Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-05, 12:42   #3421
nancy822
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

Ja na szybko tylko napisze jak po lekarzu. Katar prawdopodobnie przez ten refluks bo na pewno nie bakteryjny czy grzybiczy. Uszy i gardło ma czyste. Mamy podawać zyrtec i jakieś inne krople do nosa i przede wszystkim musimy się umówić do gastrologa. A najlepsze, że pierwszy lek który przepisała pediatra nie nadaje się do nosa...
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 12:51   #3422
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Nasza noc z wieloma pobudkami dzis. Masakra - od 3.20 do 5 sen przerywany. Co go odlozylam śpiącego to za kilka minut znów płacz :/ wydaje mi się ze piąty ząbek idzie prawa dolna dwojka...

MADZIXX to co WCZORAJ napisałaś a propos tej dziewczyny z dzidziusiem to ja też bym stawiała na refluks fizjologiczny.

MAJKA nie mam inhalatora jeszcze ale chyba pora kupić.

VIOLKA ale fajnie ze Adka juz woła mama i tata ja wciąż czekam na jakieś sylaby...

GOSIAK wszystkiego naj naj z okazji urodzin!

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

AGNIESZKA gratki 8 miesiąca!

GOCZEK czytam ze u Was też dziś pobudkowa noc echh kiedy to się skończy te nocne rykowisko. ..

GOSSIP odstaw tabsy. Ja odstawiłam i na dobre mi (nam) to wyszło
To Filipek jeszcze nie mówi nic ani mama ani tata ;-) ? nie gaworzy sobie;-)? Doczekasz się nic się nie martw
Stary 2015-12-05, 12:55   #3423
gossip_girl21
Zakorzenienie

No matka doprowadzila dziecko do tego, więc za mądrą nie jest....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 12:58   #3424
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Hej U nas nocka spoko- pierwsza pobudka jakakolwiek dopiero po połnocy. Karmienia dwa, tylko że tak ok 4-5 nie spała, już chyba trzecią noc taką imprezkę sobie urządza, tylko na leżąco i się kręci wierci godzinkę i uspać niemoże, a ja cyckiem próbuje udobruchać

Cycuś zawsze pomoże..no prawie

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Sto lat Gosia!

Ja juz wróciłam z uczelni, gdyż mój cudowny tz nie wsiadzie za kółko... A taxi z dwójką dzieci by go drogi wyniosło w 3 miejsca w jakie musi pojechać...

Znowu muszę powtórzyć to co wczoraj...ahh Ci Tżci

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Losie ja jej przed zmianą pieluchy zacznę ręce kneblowac... Nauczyła się i wsadza sobie rękę w pampersa jak go tylko zdejmuje do zmiany i teraz w gowno wsadzila.... Ręce mi opadają.... Zapinam pampersa a ta łapie za rzepy i mi go rozpina...

Mała buntowniczka
Stary 2015-12-05, 13:09   #3425
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53701148]Ostatni tydzien bardzo mało jadla stałych pokarmow... za to czesciej w nocy żarla,takie mam za☠☠☠iste kuريال a mleko :~=:O. Jeszcze sporo zebow przed nami, tak ze mam wizje takich nocek do co najmniej 2 lat. Moze jakby wiecej wazyla to bym cos dzialala z wodą zamiast mleka czy cos...
Ktoras z Was myje ząbki szvzoteczka z wlosiem? Bo ja tą silikonową na palcu,mala nawet lubi i buzke otwiera,o dziwo![/QUOTE]

haha uśmiałam się z pierwszego zdania
My nie mamy ząbków

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Ostatnio w lidlu były. Inhalator bardzo przydatna rzecz niestety
Jak dziś Filipek?

