mowi ze damy rade ale to ja bede w domu z dwojke a on w pracy bedzie.. Za nami Fajna noc, Lila spala od 21;30 do 5 bez pobudki .. A ja zamiast spac, czekalam az sie obudzi I zasnelAm kolo 2.. Mala juz zjadla I lezy obok ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
Kolezanka tez miala starcha ale zalozyla I Mowila ze nawet nie poczula Gdy babka ja wkladala
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwusiach- najlepsza różnica między dziećmi? To pewnie zależy na co się patrzy. Ja na razie patrzę tylko z punktu widzenia rodzica który musi te dzieci sam obsłużyć. U nas było i jest nieźle ale mam czasem wrażenie że gdybym była w ciąży teraz a nie rok temu to byloby łatwiej. Biorąc pod uwagę samodzielność starszaka, to że można mu już coś wytłumaczyć, że pobawi się sam, że nawet w jakimś stopniu pomoże przy rodzeństwie ( zabawi choć przez dwie minuty czy przyniesie zabawkę czy pieluchę, kocyk).
W ciąży wiadomo - i samopoczucie jest różne i też zalecenia są różne. Czasem trzeba leżeć nie można dźwigać etc. No i jak w takiej sytuacji opiekować się malutkim dzieckiem? Leoś miał prawie dwa i pól roku jak zaszłam w ciążę więc już chodził, sikal do nocnika, wchodził na nasze lóżko żebym mogła go ubrać etc. To już bylo spore ułatwienie. Niemniej jednak nie potrafił jeszcze sam się bawić więc bez względu na samopoczucie musiałam go zabawiać jak mąż był w pracy. Dziś widzę jak bardzo się usamodzielnił jak dojrzał przez ten rok. Wiadomo nadal to jeszcze male dziecko ale bez porównania z tym jaki był rok temu. A potem jeśli chodzi o opiekę nad dwójką... Mam wrażenie że wbrew pozorom łatwiej jest ogarnąć dwoje niemowląt czy dwóch przedszkolaków niż male dzieci z których jedno to niemowlę a drugie ma powiedzmy do dwóch lat. Bo temu starszemu niewiele albo nawet nic nie jesteś jeszcze w stanie wytłumaczyć i może to wyglądać tak że dwoje dzieci ciągle ci płacze a ty gonisz jak z pęcherzem żeby zaspokoić ich potrzeby. Ja bym się świadomie na to szaleństwo nie pisała 😉
|
#4124 |
|
Konto usunięte
|
Taaaa faceci cos maja z tym "damy rade" podczas gdy dupe do roboty zawijają
Zapowiedziaam tz ze bez zabezpieczenia juz nic nie będzie bo się wystraszyłam bylo mu smutno ale chyba zrozumiał E chyba nie ma dobrej różnicy wieku tak naprawdę... No chyba ze jak u chrzestnego Konrada. On ma brata 18 lat młodszego )Oglądałam wczoraj bodziaki skip hop. Wzory ładne ale szału za ta cenę nie było, na stronce lepiej się prezentowały. Za to zakochałam się w tukanie z lamaze. ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Irmusia ale Ty wpadłaś? Czy po prostu drugi raz byś się świadomie nie zdecydowała? Ja bym chciała za dwa rrzy lata ale jak sobie poród przypomnę to świadomie raczej nie będę się starać... Liczę wiec, ze za te dwa lata wpadne i nie będę miała wyboru
|
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haha dokladnie Monika mozna karmi. Przeciez nie zawiera alko Nocka ladna. Kp o 2 i 7. |
|
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu- nie wpadłam. O szaleństwie mówię przy bardzo małej różnicy wieku między dziećmi. Napisałam że u nas jest nieźle bo Leoś już sporo umie i rozumie. Ale gdybym była w ciąży teraz to byłoby mi łatwiej niż rok temu.