Hej.U nas po rykach ok.21-23 potem już epokoj. Pospalismy do 7.45 tzn.Julo na pewno wstał wcześniej o czym świadczyl sajgon zrobiony w łóżeczku :P
Dziś usypial na drzemkę prawie godzinę. Wciaz cyk na brzuch i obroty o 180stopni i kuku hehe
Kaszke niwa kupiłam sun baby 100% jaglana i jest taka gładka konsystencja fajna. Zjadl na 210ml mm. Moje cycki to pustaki na bank :/

Dzus i jutro będę mniej. Wieczorem jak lobuzy usna sue pojawię bo syn mówi ze mam sie ogarnąć i z nim klocki budować
No to mama ogarnij się i buduj klocki )
Kaszkę kupiłaś w rossmanie;-)? A na noc jaką kaszkę mogłabym dawać, obojętne to jest?;-)

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Ja na szybko tylko napisze jak po lekarzu. Katar prawdopodobnie przez ten refluks bo na pewno nie bakteryjny czy grzybiczy. Uszy i gardło ma czyste. Mamy podawać zyrtec i jakieś inne krople do nosa i przede wszystkim musimy się umówić do gastrologa. A najlepsze, że pierwszy lek który przepisała pediatra nie nadaje się do nosa...

Brawo dla pediatry
Ważne że już dobrą drogą będziecie szli! ;-)
Stary 2015-12-05, 13:09   #3426
Hanka20
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53701418]MAJKA,
jeju tak mnie tz wkurzyl,ze zapomnialamco mialamcinapisac. Nie wie ze firana to syntetyk
Nie wie jak pralke ustawic i jeszcze tekst ze ja dzis leze i pachne!?! No jak mu ☠☠☠☠☠☠☠ne!😡
"Spoko" noc 😃 imprezka taka w miare spokojna? My to podobne dziewczyny momentami mamy eh...

uratowal Ci dobry mąż od nudnych wykladow? 😛

ano ehhh, rano po takich nockach mi TZ gada, że trzeba bylo czopka dac... jak ja ledwo przytomna przy pobudkach. Ty Hanka spisz z Filipkiem przy takich akcjach?

My inhalator kupilismy microlife,ale na razie (odpukac!) Sie nie przydal dla malej.ja się inhalowalam.[/QUOTE]

Dziś się poddalam i po którymś razie położyłam do siebie. Zasnął na całe 15 min.

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
To Filipek jeszcze nie mówi nic ani mama ani tata ;-) ? nie gaworzy sobie;-)? Doczekasz się nic się nie martw
Nic nie mówi. Nawet da ani ma ani ba. No nic. Tylko sobie pokrzykuje. Trochę mnie to martwi juz

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 13:10   #3427
blackberry89
Zakorzenienie

Hanka nie martw sie. Niektore dzieci tak maja. Moze poorostu bedzie pozniej mowic. A czasem tez tak bywa ze nic nic a nagle wystrzeli
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 13:11   #3428
violka848
Zakorzenienie

Goczek córki nocnie podobne, bo w dzień to Twoja pogodna, a moja tylko na rękach pogodna- masakra..
Wogole dziś jakaś wkurzona jestem, nic mi się niechce, a jeszcze zaraz jakos ma teściowa wpaść, potem teść się zapowiedział. Nie lubię odwiedzin w sobotę Ada obiadku znowu jeść niechce, jeszcze raz potem spróbuje. Kaszki z 90 g z nerwem zjadła.
Stary 2015-12-05, 13:13   #3429
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Goczek córki nocnie podobne, bo w dzień to Twoja pogodna, a moja tylko na rękach pogodna- masakra..
Wogole dziś jakaś wkurzona jestem, nic mi się niechce, a jeszcze zaraz jakos ma teściowa wpaść, potem teść się zapowiedział. Nie lubię odwiedzin w sobotę Ada obiadku znowu jeść niechce, jeszcze raz potem spróbuje. Kaszki z 90 g z nerwem zjadła.
Ja tez nie lubie odwiedzin w sobote.
Ciesz sie ze sie zapowiadaja - bo niezapowiedziane to bys sie dopiero wkurzyla pewnie...
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-12-05, 13:13   #3430
Hanka20
Zakorzenienie

MAJKA pytałaś jak dziś Filipek - nie kaszle i nie ma kataru. Myślę że to jednak refluks może być. Idę w następnym tygodniu do pediatry z nim.

Stary 2015-12-05, 13:13   #3431
blackberry89
Zakorzenienie

Pawel tez dzis jeczacy. Polozylam do lozeczka to nie chce usnac.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-12-05, 13:17   #3432
gosiak0512
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53700167]GOSIAK, IMPREZe w nocy z okazji urodzin Mamy corcia zrobila? 😛 a tak powaznie wspolczuje,znam ten bol,moja dzis tylko pol godz w nocy sie krecila bo zasnac nie mogla.
Mama Twoja fejsa dopiero co odkryla? Zycze Ci zeby sie nawrocila i normalnie zyczenia zlozyla... gratulacje! 🌸

faktycznie po wpisach ostatnio wnosząc to nonstop wk..iona jestes...[/QUOTE]

Tak pol nocy 100 lat mi spiewala a mama miala juz dawno fb ale nie korzystala, wkrecila sie jakies 2 miesiace temu i siedzi na necie cale noce :/

Cytat:
Sto lat Gosia!

Ja juz wróciłam z uczelni, gdyż mój cudowny tz nie wsiadzie za kółko... A taxi z dwójką dzieci by go drogi wyniosło w 3 miejsca w jakie musi pojechać...

A Tz dobry jest.. bez komentarza

Cytat:
Dzien dobry
Nasza noc z wieloma pobudkami dzis. Masakra - od 3.20 do 5 sen przerywany. Co go odlozylam śpiącego to za kilka minut znów płacz :/ wydaje mi się ze piąty ząbek idzie prawa dolna dwojka...

MADZIXX to co WCZORAJ napisałaś a propos tej dziewczyny z dzidziusiem to ja też bym stawiała na refluks fizjologiczny.

MAJKA nie mam inhalatora jeszcze ale chyba pora kupić.

VIOLKA ale fajnie ze Adka juz woła mama i tata ja wciąż czekam na jakieś sylaby...

GOSIAK wszystkiego naj naj z okazji urodzin!

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

AGNIESZKA gratki 8 miesiąca!

GOCZEK czytam ze u Was też dziś pobudkowa noc echh kiedy to się skończy te nocne rykowisko. ..

GOSSIP odstaw tabsy. Ja odstawiłam i na dobre mi (nam) to wyszło

Cytat:
Ja nie wierzę nawet ze 500 dostanę

Gratulacje!

Może zadzwoni jeszcze...

To przybiera lepiej niz Julo

Ja na oko daje mięso.

Nie wsiadzie bo kacyk?

Ostatnio w lidlu były. Inhalator bardzo przydatna rzecz niestety
Jak dziś Filipek?

Hej.U nas po rykach ok.21-23 potem już epokoj. Pospalismy do 7.45 tzn.Julo na pewno wstał wcześniej o czym świadczyl sajgon zrobiony w łóżeczku :P
Dziś usypial na drzemkę prawie godzinę. Wciaz cyk na brzuch i obroty o 180stopni i kuku hehe
Kaszke niwa kupiłam sun baby 100% jaglana i jest taka gładka konsystencja fajna. Zjadl na 210ml mm. Moje cycki to pustaki na bank :/

Dzus i jutro będę mniej. Wieczorem jak lobuzy usna sue pojawię bo syn mówi ze mam sie ogarnąć i z nim klocki budować
Nie zadzwoni. Pewne to. Kufa jak tak mozna? Jesze we wpisie wnuki pozdrawia... no w glowie mi sie to nie miesci..

Mala na drzemce a ja leze z nia. Koncowka prasowania mi zostala ale to jak mala wstanie. Maz wrocil zjadl i pojechal dywany oddac, jak wroci to auto bedzie konczyl bo w poniedzialek chce oddac..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 13:18   #3433
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze ze to nic powaznego! A ten katar ma duży?