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane
![]() Ja chcialam drugie dziecko jak najszybciej ale teraz sie zastanawiam.... ![]() Moja kumpela zaszla w ciaze jak jej cora miala 5 miesiecy ...tego sobie nie wyobrazam ![]() Sylwusiach dobrze ze z lili juz lepiej
Małgosia.. 22. 06. 2015 Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-12-05 o 08:00 |
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam tylko tydzień temu śliwki bo brokuł ją przypchal. to niedziela była. Potem we wtorek jeszcze dałam i potem już kupki niet.
|
|
|
|
#4130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i wpadka! Hard core niesamowity, tez bym tak nie chciała. Szuu to moi rodzice tak samo, najpierw brak kasy a później mama już nie chciała, tato ponoć chciał syna :p jako dziecko miałam dobrze, bo nie brakowało mi nigdy niczego i cieszylam się że jestem jedynaczka,ale teraz to chciałabym mieć rodzeństwo. Rodziców kiedyś zabraknie a ja zostanę sama, no wiadomo nie sama, bo mam rodzinę ale wiecie o co chodzi, fajnie by było w święta odwiedzić siostrę czy brata. Dlatego chciałbym rodzeństwo dla Adelki tak maks do 5 lat |
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do roznicy wieku. Kazdy bedzie obstawial co innego. Ja tak jak Irmusia nie zdecydowalabym sie na takie szalenstwo jak np. 2 lata roznicy. Ale dla kogos innego taka bedzie idealna |
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cieszę się z takiej różnicy wieku.. Mogłaby być 4lata,też.. Teraz jest fajnie.. Ale boję się że później będzie za duża różnica na,wspólną zabawę itd. Ogólnie pojawienie rodzeństwa wpłynęło dobrze na Blanke, nawet babka w przedszkolu zwróciła na to uwagę.
|
|
|
|
#4133 |
|
Konto usunięte
|
ale sie pozarlam z tz, T dzisiaj przyjezdzaja i atmosfera juz jest gesta
mialam z nim jechac do fryzjera tzn on do fryzjera a ja z nim zeby nie siedziec w domu. ale stwierdzil ze nie ma sensu zebym jechala, nie no kuuurwa wcale |
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu nim dojrzejesz do decyzji o spirali to będą dwie kreski
|
|
|
|
#4136 |
|
Zadomowienie
|
Moja przyjaciółka zaszla w ciążę w ostatnim miesiącu macierzynskiego
ale ona tego bardzo chciała z różnych względów, w lutym będzie rodzić, strasznie jej kibicuje ![]() O blizniakach juz Wam pisalam ale to raczej wpadka :PA akurat mi się dzisiaj śniło, że klucilam się z Tztem ze on chce wyjść na imprezę, ja mu nie pozwalalam, a na to moja siostra zaproponowała zebym zrobila sobie drugie dziecko to juz nigdy nigdzie nie wyjdzie |
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
.
|
#4138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do zabezpieczania to ja w ogole nie ogarniam jak można się nie zabezpieczać Szuu nie mowie o Was,ogolnie mowie. Moje dwie kolezanki zaszly w ciaze i wielce zdziwione a obie się nie zabezpieczaly. No stare baby juz bo przed 30 więc to nie problem ale i tak zdziwione.---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Szukam jakiegos prezentu dla Lauri. Masijka a moze wrzuc swoja liste do K? ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Chcialabym chyba jakaś wieżę do ukladania jej kupić? Jakies fajne znacie? ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Ej a tak w ogole to czemu sie tak zachwycacie ta sowa ze skip hopu? Jak jej się nawet niw rozklada. To co ona robi? ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasze dzieci i tak za male jeszcze na te ukladanki. Chyba ze maja te klocki sluzyc do gryzienia albo rzucania |
|
|
|
|
#4140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sowa ze,skiphopu to nakładanka jest. A wieża do układania to pamiętam że blanka miała jakieś kubeczki.. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Pamiętam że Blanka miała cus takiego i bardzo to lubiła.. Alw nie pamiętam co to robiło http://m.merlin.pl/Tiny-Love-Magiczn...06,761551.html |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

a drugie jeszcze przy kompie siedzi jak zwykle...

)