Cytat:
Cos się stało że jesteś taka zła...?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 13:19   #3434
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś się poddalam i po którymś razie położyłam do siebie. Zasnął na całe 15 min.

Nic nie mówi. Nawet da ani ma ani ba. No nic. Tylko sobie pokrzykuje. Trochę mnie to martwi juz
A czy slyszy jak sie go wola? W sensie reaguje na glos?

Stary 2015-12-05, 13:34   #3435
madelinem
Zadomowienie

Hanka podzielisz sie przepisem na pierniczki? Bo starsza mnie o nie meczy to jutro bysmy zrobily.

Madzix, biedna ta kolezanka. A z twojej strony milo ze starasz sie pomoc.
Do mnie tez kolezanka dzwoni jak ma.problem z mala. Tez nie zawsze wiem jak pomoc.

Gosiak spelnienia marzen

Agnieszka gratki 8 miesiecy, buziaki dla kawalera

Gossip jak po pigulkach odwala?
Ja chyba bede miala przymusowa przerwe, bo nie moge sie do gina dostac po recepte. A nie mam kasy na prywatnego. Tz taka.mala.wyplate przyniosl ze masakra. Dobrze, ze mam oszczednosciowe, ale nie.chcialabym trgo ruszac, a tu swieta, prezenty, raty itp.

Goczek, wspolczuje nocy

Ja sie na rodzinne lapie, teraz podwyzszyli kwote na dziecko. A od nowego roku wyzsze na Milene.

Gosspi doczytalam, wspolczuje nastroju

Hanka, wspolczuje nocki,oby szybko sie poprawilo

Gossip moja czasami przesypia, tzn ma dni ze obudzi sie na mleko ok 2 lub 4 , a tak to zazwyczaj spi do 6. Chyba, ze impreze sobie robi.lub marudzi. Te spanie to nie regula,

Goczek, ubic i juz. Moj tez czasmi walnie, ze nic nie robie, taaa, samosie robi

Nancy, a co przepisala, ze nie nadaje sie do nosa?

Ja zyrtec daje starszej, ale w tabl. W kroplach nie chciala pic. I dziala, chrypka minela,

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Zawiozlysmy szopke mini zakupy zrobilam, i odebralam od kolezanki dwie reklamówki ciuchow dla.Agaty. to na zas, bo troche za duze jeszcze

Starsza pogonilam na dwor, bo jeczy ze sie nudzi, to poleciala do kuzynki i tyleja widzialam.
Mlodsza spi, o juz siebudzi na obiad czas
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 13:47   #3436
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:

Ooo ktoś tu ma zły dzień to życzę Ci przetrwania jakoś

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:

Nie ma się co jeszcze przejmować;-) wszystko nadejdzie w swoim czasie i jeszcze Cie zaskoczy;-))

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość

Agnieszka gratki 8 miesiecy, buziaki dla kawalera

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

My też byliśmy na spacerku, potem zjadł 230 mojego obiadku i poszedł w kimke już 1,5 śpi..pewnie zaraz się obudzi

Dziękujemy za gratulacje odnośnie 8 miesięcy ;-))
Stary 2015-12-05, 14:02   #3437
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Idziemy na kawkę bo Mały nie da poleżeć dłużej

Chwalimy się bo dzisiaj kończymy 8 miesięcy kiedy to zleciało...
Gratki 🎉🎈

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Powinnas dostac

taa ja z trojka sie nie zlapie jak progi porobia :/

Hej.
Noc do bani. Mloda robila impreze w nocy i ledwo zyje.
Mama zlozyla mi zyczenia na fb.. je.bl.am

jaka nowoczesna 😳😖

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53699703]Hejka
Moja niunka pobila rekord pobudek od zasniecia -od 19tej do 7:20 10 razy ryczala, 9razy cyckiem uspokoic musialam,zadne przytulanie nie dzialalo. Glowa mnieboli a ona zadowolona od ranca. Zwazylismy ją i przez 2tyg przybrala 230g. Hm
Chyba wiekszosc to dzis w nocy 😛[/QUOTE]

jej współczuję...

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!

U nas dziś nocka spoko, pierwszą pobudka o 5 a potem wstał o 7. Teraz leci drzemka a ją idę gotować zupke jak dopije kawę.

GOSIAK sto lat!!

GOCZEK wspolczuje nocki, koszmar...

KAMILOVE a wazylas to miesko może co masz poporcjowane? Bo ją zaczynam dopiero przygodę z gotowanie zupek z mięskiem. Czytalam że porcja 15g to jak 3 łyżeczki od herbaty? Muszę chyba w końcu kupić wagę kuchenna.

MADZIXX biedna Twoja koleżanką. Moze niech coś podłoży pod materac albo nóżki łóżka od strony głowy?

Nie, duża łyżka ma 15g mniej więcej, ja daje lyzeczke, więcej nie bo i tak prawie codziennie mięso je.

Cytat:
Ja sie raz zalapalam na rodzine i wychowawczy na 3 miesiace bo zarobki nie przekraczaly nam a tylko dlatego ze rok wczesniej zaczelismy prace w listopadzie i za te 2 miesiace place podzielili na 12msc :P pozniej juz bylam za "bogata"..

Zrobilam ciacho, tak wiec was zapraszam

😋 jakie? 😃

Cytat:
Sto lat Gosia!

A czemu na wsiadzie za kółko?
Stary 2015-12-05, 14:33   #3438
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Sylwia - czym smarujesz jasiowi te suche placki azs? Co mozesz polecic? Pawel ma taka plame na poliku od miesiaca. Linomag nie pomaga.
Krem oilatum. Jedynie. Co 3-4 całe ciało nawilzam. Kupilam z biodermy balsam do skóry atopowej ten co mi MAJKA dała kupony i po nim była masakra. Albo po żelu z La roche. Więc ja tylko i wyłącznie emolienty polecam

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, sorki ale ja tak na szybko chciałam się poradzić w imieniu tej koleżanki, co ma ciągle pod górkę...
czy mówią Wam coś takie objawy" od 2 dni je bardzo łapczywie i po paru minutach tak jakby miała problem z połknięciem robi przerwę, męczy się przy tym jedzeniu i zasypia a jak ją odkładam to wierci się niespokojnie i nie może zasnąć, a jak ja wezmę później znowu np po pół godz to jeszcze jakby przeżuwała pokarm, teraz bardzo znowu płacze, czesto ulewa wczoraj po kazdym karmieniu ulewała, dzisiaj ani razu nie ulała ale cofa sie jej ten pokarm jest rozdrażniona. . "
ona podejrzewa refluks, bo czytała i jej wszystkie objawy pasują, co myslicie?? dodam, że udało jej się odstawić laktator i tylko z piersi karmi, Mała ma 6 tyg. ehh żal mi jej strasznie
To takie maleństwo że może jeszcze nie potrafi sobie z piersią poradzić albo ilością mleka jakie wypływa.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:

Mama zlozyla mi zyczenia na fb.. je.bl.am
Nie mam pytań :/

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 14:55   #3439
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Jejku faceci są beznadziejni.
Twoj Tz mowil o tym jak szkodliwe moga być inhalacje z nebbudu a czopki codziennie to chyba tez przesada? Czopek to nie jest rozwiązanie. Doraźnie tak ale On często go proponuje
No te czopki to nie codziennie, ale tez uwazam,ze przesadza z tym gadaniem o podawaniu. On sie naczytal,ze paracetamol nie jest szkodliwy i że przeciez nawet w ciazy mozna brac. No ale przegina! Wiesz jak to faceci...po najmniejszej lini oporu,byle skutecznie 😣 A ja to po tej nocy mej cudnej to mam dzis humor jak wampir, potrojnego pmsa. I w sumie postanowilam po poranku leżeć i pachniec, coby sie dopasowac do zarzutow 😆. i tz dzis ogarnia, pranie robi, sprząta itp.raczylam przyprawic rybe no i małą pokarmic zupą.ale nie zjadla. za to wsunela w kawalkach pol ziemniaka od TZta (!)

GOSSIP, lapy Amelce związ 😀 a serio,to zabawka do łapek nie pomaga? Moja sie też przekreca przy zmianie pieluchy ale,odpukac! jeszcze lap tam nie wsadza.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Jaki to lek,cosie nie nadaje?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 14:55   #3440
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Krem oilatum. Jedynie. Co 3-4 całe ciało nawilzam. Kupilam z biodermy balsam do skóry atopowej ten co mi MAJKA dała kupony i po nim była masakra. Albo po żelu z La roche. Więc ja tylko i wyłącznie emolienty polecam

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

To takie maleństwo że może jeszcze nie potrafi sobie z piersią poradzić albo ilością mleka jakie wypływa.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

A jeden jest ten krem z oilatum? Jedziemy niedlugo do kauflandu to zajde do apteki i wezme od razu.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-12-05, 15:10   #3441
Konto usunięte

Cytat:
No matka doprowadzila dziecko do tego, więc za mądrą nie jest....
A co gadala ta matka?

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
O cześć, podobny nastroj mamy, a nawet gossipowa kurريال a mi sie nie chce napisac 😣.u mnie teść tesciowa i szwagier jutro,obiad mam im niby szykowac. Ale TZ zapowiedzial,ze kotlety on dzis usmazy,juz to widzę,ale niech smazy! Moja rano zjadla kaszy z 1lyzki sypanej (1/4 porcji 5 miesieczniaka,szaał .

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Tak pol nocy 100 lat mi spiewala a mama miala juz dawno fb ale nie korzystala, wkrecila sie jakies 2 miesiace temu i siedzi na necie cale noce :/

A Tz dobry jest.. bez komentarza

Nie zadzwoni. Pewne to. Kufa jak tak mozna? Jesze we wpisie wnuki pozdrawia... no w glowie mi sie to nie miesci..

Mala na drzemce a ja leze z nia. Koncowka prasowania mi zostala ale to jak mala wstanie. Maz wrocil zjadl i pojechal dywany oddac, jak wroci to auto bedzie konczyl bo w poniedzialek chce oddac..
Nie martw sie Gosiak, może mama myśli,ze na fejsie to "wazniejsze" życzenia... moja mama taka do wnuczki niewyrywna,a ostatnio mnie zszokowala bo powiedziala,ze jak do pracy wrócę to ona sie moze nia opiekowac 😱 tylko ze "szkolenie" by musiala u mnie odebrać. Bardzo by mi to bylo na rękę,bo i blisko mieszka, i kasy sie u nas nie przelewa, mysle że mniej niz opiekunce bysmy jej zaacili, mimo ze mówiła, ze nic nie chce.

Dziś Hanka na drzemke położona tak mi przy szczebelkach stanęła jak Olaf no ale potem z owieczką i smoczkiem machanym zasnęła
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 15:15   #3442
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
O mamo Ci lekarze! Już nie pierwszy raz mam wrażenie ze wiem czasem więcej niż niejeden lekarz na temat jakiejś choroby :/

Cytat:
Hanka nie martw sie. Niektore dzieci tak maja. Moze poorostu bedzie pozniej mowic. A czasem tez tak bywa ze nic nic a nagle wystrzeli

:-*

Cytat:
A czy slyszy jak sie go wola? W sensie reaguje na glos?
Słuch ma bardzo dobry. Reaguje na szept, nawet jak przysypia mi i nagle woda kapnie z kranu to tez zaraz się wybudza. O to się nie martwię.

Cytat:
Ooo ktoś tu ma zły dzień to życzę Ci przetrwania jakoś

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Nie ma się co jeszcze przejmować;-) wszystko nadejdzie w swoim czasie i jeszcze Cie zaskoczy;-))

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

My też byliśmy na spacerku, potem zjadł 230 mojego obiadku i poszedł w kimke już 1,5 śpi..pewnie zaraz się obudzi

Dziękujemy za gratulacje odnośnie 8 miesięcy ;-))
Mam taką nadzieję że niebawem zacznie, czekam na to z utęsknieniem!
I super ze Twój Filip tak ładnie szama obiadki mamusine

MADELINEM zaraz wrzucę przepis

Stary 2015-12-05, 15:19   #3443
Konto usunięte

MADELINEM, wygranego konkursu życzę,i w totka wygranej tez mnie czeka w pn spory wydatek u lekarza 😒

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 15:27   #3444
Hanka20
Zakorzenienie

Pierniczki

1 kg mąki
6 żółtek
5 g sody
5 dag kakao
25 dag cukru
6 op przyprawy piernikowej
500 g miodu wielokwiatowego
100g masła
100g margaryny
100g smalcu

Wszystkie tłuszcze, miód, cukier, kakao i przyprawy korzenne włożyć do garnka i roztopic. Pozostawić do wystudzenia.

Mąkę przesiać na stolnice, wymieszać z soda, wbić żółtka i wlać masę tluszczowo- korzenna. Zagnieść ciasto rękoma. Walkowac cienko i wycinać ciasteczka. Piec ok 8 minut w temp. 180-200 st

To jest dość spora porcja także jak coś możesz zmniejszyć proporcje o połowę

Stary 2015-12-05, 16:25   #3445
blackberry89
Zakorzenienie

Kupilam ten oilatum mam nadzieje ze pomoze
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-12-05, 16:39   #3446
madelinem
Zadomowienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53702784]MADELINEM, wygranego konkursu życzę,i w totka wygranej tez mnie czeka w pn spory wydatek u lekarza 😒[/QUOTE]

Mnie jeszcze czeka neurolog Mileny, 120 prywatnie plus paliwo bo.ok 80 km mamy do niego.

Cytat:
Pierniczki

1 kg mąki
6 żółtek
5 g sody
5 dag kakao
25 dag cukru
6 op przyprawy piernikowej
500 g miodu wielokwiatowego
100g masła
100g margaryny
100g smalcu

Wszystkie tłuszcze, miód, cukier, kakao i przyprawy korzenne włożyć do garnka i roztopic. Pozostawić do wystudzenia.

Mąkę przesiać na stolnice, wymieszać z soda, wbić żółtka i wlać masę tluszczowo- korzenna. Zagnieść ciasto rękoma. Walkowac cienko i wycinać ciasteczka. Piec ok 8 minut w temp. 180-200 st

To jest dość spora porcja także jak coś możesz zmniejszyć proporcje o połowę

dziekuje
One.musza lezec?

Milena przyniosla.mi przepis od szwagierki ale widze ze ten lepszy

Cytat:
Kupilam ten oilatum mam nadzieje ze pomoze
Kciuki

Agata usypia na drzemke. Wczoraj budszowala prawie do 22, wytrwala.
I nie.przeszkadza jej zgaszone swiatlo w kuchni, i tak tam lezie.
Milena była grzeczniejsza. Takze nad postawieniem choinki musze sie zastanowić powaznie,
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 16:47   #3447
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Gratki 🎉🎈

jaka nowoczesna 😳😖

jej współczuję...

Nie, duża łyżka ma 15g mniej więcej, ja daje lyzeczke, więcej nie bo i tak prawie codziennie mięso je.

😋 jakie? 😃

A czemu na wsiadzie za kółko?

ciasto to sernik znika migiem mama nowoczesna powiadasz? To nie wiem po co ja kartki kupilam swiateczne jak moge jej clip arta z choinka w mesengerze wkleic..

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość

z la roche mialam zel i krem z lini 'shurgras' fajna skora po tym, ale tez kolezanka polecila 'a derma hekso mega' do mycia w takiej piance z dozownikiem i tez na azs fajne.
A mama utwierdza mnie w przekonaniu ze na swieta sie nigdzie nie musze wybierac.. odp.ier.do.lim wigilie na czacie..

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53702585]A co gadala ta matka?

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

O cześć, podobny nastroj mamy, a nawet gossipowa kurريال a mi sie nie chce napisac 😣.u mnie teść tesciowa i szwagier jutro,obiad mam im niby szykowac. Ale TZ zapowiedzial,ze kotlety on dzis usmazy,juz to widzę,ale niech smazy! Moja rano zjadla kaszy z 1lyzki sypanej (1/4 porcji 5 miesieczniaka,szaał .

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Nie martw sie Gosiak, może mama myśli,ze na fejsie to "wazniejsze" życzenia... moja mama taka do wnuczki niewyrywna,a ostatnio mnie zszokowala bo powiedziala,ze jak do pracy wrócę to ona sie moze nia opiekowac 😱 tylko ze "szkolenie" by musiala u mnie odebrać. Bardzo by mi to bylo na rękę,bo i blisko mieszka, i kasy sie u nas nie przelewa, mysle że mniej niz opiekunce bysmy jej zaacili, mimo ze mówiła, ze nic nie chce.

Dziś Hanka na drzemke położona tak mi przy szczebelkach stanęła jak Olaf no ale potem z owieczką i smoczkiem machanym zasnęła [/QUOTE]

moja tez obiecywala! Uj z tego mialam! Z dzieckiem pod pacha do roboty jezdzilam..

Cytat:
O mamo Ci lekarze! Już nie pierwszy raz mam wrażenie ze wiem czasem więcej niż niejeden lekarz na temat jakiejś choroby :/

:-*

Słuch ma bardzo dobry. Reaguje na szept, nawet jak przysypia mi i nagle woda kapnie z kranu to tez zaraz się wybudza. O to się nie martwię.

Mam taką nadzieję że niebawem zacznie, czekam na to z utęsknieniem!
I super ze Twój Filip tak ładnie szama obiadki mamusine

MADELINEM zaraz wrzucę przepis
To jak sluch prawidlowy to ja bym sie nie martwila. Chlopcy maja ciezka mowe. Mateo mowil baba mama tata i nic wiecej dlugi czas, mial 3.5 roku jak zaczal gadac ale wtedy to juz pelnymi zdaniami.. i tak mu zostalo ze mu sie teraz buzia nie zamyka :P

Stary 2015-12-05, 17:07   #3448
Hanka20
Zakorzenienie

MADELINEM tak muszą min 2 tyg w puszkach swoje odlezec. ja potem z bialek które zostają robie lukier z cukrem pudrem.

GOSIAK to mnie pocieszylas

Stary 2015-12-05, 17:13   #3449
gossip_girl21
Zakorzenienie

Hej jestem wiecznie, nie odniosę się do tego co pisałam bo po prostu nie dam rady, stało się coś i muszę ochłonąć... Więc zmiana tematu.
Fotelik zamontowany sprawdzony wszystko super tylko ta najlepsza pozycja do spania to o dupę rozbic bo jej głowa leciała.... Coś jej bede musiała wymyślić bo kurde tak spać z opadnieta głową nie może.... Coś jej Chyba podłoże...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-05, 17:21   #3450
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Hej jestem wiecznie, nie odniosę się do tego co pisałam bo po prostu nie dam rady, stało się coś i muszę ochłonąć... Więc zmiana tematu.
Fotelik zamontowany sprawdzony wszystko super tylko ta najlepsza pozycja do spania to o dupę rozbic bo jej głowa leciała.... Coś jej bede musiała wymyślić bo kurde tak spać z opadnieta głową nie może.... Coś jej Chyba podłoże...
Co jest gossip?

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Dorwalam mogen davida w koncu. Spoko nawet - ale wole carlo rossi slodkie czerwone.
Pawcio 13.04.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości